Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Robici »

Most egy ilyet láttunk.  
A többi majd kiderül.

Persze, szerintem :kiraly:

Ámen.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: csövi »

Rimszkij-Korszakov, Chabrier, Granados

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Komolyzenei ajánló

"Az, hogy valaki betanul 1 percet és azt torka szakadtából elüvölti" 
Azaz, te is úgy véled, hogy EKKORA volt a különbség a két előadás között? Illetve, hogy valban illik Paul Pottsra ez a minősítés?

Nem, ez szerintem sem igaz. De operában én kevésbé vagyok egyelőre otthon. Azért ez nem olyan ária, amit bárki csak úgy "betanul" szerintem. Kicsit emlékeztetett engem ez a helyzet arra a régebbi reklámra, amikor egy iskolai énekkar énekelt valamit, teljesen átlagos dolognak indult, a szülők nézték a gyerekeket, egy kisfiú meg kiáll és megdöbbentő (ha jól emlékszem) basszus hangon énekli az adott részletet. Az adott helyzetben teljesen váratlan és elementáris erővel megrázó hatás. Ez részben segítette is Potts szereplését, mert ha történetesen Pavarotti áll ki oda, akkor a tökéletes teljesítmény teljesen elvárt és alapvető dolog lenne.

De azért te is elismerheted, hogy ez a mondat:

de Pavarottinál még akkor is jobb volt

még a szmájlit figyelembe véve is kissé provokatív volt.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Komolyzenei ajánló

Egyébként én is egyből meghallgattam utána Pavarotti-tól (3 tenor Párizsban)és arra jutottam, hogy ez egy sokkal iskolázottabb és profibb hang, de valahogy Potts engem jobban "megérintett".
És most jöhet a kőzápor.  :kiraly:

Én is meghallgattam utána Pavarottit (bár nem az utolsó felvételét) és nekem meg ő tetszett jobban. Sokkal erőteljesebb, megrázóbb, átütőbb erejű hang és nem érezni a korlátait. Kinek ez tetszik, kinek az.

Vendég

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"Annyi történt, hogy valaki a "mókás videok" közé feltett egy klipet, annyi kommentárral, hogy "nem annyira humoros", vagy valami hasonló."

Az én voltam.
Ha tudom, hogy ilyen vihar lesz belőle... Akkor is beteszem! :kiraly:
Egyébként én is egyből meghallgattam utána Pavarotti-tól (3 tenor Párizsban)
és arra jutottam, hogy ez egy sokkal iskolázottabb és profibb hang, de valahogy Potts engem jobban "megérintett".
És most jöhet a kőzápor. :kiraly:

Vendég

Komolyzenei ajánló

Egyet értek , mellesleg ez a megjegyzés amúgy sem volt illő , és nem emberhez méltó főleg mivel nemrég hunyt el akiről épp szó esett...Ő letett az évek alatt valamit az asztalra...Majd ha ezek a felkapott sztárok annyi év után is feltudnak mutatni valamit akkor visszatérhetünk a témához.

Vendég

Komolyzenei ajánló

de Pavarottinál még akkor is jobb volt :kiraly:
Na neeeeee...

Azért kezeljük már helyükön a dolgokat!

Az, hogy valaki betanul 1 percet és azt torka szakadtából elüvölti, még nem jelenti azt, hogy "leveri" Pavarottit.

Emberek, kapjatok már magatokhoz.

Itt mindenki a csodára vár és hisz bennük.

Csodák pedig nincsenek!

Különböztessük már meg a valós értékeket az üveggyöngyöktől.

Vegyétek már észre, hogy a média hülyét csinál belőletek és AKÁRKI-ből SZTÁR-t tud csinálni, ha akar. Ti meg bedőltök neki.

Hg

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Bíbor »

1941. Január 21. (68 éve történt)
Megszületett Placido Domingo spanyol operaénekes, a világ egyik legismertebb tenorja.

68 éves a férfi, aki még ma is megdobogtatja a nők szívét. :kiraly:

Madridban született, 8 éves volt, amikor szülei elhagyták Spanyolországot és Mexikót választották új hazájuknak.
Itt kezdett zenét tanulnia konzervatóriumban. Az éneklés mellett zongorázni is tanult és belekóstolt a karmesterségbe is.

Első sikerét mégis más műfajban aratta. 1958-ban a Los Black Jeans nevű rock-and-roll banda háttér-vokálosa volt. Itt figyeltek fel a jóképű fiatalemberre, akinek a hangja is csodálatosnak bizonyult.

2008. augusztusában itthon is adott egy nagysikerű koncertet.

És hogy egy kicsit hallgassuk is Őt:

De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: mishow »

Én még nem tértem magamhoz ettől az előadástól: 

A fogsorára gondolsz? :kiraly:

Azt azóta megcsináltatta. Volt miből, a siker azonnal a szupersztárok közé emelte - tegyük hozzá, joggal!

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A fogsorára gondolsz? :kiraly:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: viri »

Van valakinek már lemeze tőle? Az is ilyen elemi erejű?

Ez fantasztikus!!! És ahogy kinéz, még rátesz egy lapáttal.
Megjött a kedvem előásni egy operát, LP-n!
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: kozolov »

Egy nagyon figyelemreméltó írás:
http://marsforgatni.blog.hu/2009/01/14/ ... arnoncourt

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok! 
Lehet, hogy kicsit hülye a kérdés:
Chopin "Guitarre" műve E-minor-ban melyik LP-n található?

Köszi

http://www.answers.com/topic/fryderyk-c ... co-tarrega

Köszi szépen

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Hali »

Sziasztok! 

Köszi

http://www.answers.com/topic/fryderyk-c ... co-tarrega
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Köszi

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1368

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Látta valaki az elhunyt művész tiszteletére rendezett tegnapi gálaműsort az m2-n?
Én csak a C'est la guerre c. operát kezdtem nézni, de Petrovics Emil nem az esetem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Komolyzenei ajánló

Látta valaki az elhunyt művész tiszteletére rendezett tegnapi gálaműsort az m2-n?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Nagynéném és az egész család nevében köszönöm a részvétnyilvánítások és az együttérzést.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Nekem személy szerint a Hogwood féle Messiás tetszik, de itt lapul a Solti György féle is a fiókban.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Most olvastam Stefan Zweig Handel Messiásáról szóló kis írását, és olyan kedvem támadt meghallgatni. :kiraly: Ha hazamegyek feltétlenül megteszem.  
A kedvenc Messiás felvételem a Mormon kórussal és a Philadelphia Orchestra-val készült Eugene Ormandy féle, ez sajnos nincs meg, de a Chiara Banchini által dirigált Ensemble 415. zenekarral rögzített Harmonia Mundi felvétel -ami viszont megvan-, szintén nagyon jó.

Tudom, hogy nem divat az audiofül felvétel, de szerintem a Proprius féle Messiás Yvonne Kennyvel és Paul Esswooddal figyelemre méltó élő előadás. Mellékesen rosszul sem szól!
Ettől most én is kedvet kaptam hozzá!

Figyelmetekbe ajánlom ezt a Messiás-változatot is, nekem nagyon tetszik:

http://www.linnrecords.com/recording-me ... -1742.aspx

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Komolyzenei ajánló

Családunk gyászol.
Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Őszinte részvétem a családnak.

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Most olvastam Stefan Zweig Handel Messiásáról szóló kis írását, és olyan kedvem támadt meghallgatni. :kiraly: Ha hazamegyek feltétlenül megteszem.  
A kedvenc Messiás felvételem a Mormon kórussal és a Philadelphia Orchestra-val készült Eugene Ormandy féle, ez sajnos nincs meg, de a Chiara Banchini által dirigált Ensemble 415. zenekarral rögzített Harmonia Mundi felvétel -ami viszont megvan-, szintén nagyon jó.

Tudom, hogy nem divat az audiofül felvétel, de szerintem a Proprius féle Messiás Yvonne Kennyvel és Paul Esswooddal figyelemre méltó élő előadás. Mellékesen rosszul sem szól!
Ettől most én is kedvet kaptam hozzá!

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Családunk gyászol.Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Őszinte részvétem.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: mishow »

Családunk gyászol.Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Részvétünk a családnak!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Kedves kimber!Talán nem haragszol meg, hogy ezt a szomorú hírt hoztam a topikodba.

Elhunyt ILOSFALVY RÓBERT, operaénekes (tenor), a háború utáni énekesnemzedék egyik legkiemelkedőbb egyénisége... :kiraly:

A művészt életének 82. évében, kedden Budapesten érte a halál. A Kossuth-díjas és nemzetközi hírű művészt a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Ilosfalvy Róbert személyében az egyik leghíresebb Bánk bán, a legvonzóbb Des Grieux lovag távozott az örökös tagok és a mesterművészek köréből - tudatta a dalszínház.
Ilosfalvy Róbert Hódmezővásárhelyen született 1927. június 18-án. 1946-tól 1949-ig Molnár Imre és Jászó Györgyné növendékeként tanult a Zeneakadémián, majd 1947 és 1955 között a Honvéd Művészegyüttes tagja volt. Az énekes 1954-ben debütált a Magyar Állami Operaházban, Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának címszerepét alakította.

Az operaház tudatta: Ilosfalvy Róbert sokoldalú énekes volt, széles repertoárja a líraitól a spinto szerepkörön át a hőstenor szerepekig ívelt. 1966 és 1982 között a kölni opera szólistájaként tett szert világhírre.
Fellépett Európa legjelentősebb operaszínpadain, valamint San Franciscóban és a New York-i Carnegie Hallban, emellett számos hanglemezfelvétel szólistája. Művészi munkáját 1962-ben Liszt Ferenc-díjjal, majd 1965-ben Kossuth-díjjal jutalmazták.

Főbb szerepei voltak: Alvaro (Verdi: A végzet hatalma); Manrico (Verdi: A trubadúr); Alfréd (Verdi: Traviata); Otello (Verdi); Don José (Bizet: Carmen); Stolzingi Walter (Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok); Dick Johnson (Puccini: A Nyugat lánya). Ilosfalvy Róbert mindezeken kívül Richard Strauss és Leos Janácek műveinek hiteles tolmácsolója is volt.

Családunk gyászol.
Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”