Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mechanikus órák
fogd és vidd:)de ez sem rossz
Igen, ezzel is szemezek még!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Mechanikus Órák
fogd és vidd:)de ez sem rossz
Igen, ezzel is szemezek még!
Mechanikus Órák
Kedves Kaporka Uram!
Tanácsát kérem Seiko ügyben!
Jó forrásra akadtam. Monster van jó áron, ami azért izgat, mert rájöttem, ezt amúgy is főleg "laza" körülmények között hordanám (strand, kirándulás, rövidnadrág, stb) tehát ez extravaganciája nem probléma!
Viszont kérdezném, mi erről (és általában az 5-ös sorozatról) a véleménye?
Jöjjön el szombaton a hifitalálkozóra, és mindent elmondok, ráadásul megnézheti azt a Seiko-t is amiről már annyit beszéltünk.
A Seiko 5-ös automata szerkezete egy legendás szerkezet, legendásan jó szerkezet, aminek a gyártásminősége ellenben kicsit ingadozik, amióta nem csak Japánban, hanem Hong-Kong-ban is gyártják.
Látta már élőben ezt az órát?
Higgye el az a Samurai, amit én ajánlottam jobban illene önhöz.
Kedves Kaporka Uram!
Jó forrásra akadtam. Monster van jó áron, ami azért izgat, mert rájöttem, ezt amúgy is főleg "laza" körülmények között hordanám (strand, kirándulás, rövidnadrág, stb) tehát ez extravaganciája nem probléma!
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Mechanikus Órák
Kedves Kaporka Uram!
Mechanikus Órák
a jobboldali nagyon tetszetős
És jóval olcsóbb is volt - Mivel a 17 köves szerkezet ritkább, és a nagy járásterhelés miatt előbb tönkremennek, mint a 31 kövesek (Ezért hagyták abba a gyártását egy év után )
az egyik 50 évig bírja a másik meg 65?
Jó volna!
Az 1970-es "El Primero" órák mind a mai napig jól mennek, tehát 38 évet kibírnak, de a 17 köves változatok jóval hamarabb megeszik a csapágyakat: a 36000/h sebesség kissé megviseli őket. Az én példányom még jól megy, de a stopper már nem nulláz pontosan sajnos...
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Mechanikus Órák
És jóval olcsóbb is volt - Mivel a 17 köves szerkezet ritkább, és a nagy járásterhelés miatt előbb tönkremennek, mint a 31 kövesek (Ezért hagyták abba a gyártását egy év után )
az egyik 50 évig bírja a másik meg 65?
Mechanikus Órák
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Mechanikus Órák
Ezt a képet korábban igértem:
Balra az 1969-es előszériás, 17 köves, jobbra a végleges, 31 köves változat. A jobboldali a legújabb szerzemény
Itt egy kép a szerkezetről: Zenith-Movado 3019 PHC (későbbi nevén Cal. 400 "El Primero" ). Ez a korai, 17 köves változat, amit csak az USA-ban forgalmaztak.
Mechanikus Órák

Írtam a Zenith-nek, hogy adják meg az óráim gyártási idejét és darabszámát, és nem hittem hogy válaszolnak, de mégis .
Megtudtam hogy van olyan órám ami 1000 db-os példányszámú, és olyan is, aminek nem ismerik a tokszámát... pedig jelzett tok.
És a legjobb: az ElPrimerom 700 darabos szériából való
Mindenesetre nagyon kedves, hogy válaszoltak!
Mechanikus Órák
Na ez az előző link nem működik, ezért írja be a google-ba, hogy „Memóriás óra egy Rolls-Royce áráért”, és akkor első találatként megjelenikk a www.deluxe.hu nak az az oldala, ahonnan a hír származik.
Mechanikus Órák
Kaporka kaphatnék valami támpontot, hogy mire keressek (márka, kulcsszó) vagy hogy körülbellül mikor került fel, mert most nem tudok 1141 hozzászolást végigolvasni.
Itt egy link az órára vonatkozóan:
http://www.deluxe.hu/cikk/20080328/maur ... ce_araert/
Mechanikus Órák
Sziasztok,
Nemrég hallottam egy nem ellenörzött forrásból, hogy svájcban megcsinálták az első olyan mechanikus órát, amelynek óra és perc mutatója egyben a stopper mutatója is, tehát amikor a stopper fut az óra-perc átalakul másodperc stopper mutatóvá.
Valóban létezik ilyen vagy csak hülyítettek?
(Nem az erősségem ez a téma)
Thx!
Nem tökéletesen lett leírva a működési elv, de létezik valóban ilyen óra, annak idején még én is feltettem ide, tehát visszakeresve ebben a topicban meg lehet találni.
Kaporka kaphatnék valami támpontot, hogy mire keressek (márka, kulcsszó) vagy hogy körülbellül mikor került fel, mert most nem tudok 1141 hozzászolást végigolvasni.
Mechanikus Órák
Kötekedés/gondolkodás: Ez a háromszáz darab nekem is kissé szerénynek tűnik... nem lehet, hogy háromEZRES darabszámról volt szó?
ő valami elég alacsony számra volt limitálva megjelenéskor,
aztán ki tudja mi történt:)
http://zalus.koga.hu/dvd/bosszu_nagy_1.jpg
Mechanikus Órák
az itthoni limitált dvd kiadásoknál volt vicces amikor valaki a 300as limitáltből a 425.et kapta meg:)
Az valóban vicces lehetett (persze a tulaj nem biztos, hogy tudott a dolgon nevetni).
Egy DVD mitől lehet limitált kiadás, a csomagolástól, mert gondolom a film, ami rajta van az ugyan az, mint a többin.
Azt meg mondjuk, nehezen tudom elképzelni, hogy leforgatnak egy filmet, aztán annak a költségeit 300 db eladott DVD-ből próbálják behozni.
Attól tartok, azon a piacon egészen mást jelenthet a „limited edition”, mint az óraiparban.
persze itt a kiadásra vonatkozik, de azért órában is valamennyire, hisz ez is a időt mutatja és nem csak ez a 300 óra fogja az időt mutatni:)
Értem én, a kérdés arra vonatkozott, hogy a borítón kívül van-e más eltérés, tehát van-e valami plusz filmrészlet, információ, stb. a limitált szériás DVD-ken?
jó esetben van a sima kiadáshoz képest plussz egy lemeznyi extra, meg szoktak érdekességeket rakni a dobozba, rosszabbik esetben, csak kap egy szép fém dobozkát.
Mechanikus Órák
Sziasztok,
Nemrég hallottam egy nem ellenörzött forrásból, hogy svájcban megcsinálták az első olyan mechanikus órát, amelynek óra és perc mutatója egyben a stopper mutatója is, tehát amikor a stopper fut az óra-perc átalakul másodperc stopper mutatóvá.
Thx!
Nem tökéletesen lett leírva a működési elv, de létezik valóban ilyen óra, annak idején még én is feltettem ide, tehát visszakeresve ebben a topicban meg lehet találni.
Mechanikus Órák
Sziasztok,
Thx!
Mechanikus Órák
Kötekedés/gondolkodás: Ez a háromszáz darab nekem is kissé szerénynek tűnik... nem lehet, hogy háromEZRES darabszámról volt szó?
Nem lehet, mert hogy csak meg kell nézni az óra hátlapját, és jól látszik: LIMITED SERIES No 1/300
Tessék csak nézni:
Egyébként az ilyen luxus órákból nem ritka az ennél kisebb szériás kibocsátás sem, elég sokszor előfordul, hogy csak tizet bocsátanak ki, vagy harmincat, de ebből tíz acél, tíz mondjuk sárga arany és tíz pl. vörös arany, tehát a harmincas limitált széria valójában 3x10-es.
És az óragyárak tudják érvényesíteni az árban a fejlesztés költségeit, és persze a hasznot is, még ilyen kis darabszám esetén is, ráadásul ezek már az elkészültük előtt le vannak foglalva.
Korábban mutattam egy Phatek Phillipe-et (ha van kedve, keressen rá vissza), amelyikre több évet kell várni a megrendelés után, mert csak évi 20 darabot készítenek belőle, és ennél jóval nagyobb rá a kereslet, pedig az óra több, mint 50 000 000 Ft-ba, azaz több, mint ötvenmillió forintba kerül.
Mechanikus Órák
az itthoni limitált dvd kiadásoknál volt vicces amikor valaki a 300as limitáltből a 425.et kapta meg:)
Az valóban vicces lehetett (persze a tulaj nem biztos, hogy tudott a dolgon nevetni).
Egy DVD mitől lehet limitált kiadás, a csomagolástól, mert gondolom a film, ami rajta van az ugyan az, mint a többin.
Azt meg mondjuk, nehezen tudom elképzelni, hogy leforgatnak egy filmet, aztán annak a költségeit 300 db eladott DVD-ből próbálják behozni.
Attól tartok, azon a piacon egészen mást jelenthet a „limited edition”, mint az óraiparban.
persze itt a kiadásra vonatkozik, de azért órában is valamennyire, hisz ez is a időt mutatja és nem csak ez a 300 óra fogja az időt mutatni:)
Értem én, a kérdés arra vonatkozott, hogy a borítón kívül van-e más eltérés, tehát van-e valami plusz filmrészlet, információ, stb. a limitált szériás DVD-ken?
Mechanikus Órák
Mechanikus Órák
Mechanikus Órák
ez az 1/300 as igazán itt lehetne nálam:)
Ne legyünk telhetetlenek.
Nekem megfelelne a 257/300-as vagy 185/300-as vagy bármelyik.
Az én limitált Seiko Samurai-omra is az van írva, hogy No. 098/500, de engem egyáltalán nem zavar hogy nem ez a No. 001-es. Így is örülök, hogy egyáltalán sikerült hozzájutnom, mert ez az egyetlen darab ami Európába került, mármint elsődleges forgalomban, mert gondolom vettek belőle nepperek is, és azokról már nem lehet tudni, hogy ők hová adták el.
Mechanikus Órák
ez az 1/300 as igazán itt lehetne nálam:)
Ne legyünk telhetetlenek.
Nekem megfelelne a 257/300-as vagy 185/300-as vagy bármelyik.
Az én limitált Seiko Samurai-omra is az van írva, hogy No. 098/500, de engem egyáltalán nem zavar hogy nem ez a No. 001-es. Így is örülök, hogy egyáltalán sikerült hozzájutnom, mert ez az egyetlen darab ami Európába került, mármint elsődleges forgalomban, mert gondolom vettek belőle nepperek is, és azokról már nem lehet tudni, hogy ők hová adták el.