Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Kerékpározás
Látom, látom megnőtt a lelkesedés a bringázás iránt.
De azért legyen itt (a komolyság kedvéért) egy kép a többszörös ausztrál bajnokról és világbajnoki 9.ik helyezettről is.
http://www.nikigudex.com/images/mod79.jpg
A többi kép:
http://www.nikigudex.com/model.html#mod79t
-
Vendég
Kerékpározás
Addig is nézzétek milyen képet találtam az index egyik topicjában:
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/0/5/0/B ... 819050.jpg
Néha össze lehet futni lánykákkal is.
Azannya!!! :kiraly:
Kerékpározás
Néha össze lehet futni lánykákkal is.
:kiraly:
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Kerékpározás
Néha össze lehet futni lánykákkal is.:kiraly:
-
Vendég
Kerékpározás
Most értem haza, tettünk Buga Jakabbal egy szép túrát. Gyömrő-Péteri-Monor-Gomba-Úri-Sülysáp-Mende-Gyömrő útvonalon.
Az már szép.:kiraly:
És élvezted?
A következőt hétfőre tervezzük. Nincs kedved csatlakozni?
De.
PÜ ment. :kiraly:
Kerékpározás
Most értem haza, tettünk Buga Jakabbal egy szép túrát. Gyömrő-Péteri-Monor-Gomba-Úri-Sülysáp-Mende-Gyömrő útvonalon. :kiraly:
Az már szép.
És élvezted?
De.:kiraly: Akartam is írni, hogy ha mentek egy ilyen hasonlót, akkor szívesen elmegyek.
Kerékpározás
Most értem haza, tettünk Buga Jakabbal egy szép túrát. Gyömrő-Péteri-Monor-Gomba-Úri-Sülysáp-Mende-Gyömrő útvonalon.
És élvezted?
Nagyon. Korábban amolyan szemlélődő bringásnak tartottam magam, a teljesítmény nem érdekelt, de mára felzárkózott a szemlélődés, a túra élménye mellé a távolságé is.
Kimbert is elkapta a gépszíj... :kiraly:
Nagyon helyes:)
Ilyen ez a kerékpározás, hogy az ember a teljesítményért is csinálja. Jó érzés, mikor egyre erősebb az ember és jobb átlagokat megy, vagy többet tud menni. Vagy mikor egy emelkedőn magával harcol az ember, hogy fel tudjon menni.
-
Vendég
Kerékpározás
Most értem haza, tettünk Buga Jakabbal egy szép túrát. Gyömrő-Péteri-Monor-Gomba-Úri-Sülysáp-Mende-Gyömrő útvonalon. :kiraly:
Az már szép.
És élvezted?
-
Vendég
Kerékpározás
És élvezted?
Nagyon. Korábban amolyan szemlélődő bringásnak tartottam magam, a teljesítmény nem érdekelt, de mára felzárkózott a szemlélődés, a túra élménye mellé a távolságé is.
Kimbert is elkapta a gépszíj... :kiraly:
Kerékpározás
Az már szép.
És élvezted?
Kerékpározás
Egészségetekre! Én bő 1 órát futottam a Hármas Határ Hegyen, beélesítettem magam a szombati Mártabércre.
Ez igaz, nem bringás, de biztos jó lesz, s az 56km/2700m szint prímán kikészít majd :kiraly:
-
Vendég
Kerékpározás
Én már le is zuhanyoztam... Jó volt! Sztem jót fogunk aludni (bár erről még a fiamat is megkérdezem
Én is azzal kezdtem.
Még guggoltam is párat, és később jöhetnek az esti fekvőtámaszok is.
Azért a fogmosást se felejtsd el! :kiraly:
-
Vendég
Kerékpározás
Én már le is zuhanyoztam... Jó volt! :kiraly: Sztem jót fogunk aludni (bár erről még a fiamat is megkérdezem :kiraly: ).
Kerékpározás
Ez állat
http://www.vimeo.com/4207784
Nem ma kezdte az biztos, én ugyan nem ebben a műfajban utazom de gondolom nem pár év eljutni erre a szintre (szerintem min. 10év), komoly nagyon :kiraly:
Más tészta, de elég izgalmas:
Ez pedig a New York -i :
Sajnos az eredeti zenét eltávolították alóla pedig nagyon állat volt: GnR - Paradise City
Az eredeti hanggal letölthető innen:
http://www.digave.com/videos/index.htm
Kerékpározás
A komoly az azért túlzás, inkább lelkes hobbybiker vagyok, aki szereti az állóképességi sportokat :kiraly: De én is ott kezdtem szerintem ahol te, fiatalkori komoly sportmúltam sajnos nincs (ez kicsit hátrány).Hobby szinten felesleges a sportkórházba elmenni a max pulzus meghatározására, arra teljesen jó az, amit Mathias írt. A 3 szánkódomb közül válaszd ki az egyiket, aztán hajrá
A sportkoriban megtudnál még pár paramétert VO2MAX, leadott wattok a terhelési lépcsőkben, laktátküszöb stb. de ezek másodlagosak ha nem versenyzel.
Itt van egy jó kis írás csapattársam jóvoltából a fogalmakról, aki azért jobban vágja ezt a témát mint én, érdemes elolvasni, ha érdekel:
http://www.oliworld.hu/index.php?id=10690
1 érdekesebb paraméter van amit ő is taglal, ez a laktátköszöb. Ez a sáv egy átlagembernél a max pulzus kb 80-82% körül van (egyéni eltérések vannak azért).
Ha huzamosabb ideid fölötte mozgunk (45min-3h), elfáradunk, kifogynak az energia tartalékaink, levezérel a szív és az agy, gyökkettővel vonszoljuk onnantól kezdve magunkat (a régi doppingszerek ezt a levezérlést blokkolták, bele is haltak páran).
Alatta viszont nagyon jól fejleszthetjük az állóképességünket, "szinte korlátlan" időt tölthetünk mozgással. Állóképességi sportolók (bringások, futók) az edzésmunkájuk 85-90%-át laktátküszöb alatt végzik!
Teljesen jó a hétköznap 1-1,5 óra bringa, látványosan fogsz fejlődni eleinte. Hétvégén próbálj meg esetleg hosszabbat alacsonyabb intenzitáson menni. Ha nem hajtod szét magad (maradsz 70-75% között), simán menni fog.
Itt van egy szintén jó összefoglaló a miértekről, az ambíciózus biker edzéstervét megnézheted esetleg, ha tényleg a maximumot akarod kihozni magadból.
http://www.bringabanda.hu/BB/reportDeta ... report=132
Bocs, ha untattam valakit :kiraly:
Üdv,
Sanci
Köszönöm a válaszat, nekem a Vk kupafutam azért már elég komolyan hangzik...
Az oliworld -öt már olvasgattam eddig is a másik oldalt nem ismertem de hasznosnak bizonyult.
Köszi mégegyszer
Kerékpározás
Nesze neked pulzus :kiraly: :kiraly:
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Kerékpározás
Most hétvégén mindkét nap 40km et mentem, ma csak 26 ot de a mai nem esett túl jól, szóval csak apránként lépkedek de a nyárra a napi 40 meglesz lehet, hogy több is, majd elválik, aztán kereshetek hosszabb útvonalakat.
Ezzel kapcsolatban 3 fontos dolog még eszembe jutott munkába tekerés közben, csak már nem volt időm képernyőre vetni:
A pihenés legalább olyan fontos, mint maga a terhelés. Nem kell minden nap menni, vagy ha igen, akkor legalább 1 de neked inkább 2 nap inkább laza fagyizós bringázás legyen max 1 órában.
A tekerés utáni nyújtás segíti a másnapi izomláz, merev lábak elkerülését. A vádlit és combod nyújtsd le pár perc alatt, tényleg érdemes.
Az egész teljen jókedvvel és kacagással, azért csináld, mert jól esik és élvezed. Akár a pulzusmérést is elfelejtheted, több ismerősöm van, aki nem foglalkozik ezzel, csak megy mint a golyó, amikor meg fáradt, inkább csak pihen és :kiraly:
Kerékpározás
A komoly az azért túlzás, inkább lelkes hobbybiker vagyok, aki szereti az állóképességi sportokat :kiraly: De én is ott kezdtem szerintem ahol te, fiatalkori komoly sportmúltam sajnos nincs (ez kicsit hátrány).
Hobby szinten felesleges a sportkórházba elmenni a max pulzus meghatározására, arra teljesen jó az, amit Mathias írt. A 3 szánkódomb közül válaszd ki az egyiket, aztán hajrá
A sportkoriban megtudnál még pár paramétert VO2MAX, leadott wattok a terhelési lépcsőkben, laktátküszöb stb. de ezek másodlagosak ha nem versenyzel.
Itt van egy jó kis írás csapattársam jóvoltából a fogalmakról, aki azért jobban vágja ezt a témát mint én, érdemes elolvasni, ha érdekel:
http://www.oliworld.hu/index.php?id=10690
1 érdekesebb paraméter van amit ő is taglal, ez a laktátköszöb. Ez a sáv egy átlagembernél a max pulzus kb 80-82% körül van (egyéni eltérések vannak azért).
Ha huzamosabb ideid fölötte mozgunk (45min-3h), elfáradunk, kifogynak az energia tartalékaink, levezérel a szív és az agy, gyökkettővel vonszoljuk onnantól kezdve magunkat (a régi doppingszerek ezt a levezérlést blokkolták, bele is haltak páran).
Alatta viszont nagyon jól fejleszthetjük az állóképességünket, "szinte korlátlan" időt tölthetünk mozgással. Állóképességi sportolók (bringások, futók) az edzésmunkájuk 85-90%-át laktátküszöb alatt végzik!
Teljesen jó a hétköznap 1-1,5 óra bringa, látványosan fogsz fejlődni eleinte. Hétvégén próbálj meg esetleg hosszabbat alacsonyabb intenzitáson menni. Ha nem hajtod szét magad (maradsz 70-75% között), simán menni fog.
Itt van egy szintén jó összefoglaló a miértekről, az ambíciózus biker edzéstervét megnézheted esetleg, ha tényleg a maximumot akarod kihozni magadból.
http://www.bringabanda.hu/BB/reportDeta ... report=132
Bocs, ha untattam valakit :kiraly:
Üdv,
Sanci
Kerékpározás
Most hétvégén mindkét nap 40km et mentem, ma csak 26 ot de a mai nem esett túl jól, szóval csak apránként lépkedek de a nyárra a napi 40 meglesz lehet, hogy több is, majd elválik, aztán kereshetek hosszabb útvonalakat.
Kerékpározás
30km elég kevés szerintem. El kéne kezdened 50-60-70eket nyomni, hétvégén meg akár 80-100at is. Nem baj ha csökken az átlagsebességed. Állóképességet hosszabb távokon jobban szerzel.
akkor most kezd el, mert ha családod van akkor ez kivitelezhetetlen..
Bár nincs saját családom. De pl ma is olyannal tekertem(65km-et), akinek van. Hétvégente is szoktam olyanokkal tekerni, akiknek van gyereke, felesége. Ők is szoktak hétközben is tekerni. Nem minden nap, de mondjuk 2-3szor. Persze szerencse is kell hozzá, hogy olyan legyen a meló, hogy legyen rá idő. Elhiszem, hogy valakinek nem jut rá ideje sajnos. De azért akadnak olyanok is akiknek akad.
Kerékpározás
30km elég kevés szerintem. El kéne kezdened 50-60-70eket nyomni, hétvégén meg akár 80-100at is. Nem baj ha csökken az átlagsebességed. Állóképességet hosszabb távokon jobban szerzel.
akkor most kezd el, mert ha családod van akkor ez kivitelezhetetlen..
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
-
Vendég
Kerékpározás
A maxpulzust legjobb egy sportorvosi vizsgálat keretében a Sportkórházban megcsináltatni. Pontos árát nem tudom, de nem ingyé van ám... :kiraly:
Kerékpározás
Amúgy én csak a napi meló után szoktam tekerni olyan 30km -t, de most akarom feltornászni napi 40re, szóval inkább erőnléti-kondicionáló célzattal tekerek (egész nap ülök), de azért ha már csinálom akkor úgy szeretném, hogy a legtöbbet hozhassam ki magamból, ezért érdekel ez a pulzusos határértékes dolog.Először is, hogy határozod meg a max értéket, (a 200 - életkor nem hinném, hogy elég pontos ezen a szinten)
Max pulzust úgy határozol meg szerintem, hogy bemelegítesz rendesen kb 30 perc. Aztán fokozod a tempót, hogy szépen menjen fel a pulzusod, aztán jöhet az emelkedő. Amin már úgy mész hogy nagyon nem kényelmes aztán még sprintelsz felfelé ahogy bírsz.:kiraly: Na az lesz a max pulzusod. Ha utána nem vagy teljesen ki akkor rosszul csináltad. Ja és szívproblémával ne csinálj ilyet. És felelősséget se vállalok, ha bármi bajod lesz.