Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

sopi66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sopi66 »

Sziasztok!

Használt CD lejátszó ügyben szeretnék segítséget kérni. Milyen márka, típús között érdemes keresgélni. Kb. 10 és 20 ezer forint között. Kellene egy jóhangú, írott Cd-t is lejátszó készülék. Nézegettem a Philips CD-650-est esetleg erről vélemény, de bármely márka szóbajöhet. Előre is köszi a segítséget.

Üdv: sopi66
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham

krakatit
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: krakatit »

A CA 840C-nek nincsen szériahibája, nem szokott igazán probléma lenni velük...A pickup típusa Sanyo SFP101.
Műanyag mennyisége? mecha/gramm? Arányaiban kb fele műanyag, ebben a kategóriában ez jónak mondható.

Köszi az infót!

Wireman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Wireman »

A CA 840C-nek nincsen szériahibája, nem szokott igazán probléma lenni velük...
A pickup típusa Sanyo SFP101.
Műanyag mennyisége? mecha/gramm? Arányaiban kb fele műanyag, ebben a kategóriában ez jónak mondható.

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Cherry
Isten Hozott! :)

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Cherry »

Helló Mindenkinek!

Itt lehet tukálni kicsit a DAC-ok illetve a futóművek között:

http://www.kazuo.com.cn/redirect.php?ti ... o=lastpost

Üdv.
Cherry

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2557

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Drága fórumtársak! Kevesebb "QUOTE" pls!!!

krakatit
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Sziasztok! 
A Cambridge Audio 840C CD játszóban milyen mechanika van?

Abban azt hiszem saját fejlesztésű, de nem merek megesküdni rá...Én is csak hallottam róla félfüllel...

Az nem saját fejlesztésű, hanem modifikált SONY mechanika. A régebbiekben is SONY volt (nekem volt egy D500-as játékosom).

Lehet tudni, hogy milyen típusú és miben modifikálták.

azt sajnos nem tudom, amit írtam, azt is külföldi HI-FI újságokból tudom. Egyébként a mechanika úgy is néz ki, mintha egy felmatricázott SONY lenne.

A CA 840C-be már nem Sony mecha és pickup van, hanem Sanyo...
Az alján alumínium merevítéssel.

Tudsz még valamit a mechanikáról, pickupról (típus, műanyag mennyisége)?
Cd játszót tervezek venni, és szóba került a 840C ezért ez az érdeklődés.
Van-e valami típus hibájuk? Mennyire stabil, megbízható készülékek?

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok! 

Abban azt hiszem saját fejlesztésű, de nem merek megesküdni rá...Én is csak hallottam róla félfüllel...

Az nem saját fejlesztésű, hanem modifikált SONY mechanika. A régebbiekben is SONY volt (nekem volt egy D500-as játékosom).

azt sajnos nem tudom, amit írtam, azt is külföldi HI-FI újságokból tudom. Egyébként a mechanika úgy is néz ki, mintha egy felmatricázott SONY lenne.

A CA 840C-be már nem Sony mecha és pickup van, hanem Sanyo...
Az alján alumínium merevítéssel.

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hmmm érdekes, végül is mind 1 miféle...Azért is irtam nem merek megesküdni rá...De lehet a modifikáció miatt lett saját fejlesztésnek elnevezve

Vendég

Cd játszók

Sziasztok! 

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Elméletben a Philips 910-ben is ilyen van ugye???

Egy link, hogy mindenki mazsolázhasson .
A link alapján: PHILIPS CD-910/11 SAA7341GP (4822-691-20768) CDM12.1/05//RCD1.2D a chip és a mechanika típusa.
Lézerek beszerzése esetén mindenkinek ajánlom a HQ videót.
Gyorsan leszögezném: nincs ott üzleti részesedésem....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

krakatit
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Sziasztok! 

Vendég

Cd játszók

Sziasztok! 

Vendég

Cd játszók

Sziasztok! 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nézd + ITT.
qqriq.

Elméletben a Philips 910-ben is ilyen van ugye???
Mert aki megvette tőlem annyira meg van elégedve vele hogy biztosra megy és venne hozzá egy tartalékot is... hátha.
Amúgy tökéletesen működik a gép a maga xx évével. :lol!:

Amúgy a linket.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

krakatit
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Sziasztok!

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: marceee »

Nézd + ITT.
Kösz! Meggondolom a dolgot, nem is túl drága.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Nézd + ITT.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!Mit szóltok a Technics sl-ps 670 hez? Nekem van egy ilyen gépem, viszont hirtelen felindulásból beadtam egy kereskedésbe , mert megugrott néha. Most azon gondolokodom hogy kihozom (ha még mindig nem kelt el..) és megjavíttatom. Philips cdm 12.1 mechanika van benne, nem tudom van még hozzá alkatrész?
A hangjával nem volt bajom, egy Lupus azért biztos javítana rajta.

Philips CDM 12.1 már nem igazán kapható.
Helyettesítője létezik Philips VAM1201-1202.
Tehát javítható...

Vendég

Cd játszók

Sziasztok!Mit szóltok a Technics sl-ps 670 hez? Nekem van egy ilyen gépem, viszont hirtelen felindulásból beadtam egy kereskedésbe , mert megugrott néha. Most azon gondolokodom hogy kihozom (ha még mindig nem kelt el..) és megjavíttatom. Philips cdm 12.1 mechanika van benne, nem tudom van még hozzá alkatrész?

nem tudom, lehet, hogy csak tisztítás kellene neki, de nem biztos...

Ha szeretted, akkor az a legfontosabb.

Vendég

Cd játszók

Viszont egy Proceed után sajna színezett a hangja...

Melyik Proceed után?

CDP

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: marceee »

Sziasztok!
Mit szóltok a Technics sl-ps 670 hez? Nekem van egy ilyen gépem, viszont hirtelen felindulásból beadtam egy kereskedésbe , mert megugrott néha. Most azon gondolokodom hogy kihozom (ha még mindig nem kelt el..) és megjavíttatom. Philips cdm 12.1 mechanika van benne, nem tudom van még hozzá alkatrész?

Arcuss
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Arcuss »

Kedves Almosito!

Azt tanácsolnám, elsőként döntsd el, mit is xeretnél valójában! Futóművet, tunyingot v. egy számodra tetszetős hangú készüléket. Sajnos ritkán teljesülnek ezek a feltételek egy vasban

Almosito

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Almosito »

Köszi az összefoglalást!
Ezek alapján böngészgetem még kicsit a piacot az ajánlott philipsek után.
Így jár, aki nem frissít hozzászólás küldése előtt.
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

Vendég

Cd játszók

a Philips mechanikák közül elég sok elérhető és jó árban beszerezhető...

Almosito

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Almosito »

Köszönök minden eddigi segítséget!
Sejtettem, hogy a Bese-féle 304 jobb, mint a többi, de drágábbak is. Inkább azt preferálnám, hogy most veszek egy lejátszót, s később tuningoltatnám/egy külső konverterrel segíteném.
Ezekről az 1500-as denonokról elég jókat hallottam, s ilyet még találok elérhető áron.
Marantzok közül a 74, 84, 94-ről hallottam jókat de azok sem olcsók. Ami elsősorban érdekelne az az, hogy az elérhető árú 57, 63, 64 széria milyen a nagyobbakhoz, vagy a Philips 304-eshez képest.
A másik ami érdekelne, hogy a philipsekből a 304-en(esetleg 204-en) kívül van-e még nagyon ajánlott, gondolok a 820, 880, 910, 920 vagy bármelyik másik olcsóbb verzióra.
A sony-ról kevesebbet olvastam. XE800 milyen gép lehet a 304-eshez képest?
Jól emlékszem arra, hogy a philipsekhez könnyebben, olcsóbban lehet alkatrészt találni, mint a sonykhoz?
Összességében hajlok arra, hogy megveszek egy tuning nélküli 304-est s később elviszem Bese Attilához.
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”