Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Komolyzenei ajánló

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok! 
Lehet, hogy kicsit hülye a kérdés:
Chopin "Guitarre" műve E-minor-ban melyik LP-n található?

Köszi

http://www.answers.com/topic/fryderyk-c ... co-tarrega

Köszi szépen

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Hali »

Sziasztok! 

Köszi

http://www.answers.com/topic/fryderyk-c ... co-tarrega
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 409

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Köszi

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Látta valaki az elhunyt művész tiszteletére rendezett tegnapi gálaműsort az m2-n?
Én csak a C'est la guerre c. operát kezdtem nézni, de Petrovics Emil nem az esetem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Bíbor »

Látta valaki az elhunyt művész tiszteletére rendezett tegnapi gálaműsort az m2-n?

De gustibus non est disputandum.
(Az ízlés nem vita dolga.)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Nagynéném és az egész család nevében köszönöm a részvétnyilvánítások és az együttérzést.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Nekem személy szerint a Hogwood féle Messiás tetszik, de itt lapul a Solti György féle is a fiókban.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Most olvastam Stefan Zweig Handel Messiásáról szóló kis írását, és olyan kedvem támadt meghallgatni. :kiraly: Ha hazamegyek feltétlenül megteszem.  
A kedvenc Messiás felvételem a Mormon kórussal és a Philadelphia Orchestra-val készült Eugene Ormandy féle, ez sajnos nincs meg, de a Chiara Banchini által dirigált Ensemble 415. zenekarral rögzített Harmonia Mundi felvétel -ami viszont megvan-, szintén nagyon jó.

Tudom, hogy nem divat az audiofül felvétel, de szerintem a Proprius féle Messiás Yvonne Kennyvel és Paul Esswooddal figyelemre méltó élő előadás. Mellékesen rosszul sem szól!
Ettől most én is kedvet kaptam hozzá!

Figyelmetekbe ajánlom ezt a Messiás-változatot is, nekem nagyon tetszik:

http://www.linnrecords.com/recording-me ... -1742.aspx

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Komolyzenei ajánló

Családunk gyászol.
Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Őszinte részvétem a családnak.

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Most olvastam Stefan Zweig Handel Messiásáról szóló kis írását, és olyan kedvem támadt meghallgatni. :kiraly: Ha hazamegyek feltétlenül megteszem.  
A kedvenc Messiás felvételem a Mormon kórussal és a Philadelphia Orchestra-val készült Eugene Ormandy féle, ez sajnos nincs meg, de a Chiara Banchini által dirigált Ensemble 415. zenekarral rögzített Harmonia Mundi felvétel -ami viszont megvan-, szintén nagyon jó.

Tudom, hogy nem divat az audiofül felvétel, de szerintem a Proprius féle Messiás Yvonne Kennyvel és Paul Esswooddal figyelemre méltó élő előadás. Mellékesen rosszul sem szól!
Ettől most én is kedvet kaptam hozzá!

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Családunk gyászol.Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Őszinte részvétem.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2541

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: mishow »

Családunk gyászol.Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Részvétünk a családnak!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Kedves kimber!Talán nem haragszol meg, hogy ezt a szomorú hírt hoztam a topikodba.

Elhunyt ILOSFALVY RÓBERT, operaénekes (tenor), a háború utáni énekesnemzedék egyik legkiemelkedőbb egyénisége... :kiraly:

A művészt életének 82. évében, kedden Budapesten érte a halál. A Kossuth-díjas és nemzetközi hírű művészt a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Ilosfalvy Róbert személyében az egyik leghíresebb Bánk bán, a legvonzóbb Des Grieux lovag távozott az örökös tagok és a mesterművészek köréből - tudatta a dalszínház.
Ilosfalvy Róbert Hódmezővásárhelyen született 1927. június 18-án. 1946-tól 1949-ig Molnár Imre és Jászó Györgyné növendékeként tanult a Zeneakadémián, majd 1947 és 1955 között a Honvéd Művészegyüttes tagja volt. Az énekes 1954-ben debütált a Magyar Állami Operaházban, Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának címszerepét alakította.

Az operaház tudatta: Ilosfalvy Róbert sokoldalú énekes volt, széles repertoárja a líraitól a spinto szerepkörön át a hőstenor szerepekig ívelt. 1966 és 1982 között a kölni opera szólistájaként tett szert világhírre.
Fellépett Európa legjelentősebb operaszínpadain, valamint San Franciscóban és a New York-i Carnegie Hallban, emellett számos hanglemezfelvétel szólistája. Művészi munkáját 1962-ben Liszt Ferenc-díjjal, majd 1965-ben Kossuth-díjjal jutalmazták.

Főbb szerepei voltak: Alvaro (Verdi: A végzet hatalma); Manrico (Verdi: A trubadúr); Alfréd (Verdi: Traviata); Otello (Verdi); Don José (Bizet: Carmen); Stolzingi Walter (Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok); Dick Johnson (Puccini: A Nyugat lánya). Ilosfalvy Róbert mindezeken kívül Richard Strauss és Leos Janácek műveinek hiteles tolmácsolója is volt.

Családunk gyászol.
Unokatestvéreim édesapja volt Robi.

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Érdemes a Solti vezénylete Chicago Symphony Orchestra 85'-ös felvételét is meghallgatni Kiri te Kanawa-val.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Komolyzenei ajánló

Kedves kimber!
Talán nem haragszol meg, hogy ezt a szomorú hírt hoztam a topikodba.

Elhunyt ILOSFALVY RÓBERT, operaénekes (tenor), a háború utáni énekesnemzedék egyik legkiemelkedőbb egyénisége... :kiraly:

A művészt életének 82. évében, kedden Budapesten érte a halál. A Kossuth-díjas és nemzetközi hírű művészt a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Ilosfalvy Róbert személyében az egyik leghíresebb Bánk bán, a legvonzóbb Des Grieux lovag távozott az örökös tagok és a mesterművészek köréből - tudatta a dalszínház.
Ilosfalvy Róbert Hódmezővásárhelyen született 1927. június 18-án. 1946-tól 1949-ig Molnár Imre és Jászó Györgyné növendékeként tanult a Zeneakadémián, majd 1947 és 1955 között a Honvéd Művészegyüttes tagja volt. Az énekes 1954-ben debütált a Magyar Állami Operaházban, Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának címszerepét alakította.

Az operaház tudatta: Ilosfalvy Róbert sokoldalú énekes volt, széles repertoárja a líraitól a spinto szerepkörön át a hőstenor szerepekig ívelt. 1966 és 1982 között a kölni opera szólistájaként tett szert világhírre.
Fellépett Európa legjelentősebb operaszínpadain, valamint San Franciscóban és a New York-i Carnegie Hallban, emellett számos hanglemezfelvétel szólistája. Művészi munkáját 1962-ben Liszt Ferenc-díjjal, majd 1965-ben Kossuth-díjjal jutalmazták.

Főbb szerepei voltak: Alvaro (Verdi: A végzet hatalma); Manrico (Verdi: A trubadúr); Alfréd (Verdi: Traviata); Otello (Verdi); Don José (Bizet: Carmen); Stolzingi Walter (Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok); Dick Johnson (Puccini: A Nyugat lánya). Ilosfalvy Róbert mindezeken kívül Richard Strauss és Leos Janácek műveinek hiteles tolmácsolója is volt.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Robici »

Zongoraművészek közül én személy szerint Ránki Dezső előadásait nagyon kedvelem, de Schiff András is nagyon jó. Maurizio Pollini Beethoven- és Schubert előadásai is bejönnek. Glenn Gould Bach-játéka mindig lenyűgöz,

. Aki ilyen átéléssel képes játszani ezt a fantasztikus zenét, annak felvételeit érdemes megismerni. 
Solti György felvételei szerintem általában jók, de van, ami nagy csalódás volt (már amennyit ismerek). Mahler sorozata kezdésnek nem rossz (bár Abbadoé sem). Böhm Mozart szimfónia-felvételei is jók. Karajan Beethoven-szimfónia ciklusai közül nekem a második analóg tetszik, 77 körüli felvételek. Brahms sorozatából a 64 körülit ismerem, tetszik. Fricsay felvételeit is érdemes megismerni (Mozart, Dvorák, Beethoven). Harnoncourt Schubert-szimfóniáit nagyon nem szeretem, historikus oldalával még csak most ismerkedem.

Kocsis Bartók-interpretációit még nem ismerem, de kíváncsi vagyok rá. Fischer Csajkovszkij 4.-je és Mandarin-lemeze nagyon tetszik, a rajta lévő Román táncok szerintem Reinerével van egy szinten, akinek Bartók Concerto felvétele viszont nagy csalódás volt (szólamok hiányoznak arról a lemezről). A Zene viszont fantasztikus sodrású vele. Ennek ellentéte a Liszt Ferenc Kamarazenekar digitális felvétele, ami hűvösebb, tartózkodóbb, más oldalát mutatja meg a műnek. Ha már Bartók, a Takács Vonósnégyes korábbi Bartók Vonósnégyes albuma nagyon tetszett.

Karmesterek közül nálam Furtwängler a nyerő, de inkább élő felvételei, stúdió Beethoven-szimfónia felvételei nem jók (a Schubert Nagy C-dúr viszont kiváló). Beethoven 5.-jéből az 1944-es berlini nálam az etalon. Viszont meg kell gondolni, nála melyik kiadót választja az ember. Az EMI vagy a DGG újrakiadásai nálam még mindig beváltak.

Vendég

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Például! De csak szigorúan az eredeti Vámosi Jánossal :baby:De má' megint kapni fogok a pofámra az OFFért :kiraly:

Ugyan mar mishow ... egy kis OFF mindig belefer Most pl. en is OFF-olni fogok

Az 50-60-as evek magyar tanczeneje kimaradt az eletembol leven a 70-es evek kozepen szulettem, de pont a Csinibaba c. film volt az amiben a feldolgozott dalok erdekes modon megtetszettek. Nehanynak az eredetijet is hallottam azota, nekem azok is tetszenek, de a feldolgozasokkal is ki vagyok bekulve. Maga a film is nagyon tetszett! Volt egy karakter benne - az a kissrac aki talan 3-4 jelenetben szerepelt nagyon rovid idore, szovege sem volt csak pofakat vagott, de szerintem az o arckifejezese, testbeszede kifejezte az egesz film mondanivalojat ... legalabbis szamomra. Szerintem ez egy igen jol sikerult magyar film. Bocs az OFF-ert ... :kiraly:

Akár meg is köpködhettek, de nekem a filmbéli feldolgozások jobban tetszenek, mint az eredeti...
Persze így egyben a filmmel együtt alkotnak sztem tökéletes egészet... De így nagyon..

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Hegedűművészek: 

Itzhak Perlman, Gidon Kremer, David Ojsztrah,

Kogan az Isten. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Szerintem ez egy igen jol sikerult magyar film.
:kiraly:

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Komolyzenei ajánló

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Például! De csak szigorúan az eredeti Vámosi Jánossal De má' megint kapni fogok a pofámra az OFFért

Ugyan mar mishow ... egy kis OFF mindig belefer :kiraly: Most pl. en is OFF-olni fogok :baby:

Az 50-60-as evek magyar tanczeneje kimaradt az eletembol leven a 70-es evek kozepen szulettem, de pont a Csinibaba c. film volt az amiben a feldolgozott dalok erdekes modon megtetszettek. Nehanynak az eredetijet is hallottam azota, nekem azok is tetszenek, de a feldolgozasokkal is ki vagyok bekulve. Maga a film is nagyon tetszett! Volt egy karakter benne - az a kissrac aki talan 3-4 jelenetben szerepelt nagyon rovid idore, szovege sem volt csak pofakat vagott, de szerintem az o arckifejezese, testbeszede kifejezte az egesz film mondanivalojat ... legalabbis szamomra. Szerintem ez egy igen jol sikerult magyar film. Bocs az OFF-ert ... :kiraly:

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Komolyzenei ajánló

OFF

SZVSZ a leghangulatosabb film a világon (legalábbis magyar szemmel).

ON

Bíbor
Fórumlakó
Fórumlakó

Komolyzenei ajánló

Csinibaba szeress belém... :kiraly:
Például! De csak szigorúan az eredeti Vámosi Jánossal
De má' megint kapni fogok a pofámra az OFFért :kiraly:

akkor már minimum hárman leszünk :baby: mármint az OFF-ért

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Csinibaba szeress belém...
Például! De csak szigorúan az eredeti Vámosi Jánossal
De má' megint kapni fogok a pofámra az OFFért :kiraly:

Vendég

Komolyzenei ajánló

Tehát én mindenkinek zenekedvelő/szerető kismamának javaslom, hogy hallgassanak zenét már a magzatukkal is. Hiszen belőlük alakul ki majd a zene szeretét élvező felnőttek.

OFFTOPIC:

Hogy ez mennyire így van:Anyukám mindig is imádta a tánczenét, és amíg velem volt várandós, persze hogy állandóan hallgatta.
Biztos vagyok benne, hogy ennek következménye az, hogy - miközben itt sokan ismeritek az ettől igencsak eltérő zenei ízlésemet - a mai napig imádom az 50-60-as évek magyar tánczenéjét is, azt amit amúgy egy magára valamit adó zenebarátnak illik leszólnia.
Sőt nemcsak szeretem, de elég szép gyűjteményem is van belőle, és a műfajjal kapcsolatos lexikális ismereteim is meglehetősen nagyok.
Szóval ennyire nem mindegy, mit hallgat a kismama! :kiraly:

Csinibaba szeress belém...

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Komolyzenei ajánló

Akkor most már én is tudom a miértet, meg megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül...mishow, csak 4 hónappal vagy idősebb nálam

:kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”