Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

DAC-olás

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: AVX »

Mert amikor Ők nyitva vannak én mindig dolgozom ...sőt még utána is és én vagyok a szűk keresztmetszet, mikor jutok be hozzájuk. 

Üdv
Rag

Kire gondolsz?
Bármit elpóstázunk.
2 nap max.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Mert amikor Ők nyitva vannak én mindig dolgozom ...
sőt még utána is és én vagyok a szűk keresztmetszet, mikor jutok be hozzájuk.

Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Gnagy! 
Ha sikerül egy ATC-és dacot jövő héten szereznem, akkor adhatok neked egy Vibás Pocket Dac-ot. (azért még mondom majd a jogos tulajnak is) Az ára belépő szintű, a minőséget meg majd te megitéled.

Üdv
Attila

Laptop , de azért CD is kell még...

Miért ne sikerülne?

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gnagy! 
Ha sikerül egy ATC-és dacot jövő héten szereznem, akkor adhatok neked egy Vibás Pocket Dac-ot. (azért még mondom majd a jogos tulajnak is) Az ára belépő szintű, a minőséget meg majd te megitéled.

Üdv
Attila

Szia, koszonom majd elek vele, de elotte meg cd lejatszot kell vennem...

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Rag »

Gnagy!

Üdv
Attila

Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Vendég

DAC-olás

Öcsém, facsiga! 
Kb. 1 hete kerestem én is a DAC-os fórumot, de én nem akartam elhinni, hogy még nincs ilyen. Jó ötlet volt beindítani.

A tesztre is nagyon kíváncsi vagyok. Lélelkben én is támogatom a megvalósítását, de ha lesz rá mód, akkor több (ár)kategóriát füleljetek majd meg.

Ez mondjuk véleményes:

Szerintem a legtöbb forumost a belépő DAC-ok érintik...

Ráadásul egy teszten hallgatni egy 25ezres meg egy 250 ezres DACot az nem biztos hogy szerencsés...

Én nem így gondolom. Ugyan semmi személyes tapasztalatom nincs a témában, de szerintem sokakat épp a középkategória érdekel.

DAC-ot az nézeget, aki minőségbeli javulást szeretne mondjuk a CD lejátszó vagy a Squeezebox saját dac-jához viszonyítva.

Tudom, hogy általánosítás de azért ökölszabálynak elfogadható, hogy az ár talán arányos a minőséggel - most erről ne vitatkozzunk, mert én is tudom hogy sokszor nincs így -, ezért a belépő szint mellett engem inkább a középkategóra érdekel.
Ha rosszul becsültem meg az alsó kategóriás készülékek minőségét és már azok is jobbak mint pl. a SB saját DAC-ja, akkor Mea culpa és én leszek az első, aki megveszi a tesztgyőztest.

Egyébként ez nagy megkönnyebbülést jelentene nekem, mert én az előzetes vélemények alapján olyan 100-150.000 Ft körüli kütyükről gondoltam azt, hogy érdemi javulást hoznak.

Végül is tök mindegy, kíváncsian várom az eredményeket.

A lényeg, belépő szintű DAC tesztre készülünk.

A majdani tesztelők többségének szerintem tuti nincs SB-je és ugye a DAC elsősorban most is cd transzportról és számítógépes forrásról kell hogy menjen, hsizen így használja az emberek 90 %-a.

Ezért szerintem a tesztnek is erről kell szólnia. Mert ugye az hogy egy 150 ezer forintos DAC javít-e a SB hangján, arról megoszlanak a vélemények, de az mondjuk valószínűbb, hogy egy -akár - belépő szintű DAC is jót tesz egy DVD lejátszónak vagy egy jó futóművel rendelkező de rossz DAC-kal épített cd lejátszónak.

Szerintem!

Vendég

DAC-olás

Én nem így gondolom. Ugyan semmi személyes tapasztalatom nincs a témában, de szerintem sokakat épp a középkategória érdekel.

DAC-ot az nézeget, aki minőségbeli javulást szeretne mondjuk a CD lejátszó vagy a Squeezebox saját dac-jához viszonyítva.

Tudom, hogy általánosítás de azért ökölszabálynak elfogadható, hogy az ár talán arányos a minőséggel - most erről ne vitatkozzunk, mert én is tudom hogy sokszor nincs így -, ezért a belépő szint mellett engem inkább a középkategóra érdekel.
Ha rosszul becsültem meg az alsó kategóriás készülékek minőségét és már azok is jobbak mint pl. a SB saját DAC-ja, akkor Mea culpa és én leszek az első, aki megveszi a tesztgyőztest.

Egyébként ez nagy megkönnyebbülést jelentene nekem, mert én az előzetes vélemények alapján olyan 100-150.000 Ft körüli kütyükről gondoltam azt, hogy érdemi javulást hoznak.

Az ami tesztgyözrtes walahol, az egyáltalán nem biztos, h máshol is babérokat arat, mondom ezt ugy, h a kéxülékeink már többxör nyertek teszteket különbözö helyeken.

Vendég

DAC-olás

Zalaegerszegi, az jó, nem?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Én lehet, hogy elvállalnám a dolgot. Van múltam is a témában.
Hol laksz?

Vendég

DAC-olás

Támogatom.

én is

Mikorhol?

És milyen láncon?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Öcsém, facsiga! 
Kb. 1 hete kerestem én is a DAC-os fórumot, de én nem akartam elhinni, hogy még nincs ilyen. Jó ötlet volt beindítani.

A tesztre is nagyon kíváncsi vagyok. Lélelkben én is támogatom a megvalósítását, de ha lesz rá mód, akkor több (ár)kategóriát füleljetek majd meg.

Ez mondjuk véleményes:

Ráadásul egy teszten hallgatni egy 25ezres meg egy 250 ezres DACot az nem biztos hogy szerencsés...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Támogatom.

én is

Mikorhol?

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Támogatom.

én is

Vendég

DAC-olás

Egyébként Ethosz és Vibavoice belépő DAC-okról valaki?

Vendég

DAC-olás

Öcsém, facsiga! 

Ez mondjuk véleményes:

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

Öcsém, facsiga!

Vendég

DAC-olás

Támogatom.

Vendég

DAC-olás

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Elvállalsz egy DAC tesztet?
Inkább nem.

Ha lesz teszt, szívesen viszek DAC-ot.

Az is jó.

Vendég

DAC-olás

Egy hasonló tesztet kellene csinálni, mint a hangfalas volt nemrég, talán Kétbé-nél?

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Inkább nem.

Ha lesz teszt, szívesen viszek DAC-ot.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Lezárult a projekt, eladtuk, tehát már nem férek hozzá, ezért emlékezetből idézek:

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Ez nem teccett, Jolida wixont dolgozik wele és jonak tartja...A lemezjácco hangkarban wixyont egy az izlésünk.

Jónak is tartom, persze nem mindegy, hogy mire.
Mi speciel beépített ipari mérésre használtuk.

Lezárult a projekt, eladtuk, tehát már nem férek hozzá, ezért emlékezetből idézek:

A Bechmark (a modifikálatlan, első verzióról beszélek) nagyon szép, (többek szerint túl) analitikus képet rajzol, de eléggé technicista hangképpel. Nekem túl "hideg", "tranzisztoros" volt a megszólalás, annak ellenére, hogy a térleképzés igen szép.

Végül is egy (kínai gyártású!) Lite DAC50-et (PCM63P-K chipek, csöves vég) üzemeltem be.

Erőteljes modifikálás (táp mod., recap, trafós I/V, csatoló kondik cseréje, NOS csövek) után szvsz meghaladja a Bechmark hangzásképét. Ja, de közben a bekerülési költség is a DAC-1-ét.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Mi a kifogása a személyemmel kapcsolatban?

Én szakemberre bíznám a dolgot inkább.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Válasszatok egy nem elfogult szakembert.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”