Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Quad hangsugárzók

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

b.wayne, VIGYÁZZ, az első min. 30 órában TILOS hangosan hallgatni őket :kiraly: , igazán úgy jó, ha kb. 100 órát nagyon halkan, úgy, h lazán tudj beszélgetni mellettük (ha szól a zene is ) járatod őket, aztán a következő 100-at 'félhangerőn' (NE az erősítőére gondolj ) futják, s utána kezded el csak el szobahangerőn hallgatni őket. addig viszont ki kell bírnod... :kiraly: a fázisfordítós (+ egymással-szembefordítós) bejáratást nem javaslom: fordított fázissal járódik be minden a hangfalban is...
viszont a rózsazajos megoldás télleg gyorsít a dolgon, s kisebb hangerő mellett is műkszik - csak lehetőleg ne legyen otthon senki, mer' idegbajt kap a folytonos sistergéstől :baby:

szvsz errol nagyon kevesen tudnak, megsincs tele a vilag rosszul bejaratott es elromlott dobozokkal.

BruceWayne
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 9

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BruceWayne »

101 e volt párja, mert jan. 31-ig 15% kedvezmény van rájuk. A szúrós/kemény jelzőket a bejáratott darabokhoz képest értettem, nem abszolút értelemben. Ugyanis hallgattam ott egy 0km-es 12L2-t is és annak is megvoltak ezek a jellemzői a "használt" 11L2-höz képest. (De még így is lazán verte a bejáratott Mission 792-t. Valamint néhány más márka típusai bejáródva sem tudják ezt a simaságot, mint a nyers Quad-ok.)

Mivel egy aprócska szobában szólnak, a bejáratás után sem nagyon fogom megerőltetni őket. Így nem gondolom, hogy nagy veszélyben lennének, ha szobahangerőn hallgatom. Ez egy normál szobában alacsony hangerőnek számít véleményem szerint.

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

a magasak picit szúrósak, a mélyek kemények
Milyen cuccokkal hallgatod?

Vendég

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a fázisfordítós (+ egymással-szembefordítós) bejáratást nem javaslom: fordított fázissal járódik be minden a hangfalban is...
Tökéletes, változó frekvenciájú szinuszokat kell adni nekik, akkor mindegy a polaritás. :kiraly:

Azt meg nem értem, hogy miért lenne baj, ha az elejétől fogva normál/kicsit hangos hangerőn hallgatná. Bírja az.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

mennyi volt a kicsi quad?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Quad hangsugárzók

a holografikus hang a quadok sajatja, sima tranyos erositovel is csinalja. nehol az omnikra emlekeztetoen.  :kiraly:
Mi az a holografikus hang? Én mindenről lemaradok

a terben szolal meg a hang, 3d dimenzioban. van benne vmi az omnik hangjabol - nem kozvetlenul az arcodba tolja. kb olyan differencia, mint amikor egy 2ds kepet nezel, vagy egy hologrammot. nehez leirni, de ha hallod, akkor azonnal rajossz

en nem ertem, hogy hol jo a hifibarlangos hang... 21l2ot hallottam millios motyokon, de az otthoni naim-21l rendszeremtol nagyon messze volt. szvsz leginkabb a marantz frontend santitott.

Vendég

Quad hangsugárzók

Nylíván arra gondol, hogy úgy érzed, mintha ott zenélnének melletted, mint ahogy egy hologram is élethű.
(Be is ugrott a vanilia égbolt című film egy jelenete. Aki látta, tudja mire gondolok.)

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Quad hangsugárzók

a holografikus hang a quadok sajatja, sima tranyos erositovel is csinalja. nehol az omnikra emlekeztetoen. :kiraly:
Mi az a holografikus hang? Én mindenről lemaradok

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Sziasztok! 
A holografikus hang valóban jellemző a Quadok-ra: én a héten szereztem be a képen látható csöppségeket.

Ez egy nagyon szép doboz, és élőben még szebb :kiraly:
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 187

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Üdv a csapatban! Ugyanilyenek a hangfalaim színben, de az enyém régi változat :kiraly:
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

BruceWayne
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 9

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BruceWayne »

Sziasztok!

A holografikus hang valóban jellemző a Quadok-ra: én a héten szereztem be a képen látható csöppségeket. Origi csomag, tehát még nyers, a magasak picit szúrósak, a mélyek kemények (a Hi-Fi barlangban hallott bejáratott darabok hangképének eléréséig jónéhány óra járatás szükségeltetik, eddig jó, ha 10 órát mentek a sajátjaim), de időnként már most meglepnek olyasféle térleképzéssel és jelenlét-érzettel, hogy csak ámulok és bámulok. A középtartományában van valamiféle "azonnaliság" (remélem, értitek, mire gondolok), mely szinte bármelyik lemezt izgalmassá, élővé képes varázsolni. Úgy érzem, jól választottam! (És nem mellesleg a doboz és a hangszórók kidolgozása gyönyörű!)

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Quad hangsugárzók

a holografikus hang a quadok sajatja, sima tranyos erositovel is csinalja. nehol az omnikra emlekeztetoen. :lol!:

folkmusic
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: folkmusic »

Tényleg szép hangfalak ezek. Gratula a tulajoknak :lol!:

Üdv

Peti

Swans D1080 MKII (aktív monitor)
Windows Vista PC + Soundblaster Connect külső USB-hangkártya

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Quad hangsugárzók

Én bevallom őszintén az LK85 végfok nélkül nem is hallgattam még meg a Linn receivert (ja de a Limarban egy Linn állódobozzal)... A Quad CDP II és 99 végfokkal (1 hónapig voltak nálam) vékonyabban szólt a 11L, felbontásban, dinamikában nem vettem észre nagy különbséget.
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Quad hangsugárzók

epp ez volt az a doboz, ahol a heed obelisk tap nelkul eleg jol elverzett. nagyon unalmasan es doglotten zenelt az egesz, pedig arra az erositore tenyleg nem jellemzo. a nait combosabb tapja es a heed vegfok jot tett neki. ezek az erositok nagyon jol birjak az alacsony es erosen hullamzo impedanciat is.

orulok, hogy neked mukodik a dolog.

Vendég

Quad hangsugárzók

Az csak játék vonat-sín. :lol!:

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Quad hangsugárzók

bock, teleki, tokaji, stb. ... elmennek néha :lol!:
Miért vannak alátétek a hangsugárzókábel alatt? Van valami szerepük?

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Quad hangsugárzók

Elölről :lol!: porosan...

suprnova
V.I.P.
V.I.P.

Quad hangsugárzók

A picurkámnak is kellenek a wattok, én szimplán kábelezve hallgatom.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Quad hangsugárzók

azon csodalkozom, hogy a csoves konnyen viszi. a 21l ele nagyon kellett a nafta - legalabbis teljesen mashogy teljesitett, ha ugyanaz az integralt kapott egy kulso tapot.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Quad hangsugárzók

Nagyon tetszetős. Csak az ajtót fesd át. (:

:lol!:

Vendég

Quad hangsugárzók

Nem hiszem el hogy az a tojástartó számít ott valamit,de ettől függetlenül azokat a nedűket én is megkóstolnám.Jó helyről származik,gondolom rossz nem lehet. :lol!:

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1508

Quad hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Milyen borod van? :lol!:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vendég

Quad hangsugárzók

Nagyon tetszetős.
Csak az ajtót fesd át. (:

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Quad hangsugárzók

revi, ha azóta hallgattál esetleg kisebb csövessel (~12w) hajtott 22-t, kifejtheted :-)
obelisknel nagyon sokat szamitott, hogy milyen tap van elotte... a "szimpla" si obeliskkel nagyon tunyan zenelt. naim 5i, obelisk si+tap (vagy obelisk pas) jo parositas.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”