Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 92

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Az ötvözött ezüst, egy más kategória. Jobb a "sima" ezüstnél, de költségesebb is az előállítása. Ezért drágább. De én addig a színezüstökről beszéltem.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Ear.

A nemesfém húzásnak van egyfajta gyártás technológiája. Az egyértelmű, hogy egy erre szakosodott nagyipari ötvöscég modernebb eszközökkel, nagyobb volumenben képes gyártani, mint egy kis ötvös manufaktúra. Annyi előnye van a nagyipari "műhelyeknek", hogy talán jobb ötvözőkhőz hozzá tudnak jutni. De az nam biztos, hogy a nagyiparilag előállított ezüst jobb. De most vonatkoztassunk el az ötvözött ezüsttől, mert az egy más kategória, mint a normál ezüst.Az ezüst az ezüst, maximum más finomsági fokúra készítik el, és más anyagokkal szennyezik, ötvözik. Óriási a külömbség hangban a 925-ös ezüst, és a 999-es színezüst között.
Az arzachel által linkel szövegen a VdH nagytisztaságú, finom ezüstként írja le a vezetőt, és ez = lágyított színezüst!
Linn
Devialet

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Neked minden ezüst egyformán szól, nekem meg nem.Sajnos nekem ez többe kerül.
És van, akinek még többe.

A VdH ezüst még egy kifejezetten baráti árú kábel a minőségéhez képest.

És sajnos ezüst és ezüst között jelentős különbségek vannak még alapanyag minőség tekintetében is.
Nem beszélve a gyártástechnológiáról.

A komplett kábeleket meg csakis egységként szabad megítélni.
Azoknál az alapanyag csak egy a sok tényező közül, ami befolyásolja a hangminőséget.

Hg

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Arzachel.

Egy a lényeg, hogy elégedett vagy a hangjával. Hallgasd minnél nagyobb örömmel. :lol!:
Linn
Devialet

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 770

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Kedves Arzachel. 
Te is nagyon jól tudod, hogy a gyártók az igen hangzatos marketing dumával adják el a termékeiket, legyen bármi is az. Szerintem egy kicsit félreértettél. Nem azt mondom, hogy a VdH ezüst vezetője rossz. Én csak azt mondom, hogy nem külömb, mint bármely más színezüst vezető. A gyártás-technológia mindenhol ugyanaz a világon. Csak a nevet fizeted meg! De te ebben hiszel, és nyugodtan, mert szíved joga! Én biztos nem adnék 18eFt-ot méteriért. Tudván azt, hogy hogyan készül, és mindez akár olcsóbban is elérhető. :lol!: De nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. Vita lezárva. :taps:

Tévedsz nem hiszek benne,hanem meghallgattam.

Gondolod,hogy nem örültem volna annak,ha a néhány dolláros ezüst drótnak ugyanolyan hangja lenne mint a drága VDH-nak?

Neked minden ezüst egyformán szól, nekem meg nem.Sajnos nekem ez többe kerül.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Arzachel.

Te is nagyon jól tudod, hogy a gyártók az igen hangzatos marketing dumával adják el a termékeiket, legyen bármi is az. Szerintem egy kicsit félreértettél. Nem azt mondom, hogy a VdH ezüst vezetője rossz. Én csak azt mondom, hogy nem külömb, mint bármely más színezüst vezető. A gyártás-technológia mindenhol ugyanaz a világon. Csak a nevet fizeted meg! De te ebben hiszel, és nyugodtan, mert szíved joga! :lol!: Én biztos nem adnék 18eFt-ot méteriért. Tudván azt, hogy hogyan készül, és mindez akár olcsóbban is elérhető. De nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. Vita lezárva.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Taarzan.

Ezen nem veszünk össze. Valóban egy kicsit körülményes a dolog, de koránt sem annyira, mint ahogyan gondolod. Igaz az éremnek itt is két oldala van. Vagy sikerül, és elégedett az ember az eredménnyel, vagy nem. De ez a kétéllűség ugyanúgy fennáll a Cat, és a Tűzálló kábelek esetében is. Lehet ezeknél jobb kábelt készíteni, de magasabb áron. Mindenkinek el kell tudni dönteni, hogy milyen az anyagi lehetősége, és neki mi éri meg. A DIY, vagy a gyári.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Pecás.

Igazatok van, nem vitatom a dolgot. A kábelnek valóban arányosnak kell lennie a rendszer tudásával. És igen, az egyes rendszerek valóban eltérőek. Ezért is van az, hogy egy kábel másként viselkedik két rendszerben, egyikben jó, a másikban rossz. Nem rossz a VdH, de tényleg kerekít, és maszatol az olcsóbb kategóriája. Persze van olyan rendszer, ahová pont ez a hang kell. Nálam sem teljesített rosszul, de a Cat vhogy részletezőbb volt, nekem jobban tetszett.
Linn
Devialet

Vendég

Kábelezzünk

Frankie, nem akarlak okítani, vagy vitázni veled. DE gondolj csak bele mennyi utána járás kábelt húzatni, teflonozni, stb. A saját idődön túl, a benzin és a költségek.
Ennyi erővel vehet drága gyárit is.
Na és ha nem sikerül, a "gyártó" akkor sem fogja elismerni, hogy nem szól jól... Nem vitatom, lehet jó is.
Szerintem, a kábel magán gyártásának nem szabad túlmennie a cat vagy tűzálló kábeleken.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem mindegy, hogy milyen az ezüst tisztasági foka. Az ezüst forraszanyag 700-as. Az ötvös ékszer 925-ös, és van a színezüst, ez a 999-es. A pénzverde szálhúz 999-es ezüstöt is. De csak rendelésre. Kérésre, még ki is lágyítják. Ennél tisztább ezüst nem létezik. Aki pedig azt állítja, hogy létezik ennél tisztább, az lódít. A gyártástechnológia úgyan az, függetlenül attól, hogy egy ötvös húzza, vagy egy gép húzza. A több lépcsős, időigényes folyamatsorozattól nem lehet eltérni. Szerintem a nagy kábelgyártók is ötvösöktől, ötvöscégektől rendelik az ezüstöt. Én nem hiszem, hogy a VdH, vagy a Mundorf maga szálhúzná az ezüstöt.
Idézet a VDH honlapról:

Having been contacted by a renowned loudspeaker manufacturer with the request for a -Matched Crystal quality- silver wire for his loudspeaker crossover coils, our MCS - 1000 was specially designed: a 1000 micron metal diameter very pure silver extruded conductor; one of the best sonic performers in our program.
Due to the extrusion manufacturing process and the very high metal purity, a very intimate crystal interrelation is achieved, this resulting into practically zero Cross Crystal Distortion (CCD).
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Igen én eltudom fogadni pecás érveit is, mert valóban van benne valami...Elég ha azt veszem alapul a régi Technics CD lejátszómmal nem volt jó a VDH CS122, majd mikor megjött a PIoneer felüdülés volt a VDH-t hallgatni a tűzálló és a CAT8 után...De én még mindig azt mondom az olcsóbb VDH kábelek, mossák a hangokat.De ennek ellenére több benne a zeneiség mint ezekbe a CAt kábelekbe.Itt beszélhetek többes számban is, mert a VDH nekem 10 évig megvolt és sok rendszerben megfordult.Hosszan hallgatható darab és talán ez ami miatt ilyen sokáig együtt is lehetett vele élni.Ez már magában azért nem egy rossz belépő, még ha hangminőségben , részletességben nem is egy bajnok.

Rendszer van és egyéni ízlés.Ezek tudatában kell játszadozni a kábelekkel.Van aki semmit sem vesz észre a kábel csere közben :)ez nem hiba, de akkor ennek megfelelően kell kezelni a kábeles dolgokat és úgy vásárolni. :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Rendszer és ízlésfüggő ez a kábelmizéria.Ezt már annyiszor leírtuk és mégis,mindig előjön újra és újra,hogy ez a fajta nem jó,nem éri meg az árát mert az olcsóbb más fajtával sokkal jobb volt a rendszer,stb,stb.Ezen nem is csodálkozom,mert pl ahol a tömör kábel jól teljesít,ott a sodrott már valszeg egész másképp fog zenélni,ezért nem is érdemes egy rendszeren több féle fajta kábelt tesztelni és azokat ez alapján minősíteni.Pl ahol a cat kábel jó,már ha jó egyáltalán valahol,ott a vdh tuti biztos hogy nem fog tettszeni.
A vdh kábelei meg nem olyan rosszak mint amilyen divat manapság fikázni,persze megfelelő rendszerbe kell illeszteni őket,mondjuk ez minden kábelre igaz.Én nem hallom azokat a kifogásokat velük szemben amiket itt olvasok,rendben van ott minden a pincétől a padlásig,szerintem.
A következő meg az hogy minden kábel csak annyit tud mutatni a tudományából amennyit az elé és mögé kötött elekronikák engednek,de ez már egy másik történet.Itt arra gondolok ami itt is elhangzott,miszerint valaki próbált sokkal drágább kábelt is,de azt sem hallotta jobbnak a jelenleg használt olcsóbbnál,vajon miért?

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mindezek függvényében, én nem hiszem, hogy nagy külömbség lenne egy Mundorf, egy VdH, és egy Pénzverdei lágyított színezüst között. Maximum az áruk eltérő. Szerintem.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Persze e szigetelés az megint más dolog. De tudtommal van Budapesten olyan cég, aki foglalkozik utólagos FEP(Teflon) szigeteléssel. Egy ismerősöm a saját húzatott ezüst szálait szigeteltette velük. Ha jól emlékszem 5-700Ft/m áron csinálták. A teflon pedig teflon, mindegy, hogy hol készül Mo.-on, vagy Hollandiában.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Van ötvös ismerősöm, láttam, a különféle alapanyagokat, és a szálhúzás menetének lépéseit is. Úgyhogy tudom, hogy készül az ezüst szál.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem mindegy, hogy milyen az ezüst tisztasági foka. Az ezüst forraszanyag 700-as. Az ötvös ékszer 925-ös, és van a színezüst, ez a 999-es. A pénzverde szálhúz 999-es ezüstöt is. De csak rendelésre. Kérésre, még ki is lágyítják. Ennél tisztább ezüst nem létezik. Aki pedig azt állítja, hogy létezik ennél tisztább, az lódít. A gyártástechnológia úgyan az, függetlenül attól, hogy egy ötvös húzza, vagy egy gép húzza. A több lépcsős, időigényes folyamatsorozattól nem lehet eltérni. Szerintem a nagy kábelgyártók is ötvösöktől, ötvöscégektől rendelik az ezüstöt. Én nem hiszem, hogy a VdH, vagy a Mundorf maga szálhúzná az ezüstöt.
Linn
Devialet

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Pedig a Pénzverdei ezüstöt nem mondják rossznak, azok akik próbálták. Sőt.
A Pénzverdében ötvös alapanyagként árulják az ezüstdrótot,tehát ez azért nem kábelgyár
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

Vendég

Kábelezzünk

Nem rossz, de nem is olyan jó mint emez gondolom...

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Linn
Devialet

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Félreértés ne essék. Nem nézem le a VdH-t. De a neten az 1mm-es ezüst szálakat olcsóbban is meg lehet venni. Ha jól tudom.
Az a gond hogy az mind szigeteletlen és így rögtön oxidálódik.
A Pénzverős ezüst lényegesen olcsóbb.Megpróbáltuk....hááát jó lesz gyűrűnek.:lol!

Sajnos ezüst és ezüst között nagy különbségek vannak a gyártási technológia miatt.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Félreértés ne essék. Nem nézem le a VdH-t. De a neten az 1mm-es ezüst szálakat olcsóbban is meg lehet venni. Ha jól tudom.
Linn
Devialet

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Köszi.

Gondoltam, hogy az ezüst nem olcsó, főleg, ha még név is társul hozzá.
Linn
Devialet

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Arzachel. 
Az általad ajánlott VdH az szerelőkábel? Milyen árban vannak ezek, és melyiket hova érdemes tenni? Nirvana szerelőkábelét ismeri vki?

Üdv!

1mm-es egyeres ezüst drót polyamid szigeteléssel. 54 Euro/m.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

De lehet, hogy az a baj, hogy eddig csak olcsó sodort kábeleket hallgattam.   Bár a CS-122 nem egy olcsó darab.
Szerintem nem az a baj, hogy olcsókat, hanem hogy rosszakat. Egy kábel nem attól lesz rossz vagy jó, hogy sodrott vagy egyeres. Az Ecosse Reference CS2.3 pl. sodrott kábel, de nemcsak sodrott, hanem még olcsó és jó is, amit hangfalak belső kábelezésére is gyakran használnak.
http://cgi.ebay.co.uk/Ecosse-Reference- ... 240%3A1318

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Köszönöm Csövi. Akkor ez egy semleges kábel. Pennával meg felveszem a kapcsolatot, és érdeklődöm.
Linn
Devialet

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”