Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
THX minősítésű erősítők,dvdk, stb.
H.Andras:
Most nezem hogy az erosito leirasaba minimum 6ohmos hangfalakat ajanl, de a centerem 4ohm.....( a tobbi 6 ), most milesz ?
TV: Samsung CS-761APF 30"
Projector:Sanyo PLV-Z2
Erősítő:Pioneer VSX-909RDS THX ULTRA
DVD: Denon DVD1910, Panasonic A360
Video:Panasonic NV HD 630
Hangfalak: Phonar volume2, Phonar Center2, Phonar Compact2, YST-SW 80 sub.....
YST-W80 az nem melylada. Ehez az erositohoz nem az.
A hatterek dipolok? 180 cm magasan vannak? Hany negyzetmeteres a szoba?
Tudom hogy nem valo melle, de egyenlore ez van
A phonar AS100 melyladara palyazom.
Hatter nem dipol , sima monopol , fulmagassag felett 40 cm el van az aljuk.
Probalgattam jobb hangu filmekkel, kicsit elhamarkodottan mondtam velemenyt , tenyleg van vmi a THX be.
Lehet hogy sima pro logicba , TV adasnal neztem
Annyi, hogy batran fel kell tekerni a hangerot...........
A gyuruk ura 2 nel szepen kiirja hogy DD EX, lehet az uj filmekkel nincs problema.
YST-W80 az nem melylada. Ehez az erositohoz nem az.
A hatterek dipolok? 180 cm magasan vannak? Hany negyzetmeteres a szoba?
A THX meg ha rosszabbnak tunik mint a normal DD, vagy DTS, akkor egesz egyszeruen nincs jol beallitva az erosito.Nalam THX Ultra2-es erosito van, egy gombnyomassal ki-be lehet kapcsolni a THX effektezest rajta, de ha kikapcsolom egybol hallom, hogy a hangfalakbol szol a film, vagy a zene, ha be van kapcsolva, csak egy hatalmas teret hallok, es a csatornak terbontasa is sokkal sokkal precizebb, nem beszelve a tiszta torzitasmentes hangzasrol. Szoval jo dolog az a THX
Jami:
Yamaha DSP A595A.
THX
Kiprobalom hatso centerrel !
En ugy tapasztaltam hogy tompabb lesz a hangzas ( mely eltunik az elsokbol ) , "beszukul" a ter, effektek is halkabba.
A beallitasrol.
Hangfalmeret THXnel automatikusan minden small.
A menube belottem a megfelelo tavolsagot ( 0,1m pontossaggal lehet ).
Hangeroszint beallitva.
Ennyi.
Lehet a hangfalaimmal van a gond. ( Phonar volume 2, center , es compact 2, mind ugyan olyan hangsugarzokbol , melylada yamaha yst-sw80 jo regi.... )
Vagy, kiprobalom vmi normalis hangu filmel........
...( pl a yamaha mar negyednel nagyot szol aztan feletol torzit , ezt tapasztalatam en is, volt olyan hogy utemre villogott a display ).
Pional meg 100% kozelebe se torzit.
- hat ugye itt jon ki, a wattok harca, es ami az egesznek a lelke, a tapegyseg milyensege..., biztos yamaha tapja nem a megadott teljesitmenyhez volt meretezve - avagy a vegfokja tobbet is tudna ha normalis tapot raktak volna bele. Kerdezhetem melyik Yamaha volt ?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
UDV !Vettem egy pioneer VSX-909RDS-G THX ultra minositesu erositot.
DTS-ES nel szepen mukodik a center surround ( kiirja a displayen ) .
Azt szeretnem megtudni hogy a fenebe kell dolby digitalnal EX nel ravenni hogy kodolja a hatso centert ?
Egyenlore csak 5.1 rendszer van, tehat nem nem "hallom" csak a displayen ellenorzom.
THX CINEMA mod, mas is tapasztalta hogy normal ( nem THXes ) hangfalakkal eleg szarul szol ?
Ami meglepo volt, a hangerotartomany 75-80 %-ra fel kell tekerni hogy elerjem azt a hangeroszintet amit a yamahanal megszoktam. Aztan megnyugtattak hogy a komolyabb erositoknel ez ilyen ( pl a yamaha mar negyednel nagyot szol aztan feletol torzit , ezt tapasztalatam en is, volt olyan hogy utemre villogott a display ).
Hi!
Na akkor itt is meg tudom valaszolni, nem kell a privi
Nem minden lemezen ismeri fel automatikusan. En 6.1 -7.1 erositokon mindig On-ra teszem a menuben, es akkor tuti dekodolja a hatso centert(centereket), 5.1 -es filmnel is szepen bekevergeti az effekteket, igy nagyon jol kihuzza a hatso teret. Sokszor latom azt a teveszmet, hogy a 6.1 illetve 7.1 erositoket nem erdemes megvenni, mert alig par film hasznalja ki. Ez nem igaz nagyon jol ki lehet hasznalni 5.1-es filmekkel is.
A THX meg ha rosszabbnak tunik mint a normal DD, vagy DTS, akkor egesz egyszeruen nincs jol beallitva az erosito.
Nalam THX Ultra2-es erosito van, egy gombnyomassal ki-be lehet kapcsolni a THX effektezest rajta, de ha kikapcsolom egybol hallom, hogy a hangfalakbol szol a film, vagy a zene, ha be van kapcsolva, csak egy hatalmas teret hallok, es a csatornak terbontasa is sokkal sokkal precizebb, nem beszelve a tiszta torzitasmentes hangzasrol. Szoval jo dolog az a THX
-
Vendég
UDV !Vettem egy pioneer VSX-909RDS-G THX ultra minositesu erositot.
Azt szeretnem megtudni hogy a fenebe kell dolby digitalnal EX nel ravenni hogy kodolja a hatso centert ?
Egyenlore csak 5.1 rendszer van, tehat nem nem "hallom" csak a displayen ellenorzom.
THX CINEMA mod, mas is tapasztalta hogy normal ( nem THXes ) hangfalakkal eleg szarul szol ?
Ami meglepo volt, a hangerotartomany 75-80 %-ra fel kell tekerni hogy elerjem azt a hangeroszintet amit a yamahanal megszoktam. Aztan megnyugtattak hogy a komolyabb erositoknel ez ilyen ( pl a yamaha mar negyednel nagyot szol aztan feletol torzit , ezt tapasztalatam en is, volt olyan hogy utemre villogott a display ).
Vaktában tapogatózom. A megjelent EX-es filmek többségén nincsen EX flag azaz neked kell kézzel kapcsolni a hátsó center dekódolását.
A THX Cinema mód annyit jelent (többek között), hogy leveszi az összes effektet és hangszínszabályozást. Mondhatjuk úgy is, hogy szarabbul szól, hi-fi hozzállással úgy mondanám, hogy természetesebben. Ha neked az effektesebb, teresebb, dinamikusabb hangzás jön be akkor THX-es hangfalakkal is szarabbul fog szólni. Én is hallottam már THX-es erősítőt (THX-es hangfalakkal) és nekem se jött be túlzottan a THX mód.
UDV !
Vettem egy pioneer VSX-909RDS-G THX ultra minositesu erositot.