Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kedves Lali.
Továbra is vároma válaszod. :lol!:
A kábel típusára nem emlékszem, de a lappkabel-től vettem.
Kábelezzünk
Persze, hogy csendben van. Épp nem levegőt a röhögéstől.
Ebben látok némi iróniát...És egy kis cinikusságot is...
Kábelezzünk
Kedves Lali.
Továbra is vároma válaszod. :lol!:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Szerintem azok, akik e fórumot olvassák, hozzászólnak, látogatják 90%-a próbált már ilyen-olyan tippet trükköt. :lol!:
Persze, hogy próbált...Sőt olyan is akad aki most csendben van, pedig ő maga ajánlotta a CAT és a tűzálló kábelt is, hogy mennyire jó :lol!:
Kábelezzünk
Szerintem azok, akik e fórumot olvassák, hozzászólnak, látogatják 90%-a próbált már ilyen-olyan tippet trükköt. :lol!:
Linn
Linn
Kábelezzünk
De nem értem miért van mindig lenézve az aki próbálkozik, ezek személyes dolgok miért baj ez? garantálom azok is akik ellene szólnak is nem egyszer megtették már amit mi, csak nem ismerik be... :lol!:
Kábelezzünk
Rosszul gondolják. :lol!: Nem bohóckodunk, csak próbáljuk a maximumot kihozni a rendszereinkből. Persze a lehetőségekhez mérten. :lol!:
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Arn.
Az rca alatt, készülékbe való belsőkábel, vagy IC?
Szerintem a legjobb vezető az Ag, azaz Ezüst. Mindent készítenek belőle: IC; belső-kábel; Hangfalkábel; még tápkábelt is. Én ha igazán jó minőséget szeretnék, ezt tennék.
A pénzverdében, ha jól tudom akkor rendelésre húznak színezüst szálat a kért keresztmetszetben, és méretben. Lágyított változatot kell kérni. :lol!:
Egyébként én a készüléken belülre az ezüstön kívül, FEP szigetelésű rézkábelt tennék.
Hangfalkábelnél, szerintem először találd meg a neked tetsző kábelt. S utánna folytatva a láncot azt használd a Hf.-hoz belső kábelnek. Szerintem. :lol!:
A tápkábelt pedig most beszéljük éppen. :lol!:
Linn
Linn
Kábelezzünk
erositohoz belso kabelezesre mit ajanlotok?
- rcadugokhoz
- hangdobozporthoz
- taphoz
Van a neotechnek erre elég jó kábele, a Kácsa oldalán megtalálod...
Kábelezzünk
Egyébként hallottam már olyan véleményt (nagyfrekis átvitellel foglakozó fazonoktól), hogy mit bohóckodnak a hifisek itt az egyenáramú rendszereikkel.:lol!:
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Kedves Lali.
Az Ölflex mely tipusát próbáltad pontosan?
Én 4 féle Ölflexről olvastam, hogy nagyon jó. Ebből az egyik a 2YSLCY-JB, melyet állítólag agy neves kábelgyártó is használ a drága power kábeléhez. Ez 4 eres -3 vezető + 1 a föld. De hogyan köti? :lol!:
A másik 3 tipust szintén külföldi fórumokon ajánlgatják, és több online hifiáruház is értékesíti a nagy nevek mellett - persze jó drágán.
Ölflex-FD 891 CY 3*1,5 v. 3*2,5mm2 az ajánlott az okosok szerint a nagy Furutech kábelek szintjét tudja.
ÖLFLEX Classic 110 CY 3*2,5 v.3*4mm2 az ajánlott, az okosok szerint felső-közép kategória.
ÖLFLEX-FD 810 CY 3*2,5mm2 az ajánlott, középkategória.
Ezeket ismered-e? Ha szabad tudni, hol tudtál venni Ölflex kábelt? Azért kérdezem, mert a készülékeimet ezen kábelek vmelyikével szeretném átkábelezni.
Van még egy jelöltem, a Tűzálló NHXH FE180/E90 3*2,5.
Előre is köszönöm.
Linn
Linn
Kábelezzünk
erositohoz belso kabelezesre mit ajanlotok?
- rcadugokhoz
- hangdobozporthoz
- taphoz
Kábelezzünk
Amit viszont tudok a hullámimpedanciának nagy frekin van jelentősége és nem 50/60Hz-en.
:lol!: jah ... 50Hz-en is lehet jelentosege a tobb 100km-es nagyfeszultsegu tavvezetekeknel, de nem az 1-2-3m-es halozati vezeteknel :lol!:
ezt én tudom, ne nekem mond.
Kábelezzünk
Mellesleg már milliószor megbeszéltük, h ne kezdjük már itt is azt a szokást, hogy valakit azért hülyézünk le és próbálunk lejáratni, mert valamiről ellentétes véleménye van...Nekem ez a véleményem amit leírtam, ezt semmi nem fogja megváltoztatni.Én is mondhatnám, h neked fingod sincs a kábeleket hol és kik csinálják.De elmondom neked van jó pár "audió kábel" amit rendelésre sima villanykábelt készítő kábelgyár csinál a megrendelőnek.Neveket nem mondok úgy is csak okoskodás lenne belőle :foto: Ugyan abból a kábelből készül mint a gyár többi kábele csak más eljárással , más anyagösszetétellel. :lol!:
Csak fosd a szót az megy neked, majd kapsz a főnöktől valamit érte, ez volt az uccsó beírásom ide, sajnálom mert van azért egy-két jó arc is itt.
Erre most inkább nem mondok semmit...Igazán nemes gesztus volt tőled...Miért is gondoltam változik a stílusod bármit is... :kiraly: :lol!: De tudom neked van igazad, mindig neked. De mártírt azért ne csinálj már magadból, elég átlátszó trükk... :lol!:
Kábelezzünk
Amit viszont tudok a hullámimpedanciának nagy frekin van jelentősége és nem 50/60Hz-en.
:lol!: jah ... 50Hz-en is lehet jelentosege a tobb 100km-es nagyfeszultsegu tavvezetekeknel, de nem az 1-2-3m-es halozati vezeteknel :lol!:
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Kábelezzünk
Mellesleg már milliószor megbeszéltük, h ne kezdjük már itt is azt a szokást, hogy valakit azért hülyézünk le és próbálunk lejáratni, mert valamiről ellentétes véleménye van...Nekem ez a véleményem amit leírtam, ezt semmi nem fogja megváltoztatni.Én is mondhatnám, h neked fingod sincs a kábeleket hol és kik csinálják.De elmondom neked van jó pár "audió kábel" amit rendelésre sima villanykábelt készítő kábelgyár csinál a megrendelőnek.Neveket nem mondok úgy is csak okoskodás lenne belőle Ugyan abból a kábelből készül mint a gyár többi kábele csak más eljárással , más anyagösszetétellel. :lol!:
:lol!: :lol!: :kiraly: Csak fosd a szót az megy neked, majd kapsz a főnöktől valamit érte, ez volt az uccsó beírásom ide, sajnálom mert van azért egy-két jó arc is itt.
Kábelezzünk
most hogy érted akkor elég a 60cm darab és ebben az esetben nem gáz, mert előtte szintén tűzálló van 3m hosszban?
Kábelezzünk
Ja ha már itt tartunk előtte van az elosztó ami kb 3 méteres 2,5 tűzálló szintén, akkor most azzal mi a helyzet?
Az jó, hogy van. :lol!:
Kábelezzünk
hát én nem tudom.
De majd csinálok egy 2 m-es drótot is, (plazmának úgy is kell) és majd kipróbálom a különbséget az erősítőn.
Ja ha már itt tartunk előtte van az elosztó ami kb 3 méteres 2,5 tűzálló szintén, akkor most azzal mi a helyzet?
Kábelezzünk
Hiába kacsintgatsz és ironizálsz, attól még rossz.
Talán hullámimpedanciáról hallottál már, vagy hogy változik a drót hosszával a kábel hatása. Sokan meséltek már arról, hogy drága tápdrótot 1 m-es hosszban visszavittek, 1,5-2 m-es hosszban megvettek. Egyszerű a recept, készíts egy 2,5 m-es darabot is.
Kábelezzünk
Kedves LAli!
Miért is volt kár akkora méretben megcsinálni?
Mitől jobb egy 2 méteres drót?
Ezt kifejthetnéd, mert kiváncsi vagyok.
Talán jobb lenne ha 2x0,75 madzagon menne a villany?
:lol!:
Kábelezzünk
Ennyi unatkozó embert...
RACPOWER, kár volt megcsinálni azt a tűzálló tápkábelt akkora méretben, mert nincs is hatása. 2,5 m-es darab a legjobb, ki lett tesztelve. Nálam azonnal érzékelhető hatása volt a 2 m-esnek.
Volt az említett ÖLFLEX kábelem is, attól nekem jobbnak tűnt a tűzálló. (azért csak tűnt, mert nem tesztelgettem)
Lacy, azért mert nálad a CAT nem volt jó, az nem azt jelenti, h rossz. El kéne fogadni, h ezek nem általános megoldások, hanem alternatívák. A Te hangfalad sem mérnöki csoda, lehet csak nem illett oda. Volt audiolink-em is sokáig. :lol!:
Kábelezzünk
Mellesleg már milliószor megbeszéltük, h ne kezdjük már itt is azt a szokást, hogy valakit azért hülyézünk le és próbálunk lejáratni, mert valamiről ellentétes véleménye van...Nekem ez a véleményem amit leírtam, ezt semmi nem fogja megváltoztatni.Én is mondhatnám, h neked fingod sincs a kábeleket hol és kik csinálják.De elmondom neked van jó pár "audió kábel" amit rendelésre sima villanykábelt készítő kábelgyár csinál a megrendelőnek.Neveket nem mondok úgy is csak okoskodás lenne belőle :lol!: Ugyan abból a kábelből készül mint a gyár többi kábele csak más eljárással , más anyagösszetétellel. :lol!: