Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Sziasztok!
UPC Direct-em van és tegnap cserélték ki a beltérit HDMIs-re. Be is húztak egy újabb kábelt és még a fejegységet is kicserélték a tányéron. Azt mondták hogy az olimpiát HD-ben közvetítik, de ugyanolyan mint előtte...semmi változás, pedig van 3 külföldi adó is ami pedig HD. Tegnap egész nap vártam, hogy HD legyen az M1/2 de csalódnom kellett.
Most akkor mi a helyzet? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->
Amikor az m1HD és m2HD logo van a képen, akkor HD a műsor. Ahogy ez az alábbi képen látszik.
Sajnos nem ilyen, csak a normál logo és a kép is elég randa...
hogy lehetne beállítani, hogy HD legyen, vagy ez nem is esélyes Directtel?
HDTV műholdról
Sziasztok!
UPC Direct-em van és tegnap cserélték ki a beltérit HDMIs-re. Be is húztak egy újabb kábelt és még a fejegységet is kicserélték a tányéron. Azt mondták hogy az olimpiát HD-ben közvetítik, de ugyanolyan mint előtte...semmi változás, pedig van 3 külföldi adó is ami pedig HD. Tegnap egész nap vártam, hogy HD legyen az M1/2 de csalódnom kellett.
Most akkor mi a helyzet? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->
Amikor az m1HD és m2HD logo van a képen, akkor HD a műsor. Ahogy ez az alábbi képen látszik.
HDTV műholdról
Ja és a tv a full HD-hez 50 collosnál ne klegyen kisebb, mert kisebben nem élvezhető a teljes felbontás.
Attól függ milyen messziről nézi. Már legalábbis ha a natív felbontásában pixel helyesen tudja megjeleníteni az 1920x1080 pixelt. Én kb másfél méterről nézek egy 24 inches LCD-t és pár napig kipróbálhattam egy 27 inches Eizot is, ami fantasztikus olyan színhelyességgel, homogenitással mint nagyon kevés más monitor, azt kb egy méterrel messzebbről kellett nézni, ha nem csak a tömörítési hibáit akartam látni a h.264-nek..
HDTV műholdról
Sziasztok!
Most akkor mi a helyzet? !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->
HDTV műholdról
Mikell ahhoz,hogy Full HD minőségben tudjam a tv-men nézni a műsort?A tv-m Full HD-s
Egy Blu-Ray játszó és egy HDMI kábel, valamint 1080p (a Blu-Ray filmek többsége ilyen, 1080i csak televíziós műsorok esetében elvétve) lemezek.
A tv-műsorokat még nem sugározzák 1080p-ben, csak 1080i-ben. Ehhez is kell MPEG4 normájú HD-tuner egyéni műholdvételre (ilyenek vannak sat-boltokban) vagy előfizetéses set-top-box (HelloHD), illetve Budapesten MPEG4-es DVB-T tuneres tv (az újak ilyenek, ha nem, lehet külön venni ilyet). November elejére már nemcsak Budapesten lesz fogható a DVB-T HD. De a DVB-T-n egyenlőre csak az M1HD és M2HD van.
Az Astrán egyre több szabadon fogható HD adó lesz, szerintem az a legjobb megoldás, vagy HelloHD és lemondod a kábelt.
Ja és a tv a full HD-hez 50 collosnál ne klegyen kisebb, mert kisebben nem élvezhető a teljes felbontás.
HDTV műholdról
Mikell ahhoz,hogy Full HD minőségben tudjam a tv-men nézni a műsort?
A tv-m Full HD-s
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
HDTV műholdról
Azért az m2 HD rendben van.Büszkék lehetünk, hogy a magyarok már HD-ben nézhetik az olimpiát.Köszönjük m2!
csak normális riporterek lennének
A riporter nem tud gólt dobni!
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
HDTV műholdról
Azért az m2 HD rendben van.Büszkék lehetünk, hogy a magyarok már HD-ben nézhetik az olimpiát.Köszönjük m2!
csak normális riporterek lennének
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
HDTV műholdról
Jó lenne már itt Szolnokon is HD-ben nézni az M1/2-t!
HDTV műholdról
És tegyük hozzá, hogy a többszörös ellátmánnyú ORF HD adása sokkal gyengébb minőségű, mint a mienk!
HDTV műholdról
HDTV műholdról
Badr 4, 26°E
(09h30) A new channel has started in DVB-S Clear: Beijing Olympics (China) on 12169.00MHz, pol.V SR:27500 FEC:3/4 SID:9 PID:370[MPEG-4] /371,372.
Nem kódolt.
HDTV műholdról
Pekingből már szerdán és csütörtökön focimeccsek HD-ben az EurosportHD-n.
HDTV műholdról
Szia, mi a véleményetek a köv. vevőről?
http://sat.hu/shop/product_info.php?products_id=358
Köszi.
Nem ismerem, de keveslem a kártyahelyet. Ezek szerint csak a Conax-os kártyákat fogadja. A jövőben esetleg más kárytákat is használnál. Más készülékekben van 2 CI is.
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
HDTV műholdról
Összefoglalva
na végre!
jó lenne a többi magyar csatorna is követné, különös tekintettel a 16:9-es formátumra
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
HDTV műholdról
Összefoglalva
Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)
HDTV műholdról
http://www.big-screen.de/deutsch/image/ ... ogramm.pdf
Az EinsFestival Astráról szabadon fogható HD adásainak műsorelőzetese az IFA idején (aug. 29 - szept. 3.).
HDTV műholdról
Az Astra HD+ csatornán szabadon fogható műsoron most (Mozart Gála) a kép és a hang 2sec-os aszinkronban van.
Üdv.
Benn MM-ben nálunk pont az Astra HD megy egész nap. Nem tudod véletlen, hogy az Tényleg rendes HD felbontásban van-e? (1080i) Csak mert nálunk rendesen HDMI-n van bekötve minden, ki is írja persze hogy 1080i, vagy amire álllítom, de a minősége ahhoiz képest nem az igazi. Nem lehet hogy csak egy felkonvertált cucc az egész?
1080i-ben jön az ASTRA HD.Napközben egy demo ismétlődik, különböző blokkokból áll, ezek között is van minőség különbség.Este vannak komolyzenei műsorok, azok valóban jó minőségűek.Viszont az MM-ekben az szokott még előfordulni, hogy a bejővő HD jelet szétosztják több tévére (vagy az összesre)pl.: RF kábelen keresztül.A végeredmény így már nem a legszebb.Melyik MM-ben vagy?
HDTV műholdról
Az Astra HD+ csatornán szabadon fogható műsoron most (Mozart Gála) a kép és a hang 2sec-os aszinkronban van.
Üdv.
Benn MM-ben nálunk pont az Astra HD megy egész nap. Nem tudod véletlen, hogy az Tényleg rendes HD felbontásban van-e? (1080i) Csak mert nálunk rendesen HDMI-n van bekötve minden, ki is írja persze hogy 1080i, vagy amire álllítom, de a minősége ahhoiz képest nem az igazi. Nem lehet hogy csak egy felkonvertált cucc az egész?
HDTV műholdról
- simi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
HDTV műholdról
Valaki árulja már el legyen szíves, hogy most akkor mire érdemes előfizetni? Augusztus 1-től lesz nálunk is UPC Digital, tehát kábeltévés HD, vagy jobb a HelloHD?
Én sem tudom a biztos tutit.
Ezért ugrottam bele a Hello ingyenes akciójába (az igazgató parádés antré-ja ellenére- vagy épp azért?), aminek a határideje 31-én jár le.
Mivel pillanatnyilag nem tudok jobbat (ha valaki tud, akkor gyorsan írjon!), ezért néhány fenntartásom ellenére előfizetek rá.
Valóban könnyű megszokni a jót...
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
HDTV műholdról
Nicsak nocsak! Az ORF1-HD-n a foci EB óta először láttam HD-ben ma este adást: Zorró. A 720p persze gyengébb minőséget eredményezett, mint a Premiere 1080i-je. Nem értem, mit akarnak a 720p-vel, minden esetben gyengébb. Hollandiában a nézők elégedetlensége miatt abbahagyták a 720p-t, 1080i-re váltottak.
A helyzet attól sokkal bonyolultabb, mintsem, hogy ilyen egyszerűen el lehetne intézni az 1080i/25 - 720p/50 összehasonlítást. Függvénye a használt tömörítésnek, bitrátának, a megjelenítéshez használt kijelzőnek és még sok minden egyébnek. Általában azt szokás mondani és az EBU kutatásai is azt erősítették meg korábban, hogy a 720p/50 nagyobb felbontással rendelkezik sok mozgást tartalmazó képszekvenciák esetében, míg az 1080i/25 nagyobb horizontális felbontással rendelkezik.
Ezt írja az EBU egyik 2006-os tanulmányának összefoglalója a kérdésről:
http://www.ebu.ch/en/technical/trev/trev_308-hdtv.pdf
"From the considerations given in this Appendix we can conclude the following:
The spectral distribution of a 720p/50 and an 1080i/25 signal is basically similar in spatio-
temporal volume;
The 720p/50 signal should provide better movement portrayal and the 1080i/25 system should
provide more detail via the higher horizontal resolution;
Kell and interlaced factor both “reduce” the available resolution while the interlaced factor
reduces the vertical resolution of the 1080i/25 signal. Considering all factors, a 720p/50 signal
seems to have more advantages than a 1080i/25 signal;
A concatenation of different HDTV formats and operating with horizontal sub-sampling should
be avoided."
A fentiek broadcast minőségű CRT kijelzéssel lettek megállapítva.
Natív 720p mérettel dolgozó LCD és plazma kijelzők nem nagyon vannak, ezért a képet át kell méretezni a kijelzőn belül annak a natív felbontására, ezt pedig általában rosszul csinálják, ez lehet az oka annak, hogy a 720p rosszabbnak nézzen ki. Video projektorból viszont számos létezik natív 720p kijelzési képességgel, azokon pedig a 720p fog jobban kinézni.
Azt, hogy plazma, LCD kijelzők eredendően progresszívek, nem pedig interlace-k (váltott soros letapogatásúak), szintén azt mutatja, hogy ha nem kell átméretezni a képet és a natív kijelző pixelszámot használjuk a megjelenítéskor, akkor elmondható, hogy a jövő a progresszív formátumoké, ez a következő 5-10 évben jó eséllyel 1080p/50 formátum lesz, csak a műsorgyártó lánc elemei még nem állnak teljeskörűen rendelkezésre és vannak problémák a kábelezés és a rendszertechnikai elemek szintjén is. A broadcast video technikában ezek az un. 3G vagyis 3 Gb/s sávszélességet használó digitális video technológiák.
HDTV műholdról
Nicsak nocsak! Az ORF1-HD-n a foci EB óta először láttam HD-ben ma este adást: Zorró. A 720p persze gyengébb minőséget eredményezett, mint a Premiere 1080i-je. Nem értem, mit akarnak a 720p-vel, minden esetben gyengébb. Hollandiában a nézők elégedetlensége miatt abbahagyták a 720p-t, 1080i-re váltottak.
Köszönöm,hogy ennyire aktívan segíted ezt a topicot.
Webáruház: