Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
Sziasztok!
El tudná valaki magyarázni érthetően, hogy hogyan működik az 1 DLP-s projektorokban a színkerék?
Azt nem értem konkrétan, hogy hogyan képes egy forgó színtárcsa egyidejűleg, akár pixelenként különböző képet varázsolni a vászonra?
A válaszokat előre is köszi: István
Ui: linkek is jöhetnek, ahol nem csak annyit mondanak a témáról, hogy "az 1 DLP-s kivetítőkben a színeket egy nagyon gyorsan forgó színkerék állítja elő"...
Ezt én is tudom, a kérdésem az, hogy HOGYAN?
Házimozi-projektorral
Sziasztok Uraim!
Legyetek szívesek véleményetekkel segíteni!
Pro/kontra érveket szeretnék kérni:
Sony vpl hs 50 (110-120k)
Benq PE7700 (140k)
Nagyon szépen köszönöm előre is.
Házimozi-projektorral
Lámpacsere után semmiképpen sem érné meg, mert akkor veszek belőle egy HD65-öt. Franc se tudja, lehet, hogy plazma lesz belőle...
140k-nál tart a srác. 22 hó gari, illetve 400 óra a lámpában.
Nincs nagyon más alternatíva (esetleg plazma). Gondolkodom erősen!
Házimozi-projektorral
Lámpacsere után semmiképpen sem érné meg, mert akkor veszek belőle egy HD65-öt.
Franc se tudja, lehet, hogy plazma lesz belőle...
Házimozi-projektorral
Minőségre semmi gond vele, de egy ilyen idős projinál már nagyon esélyes, hogy elromlik benne valami, én használt projiért csak annyit adnék, hogy egy lámpacsere után is megérje az árát. Ha neked belefér a keretbe akkor semmi gond.
Házimozi-projektorral
Jujj, de rizikós. 80e egy lámpa bele, kifutó(vagy már kifutott modell). Én biztos nem venném meg.
Köszönöm! Akik használnak/használtak ilyet meg voltak vele elégedve általában.
De ha mondjuk hírtelen mondana rá egy nagyon kerek összeget, akkor se érné meg?
Írhatna még néhány ember véleményt.
Köszi szépen!
Házimozi-projektorral
Jujj, de rizikós. 80e egy lámpa bele, kifutó(vagy már kifutott modell). Én biztos nem venném meg.
Házimozi-projektorral
Sziasztok Urak!
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi lehet az ára reálisan egy Benq PE7700-as néhány hónapos projinak? 4-500 órát ment. 150k-ért hírdeti egy srác, de nekem ez egy kicsit hátborzongató. Nem az összeg, mert 170k a TV, amit kinéztem, de jobban szeretnék összességében projit. Csak ezt én egy kicsit soknak érzem ezért a gépért, mivel vagy 2 hónapja itt is 110-ért ment el, ha jól emlékszem...
Köszi a segítséget!
Házimozi-projektorral
...A problémás esetekre van egy jó garanciálsi megoldás.
Ha hosszú hibajavításra lehet szállítani, akkor el kell autózni Bécsig és ott beadni.
Mivel EU Garancia van az Acerekre ezt megteheted és ott könnyedén cserélik az eszközt.
...
Nem hiszem, hogy nekem ez Debrecenből megérte volna
Házimozi-projektorral
mesélnél erről bővebben? garis lett volna, de aztán mégsem? csak, ha valami gond van az éceremmel, mire készüljek lelkileg...
Nem volt garis, egy hónappal előtte járt le. Így az lett volna a módja, hogy felpostázom Bp-re az főszervízbe, ott megszerelik és visszaküldik. Elvileg. Na most sztem nem kell mondanom mennyire bíztam egy ilyen megoldásban. Ezért előbb odaadtam egy ügyes munkatársamnak (aki amúgy a Plust is működésre bírta amit azóta használok), hátha csak egy pár Ft-os alkatrész, de sajnos egy kondicsere nem oldotta meg, valami tekercs is elszállt benne. akkor jutottunk odáig, hogy tápcsere. Ezt próbáltuk valahogy olcsóbban kihozni, de amikor az utolsó szalmaszál is szakadt akkor a boltban ahol vettem rendeltek egyet és kicserélték. A boltban azért bíztam jobban mint a szervízben mert egy nagyon jó cimborám dolgozik ott akiről tudom, hogy sose vágna át.
Házimozi-projektorral
Valóságos csoda! Hazatért az Acer projim. Tavaly augusztusban betegedett meg és hipp-hopp már itt is van. Bár csak egy táp-panel csere kellett neki, ha egyből kicsengetem a 19ezres árat egy hét alatt meg lett volna, a végén meg nem volt így sem más megoldás. De kicsit fájt a zsebem amikor kifizettem.
mesélnél erről bővebben? garis lett volna, de aztán mégsem? csak, ha valami gond van az éceremmel, mire készüljek lelkileg...
A problémás esetekre van egy jó garanciálsi megoldás.
Ha hosszú hibajavításra lehet szállítani, akkor el kell autózni Bécsig és ott beadni.
Mivel EU Garancia van az Acerekre ezt megteheted és ott könnyedén cserélik az eszközt.
Egyébként autóknál is alkalmazható ez a technika. Itthon fényezik a hibás elemet, ott cserélik
Acer.at Support
Moovia.hu - Szórakozol velem?
Német vásznak elérhető áron!
Házimozi-projektorral
Valóságos csoda! Hazatért az Acer projim. Tavaly augusztusban betegedett meg és hipp-hopp már itt is van. Bár csak egy táp-panel csere kellett neki, ha egyből kicsengetem a 19ezres árat egy hét alatt meg lett volna, a végén meg nem volt így sem más megoldás. De kicsit fájt a zsebem amikor kifizettem.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.
Házimozi-projektorral
Házimozi-projektorral
A belmagasság 2,65 lenne, és egy egyszerű ülőgarnitúrán lenne az élvezkedés kb 5 mre a vászontól.Mekkora lenne az elfogadható, és élvezhető méret?
Milyen árkategóriában gondolkozzak, és/vagy milyen márkában?
Köszönöm a segítséget!
106"-nál szerintem, nem kell nagyobb. A falon kipróbálhatod vásárlás előtt a méretet, ha túl sötét a fal tegyél fel egy lepedőt. Nem a legnagyobb elhelyezhető méret a lényeg, inkább azt néz meg mi jó a szemednek (a moziban sem a legelső sor a legjobb pedig onnan a legnagyobb).
Matt vászon, ahogy KuZo írta és a vásárlásban, kipróbálásban tud segíteni. Nem fontos elrejteni a vásznat nem csúnya az oldalfalra fogatva sem. A kábelek elhelyezését gondold jól át (motoros vászon táp, hangfalkábelek, projektor táp és jelkábelek elhelyezés).
A szoba sötétítés is nagyon fontos ha nappal is akarsz mozizni.
A projektorhoz nem árt egy szünetmentes táp.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Házimozi-projektorral
A következő lépés a vászon lenne de nem tudom milyen fajta lenne nekem a megfelelő. A nappalim (ami építés alatt áll) nem túl nagy kb 20m2, és oda gondoltam egy motoros vásznat, szépen a menyezetbe rejtve.Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy vajon hogyan tovább
matt fehér, vagy inkább szürke?
mekkora az ideális? (a fal kb 5m széles)
milyen értékkel rendelkezzen 0,8; 1; 1,2? (a proji 15000:1, 1200ANSI)
és hogy egyáltalán mire kell még oda figyelni egy korrekt házi-mozi építésekor.
Üdv Peti
Sima matt felület tökéletesen megfelel. A méret meghatározásához inkább a belmagasság és tervezett üléspozíció (vászontól való távolság) értéke jönne jól...
A belmagasság 2,65 lenne, és egy egyszerű ülőgarnitúrán lenne az élvezkedés kb 5 mre a vászontól.
Mekkora lenne az elfogadható, és élvezhető méret?
Milyen árkategóriában gondolkozzak, és/vagy milyen márkában?
Köszönöm a segítséget!
Házimozi-projektorral
A következő lépés a vászon lenne de nem tudom milyen fajta lenne nekem a megfelelő. A nappalim (ami építés alatt áll) nem túl nagy kb 20m2, és oda gondoltam egy motoros vásznat, szépen a menyezetbe rejtve.Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy vajon hogyan tovább
Üdv Peti
Sima matt felület tökéletesen megfelel. A méret meghatározásához inkább a belmagasság és tervezett üléspozíció (vászontól való távolság) értéke jönne jól...
Házimozi-projektorral
Sziasztok!
Még új vagyok a szakmában, de nagyon érdekel.
Úgy döntöttem belevágok a házi-mozi projectbe és a minap vásároltam egy
Sanyo plv-z2000 típusú projectort.
Sanyo z2000
A következő lépés a vászon lenne de nem tudom milyen fajta lenne nekem a megfelelő. A nappalim (ami építés alatt áll) nem túl nagy kb 20m2, és oda gondoltam egy motoros vásznat, szépen a menyezetbe rejtve.
Ezúton szeretnék érdeklődni, hogy vajon hogyan tovább
Üdv Peti
Házimozi-projektorral
Mivel itt 2 kábelt használsz (DVD --- Erölködő --- Projektor), lehet, hogy valamelyikkel gond van, szerintem cseréld ki másikra, vagy próbáld ki, hogy mindkét kábellel közvetlenül összekötöd a DVDt a projival. Ha így minden OK, akkor valszeg tényleg az erősítővel lesz gond, de szerintem nem beállítás, hanem csatlakozó gond.
Házimozi-projektorral
Én Brightness-Contrast-szín, stb-re gondoltam. Nézd meg, hogy kompoziton milyen beállítások vannak és azt másold át az s-videora.
Köszi a segítséget!
Az a gond, hogy nem lehet forrásonként beállítani semmit. Olyasmi képet képzelj el, hogy pl. egy teljesen kék kép (erősítő osd menü háttere) kicsit sötétebb kék, mint composite-on, és halvány fekete csíkok futnak átlósan!
Én inkább arra gyanakszom, hogy valami gond van az erősítővel.
(mondom, ha direktben kötöm rá a projektorra s-videóval a forrást (pl. számítógép TV-out kimenete)), akkor tökéletes és láthatóan élesebb a kép projektoron, mint ha composite-tal tenném!)
Házimozi-projektorral
Én Brightness-Contrast-szín, stb-re gondoltam. Nézd meg, hogy kompoziton milyen beállítások vannak és azt másold át az s-videora.
Házimozi-projektorral
A projektornak van más beállítása a másik bemenethez, az állítgasd.Amúgy az S-videonál jobb minőség a komponens (p-z-k RCA), ha van ilyen kimeneted az erősítőn, jobban jársz. A projektoron is jó ha van ilyen, de ha nincs, akkor ÁLTALÁBAN a VGA bemenetre lehet egy átalakítóval rákötni a komponenst,
Szia!
A projektor egy Infocus LP600-as, aminek szintén nézegettem a menüjét. Próbáltam átállítani PAL-ról SECAM-ra, meg NTSC-re, de nem lett jobb a kép.
Van valami ötleted milyen beállítást keressek?
Nincs sajnos RGB kimenete az erősítőnek. Én már az S-videóval is megelégednék
Házimozi-projektorral
A projektornak van más beállítása a másik bemenethez, az állítgasd.
Amúgy az S-videonál jobb minőség a komponens (p-z-k RCA), ha van ilyen kimeneted az erősítőn, jobban jársz. A projektoron is jó ha van ilyen, de ha nincs, akkor ÁLTALÁBAN a VGA bemenetre lehet egy átalakítóval rákötni a komponenst,
Házimozi-projektorral
Sziasztok!
Van egy Harman Kardon AVR-240 házimozi erősítőm, aminek van monitor kimenete, és X videó bemenete. Minden csatlakozóból két fajta van: RCA és S-Video. (az erősítőre rá van kötve projektor, mint monitor, egy TV set top box, számítógép, DVD; kényelmesen lehet kapcsolgatni hogy mi legyen a forrása a monitor kimenetnek )
Eddig az RCA csatlakozókat használtam, amik szépen működtek, csak homályos volt kicsit a kép.
Most eljutottam oda, hogy fejlesztem a videó kábel részt; elmentem a kábelboltba, és vettem egy komolyabb S-videó kábelt.
Az a gondom, hogy az erősítő S-videó monitor kimenetének a képe nagyon szemcsés, és a színek is tompák! Ha sima OSD menüt jelenítem meg, akkor is. Az RCA kimenet továbbra is OK. Ha az erősítőt megkerülve direktben kötöm össze a projektort a forrással az S-videó kábellel, akkor is jó.
Nézegettem a beállításait, dokumentációját az erősítőnek, de nem találtam S-videó monitor kimenet beállítási lehetőséget.
Mi lehet a baj? (próbáltam mozgatni a kábelt, de az sem segített)
-
Vendég
Házimozi-projektorral
a kontraszt: nem fogom-e tul szurkenek latni pl egy LCD tv utan a vetitett kepet?
a konturok: esszeru tavolsagra vetitve(200E alatti kategoriaban ez mekkora lehet max.?) is nem lesz-e tul eletlen a kep egy LCD-hez kepest? most hagyomanyos SD tv adast, dvd-t es egyeb jelforrast vegyunk, HD-t ne.
(bar majd erdekelne az is, ilyenkor mi a helyzet, mennyire kell zsebbe nyulni).
a szinek: estleges fakosaga a kisebb kontrasztbol adodik-e vagy abbol netan hogy egyes LCDknel mestersegesen fel vannak tuningolva a szinek? (besotetitve termeszetesen)
illetve milyen hatulutokkel talalkozhat meg egy tv-rol valto nezo?
venomer
Hú
Szóval
először is, ha teljesen le akarnád a TV-t cserélni, akkor valóban a fakóság a kontraszvesztés főleg nappal vagy sötétítés nélkül nagyon látványos lesz, sőt lehet olyan halvány a kép, hogy alig látszik.
Egy mozis vetítő 3-400 lumennel megy
Persze ezt meg lehet oldani, egy prezentációs géppel, azzal nappal látható lesz a kép, de a kontraszt ott is a nullához tendál, sötétben meg kiég a szemed, és még mindíg 0 a kontraszt, ha dlp a proji, akkor jobb, de a 2000 feleti lumen az brutál sok.
Ja igen és ha proji, és mozi, akkor inkább DLP
ez egy nagy hitvita, de a szinek a kontraszt sokkal jobb, bár az új fullHD lcd-k már nagyon jók ebben is, de a nagy kontrasztot irisszel csinálják, ami egy trükk. A valós az kisebb mint a dlp-nél.
Házimozi-projektorral
LCD televiziot
Persze bármelyik. Igaz, hogy a TV tunerről külsőleg kell gondoskodnod, de arra jó egy kiszuperált régi VHS magnó is, vagy egy DVD felvevő persze asztali.
A kontraszttal lesz baj, azaz nappal azért.. szóval egy ami biztos, a projektorozáshoz sötétíteni KELL.
A magam részéről a jó megoldásnak azt tartom, ami nekem is van, hogy TV-nek van TV, azon minden izét meg lehet nézni, mozizni meg projektor.
Éééééés
Ha mozi, akkor sötétítés, ajtó ablak becsuk, telefon lehalkít, család nem mozizó része kitilt, popcorn a mikróba-ból, film a lejátszóba, és a véfgéig nézzük. Aztán lehet pisilni, kutyát i vagy beengedni, vagy bármi.
Legyen az a mozizás esemény, ha pl. mindennap a Gundelben ebédelnél, akkor hol maradna az ünnepélyessége, ha ugyanezt valami alkalommal tennéd?
a legmesszebbmenokig egyet ertek a mozizasi 'szabalyokkal':lol!: amiket kovetsz. bar eleg nagy kihivas a kornyezettel elfogadtatni, foleg megvalositani sokszor:)
tuner rendben, sotetites is belekalkulalva.
2 nagy felelmem van:
a kontraszt es a kontur, valamint mondtak nekem hogy a szinek fakobbak lehetnek.
a kontraszt: nem fogom-e tul szurkenek latni pl egy LCD tv utan a vetitett kepet?
a konturok: esszeru tavolsagra vetitve(200E alatti kategoriaban ez mekkora lehet max.?) is nem lesz-e tul eletlen a kep egy LCD-hez kepest? most hagyomanyos SD tv adast, dvd-t es egyeb jelforrast vegyunk, HD-t ne.
(bar majd erdekelne az is, ilyenkor mi a helyzet, mennyire kell zsebbe nyulni).
a szinek: estleges fakosaga a kisebb kontrasztbol adodik-e vagy abbol netan hogy egyes LCDknel mestersegesen fel vannak tuningolva a szinek? (besotetitve termeszetesen)
illetve milyen hatulutokkel talalkozhat meg egy tv-rol valto nezo?
venomer