Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

2. IQ - Frequency

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Remek újdonságok a prog rock világából:

1. Wobbler - Afterglow

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Én a Gentle Giant-nek még csak az első albumát hallgattam, de az valami fenomenálisan tetszett. Eloy, PFM, Brand X, ilyeneket is azért gondolom az itt lévők sokan ismernek és szeretnek. Én nem rég (fél éve) ismerkedtem meg velük, és padlót fogtam. Mostani kedvenc: Brand X: Unortodox Behaviour (ha jól írtam). És ma kaptam 7 db Al Di Meola lemezt, az Elegant Gypsy (és persze a többi is) még mindig elvarázsol.
A Gentle Giant első lemeze még egy kicsit kezdetleges, de azért igen jó. Az igazi viszont az Acquiring the Taste, a Three Friends és az Octopus. A Power and the Glory még elmegy. Az Eloy-tól az Inside-tól kezdve a Metromania-ig szerintem mindegyik jó (The Power and the Passion, Floating, Colours, Dawn, Ocean, Time to Turn, Planets, Silent Cries and Mighty Echoes). No és az Ocean II is. Phil Collinst pedig a korai Genesisen kívül csak a Brand X-ben tudom elviselni. Ha nem ismered esetleg, ajánlom az Alan Parsons Project-et is (Tales of Mistery and Imagination, Pyramid, Eye in the Sky, I Robot, Turn of a Friendly Card).

Heed Thesis rendszer

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: frankie »

Az előbbi linken a Forever Forever című szerzeménye tekinthető meg Keiko Matsui-nak.
Ezt a művat a "White Owl" című albuma tartalmazza.

Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Ma is a figyelmetekbe ajánlok egy előadót, bár már lehet, hogy ismeritek. Egy japán zongorista hölgyről van szó. Ő Keiko Matsui. Nagyon kellemes lírai, és olykor jazz alapokon nyugvó darabjai vannak.

Linn

herstal
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 71

Hozzászólás Szerző: herstal »

Egy skandináv előadópáros. Ők a Secret Garden. Egy nagyon kellemes hangzásvilágú, sok hangszert felvonultató, kicsit meditatív jellegű zenét játszanak.

Hello! Nem ismertem őket, de kifejezetten tetszik.

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: kozolov »

Ha már száj!

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 858

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

A progresszív rock aranykorának egyik kiemelkedő és egyben az egyik lezáró lemeze: 
Gentle Giant - Playing The Fool - The Official Live

Hallgassátok meg, majd ámuljatok, hogy ezt a zenét 5 ember játssza!

Én a Gentle Giant-nek még csak az első albumát hallgattam, de az valami fenomenálisan tetszett. Eloy, PFM, Brand X, ilyeneket is azért gondolom az itt lévők sokan ismernek és szeretnek. Én nem rég (fél éve) ismerkedtem meg velük, és padlót fogtam. Mostani kedvenc: Brand X: Unortodox Behaviour (ha jól írtam). És ma kaptam 7 db Al Di Meola lemezt, az Elegant Gypsy (és persze a többi is) még mindig elvarázsol.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A másik előadó az Art Of The Noise nevet viseli. Ők amolyan Chill-Out, Ambiente stílusban játszanak. Szintén meditatív, kellemes felvételeik vannak. 

Art of Noise = a zaj művészete
Aztat tudtad, hogy hangszert nem is használnak? szájzene

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: hugi_0 »

Jó régen volt már itt hozzászólás. Megtöröm a csendet. Két előadót ajánlanék a figyelmetekbe.
Az elsőt, Bíbor jóvoltából ismertem meg. Ezúton is Köszönöm neki.

Egy skandináv előadópáros. Ők a Secret Garden. Egy nagyon kellemes hangzásvilágú, sok hangszert felvonultató, kicsit meditatív jellegű zenét játszanak.

A másik előadó az Art Of The Noise nevet viseli. Ők amolyan Chill-Out, Ambiente stílusban játszanak. Szintén meditatív, kellemes felvételeik vannak.

http://www.youtube.com/watch?v=A7k4dHhw ... re=related

Az utobbi nekem is bejon.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Jó régen volt már itt hozzászólás. Megtöröm a csendet.
Két előadót ajánlanék a figyelmetekbe.
Az elsőt, Bíbor jóvoltából ismertem meg. Ezúton is Köszönöm neki.

http://www.youtube.com/watch?v=A7k4dHhw ... re=related
Linn

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Shakti with John McLaughlin..a world zene kezdetei,eszméletlen jó még ma is,pedig hej de rég volt
tegnap rábukkantam erre a CD-mre.
A hangminőség nem az igazi,de a zene az zseniális.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

A progresszív rock aranykorának egyik kiemelkedő és egyben az egyik lezáró lemeze: 

Én úgy gondolom, hogy bár ez a zene valóban zseniális, a fiatalabb korosztály ezt már képtelen értékelni, mert túl bonyolult és igencsak oda kell figyelni rá ahhoz, hogy az ember befogadja ezt a muzsikát. Így aztán ami számomra még értéket jelent, az mostanára már teljes értetlenségbe ütközik. No és még azt is hozzátenném, hogy ez a koncert nem véletlenül viseli ezt a címet: valóban bolondozás ez, sokszor nem játsszák végig a számokat, ami olykor elég rosszul jön ki, úgyhogy ezt a koncertet én inkább annak javasolnám, aki egyébként is otthon van Gentle Giant-ben, aki pedig valami furcsa módon még késztetést érez arra, hogy ismerkedjen velük, akkor inkább az Acquiring the Taste, az Octopus vagy a Three Friends c. lemezeiket ajánlanám.

Heed Thesis rendszer

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 544

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: nehai »

... amit beszúrtam linket ott több helyről lehet tölteni, töltsd mindehonnan, vagyis az utorrent-be (ha azt használod) töltsd be mindegyik treckertől, mert akkor elfogadható sebességgel tudod majd tölteni.Sajnos nekem csak 2 nap után jutott eszembe ez, addig 30-40k-val töltöttem :S
De nem baj, minden nap tanul valamit az ember 

Nekem is 40-50K val csorog csak.

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Aki szereti a vokálos - gitáros zenéket, azoknak tudom ajánlani Jewel - The Essential Live Songbook [blu-ray] (2008) című albumát.Letöltöttem már pár albumát FLAC-ban, de nem lett a szívem csücske. De látva / hallva hogy mit ad elő egy koncerten és hogyan....     FENOMENÁLIS!!!

Sok helyen lehet tölteni:
http://www.torrentz.com/b5260d50d367487 ... 03db0d3525

Valoszinuleg nekem tetszeni fog.

Koszonom !

Majd írd le PLZ hogy Neked működik-e az 1. lemez, mert nekem sehogy nem akarja lejáccani semmi. 1 tanács: amit beszúrtam linket ott több helyről lehet tölteni, töltsd mindehonnan, vagyis az utorrent-be (ha azt használod) töltsd be mindegyik treckertől, mert akkor elfogadható sebességgel tudod majd tölteni.
Sajnos nekem csak 2 nap után jutott eszembe ez, addig 30-40k-val töltöttem :S

Kosz az infot.

Hatha meg nem ismered:
http://find.verycd.com/

http://www.verycd.com/topics/54786/
http://www.verycd.com/topics/55046/
http://www.verycd.com/topics/266179/

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Baleee »

Aki szereti a vokálos - gitáros zenéket, azoknak tudom ajánlani Jewel - The Essential Live Songbook [blu-ray] (2008) című albumát.Letöltöttem már pár albumát FLAC-ban, de nem lett a szívem csücske. De látva / hallva hogy mit ad elő egy koncerten és hogyan....    FENOMENÁLIS!!!

Koszonom !

Majd írd le PLZ hogy Neked működik-e az 1. lemez, mert nekem sehogy nem akarja lejáccani semmi. 1 tanács: amit beszúrtam linket ott több helyről lehet tölteni, töltsd mindehonnan, vagyis az utorrent-be (ha azt használod) töltsd be mindegyik treckertől, mert akkor elfogadható sebességgel tudod majd tölteni.
Sajnos nekem csak 2 nap után jutott eszembe ez, addig 30-40k-val töltöttem :S
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Aki szereti a vokálos - gitáros zenéket, azoknak tudom ajánlani Jewel - The Essential Live Songbook [blu-ray] (2008) című albumát.Letöltöttem már pár albumát FLAC-ban, de nem lett a szívem csücske. De látva / hallva hogy mit ad elő egy koncerten és hogyan.... FENOMENÁLIS!!!

Koszonom !

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Baleee »

Aki szereti a vokálos - gitáros zenéket, azoknak tudom ajánlani Jewel - The Essential Live Songbook [blu-ray] (2008) című albumát.
Letöltöttem már pár albumát FLAC-ban, de nem lett a szívem csücske. De látva / hallva hogy mit ad elő egy koncerten és hogyan.... FENOMENÁLIS!!!

PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát, akkor pár kiadvány amik a szívem csücskei.

D.Kay - Individual Soul --->>> http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=942

Mist:i:cal - The Eleventh Hour --->>> http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=903

Amit - Never Ending --->>> http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=868

Klute - No One's Listening Anymore --->>> http://www.drumandbass.hu/cikk.php3?cid=727

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Segítsetek kicsit nekem, hátha van ötlet!

Ezt a lemezt keresem, megvásárlás, másolás, stb céljából....sajnos egyenlőre sehonnan nem tudom megszerezni:

Blood Sweet and Tears: Live and improvised

Ami nagyon kéne róla jó minőségben az a "One Room Country Shack" című nóta!

Fontos lenne...sajna amazon.com-on se nagyon rendelhető, és sehol nem találom "emberi" áron!

Köszi a segítséget!

Miklós
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

a másik elfelejtett majd ujra nagyot alakito:Jeff Beck:Performing This Week...Live At Ronnie Scotts

bendeguz76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bendeguz76 »

mostanában a kedvenc lemezem:Buddy Guy :Skin deep

Boygabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: Boygabi »

Sziasztok! Egyik kedvencem John Williams filmzenéi.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Egyik barátom ugyan már tavaly nyáron ajánlotta, de csak most Karácsonykor vettem meg a Napra CD-jét. Mivel nekem a Barbaro III nagyon bejön, gondoltam, hogy a gitáros Both Miklós másik projektje sem fog csalódást okozni. Nem is tette. A Kárpát-medence népzenéje, kissé másképp:

http://uk.youtube.com/watch?v=oUQtW3LjZ3U

http://uk.youtube.com/watch?v=Z2KftZ0TjFE

www.napra.hu

Heed Thesis rendszer

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”