Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Plazma

Hozzászólás Szerző: orionr »

Sziasztok!
Mostanában tervezem én is egy full HD-s plazma beszerzését. Azon agyaltam, hogy érdemes-e olyat nézni aminek van digi hang kimenete, mert amikor bejön a digitális adás, akkor azt ki lehessen rakni az erősítőre. Vagy felesleges?

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: patcash »

EMBEREK,SIKERÜLT!!! 
Elmondom mi volt a gond,ha valaki uyganezen cipőben jár(kicsi a valószínűsége),de ki kell írnom magamból,úgy örülök!

Felhívtam ma egy panasonic plazma szervízet,elmondtam a tüneteket,és a csóka azt felelte,hogy S-Videora kéne átrakni a divx lejátszót.
Szóval,átraktam,és már nem a teljes zöld képernyő fogadott,hanem fekete-fehér.Na mondom,1 fokkal jobb,legalább léptem egyet előre.
Majd tv menüre nyomtam,és ott a képernyő legtetején az AV színrendsze fogadott.Azt átraktam PAL-ra,és voáláXD
Színes,tiszta gyönyörű hatalmas kép tárulkozott elém.
Ez a sikerélmény,mivel a tv csatornál nézésével nem volt kihasználva teljesen a tvm.

Hurrá!

Khm... ha pár hozzászólással lejjebb elolvasod, akkor ezt is ajánlottam

A lényeg, hogy most már jó! :lol!:

drkelso
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: drkelso »

EMBEREK,SIKERÜLT!!!

Elmondom mi volt a gond,ha valaki uyganezen cipőben jár(kicsi a valószínűsége),de ki kell írnom magamból,úgy örülök!

Felhívtam ma egy panasonic plazma szervízet,elmondtam a tüneteket,és a csóka azt felelte,hogy S-Videora kéne átrakni a divx lejátszót.
Szóval,átraktam,és már nem a teljes zöld képernyő fogadott,hanem fekete-fehér.Na mondom,1 fokkal jobb,legalább léptem egyet előre.
Majd tv menüre nyomtam,és ott a képernyő legtetején az AV színrendsze fogadott.Azt átraktam PAL-ra,és voáláXD
Színes,tiszta gyönyörű hatalmas kép tárulkozott elém.
Ez a sikerélmény,mivel a tv csatornál nézésével nem volt kihasználva teljesen a tvm.

Hurrá!

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gyulus »

Az AV erősítőm képernyőmenüje S-video kimeneten jelenik meg. Ezt szívesen használnám továbbra is, ha lehet nem látható módon. De további választási lehetőségem is van szerencsére. A TV-vel együtt lecserélem az erősítőt (tudod occó nem draga)Lemondok a menüről vagy átalakítót használok

Az S-Video jelet SCART-on is továbbíthatod.
TV: Panasonic TX-P50GT60E

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

Az AV erősítőm képernyőmenüje S-video kimeneten jelenik meg. Ezt szívesen használnám továbbra is, ha lehet nem látható módon. De további választási lehetőségem is van szerencsére. A TV-vel együtt lecserélem az erősítőt (tudod occó nem draga)
Lemondok a menüről vagy átalakítót használok

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

De a kis 50 es tévémmel nem zöld a kép!Szóval ezért nem hiszem hogy kontakthiba.
De legalább kipróbáltad, komám? Merthogy a kis 50 centis tévéd lehet, hogy nem is fogadja az RGB jelet, és azon eleve csak a kompozitot látod...

Csak hogy értsed is, miről beszélek, itt a SCART csatlakozó bekötése.

Ebből világosan látszik, hogy az RGB és a jóval gyengébb minőségű kompozit jel egymástól teljesen függetlenül átmegy a csatlakozón, tehát a lejátszód hiába adja ki az RGB jelet (akár hibásan, akár helyesen), attól a kompozit jel még ugyanúgy átmegy, és ha a TV-d nem kezeli le az RGB jelet, akkor értelemszerűen a kompozitot fogja megjeleníteni, márpedig akkor abból nem derül ki, hogy az RGB jel jó-e vagy sem.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Nekem a 85 szimpibb az oldalt szerelt csatlakozások miatt. Apróság, de előre tenni? Nem noormáliiis.
Kinek a pap, kinek a papné.

Nekem pl. a szekrénysor van megbontva, és két szekrény közé tettem be a PV70-est. A szellőzés elég jól megoldott, mögötte van legalább 40 centi, fölötte több mint egy méter, viszont kétoldalt csak kb. 3-3 cm. Ergo nekem elég nehézkes lenne bármit is csatlakoztatni a TV-re, ha oldalt lennének rajta a csatlakozók, én tehát az előlapira szavazok.

Egyébként is ezeknek a csatlakozóknak csak az a szerepük, hogy rákösd a videókamerádat vagy a fényképezőgépedet. Persze láttam már olyat is, hogy valaki SCART kábel híján az előlapi RCA-ba dugdosta be a DVD lejátszó kimeneteit. Ráadásul a lejátszónak nem volt sima sztereó hang kimenete, így az 5.1 két frontját kötötték a TV-re. Gondolom, DVD-t alig-alig néztek, mert amikor ajándékba egy 5.1-es szinkronnal felszerelt animációs filmet vittünk nekik, volt is nagy meglepetés, hogy a center kihagyása révén dialógot nem hallottak egy szálat se.

A lényeg tehát, hogy ezek a bementek nem állandó bekötésre valók, de aki mégis így használja "nem noormáliiis". ;-)

Az más kérdés, hogy a PV70-en se oldalt, se elől nincs ilyesmi, így ha mégis rá akarok kötni valamit sebtiben, marad a DVD-VHS kombó előlapi bemenete.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

De a kis 50 es tévémmel nem zöld a kép!Szóval ezért nem hiszem hogy kontakthiba.
De legalább kipróbáltad, komám? Merthogy a kis 50 centis tévéd lehet, hogy nem is fogadja az RGB jelet, és azon eleve csak a kompozitot látod...

szilu
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: szilu »

Szervusztok!Tanácsot szeretnék kérni!
Plazmát szeretnék venni ezen játékosok közül:

Panasonic - TH-42PY80
Panasonic - TH-42PY85
Panasonic - TH-42PZ80(E)

Melyiket javasolnátok?
Mik szólnak az egyik mellett és mi ellene?

A válaszokat nagyon megköszönöm!

Hali!
Jó kérdés, én is ebben a cipőben járok. Először úgy volt hogy PX (vagy PV) 80-ast vennék, mire lement az ára feljebb tettem a lécet. Én a PY vagy PZ-nél elvesztettem a fonalat. Én úgy tudom ez ugyanazt a készüléket takarja, de garancia szempontjából jobb ha PY. Ha hülyeséget beszélek akkor itt majd úgyis megtudom
Cserébe PY-t alig találni.
A 80 és 85 közötti különbségeket a gyártó honlapján összehasonlíthatod, mondanom sem kell hogy a 85 nem tud annyival többet mint amennyivel drágább, legalábbis jelenleg. Szerény véleményem szerint, hiába is tetszik nekem, számomra ez a tv csak egy megjelenítő, annyira "buta" semmi extra ennyi pénzért. (így jár akit a tv ébresztett eddig)
Nekem a 85 szimpibb az oldalt szerelt csatlakozások miatt. Apróság, de előre tenni? Nem noormáliiis.

drkelso

Plazma

A divXlejátszón megtaláltam hol lehet átállítani PAL-ra,de mostmeg a tv-n nem találom:)Mert gondolom tv-n is Palon kell lennie,mert divx en átraktam és még így is zöld a kép.

A TV-d eleve PAL. Szerintem nem ott lesz a bibi.

Egyszer én is tapasztaltam ilyet otthon. Néztük a filmet, és egyszer csak zöld lett a kép. Kapásból arra gondoltam, hogy az RGB átvitelnél van valami kontakthiba (kiesett a kék vagy a piros, már nem emlékszem), de hiába játszottam a kábellel, nem segített. Aztán egy másik gondolatom támadt: az én lejátszóm hátoldalán van egy kis kapcsoló, amivel az RGB és komponens átvitel között tudok választani. Átkapcsoltam komponensre (ekkor a SCART-on nincs RGB jel, csak a jóval gyengébb minőségű kompozit), majd vissza RGB-re, és megszünt a zöld kép. Feltételezem, hogy a készüléken belül volt valami kontakthiba, ami a kapcsolótól eredt (talán előzőleg nem elég határozottan kapcsoltam át). Azóta se jött elő soha, talán nálad is hasonló dolog állhat fenn.

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

A divXlejátszón megtaláltam hol lehet átállítani PAL-ra,de mostmeg a tv-n nem találom:)Mert gondolom tv-n is Palon kell lennie,mert divx en átraktam és még így is zöld a kép.

Egyszer én is tapasztaltam ilyet otthon. Néztük a filmet, és egyszer csak zöld lett a kép. Kapásból arra gondoltam, hogy az RGB átvitelnél van valami kontakthiba (kiesett a kék vagy a piros, már nem emlékszem), de hiába játszottam a kábellel, nem segített. Aztán egy másik gondolatom támadt: az én lejátszóm hátoldalán van egy kis kapcsoló, amivel az RGB és komponens átvitel között tudok választani. Átkapcsoltam komponensre (ekkor a SCART-on nincs RGB jel, csak a jóval gyengébb minőségű kompozit), majd vissza RGB-re, és megszünt a zöld kép. Feltételezem, hogy a készüléken belül volt valami kontakthiba, ami a kapcsolótól eredt (talán előzőleg nem elég határozottan kapcsoltam át). Azóta se jött elő soha, talán nálad is hasonló dolog állhat fenn.

Vagy akár a lejátszó beállításai között próbálkozhatna RGB, S-video, video, komponens jel kapcsolgatásával... hátha egyik jelet nem szereti a scart vagy a TV.

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

bodorob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Plazma

Hozzászólás Szerző: bodorob »

Sziasztok!Pioneer plazmát szeretnék venni, tud valaki segíteni? Nem fontos a full-hd, pontosabban DPD 427, vagyis 42 zollos, 7. generációs készülék. A infók amiket találtam róla nagyon testhezálló számomra, csak az ára nem... Talán tud valaki akciós darabot, esetleg (alig)használt is érdekel. Ha jól tudom a 8. generáció már full-hd, ezzel sincs bajom csak ne legyen nagyobb 107cm-nél. Vagy rossz helyen keresgélek? Van ötlet hol keressek ilyet? Köszi előre is!!!!!!!!!!!!

Kicsit felhomályosultam... A 8. generáció nem minden tagja HD-s. Ebben az esetben 428 vagy 4280 is érdekel! Illetve a 4270 is számításba jöhet. Remélem olvassa valaki aki illetékes! Köszi!!!
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.

drkelso

Plazma

A divXlejátszón megtaláltam hol lehet átállítani PAL-ra,de mostmeg a tv-n nem találom:)
Mert gondolom tv-n is Palon kell lennie,mert divx en átraktam és még így is zöld a kép.

drkelso

Plazma

Sziasztok! 
Kérdésem volna nekem is!Pont ma hajnalban vettem egy Panasonic 42"-es plazmát,nem bírok betelni vele,óriási kép,és viszonylag tiszta szép színekből összeálló kép!A TV adók közül...Mert volna egy olyan problémám,hogy a divX lejátszót Scarton keresztül rátettem,és amikor átkapcsolom a tv-t AV1 re,és utána bekapcsolom a DivX lejátszót,bejön ugyan a menüje,de tiszta zöld az egész kép,kicsit elmosódva.Elindítok egy avi filet,és marad zöld,nem is változik,teljesen zöld az egész kép!Próbáltam rájönni mitől lehet,cserélgettem a scartok végeit,szóval megcseréltem,de így sem lett jó.Tv-n is próbáltam állítani,de akármit csinálok zöld marad a kép.(Egyébként türkizkéknek kéne lennie normális esetben)

Nagyon megköszönném ha valaki tudna ötletet adni,hogy mit érdemes rajta megnézni!

Köszönettel.,

Tamás

Állítsd át a lejátszó képformátumát NTSC-ről PAL-ra.

Köszönöm a választ!
De az a gond,hogy nem értek annyira a lejátszóhoz.Ez egy Orion DivX lejátszó,hol érdemes megnézni?Hol lehet átállítani PAL-ra?

zsolek

Plazma

Hozzászólás Szerző: zsolek »

Sziasztok! Nagy gondban vagyok és szeretném a segítségeteket kérni... Végre összejött egy kis pénzem, és rászántam magam, hogy veszek egy frankó tv-t. Hossza utánajárás után végre sikerült eldöntenem, hogy plasmát veszek(a boltok többségében az LCD-t ajánlották) De most gondban vagyok mert nem tudom eldönteni, hogy a panasonic pv 8-at vagy a pv 80-at vegyem meg. Igazából a késöbbiekben egy xbox-ot is szeretnék majd használni mellé, meg hamarosan egy laptop is vételre kerül a tv-hez amin hd filmeket szeretnék nézni. Ahogy nézegettem főleg 720p ben lehet filmeket letölteni, meg nagyon kemény laptok kéne, hogy a full hd-s filmek ne szaggassanak rajta. Ezért is felesleges számomra a full hd-s tv. A gondom az, hogy árban jobban tetszik a pv8, viszont azon csak 2 hdmi csatlakozó van így nem tudom, hogyan tudom majd rákötni a leendő gépemet. A pv 80 ra elvileg ez könnyebben megoldható. De volt olyan eladó is, aki azt mondta, ha játékra meg gépről filmezésre lesz használva, akkor ne plasmát vegyek, mert beég... Bár tudtommal a panáknak az egyik legjobb a beégésvédelme. Remélem tudtok segíteni a döntésben:S Vagy válasszak mégis LCD-t?

patcash
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Sziasztok! 
Kérdésem volna nekem is!Pont ma hajnalban vettem egy Panasonic 42"-es plazmát,nem bírok betelni vele,óriási kép,és viszonylag tiszta szép színekből összeálló kép!A TV adók közül...Mert volna egy olyan problémám,hogy a divX lejátszót Scarton keresztül rátettem,és amikor átkapcsolom a tv-t AV1 re,és utána bekapcsolom a DivX lejátszót,bejön ugyan a menüje,de tiszta zöld az egész kép,kicsit elmosódva.Elindítok egy avi filet,és marad zöld,nem is változik,teljesen zöld az egész kép!Próbáltam rájönni mitől lehet,cserélgettem a scartok végeit,szóval megcseréltem,de így sem lett jó.Tv-n is próbáltam állítani,de akármit csinálok zöld marad a kép.(Egyébként türkizkéknek kéne lennie normális esetben)

Nagyon megköszönném ha valaki tudna ötletet adni,hogy mit érdemes rajta megnézni!

Köszönettel.,

Tamás

Állítsd át a lejátszó képformátumát NTSC-ről PAL-ra.

bodorob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Plazma

Hozzászólás Szerző: bodorob »

Sziasztok!
Pioneer plazmát szeretnék venni, tud valaki segíteni? Nem fontos a full-hd, pontosabban DPD 427, vagyis 42 zollos, 7. generációs készülék. A infók amiket találtam róla nagyon testhezálló számomra, csak az ára nem... Talán tud valaki akciós darabot, esetleg (alig)használt is érdekel. Ha jól tudom a 8. generáció már full-hd, ezzel sincs bajom csak ne legyen nagyobb 107cm-nél. Vagy rossz helyen keresgélek? Van ötlet hol keressek ilyet? Köszi előre is!!!!!!!!!!!!
TV: Panasonic gz950. Média: apple tv 4k+nas. Arcam av40+végfok: Parasound Halo A 52. Front: Audio Physic Scorpio. Center: Audio Physic Celsius. Surr: Monitor Audio silver fx. Sub: 2db Peerless XXLS-12 crown dsi 6000-el hajtva.

drkelso

Plazma

Sziasztok!

Köszönettel.,

Tamás

szgabesz

Plazma

Hozzászólás Szerző: szgabesz »

Szervusztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
Plazmát szeretnék venni ezen játékosok közül:

Panasonic - TH-42PY80
Panasonic - TH-42PY85
Panasonic - TH-42PZ80(E)

Melyiket javasolnátok?
Mik szólnak az egyik mellett és mi ellene?

A válaszokat nagyon megköszönöm!

Gyulus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

ez az automatikus hangeröszabályozás mit takar? Azon segit hogy a reklámok hangja joval hangossabb mint a vetitett filmeké? Az ilyet nem egyenliti ki esetleg? vagy a TV csatornák közötti hangeröt egyenliti ki?
Az AVL folyamatosan korrigálja a hangerőt, így a reklámok is elcsitulnak, de a filmek hangjának dinamikája is lecsökken. Ez persze nem feltétlenül hátrány, éjszakai mozizáskor jól jön: a csendes dialógusokat is hallod, de a robbanások sem vetik szét a házat, és nem ébred fel rájuk a gyerek.

A Panákban egyébként szerintem nincs benne, legalábbis az én PV70-esem nem tudja, de az ezer éves 55 cm-es LG CRT-m igen.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Köszi. volt egy ilyen gyanúm nekem is. Az üzletekben kiállított tévék képét nem nagyon merem elfogadni a gyatra, százszor elosztott forrás miatt. persze, amikor egy blue-ray eszközről nyomják a képet, akkor tuti jól néz ki, de az nem mond semmit a hagyományos adás megjelenítéséről.
Sok helyen van TV+DVD kitéve azon meg tudod nézni MM, EW, Saturn, Euronics komolyabb márkaboltok.
Az egyik MM-ben láttam éppen egy felskálázós DVD+Full HD LCD párost.
A múltkor videótékában volt egy 40"-os Full HD LCD+Blu-ray demóba kirakva, de DVD ment rajta. Ott is jól megvizuáltam és úgy láttam, hogy a projektoromon 106"-ban jobb képet kapok persze a megfelelő környezetben. Jobban passzolt a DVD képe a 720p-s projektoromhoz többszörös méret ellenére.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

piskóta
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: piskóta »

Sziasztok! Ha nem nagyfelbontású képet szeretnék nézni, hanem nagyrészt kábeltévé műsort, illetve filmeket, rajzfilmeket DVD-ről, mennyire jó választás a plazma az LCD-vel szemben?Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy veszek vmi jó tévét és a jelenlegi technikával rosszabb, szemcsés minőséget kapok, mint a mostani 82-es CRT tévével. 
Ráadásul a 102 cm-es méret már túl nagy lenne a szobába, így a 94-es plazma, illetve 82-es LCD méret jönne szóba.
Mindemellett gondolom az 1024x720-as plazma felbontás sem rossz abban az esetben, ha nagyobb felbontású rendszerrel meg tudom táplálni.
Köszi a véleményeket előre is! Jó tévézést mindenkinek.

A kérdésed alatt kettővel van a véleményem egy része.
Azért vettem meg ezt, mert azt az 1-2 évet biztos remekül kibírja amíg kiderül, hogy hová jut a Full HD. Na meg a néznivaló száma is jelentősen szaporodhat még. Több száz DVD-m van és a rajzfilmek nálam is erős szempontot képviselnek. Elsőre egy Samu 656 40" Full HD LCD-vel szemeztem de nem győzött meg a "hagyományos" forrásokkal. Ebben a méretben, felbontásban, árban ezt láttam a legszimpatikusabbnak.

Köszi. volt egy ilyen gyanúm nekem is. Az üzletekben kiállított tévék képét nem nagyon merem elfogadni a gyatra, százszor elosztott forrás miatt. persze, amikor egy blue-ray eszközről nyomják a képet, akkor tuti jól néz ki, de az nem mond semmit a hagyományos adás megjelenítéséről.

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Plazma

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Elsőre egy Samu 656 40" Full HD LCD-vel szemeztem de nem győzött meg a "hagyományos" forrásokkal. Ebben a méretben, felbontásban, árban ezt láttam a legszimpatikusabbnak.
Így van, annak idején én is azért választottam a Panát, mert a hagyományos tv-adásból ez hozta ki a legtöbbet! Már több, mint két éve megvan, hibátlanul működik! Px600-as

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Plazma

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Sziasztok! Ha nem nagyfelbontású képet szeretnék nézni, hanem nagyrészt kábeltévé műsort, illetve filmeket, rajzfilmeket DVD-ről, mennyire jó választás a plazma az LCD-vel szemben?Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy veszek vmi jó tévét és a jelenlegi technikával rosszabb, szemcsés minőséget kapok, mint a mostani 82-es CRT tévével. 
Ráadásul a 102 cm-es méret már túl nagy lenne a szobába, így a 94-es plazma, illetve 82-es LCD méret jönne szóba.
Mindemellett gondolom az 1024x720-as plazma felbontás sem rossz abban az esetben, ha nagyobb felbontású rendszerrel meg tudom táplálni.
Köszi a véleményeket előre is! Jó tévézést mindenkinek.

A kérdésed alatt kettővel van a véleményem egy része.
Azért vettem meg ezt, mert azt az 1-2 évet biztos remekül kibírja amíg kiderül, hogy hová jut a Full HD. Na meg a néznivaló száma is jelentősen szaporodhat még. Több száz DVD-m van és a rajzfilmek nálam is erős szempontot képviselnek. Elsőre egy Samu 656 40" Full HD LCD-vel szemeztem de nem győzött meg a "hagyományos" forrásokkal. Ebben a méretben, felbontásban, árban ezt láttam a legszimpatikusabbnak.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”