Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Univerzális (tanítható) távirányítók
Értem én önkisül az akksi. Nem is kicsit. De elemmel sem ment a táv egy évig.
Ha jól emlékszem a két hónapot még elérte az élettartamuk. Ezért döntöttem az akksik mellett.
Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit és azt mondom Neki,hogy volt egy testvére csak nem fogadott szót.
...Tehát akkor nagyon úgy néz ki,hogy az akksi kapacitásának kb. 10%-át használom ki vagy egy kicsit többet. A kapacitás többi része pedig kell az önkisüléshez.
Nyilván itt az, amit Lacy mondott, h az 1,2V már nagyon kevés a táv működtetéséhez, és már majdnem "üresnek/lemerültnek érzi" a táv.
1,2V-10 (15)%=1,08 (1,02)V, ez meg már nagyon messze van az 1,5V-tól, főleg, ha több, pl. 4 elemmel megy a táv (amikor is 6 helyett már csak ~4 volt van *lesz, lett *).
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
...amikor az osztást tanultuk a suliban éppen hiányoztam. (Legalábbis jobb indok nem jutott az eszembe.)...
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Nem szerettem volna untatni senkit a statisztikai adatokkal de így már én is értem a gyakori akksi töltés okát.
Nem untatsz szvsz senkit -legalábbis engem :taps: . Viszont ezt érdekesnek gondolom, ha másnak esetleg nem is az.
Nézzük ezt meg mégegyszer:
... a világítással az áramfelvétel 51mA-re növekszik ... Figyelembe véve,hogy az aksik 950mAh-ok és egy gombnyomásra 5másodpercig marad bekapcsolva a világítás, ez elméletileg kb. 2óra működést tesz lehetővé ...
Nem kötözködésként, de ez a két óra hogyan jött ki? Szerintem ez inkább 20, egészen pontosan 18,6 óra. De lehet, h én számoltam el valamit...
Szóval igazad van! De amikor az osztást tanultuk a suliban éppen hiányoztam. (Legalábbis jobb indok nem jutott az eszembe.)
Tehát akkor nagyon úgy néz ki,hogy az akksi kapacitásának kb. 10%-át használom ki vagy egy kicsit többet. A kapacitás többi része pedig kell az önkisüléshez.
Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit és azt mondom Neki,hogy volt egy testvére csak nem fogadott szót.
Nem szerettem volna untatni senkit a statisztikai adatokkal de így már én is értem a gyakori akksi töltés okát.
Nem untatsz szvsz senkit -legalábbis engem . Viszont ezt érdekesnek gondolom, ha másnak esetleg nem is az.
Nézzük ezt meg mégegyszer:
... a világítással az áramfelvétel 51mA-re növekszik ... Figyelembe véve,hogy az aksik 950mAh-ok és egy gombnyomásra 5másodpercig marad bekapcsolva a világítás, ez elméletileg kb. 2óra működést tesz lehetővé ...
Nem kötözködésként, de ez a két óra hogyan jött ki? Szerintem ez inkább 20, egészen pontosan 18,6 óra. De lehet, h én számoltam el valamit...
Szóval mértem. A táv világítás nélkül valóban nem eszik sokat csupán 4mA-t.
De a világítással az áramfelvétel 51mA-re növekszik ami szerintem nem kevés. Figyelembe véve,hogy az aksik 950mAh-ok és egy gombnyomásra 5másodpercig marad bekapcsolva a világítás, ez elméletileg kb. 2óra működést tesz lehetővé (nem számítva az akksi önkisülését). Szóval ez a 2óra , 5 másodpercel osztva kb. 1400 gombnyomást jelent, ami 4hetes üzemidőt feltételezve naponta 45 gombnyomás. Ami meg is van a csatornaváltások és hangerőváltások miatt . Nem szerettem volna untatni senkit a statisztikai adatokkal de így már én is értem a gyakori akksi töltés okát.
Háát, ha nem nyomkodod...
:taps:
...elég nagy felületű LED fólia van bene (THOMSON ROC 8505)
Egy cipőben járunk, de ez szerintem még nem indokolja a 2 havi elemcserét. Nekem a 4, és fél hónap is kevésnek tűnt -számítottam vagy 1 évre- de a háttérvilire fogtam. Lehet, h tényleg sokat eszik a távod...
Kíváncsi vagyok, h kibírja-e nekem is egy évig, mint neked, Lacy...
Háát, ha nem nyomkodod... :taps:
...elég nagy felületű LED fólia van bene (THOMSON ROC 8505)
Egy cipőben járunk, de ez szerintem még nem indokolja a 2 havi elemcserét. Nekem a 4, és fél hónap is kevésnek tűnt -számítottam vagy 1 évre- de a háttérvilire fogtam. Lehet, h tényleg sokat eszik a távod...
Kíváncsi vagyok, h kibírja-e nekem is egy évig, mint neked, Lacy...
Az elején használtam elemmel de nem sokkal birta tovább. De mondom holnap megmérem a táv áramfelvételét (most nem otthon vagyok) mert nagyon érdekel a dolog. Lehet,hogy egyébként is nagy az áramfelvétele a távnak mert egy kék színű,elég nagy felületű LED fólia van bene (THOMSON ROC 8505)
Lehet,hogy magátol is lemerül 4-6 hetente az akksi. De azért használom őket mert már nem kerül egy fillérbe sem . Úgy gondolom,hogy ez nekem gazdaságosabb és kényelmesebb így mintha elemeket használnék.
Jaj értem én nincs is ezzel gond. Csak mondom, hogy pont kb annyi a saját lemerülési ideje.
Viszont a sok töltés sem igazán használ az akkuknak.
Szerintem egy közepesen jó elemgarnítúra ami kihúzza akár 2 évig is, megéri
A billentyűzetemben, amin most is írok, az elemeket 4 év után dobtam ki !!! és ráadásul hiába, mert amikor nem ment a rádiós billentyúzet, kiderült, hogy egy rakás CD hatástalanította a jeleket a vevőhöz... :taps:
Na pont ez az... 4-6 hetente töltened kell...Pont ennyi idő alatt merül le annyira álltában is, hogy pl a fényképezőgép visszautasítsa azinte azonnal megjelenik a villogó piros áthúzott akkujel
Lehet,hogy magátol is lemerül 4-6 hetente az akksi. De azért használom őket mert már nem kerül egy fillérbe sem . Úgy gondolom,hogy ez nekem gazdaságosabb és kényelmesebb így mintha elemeket használnék.
Na pont ez az... 4-6 hetente töltened kell...
Pont ennyi idő alatt merül le annyira álltában is, hogy pl a fényképezőgép visszautasítsa azinte azonnal megjelenik a villogó piros áthúzott akkujel
Nemtom mennyi akksival volt már dolgod az életben, de....A normál NI-CD akkuk 1,2V-os feszültséget adnak, ami eleve a távoknál a lemerült elem szindrómát kelti.
Már 2és fél éve akksival használok egy ROC 8505-öst . Igaz, kb.4-6 hetente töltenem kell de kiválóan működik a dolog.Elem csak akkor van benne mikor az akksik töltőn vannak. A világítás folyamatosan be van kapcsolva,nem kapcsolgatom ki nappal és be éjszaka. Nemtudom mekkora az áramfelvétele a távnak de holnap meg fogom mérni,mert már engem is érdekel. Igaz az távomba csak kettő elem/akksi szükséges Így kissebb a feszültségkülönbség az elem és az akksi között(0,6V) Egy négy elemmel működő távnak már valóban problémát jelenthet a 4x0,3V különbség. De azért vagyunk itt ennyien egy rakáson ,hogy elmondjuk jó és rossz tapasztalatainkat. Mondjuk érdekelne,hogy egy URC 8210-es (ha jól tudom négy elemmel működik) hogyan viselkedik akksival.
...A normál NI-CD akkuk 1,2V-os feszültséget adnak, ami eleve a távoknál a lemerült elem szindrómát kelti.
...
Erre én is gondoltam, de azt nem hittem volna, h a távoknak ilyen kicsi a tűréshatára.
Mondjuk a világítás (főleg, ha gyakran használatban van) nagyon viszi az elemeket. Az enyémen kapcsolható a világítás, de csak végszükség esetén használom.
Ezen is van "villanykapcsoló", de nem mindig azzal foglalkozok, h lekapcsoljam , pedig ha a 6, kijelző-körüli gomb egyikét, vagy a tev., vagy a kikapcs gombot megnyomom, vagy hosszú idő (kb. 2 óra) után megmozdul, akkor bekapcsol automatikusan. Pedig az adott tevékenység kikapcsolása után végképp semmi szükség a lámpára. Szoftveresen meg csak az állítható, h a már bekapcsolt háttérvilágítás mennyi idő után kapcsoljon ki automatikusan.
De attól,hogy nagy az önkisülése az akksinak szerintem attól még lehet használni távba. Hisz akkor töltöd amikor akarod.
Nemtom mennyi akksival volt már dolgod az életben, de....
A normál NI-CD akkuk 1,2V-os feszültséget adnak, ami eleve a távoknál a lemerült elem szindrómát kelti.
Innen ha még sűllyed a fesz, lesz egy olyan pont, ahol már a kódoló IC nem fog működni.
Ez a szint nem is oly sok állás után is bekövetkezik, mivel átlag nekem a NI-MH akkuk is 1-2 hónap után a kapacitásuk 2/3-val sem rendelkeznek.
AMi sokáig bírhatná, azok a zselés akkuk, de azt nem gyártanak ceruza méretben.
És mégegy fontos:
A NI-CD akkuk memoria effektussal bírnak, azaz ha nincsenek teljesen lemerítve, akkor a töltés kezdésekori szintre fognak ujra lemerülni. A korai mobilok akkui is ezért mentek hamar tönkre, mivel aki kihangosítózott, az állandóan féltöltéssel használta csak
Az újabb NI-MH vagy LI-polimer akkuk "állítólag" nem memoriáznak, de itt mondanámm indenki nyugttására, hogy DE!!! csak jóval kisebb mértékben.
Egy ideje megint megy a 4 gyári (!!!) elemmel. Lehet, h más volt a gond (elmozdult, v megpihentek, v valami). Bár már megvan az utánpótlás, de addig nem akarom belerakni, amíg végleg meg nem adják magukat. (Azért tegyük hozzá, h ennek full háttérvilágítása van ; sehol nem találni infót arról, h mennyit megy el egy elemszettel)
Mondjuk a világítás (főleg, ha gyakran használatban van) nagyon viszi az elemeket. Az enyémen kapcsolható a világítás, de csak végszükség esetén használom.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Lehet,hogy csak egy kis oxidréteg növekedett az elem és az érintkező között és amikor kivetted és visszatetted az elemet újra jó lett az érintkezés....
Elképzelhető. Ez eszembe sem jutott...
Én az eredeti elemekkel adtam tovább 1 év után..
Akkor nem tudom, mi volt vele... Amikor elkezdtek lemerülni kivettem, bele akartam tenni hirtelen másikakat, amiket újnak hittem, de nem azok voltak (az egyik fiókban kukáztam), mert amint megnyomtam egy gombot, kikapcsolt a háttérvilágítás, és csak egy állapotjelző villogott a kijelzőn, majd teljesen kikapcsolt a táv.
Visszatettem bele a régi elemeket, azóta tökéletesen működik.
Lehet,hogy csak egy kis oxidréteg növekedett az elem és az érintkező között és amikor kivetted és visszatetted az elemet újra jó lett az érintkezés.
De attól,hogy nagy az önkisülése az akksinak szerintem attól még lehet használni távba. Hisz akkor töltöd amikor akarod.
Akkor nem tudom, mi volt vele... Amikor elkezdtek lemerülni kivettem, bele akartam tenni hirtelen másikakat, amiket újnak hittem, de nem azok voltak (az egyik fiókban kukáztam), mert amint megnyomtam egy gombot, kikapcsolt a háttérvilágítás, és csak egy állapotjelző villogott a kijelzőn, majd teljesen kikapcsolt a táv.
Visszatettem bele a régi elemeket, azóta tökéletesen működik.
Akkut távirányítókba NEM szabad tenni... a saját önkisülése annyival nagyobb, hogy álltában is le fog merülni sokkal hamarabb,mint kimerülhetne a használattól...
Egy ideje megint megy a 4 gyári (!!!) elemmel. Lehet, h más volt a gond (elmozdult, v megpihentek, v valami). Bár már megvan az utánpótlás, de addig nem akarom belerakni, amíg végleg meg nem adják magukat. (Azért tegyük hozzá, h ennek full háttérvilágítása van ; sehol nem találni infót arról, h mennyit megy el egy elemszettel)
Na!
4 és fél hónapja van meg a Harmony 525, és most merült le a hozzá újonnan kapott 4 db. duracell elem. Bár még köhög valamennyire, de pár napon belül beruházok akksikba.
Bár nekem egyszerűbb LCD-s tanítható távom van, de évekig bírja 4 alkáli elemmel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Na!
4 és fél hónapja van meg a Harmony 525, és most merült le a hozzá újonnan kapott 4 db. duracell elem. Bár még köhög valamennyire, de pár napon belül beruházok akksikba.