Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
DE hallgatok a jelenlegi rendszeremen :lol!:
:lol!: Ne akassz ki!
Mi van akkor 10 méterre mitől? Odaülsz a zenecucc elé öledben a laptop, v kisasztalon. max 3m usb egy dac-ig, azt persze venni kell, és mehet a zene ezerrel :lol!:
Hát ha a lapost cipelem akkor nincs messze, de nem úgy gondoltam, h minden zenehallgatásnál ki a helyéről és vissza a helyére...De még igy is ha kiveszem akkor is kell vagy USB hosszú vagy pedig átjátszó hosszú ami elér az erősítőig...USB 2 méteres legalább vagy rövidebb USB és hosszabb RCA, nem tudom melyik lenne jobb...
Pc alapú audio lejátszás
:lol!: Ne akassz ki!
Mi van akkor 10 méterre mitől? Odaülsz a zenecucc elé öledben a laptop, v kisasztalon. max 3m usb egy dac-ig, azt persze venni kell, és mehet a zene ezerrel :lol!:
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
Pc alapú audio lejátszás
OK akkor marad a Lapos....Csak innen nagyon sok kábel kell az erősítőig, majd 10 méter....Meg a USB eleve adatátviteli hátrányokkal rendelkezik...
Akkor ha használod a laptopot, nem is hallgatsz zenét, mert messze van?
USB-nél le lehet győzni ezt a távot. Azt nem tudom, mennyire a minőség rovására.
Pc alapú audio lejátszás
OK akkor marad a Lapos....Csak innen nagyon sok kábel kell az erősítőig, majd 10 méter....Meg a USB eleve adatátviteli hátrányokkal rendelkezik...
Akkor ha használod a laptopot, nem is hallgatsz zenét, mert messze van?
USB-nél le lehet győzni ezt a távot. Azt nem tudom, mennyire a minőség rovására.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Pc alapú audio lejátszás
Nem lapost akarok helyettesíteni, csak egy univerzális zenelejátszót szeretnék mondjuk asztali CD helyett...
Én is olyat szeretnék :lol!: Ez sztem arra még alkalmatlan.
Pc alapú audio lejátszás
Nem lapost akarok helyettesíteni, csak egy univerzális zenelejátszót szeretnék mondjuk asztali CD helyett...
Én is olyat szeretnék :lol!: Ez sztem arra még alkalmatlan.
Pc alapú audio lejátszás
Hogy hogy mi? Nekem pld laptopom van arra nem fér fel semmi...Ha jó minőségben akarok zenét akkor ahhoz kellene egy jó CD asztali, amihez ki kell írni a lemezeket.Ezen meg ha beleteszek egy 500 gigás vinyót, elfér egy jó pár album...Egy DAc és ez meglenne 60 ból....
A laptop akkor eleve adott. Nagyobb vinyó laptopba? Külső vinyó? Ha már azt úgyis venni kell. És akkor kb 60-ból egy pöpec USB-s dac?
Nem tudom, mennyit kéne szánnom asztali CD-re, h ezt felülmúlja.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok egy ilyen kis szerkezet mennyire alkalmas zenehallgatásra?
http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=423&z=2
Ebben a formában nekem nem helyettesítené a laptopot, kevés a fícsör. (vga, esetleg hdmi, több usb, lan, optikai, stb.) Össze kéne gyúrni Sqboxxal és kiegészíteni. HTPC meg nekem böszme. De látszik, h elindult vmi...
Pc alapú audio lejátszás
Ebben a formában nekem nem helyettesítené a laptopot, kevés a fícsör. (vga, esetleg hdmi, több usb, lan, optikai, stb.) Össze kéne gyúrni Sqboxxal és kiegészíteni. HTPC meg nekem böszme. De látszik, h elindult vmi...
Pc alapú audio lejátszás
Úgy se rossz. Nyílván re lehet kötni, de akkor mi értelme van?
Hogy hogy mi? Nekem pld laptopom van arra nem fér fel semmi...Ha jó minőségben akarok zenét akkor ahhoz kellene egy jó CD asztali, amihez ki kell írni a lemezeket.Ezen meg ha beleteszek egy 500 gigás vinyót, elfér egy jó pár album...Egy DAc és ez meglenne 60 ból....
Pc alapú audio lejátszás
Úgy se rossz.
Nyílván re lehet kötni, de akkor mi értelme van?
Pc alapú audio lejátszás
Nem is ismeri a flac-et. Ebből kiindulva... Meg kitudja milyen DAC van benne...
Szerintem akkor már inkább squeezebox.
Nem is érdekel engem a Flac mert fogom azt átkonvertálom wav-be amit meg ismer Külső DAC-ot nem lehet erre kötni? engem az ára miatt fogott meg , lenne 25-ben egy ilyen...
Pc alapú audio lejátszás
Nem is ismeri a flac-et. Ebből kiindulva...
Meg kitudja milyen DAC van benne...
Szerintem akkor már inkább squeezebox.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Felmerült itt, h ismeretlen forrású felvételnél hogy lehet eldönteni a minőséget (wav v. mp3). Ezzel: http://www.dester.hu/beta/Audiochecker_ ... .0.457.zip
BTW: azért már egy közepes szintű rendszeren még eredeti audio CD hiányában is elég jól hallani, ha nem cd minőség. Megfelelő gyakorlattal már tuc-tuc zenén is.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Otthoni laptopos-usb-dacos zenehallgatáshoz volna jónéhány kérdésem. Kezdetnek:
1. Mennyit számít a jobb usb-kábel? érdemes-e beruházni? (max. 2m-en)
2. előfokos hangerőszabályzás vs. foobar-os hangerőszabályzás közvetlen végfokra?
3. msconfig-> szolgáltatások közül mit lehet kilőni xp-sp2 alatt, h kevesebb erőforrás használódjon? (kellene működnie: foobar_mplayer(divx-dvd)_total commander_helyi hálózat lejátszáshoz, másoláshoz [nem wifi]_net(xplorer - ezt asszem ki se lehet lőni)_antivir_usb-eszközök(plug&play)_scandisc_töredezettség-mentesítő_projektor-monitor_dvd-jáccó_image driver_hálózat-akku váltás_képernyővédő-készenlét_tűzfal) XP AntiSpy jó, d nem elég. Több kevés kell.
Ezen kívül h lehet még minimalizálni a gépet? Pl sosem fogok passziánszozni, ulti meg nincs rajta. volt itt egy hasonló link erről, d nekem nem nyílik meg. Most raktam újra, a lehetőségek nélküliség tárházát keresem.
4. FireWire nem jobb hangátvitelre, mint USB?
Pc alapú audio lejátszás
amit te még tovább fogsz tetézni a hátra vitt tápkábellel, az előre hozott drótokkal a billentyűzetnek, egérnek, kijelzőnek.
Nem kevés CarPC-s projektet láttam bedőlni sajnos ilyen apróságnak tűnő, de a gyakorlatban szinte kivédhetetlennek bizonyult dolgokon
Az a helyzet, hogy most is (itthon) egymáson tekeregnek a monitor VGA kábele, illetve az egér és a bill kábelei (USB-sek) valamint a 200V-os tápkábel, és még sosem volt gond vele, sem a képpel sem a hanggal. Igaz a hang USB kábele ezektől messze fut, valamit egy "feltuningolt" PCI-USB kártyáról megy az USB-s DAC:
fülelekA téma címe: Számítógép alapú zenehallgatás
Hozzászólás ideje: 2007 Apr 5 , 23:15
Érdekes kísérletet végeztünk. Némi órajel és táp tuningot kapott egy PCI-USB kártya, és lám, határozottan jobb lett a hang, főleg a sztereo tér.
Na ez a kártya van nálam, és tényleg jobban szól vele a rendszer... Az is tény, hogy a nyomtatóm a 7,5m-es USB kábellel csak erről az USB kimenetről hajlandó nyomtatni, az alaplapiról egyikről sem...
Azt persze nem hiszem, hogy a felvett zajokon ez a PCI-USB kártya segítene, de azon meg egy jól szigetelt minőségi USB-kábel segít, illetve az hogy nem a tápkábelek mentén vezetem.
Illetve lehet elöl a lábtérben is a PC és a DAC egymás mellett, de akkor meg ott van a generátor meg a gyertyák zaja (bár szigetelt, gyári gyertyakábel van benne), plusz még az InterConnectet is hátra kell vinni az erősítőig, az lehet hogy még több zajt összeszed míg odaér, fogalmam sincs...
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
Viszont ha valami extrát akarsz, akkor íme egy tükör alapú multimédiás rendszer a japán Bewith-től.
Ez sokkal durvább, mint a carPC és ráadásul kutya jól is szól.
Ezt nem lehet összehasonlítani egy carPC-vel, még akkor sem ha csak a forráskészüléket nézem (DAC-ot, erősítőt, kábeleket, hangszórókat nem), mert ez a készülék csak wav-okat és mp3-at tud lejátszani, aztán ennyi, semmi több (azt is csak max 4 GB-os Compact flash kártyáról...) Ez nekem egyszerűen nem szolgáltatás.
A legtöbb zeném FLAC formátumban van, carpc-n kívül mivel tudom ezeket lejátszani konvertálás nélkül a kocsiban?
Egyéb carpc-vel megvalósítható szolgáltatásokról nem is beszélve:
- internet (akár Skype használata, esetleg kamerával)
- GPS
- FM tunrerrel rádió
- mozgókép (DivX, DVD stb)
- zenefeltöltés karosszékből wi-fin keresztül
stb
Momentán ebben a pillanatban engem csak a zenelejátszás érdekel, tehát carpc mint zenei forráskészülék.
Pc alapú audio lejátszás
Az autóban már normális tápot is nehéz adni egy PC-nek, a két méternél hosszabb USB drót meg annyi zavart szed össze, hogy néha még a billentyűzet sem megy róla.
Az M2-ATX táp szerintem nem olyan rossz, én legalábbis csak jókat hallottam róla, kifejezetten carPC-be való, jumperrel állíthatod rajta, hogy pl indítás után 5 másodperc múlva indítsa a PC-t.
A komplett VoomPC-2 Car PC Barebone is ezt használja az Intel D945GCLF2 mini-ITX alaplaphoz:
Hogy mennyi zavart szed össze az USB azt nem tudom, de legrosszabb esetben megy a PC a csomagtartóba, mellé a DAC meg az erősítő, ott már biztos nem szed össze zajt.
Pc alapú audio lejátszás
Ezt láttad már?http://diy.uw.hu/
Igen, itt pedig így lelkendezik a tulaj az új (car)PC alapú zenehallgatásról:
... Ma sikeresen összelapátoltam a gépezetet az anyósülésen. Bekapcsoltam, elindult a gép, aztán a zene is, végül jött a kérdés magamnak: Hol éltem eddig? A Marson???
A zenei élményt össze sem lehet hasonlítani a mostani - amúgy nem olyan rossz - fejegységemmel: a mély ott van a helyén, a magas szépen csiripel, nincsenek azok az idegesítő cisszegések a felső tartományban, az énekhangot is tökéletesen adja vissza a gép.
(jah, és mindezt az alaplapi hangkártyával)
Pc alapú audio lejátszás
Én egyet találtam , aki egy külső USB-s hangkártyát használt, de semmi extra. Viszont pl volt aki sima alaplapi hangkártyával megdöbbent hogy mennyivel jobb mint az eddigi fejegységeivel.
Ezt láttad már?
http://diy.uw.hu/
Pc alapú audio lejátszás
Már megoldódott. Csak úgy vált mintavételezési frekvenciát, ha kikapcsolod, és bekapcsolod. (nem stimmelt)
Igen, ő az. Nem az enyém, csak most itt vendégeskedik.
Pc alapú audio lejátszás
Csak kérdezek:
A digitális bemenetre a számítógépet (egy másik hangkártyáról), vagy egy CD/DVD-t kötöttél?
Ja....
Ő lenne az?
Szép kis darab. Otthon ilyet használsz?
Pc alapú audio lejátszás
Valakinek van ötlete, miért nem szól nekem digitális bemenetről az EDIROL UA 101?
USB-ről megy, de valamiért nem jön össze a digitálisról való hallgatás.
Pc alapú audio lejátszás
A neten mintha lenne pár ilyen megoldás... a kérdés, hogy egy átlag autóba van-e értelme, mondjuk akkora zaj mellett... nem valami audiofil környezet
Én egyet találtam , aki egy külső USB-s hangkártyát használt, de semmi extra. Viszont pl volt aki sima alaplapi hangkártyával megdöbbent hogy mennyivel jobb mint az eddigi fejegységeivel.
Az autóm (Audi S4 avant) amúgy jól (hang)szigeteltnek mondható az átlaghoz képest, de tervezem bitumenlapok beépítését az ajtókba, és jó hangszórókat bele, stb.