Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van egy régi Nad 5120 lemezjátszóm, amibe szeretnék életet lehelni, ha érdemes.
Két alapvető gondom van vele. Nagyon hangos a motorja, kérdés, hol lehetne hozzá új, neadjisten jobb motort venni. A másik gond, hogy az ékszíjat se ártana lecserélni, ilyet hol lehetne beszerezni?
Hangszedőből se ártana egyébként valami nem túl drága, de jó, szívesen veszek bármilyen javaslatot.
Előre is kösz
Fga
Lemezjátszó
Ezek közül melyik a te tűd?
A 70S. A legolcsóbb, de sajna még így is elég borsos most nekem
Sajnos a HQ -nál nem kapni.
Pedig elég sok tűjük van.
A javíttatás nem éri meg, mert a szállítási költség többszöröse a tű árának.
Lemezjátszó
Neeehem, ez csak egy ExcelSound (még az van az aláírásomban). Egy párezer Ft-os kütyü, amit nagyon szerettem.
http://www.needledepot.com/listproducts ... EL%20SOUND
A 70S. A legolcsóbb, de sajna még így is elég borsos most nekem
Lemezjátszó
Neeehem, ez csak egy ExcelSound (még az van az aláírásomban). Egy párezer Ft-os kütyü, amit nagyon szerettem.
http://www.needledepot.com/listproducts ... EL%20SOUND
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Na kellett nekem beszólni a lemezjátszónak. Gondoltam óvatosan leporolgatom. Ennek az lett a vége, hogy a tű derékszögbe hajlott Próbáltam visszahajlítani, de a csipesztől is megroppant. A végén úgy nézett ki mint egy alufóliadarab. Most vissz*raktam a másik Excelt, de nem tudom mennyire bízzak a tű cserében. Lehet egyáltalán ilyen régi darabhoz tűt kapni?
Lemezjátszó
Micro Seiki mb14....hááát van jobb is
Viccen kívül sok szerencsét hozzá meg sok élményt. Ha van a női nemnek megfelelője a hifiláncban az tuti a lemezjátszó. Sokat kell vele foglalkozni, nagyon érzékeny, sose tudod mit rejt a bíztató külső, de ha megtalálod az igazit akkor hosszú távon is lehet számítani rá és sok élményt ad :lol!:
Sziasztok. Megérkezett ma a végleges lejátszóm, Micro Seiki mb14, nyíiván a drágább kategóriájú gépek jobban szólnak (ezt csak azért írom, nehogy valaki fejemhez vágja, hogy van jobb is), de nekem iszonyatosan tetszik a hangja. Tiszta, hatalmas tér, egyszerűen gyönyörű. Jelenleg egy Shure M 92E pick-up van benne, és lenne lehetőségem vásárolni egy Philips 420 pick-upot 10 ezerért. Meg fogom majd hallgatni, de akinek esetleg van véleménye róla, azt megköszönném. Köszi
Ennyiért csak újat!
(Mármint hangszedőt!)
Lemezjátszó
Sziasztok. Megérkezett ma a végleges lejátszóm, Micro Seiki mb14, nyíiván a drágább kategóriájú gépek jobban szólnak (ezt csak azért írom, nehogy valaki fejemhez vágja, hogy van jobb is), de nekem iszonyatosan tetszik a hangja. Tiszta, hatalmas tér, egyszerűen gyönyörű. Jelenleg egy Shure M 92E pick-up van benne, és lenne lehetőségem vásárolni egy Philips 420 pick-upot 10 ezerért. Meg fogom majd hallgatni, de akinek esetleg van véleménye róla, azt megköszönném. Köszi
Ennyiért csak újat!
(Mármint hangszedőt!)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Lemezjátszó
A lényeg! A lemez központi csap, és a kar forgáspontja között legyen pontosan 222 mm. Ez után a hangszedő, a kar shelléjben való tologatásával, be tudod állítani a 15 mm-es túlnyúlást!
köszi a segíteni-próbálkozást, télleg , de ezt ugye nem gondoltad át eléggé...? az képtelenség, csak ülje le ismét és rajzolj magadnak 1 hangkart, aminek a forgáspontja és a hangszedő lehetséges hátsó helyzete között van 222mm, mer' - mint írtam is - ennyi van. namost próbálj meg elérni innét a tengelyig... nem fog menni 222mm-rel... :taps:
asszem, írok a regának - ami nem eccerű, mer' csak a hazai kereskedőn keresztül mehet, aki pedig ismeri őt, hát... volt már próbálkozásom, de a végén föl kellett hívnom a céget angliában... na de ezegyszer talán... :lol!:
Olvasd el még egyszer amit írtam! A 222 mm nem a lehetséges hangszedő hátsó helyzetében kell hogy legyen, hanem a lemez központi csap, és a kar forgáspontja között!!! Ha ez stimmel be tudod állítani a túlnyúlást, ami jelen esetben 15 mm kell hogy legyen. A Regának írhatsz, de szvsz teljesen felesleges...
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Lemezjátszó
ja, 15mm-t írnak, de valszeg elmatekozgatva az alábbiakon:
Effective length: 237mm
Overhang: 15mm
Mounting distance: 222mm
, azaz a 237-222=15 a kapott adat. namost ez vajon azt jelenti, mer' sztem igen, hogy a tű a kar forgástengelye közepétől mérten 222mm-re kell legyen?
Sztem 222mm-re fizikailag lehetetlen feltenni a tűt.
Szerelési hossz ( felszerelési táv ) 222mm + túlnyúlás 15mm=
237 mm a kar forgástengelyétől, itt a tűhegy helye.
:lol!: Valaki megerősíthetné :taps:
az a szép, h a mérőszalagot elővéve a 222mm a pivot csapágy felőli, a 237mm meg a túlsó vége - azaz 15mm-t tologathatja a pógár a hangszedőjét oda, ahova csak akarja na most akkor...?
237mm-nél legyen a tűhegy.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
, azaz a 237-222=15 a kapott adat. namost ez vajon azt jelenti, mer' sztem igen, hogy a tű a kar forgástengelye közepétől mérten 222mm-re kell legyen?
:lol!: Valaki megerősíthetné :taps:
az a szép, h a mérőszalagot elővéve a 222mm a pivot csapágy felőli, a 237mm meg a túlsó vége - azaz 15mm-t tologathatja a pógár a hangszedőjét oda, ahova csak akarja na most akkor...?
A lényeg! A lemez központi csap, és a kar forgáspontja között legyen pontosan 222 mm. Ez után a hangszedő, a kar shelléjben való tologatásával, be tudod állítani a 15 mm-es túlnyúlást!
Lemezjátszó
A karhoz tartozó túlnyúlás a tűhegy és a kar forgástengely közepe közötti távolság.
Az az effektív karhosszúság. A túlnyúlás a központi csap, és a tűhegy közötti távolság!
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Valaki megerősíthetné :lol!:
Szerintem ez jó adat.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Itt található egy Rega karokhoz való szerelési, és beállítási összesítő:
http://www.vinylengine.com/tonearm_data ... ch2=Search
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Lemezjátszó
:lol!: Valaki megerősíthetné
Lemezjátszó
A karhoz tartozó túlnyúlás a tűhegy és a kar forgástengely közepe közötti távolság.
Ez a távolság az rb 300-nál 15mm.
Az mintha kicsit kevés lenne.
Innen van az adat:
http://www.vinylengine.com/library/rega/rb300.shtml
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Az mintha kicsit kevés lenne.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Lemezjátszó
Sziasztok! Hol tudok venni csúszósarut a hanszedő csatlakozásaira?Egy jó pár cstis boltot már kérdeztem de senki nem tudott vagy nem akart segíteni.A Kácsánál volt valaha de már nem forgalmazzák.
És itt.
http://www.partsconnexion.com/
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
lenne 1 kérdésem: rega planar 3/rb-300-ba kellene korrektül beszerelni a denon dl-160-asomat. amennyire a leírás alapján lehetett, tökéletes a dolog: barázda-párhuzamosság a rega beállító-sablonnal, tűnyomóerő BIC mérleggel - csak épp azt nem lehet tudni, a VTA-t mihez viszonyítsam, mer' erről nem mondanak denonék semmit. annyit írnak, legyen vízszintes a hangkar, ill. ha shell-es lenne, 1 beállító sablont mellékelnek is - nade nem az!!! szal hogy állítsam be a túlnyúlást? p.s.: tudom, h maj' a hangszedő és a karvég közé be kell pakolnom vmit h +emelje a kart a vízszintesig, csak a távolság honnét mérve és mi legyen?
köszi
Én a Mobile Fidelity Geodisc-el szoktam beállítani a túlnyúlást a lemezjátszó beállításoknál.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Sziasztok! Hol tudok venni csúszósarut a hanszedő csatlakozásaira?Egy jó pár cstis boltot már kérdeztem de senki nem tudott vagy nem akart segíteni.A Kácsánál volt valaha de már nem forgalmazzák.
Pl. itt:
http://cgi.ebay.de/PHX-Vergoldete-Kabel ... dZViewItem
Vagy itt:
http://www.dienadel.de/Phono+Zubehoer/E ... /index.htm
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Egy AT 75-ös hangszedő van benne, azt javasolta hogy cseréljem majd le. Milyenre lenne érdemes lecserélni? Köszi a segítséget.
Szerintem valamilyen Grado-t vegyél.Ezek az árukhoz képest elég jól szólnak és a tűzaj is visszafogott.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Lemezjátszó
Ha a motor tengelyét húzom magam felé függőleges irányba, akkor mozog vele együtt valami alátét, vagy tányér, pontosan nem tudom mi. És ha függőlegesbe állítom, akkor ez a tányér felütközik, tehát kézzel ide -oda tudom mozgatni. Valami meglazulhatott benne, vagy mi?
Ha szerencséd van akkor nem a motor tengely ferde,hanem az egész motor mozog ide-oda.Ezt bizony szét kéne szedni.
Ha nem megy hozd el hozzám én meg tudom csinálni. ( Bp.Zugló )
Megoldódott, köszi szépen. Egy csavar volt kilazulva. Kollégámhoz behoztam, szétszedtük, be lett állítva, és rendbe van, szépen működik. Egy AT 75-ös hangszedő van benne, azt javasolta hogy cseréljem majd le. Milyenre lenne érdemes lecserélni? Köszi a segítséget.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/