Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Valoban én is egy darabig használtam a cat5 böl készitett tripla t kábelt,elöször lenyügözött a tere a magasai de egy idö után idegesitövé vált nyersek lettek a magassak és még valami bántotta a fülemet majd mikor visszaraktam a régi kábelt minden a helyére került a szinpadon ,a cat5 nél nem tudtam pontosan behatárolni az énekest es a hangszereket.A cat5 nek van egy ojan hatása mint mikor bekapcsolunk egy tér efektet egy hazimozi erösittön lehet hogy élvezetessebb de nem reális a térleképzése.
Én mindig azt mondom a CAT kábelekkel kapcsolatban, hogy "hangilag" tök rendben van, meg naturálisnak is hat, de vhogy a zene hiányzik belőle. Mintha tényleg csak részecskék szaladgálnának a kábelben és nem hangjegyek
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Kábelezzünk
1mm feletti átmérőjű vezetőnek soha nem lesz igazán jó a magastartománya. Persze mindenki úgy élvez, ahogy tud -idézhetném H.Zs. immáron klasszikussá vált mondását.
Ebben van valami, sőt... hozzátéve, hogy nem csak a magastartománya nem lesz jó és nálam az elemi szálankénti 1mm-es határ is lejjebb van kicsit és a CAT kábeleknek is megvan a maguk baja, bőven.
Valoban én is egy darabig használtam a cat5 böl készitett tripla t kábelt,elöször lenyügözött a tere a magasai de egy idö után idegesitövé vált nyersek lettek a magassak és még valami bántotta a fülemet majd mikor visszaraktam a régi kábelt minden a helyére került a szinpadon ,a cat5 nél nem tudtam pontosan behatárolni az énekest es a hangszereket.
A cat5 nek van egy ojan hatása mint mikor bekapcsolunk egy tér efektet egy hazimozi erösittön lehet hogy élvezetessebb de nem reális a térleképzése.
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
Kábelezzünk
1mm feletti átmérőjű vezetőnek soha nem lesz igazán jó a magastartománya. Persze mindenki úgy élvez, ahogy tud -idézhetném H.Zs. immáron klasszikussá vált mondását.
Ebben van valami, sőt... hozzátéve, hogy nem csak a magastartománya nem lesz jó és nálam az elemi szálankénti 1mm-es határ is lejjebb van kicsit és a CAT kábeleknek is megvan a maguk baja, bőven.
Kábelezzünk
Na egy picit álljunk meg, ne vezessük félre azokat az embereket akik olcsón akarnak jót venni. Nekem a magas jobb lett a tűzállóval mint a sodrott ezüstözött VDH-val minek métere 5500 ft.
Jobb lett, de jó lett?
Attól függ kinél mi a cél... Nekem eleve a rendszerem sem egy olyan kategória amihez ettől sokkal komolyabb hangot kellene a kábelekkel előhoznom. Egyenlőre azt mondom jó lett. Sok minden változott és ez nekem már nagy előrelépés , amit először el sem hittem, h ilyen mértékű lesz.Drágább komolyabb gyári kábelnek nincs értelme , mert aránytalan lenne a rendszeremhez.
Kábelezzünk
Na egy picit álljunk meg, ne vezessük félre azokat az embereket akik olcsón akarnak jót venni. Nekem a magas jobb lett a tűzállóval mint a sodrott ezüstözött VDH-val minek métere 5500 ft.
Jobb lett, de jó lett?
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Kábelezzünk
Na egy picit álljunk meg, ne vezessük félre azokat az embereket akik olcsón akarnak jót venni. Nekem a magas jobb lett a tűzállóval mint a sodrott ezüstözött VDH-val minek métere 5500 ft. A tűzálló meg 500 ft. volt métere. És mindenben jobb mint a VDH...A CAT7-ről én is hallottam, de ad 1 nehezebben beszerezhető, többet kell vele kínlódni is, és a mélyei meg annak nem túl jók. Nálam pld. a kisebb CAT 5 borzalom volt ) Nem tudom a CAT7 mennyivel tudhat többet. Mindenesetre nem érdemes drága gyári kábeleket megvenni, mert a tűzálló is állja a sarat több ezer forintos kábelekkel, itt méter árakról beszélek természetesen.... Tehát úgy gondolom tűzálló vagy CAT7 itt már ez részletkérdés. Itt a hangsúly a gyári hangfalkábelek és a tűzálló, vagy CAT7 kábeleken van. Illetve ezek egymáshoz mért tudásában, akarom mondani hangzásában )
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5225
Kábelezzünk
Szerintem a "tűzálló" kábelnél sokkal jobb az 1200Mhz-es Unitronic CAT7, 1mm feletti átmérőjű vezetőnek soha nem lesz igazán jó a magastartománya. Persze mindenki úgy élvez, ahogy tud -idézhetném H.Zs. immáron klasszikussá vált mondását.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Amiben biztos lehetsz:tűz álló,olcsó,ezért univerzálissan használható egyszerűbb rendszerekben
Kábelezzünk
sziasztok!
egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy sok helyen ajánlottak nekem sima sodrott audio kábel helyetttűzálló kábelt házimozi rendszerem bekábelezésére!
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem!
A villamossági boltban az eladó nagyon nem akart nekem ilyen kábelt rendelni és inkább ajánlott pár direkt audió felhasználásra szánt kábelt a tűzálló helyett!
Minek kell megvegyem a tűzálló kábelt, ha egyszer úgy is le lesz bontva róla a burkolata, ami miatt ilyen "drága" egy sima tömör rézkábelhez képest, mivel ami benne van kábel, annak métere max. 90 Ft/m, de én amúgy is csak ezt használnám fel belőle, miért nem jó egy olyan sima? Van valami komoly különbség összetételükben vagy mi a konkrét oka? lécci írjátok le! nem látom sok értelmét a tűz elleni védelemnek, ha egyszer ami kell belőle azt meg lehet kapni ELVILEG külön a tűzálló bevonat nélkül!
Másrészt meg ha audió boltba bemegyek és ott akarok venni kábelt a házimozihoz, ott ajánlanak egy sodrott rézkábelt 2,5-eset és az meg még olcsóbb is mint a tűzálló!
Bocsi, hogyha kicsit sokat kérdeztem, de kíváncsi volnék személy szerint!
Köszi! :U
A tűzálló jobb mint amit Neked ott a hifiboltban adni akarnak, hidd el.
Vegyél tűzállót, de NE 2,5-öst csak 1,5-öst és a tömör változatból.
Ha a boltos nem akar Neked rendelni, akkor menj olyan boltba ahol akarnak...
Próbáld ki, nem drága és tuti a tűzálló.
Kábelezzünk
sziasztok!
egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy sok helyen ajánlottak nekem sima sodrott audio kábel helyetttűzálló kábelt házimozi rendszerem bekábelezésére!
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem!
A villamossági boltban az eladó nagyon nem akart nekem ilyen kábelt rendelni és inkább ajánlott pár direkt audió felhasználásra szánt kábelt a tűzálló helyett!
Minek kell megvegyem a tűzálló kábelt, ha egyszer úgy is le lesz bontva róla a burkolata, ami miatt ilyen "drága" egy sima tömör rézkábelhez képest, mivel ami benne van kábel, annak métere max. 90 Ft/m, de én amúgy is csak ezt használnám fel belőle, miért nem jó egy olyan sima? Van valami komoly különbség összetételükben vagy mi a konkrét oka? lécci írjátok le! nem látom sok értelmét a tűz elleni védelemnek, ha egyszer ami kell belőle azt meg lehet kapni ELVILEG külön a tűzálló bevonat nélkül!
Másrészt meg ha audió boltba bemegyek és ott akarok venni kábelt a házimozihoz, ott ajánlanak egy sodrott rézkábelt 2,5-eset és az meg még olcsóbb is mint a tűzálló!
Bocsi, hogyha kicsit sokat kérdeztem, de kíváncsi volnék személy szerint!
Köszi! :U
Kábelezzünk
Ok, kíváncsian várom a tanácsaidat!
Mindenesetre meg akarom várni a kábel, ill. a hangfalaim végleges hangját, mivel a falaim kb. 3 hetesek, még az is változhat, bár szerintem ez már a végleges hangja, ami most van....
Szóval mondd, mid van!
Szeptemberben jönnek be a Jungson termékek.
Kb 30 fórumos fogja meghallgatni szegeden.
Majd kérdezd őket.
Ár/érték arányban nehéz bennünket űberelni.
oké köszi, visszatérünk rá!
Nekem a bajom ezekkel a solgokkal mindig az, hogy nehéz kiválasztani a megfelelő rendszerelemet anélkül, hogy ki tudnád próbálni a saját rendszeredben. A hangfalakkal pédául sokat szívtam, mire végre találtam egy jót. Az én erősítőmmel ez a fal nagyon jól muzsikál!
Esetleg van tapasztalatod hasonló konfigurációval azokkal a kábelekkel, CD-kel, amit forgalmaztok?
Kábelezzünk
Mindenesetre meg akarom várni a kábel, ill. a hangfalaim végleges hangját, mivel a falaim kb. 3 hetesek, még az is változhat, bár szerintem ez már a végleges hangja, ami most van....
Szóval mondd, mid van!
Szeptemberben jönnek be a Jungson termékek.
Kb 30 fórumos fogja meghallgatni szegeden.
Majd kérdezd őket.
Ár/érték arányban nehéz bennünket űberelni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
Ezek után a hangkarakter nem változik, inkább részleteiben, finomságaiban fog...Az már nem annyira feltűnő mint az első 2 hét pld.
Bélára érdemes ezen a téren hallgatni.Betyárr tőlük vette a subját az ajánlásomra.
Kábelezzünk
A kábel bejáratódása után a következő lépésem egy jó IC-kábel, aztán egy jó CD lejátszó....
Ebben véletlenül tudok segíteni ha kell.
Szóval mondd, mid van!
Kábelezzünk
A kábel bejáratódása után a következő lépésem egy jó IC-kábel, aztán egy jó CD lejátszó....
Ebben véletlenül tudok segíteni ha kell.
Webáruház:
Kábelezzünk
Miből áll a rendszered?
ott van a láblécemen!
Egy jó DAC-ot még kipróbálnék a helyedben.
A Sony CD játszó a leggyengébb láncszem szerintem.
igen, igazad van!
Kábelezzünk
Bejáródás a lelke, lelkem...Nekem is először kevesebb lett a mélye, de ettől független kiegyensúlyozottabb, pontosabb is lett....Idővel előjön neki is...De pazar jó kábel, ennyiért verhetetlen...
Kábelezzünk
Miből áll a rendszered?
ott van a láblécemen!
Egy jó DAC-ot még kipróbálnék a helyedben.
A Sony CD játszó a leggyengébb láncszem szerintem.
Webáruház:
Kábelezzünk
Azt gondolom, hogy ez nem a végleges hangja....Ami elgondolkoztatott, az az, hogy eddig pont az ellenkezőjét olvastam: aki először bekötötte, pont a mélyben érzékeltek jelentős többletet, nekem egyértelműen kevesebb lett...
Szóval és a mélye is változik/változhat?
Miből áll a rendszered?
ott van a láblécemen!
Kábelezzünk
Azt gondolom, hogy ez nem a végleges hangja....Ami elgondolkoztatott, az az, hogy eddig pont az ellenkezőjét olvastam: aki először bekötötte, pont a mélyben érzékeltek jelentős többletet, nekem egyértelműen kevesebb lett...
Miből áll a rendszered?
Webáruház:
Kábelezzünk
Azt gondolom, hogy ez nem a végleges hangja....
Ami elgondolkoztatott, az az, hogy eddig pont az ellenkezőjét olvastam: aki először bekötötte, pont a mélyben érzékeltek jelentős többletet, nekem egyértelműen kevesebb lett...
Kábelezzünk
sziasztok,
bekötöttem egy (N)HXH-J 4 eres, másfél mm2-es tűzállót tegnap a hangfalakra, a régi, amit kiváltott, az mezei tén 1mm2-es hangfalkábel volt.
A tapasztalatok (elnézést, ha nem mindig sikerül szakszerűen fogalmazni, nem olyan rég hifizek):
- a hangok szélei tisztábbak lettek, pontosabbak a kontúrok...
- a középtartomány erősebb lett, a magas simább...
- a mély az kevesebb lett, sajnos...
szóval pár óra hallgatás után ez a tapasztalatom.
Olvastam, hogy idő kell a kábeleknek is, még végleges hangjukat elérik, csak remélni tudom, hogy a mélyek visszajönnek.
Mi a véleményetek?
kukori
Szerintem várj még egy kis időt,mert túl keveset ment.
Minimum 30-40 órát kell ahhoz járatni,hogy eldöntsd mi változott.
Webáruház:
Kábelezzünk
sziasztok,
bekötöttem egy (N)HXH-J 4 eres, másfél mm2-es tűzállót tegnap a hangfalakra, a régi, amit kiváltott, az mezei tén 1mm2-es hangfalkábel volt.
A tapasztalatok (elnézést, ha nem mindig sikerül szakszerűen fogalmazni, nem olyan rég hifizek):
- a hangok szélei tisztábbak lettek, pontosabbak a kontúrok...
- a középtartomány erősebb lett, a magas simább...
- a mély az kevesebb lett, sajnos...
szóval pár óra hallgatás után ez a tapasztalatom.
Olvastam, hogy idő kell a kábeleknek is, még végleges hangjukat elérik, csak remélni tudom, hogy a mélyek visszajönnek.
Mi a véleményetek?
kukori
Kábelezzünk
Ez a Neotech SHUW 0.31-es ezüst kábel milyen belső kábelezésre való?http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=11
Én átjátszó kábelt csináltam belőle.
P4 PC , Audio alchemy jitter killer, VBV gemini2 dac, Myrad T-50 el�er�s�t� av-proc, Yamaha ax-497 2db
Kábelezzünk
Ez a Neotech SHUW 0.31-es ezüst kábel milyen belső kábelezésre való?
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=11