Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Foobar2000
-
Vendég
Foobar2000
Bármit futtathatsz real time-ban, emiatt nem szabad lefagyni a gépnek, nyugodtan próbáld ki.
Foobar2000
Valósidőben megy nálatok a foobar?
Én életemben eddig egyszer próbáltam vmit valósidőbe rakni, de utána csak resettel lehetett "megállítani" a szoftvert/gépet.
A szó szoros értelmében minden más megfagyott.
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
-
Vendég
Foobar2000
Megnéztem alaposabban a dolgot, a távirányítót amikor használom akkor a vezérlő program (Glider) pillanatra 100% procit használ, ráadásul alapból real time ban fut, még a foobar is némít egy pillanatra, kicsit olyan érzés mintha relés szabályozó lenne , de a pici késés nem emiatt van, nem tudtam rájönni az okára de nem veszélyes, meglehet szokni csak kicsit fura. Ha csak 1dB -enként léptetek akkor nem is venni észre, csak ha mondjuk folyamatosan 10-20dB-t akkor kicsit lemarad kb 1-2 másodpercet. ASIO-n nem csinálja szóval, szoftveresen van valami.
-
Vendég
Foobar2000
Majd délután kísérletezem vele, a real time process azért nem működik nálam mert távos a hangerőszabályozásom, és akkor nem megy egyáltalán mert a használatához elég magas processzor teljesítmény kell (30%), ezért csak a magas prioritást tudom használni, de így is jobb mint ha normalon lenne.
Tegnap már nem volt időm utánajárni miért késik, lehet, hogy az infrás vezérlővel van valami, lemerült az elem vagy ilyesmi.
Foobar2000
Ami még érdekes a hangerőszabályzás kicsit belassult, neked nem? Olyan mintha kicsit később reagálna, ASIO-nál real time ban megy .
Esetleg próbáld meg ctrl+alt+del folyamatoknál a foobar.exe-t realtime (valósidejű)-re rakni, ekkor a proci a foobar műveleteket kiemelten fogja kezelni, bár nem valószínű, hogy ez segít, egy próbát megér.
Nekem minden futtatásnál realtime-ban fut
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Foobar2000
Örülök,hogy Neked is bejött a Kerneles beállítás!
A 44.1 és a 48 kHz -es frekvencia ügyében igazad lehet!
A Foobar-os hangerőállítás nálam valós idővel megy,nem tudom
Nálad miért késik.
De a lényeg,hogy jobb a hang!
-
Vendég
Foobar2000
Mától van egy "turizoli"-s beállítás az EMU-ban.
Na szóval kipróbáltam, és tényleg nagyon hatásos a változás, amit leírtál az nálam is átjön, a mélységi tagozódás még határozottabb lett, ez eddig nem volt túl jó.
A jelenlétérzet is javult, olyasmi érzésem van mintha a fázistorzítás, vagy jitter lenne jobb ill. kisebb, emiatt javul a hang. Az egész komolyabb berendezés hangján szólal meg és nem kicsit, több kategóriányi javulás
Gondolom EMU-ASIO-val te is kipróbáltad és nem véletlenül használod ezt.
Még annyit, hogy viszont a felkonvertálás az ront sajnos 44KHz -48KHz-re, többször is próbáltam, de mindig elveszíti a zene a könnyedségét, kicsit bedurvul ez néha jó de általában rossz. (bár lehet, hogy a ez a beállítás amit írtál nem is erre vonatkozik "Digital Default (48kHz)", mivel a 44-48KHz egy fülön van és azon belül lehet állítani, hogy melyiket akarod.
Ami még érdekes a hangerőszabályzás kicsit belassult, neked nem? Olyan mintha kicsit később reagálna, ASIO-nál real time ban megy .
-
Vendég
Foobar2000
Szia Zoli!
Köszönöm a tippet kifogom próbálni, bár én eddig úgy tapasztaltam, hogy a keverője ront a hangon ezért én nem is használom, hangerőszabályozásra én is a foobart használom, nagyságrendekkel jobb mint egy akármilyen létrás poti, a 4V kimenő fesz meg bőven elég a végfoknak.
Foobar2000
Azt azért hozzátenném,hogy az E-MU ASIO-val meg sokkal tisztábbnak és
erősebbnek érzem a magasakat.
Tényleg érdekelne Néhai ha leírnád az ezirányú tapasztalatodat.Köszönet!
Foobar2000
Szia Néhai!
Látom,hogy Te is EMU 1212m-es hangkártyát használsz a gépedben.
Azt is mondtad,hogy EMU ASIO beállítással "hajtod" a Foobar-t.Nekem Kernel Streaminggel megy a következő beállítás szerint.:
Foobar Output-nál : KS:E-DSp Wawe
E-MU PatchMix-nél: New Session--Digital Default (48kHz)---Output Assignment-nél a MIX -re kapcsolva az I/O Card Out -nál.
A hangerő szabályzást a Foobar (9verzió)-nál lévő hangerőszabályzóval végzem
mert közvetlenül a végfokozatra megy a jel.
Kíváncsi vagyok a véleményedre ,hogy ez a beállítás az EMU ASIO-val összehasonlítva milyen?Szerintem nagyon jó!Ez is kikerüli a Win. keverőjét.
A Patch Mix-nél fontos a MIX kimenetre kapcsolni és nem a MON-ra!Fontos!
Nagyobb a dinamika a tér és az énekesek "kézzel foghatóbbak".Életszagúbb.SZVSZ.
Zoli
Foobar2000
Köszi
-
Vendég
Foobar2000
A boritót azt,h teszi be a foobar mert nekem van az összes zenémhez szinte de nem jeleniti meg...
-
Vendég
Foobar2000
mi ez a FOOAva program ez mire jó ,h lehet ezt használni...Én feltelepitettem de semmit nem csinál,betette magát a foobar mappába de annyi is...Lehet én vagyok a béna,valakinek ötlete ??
Foobar2000
Kérésetekre feltöltöttem a 9-es változatomat, néhány plugint kiszedhettek, főleg ha nem használjátok (winlirc stb..).
Elvileg mennie kell így egészben, egyedül a playlist fileokat töröltem ki. A könyvtárakból a folder.jpg-t olvassa be.
A többi kinézet pedig a panels ui/layout-nál hozható be, de könnyen tölthettek netről újakat is.
foobar 9
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Foobar2000
Én még mindíg cdírás sebesség állítás ügyben érdeklődnék
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)
-
Vendég
Foobar2000
Ha a Replaygain ki van kapcsolva, ahogyan kell akkor tényleg nincs külömbség a flac* és az ape* között. Tehát ez okozta a külömbséget. Sőt, nem szeretném túl reagálni de valami egyéb disznóságot is csinál ez a beállítás mert ha ki van kapcsolva bizony nem kicsit jobb a hang
Foobar2000
Jöhet Vhogy nálam nem akar működni a 8.3
-
Vendég
Foobar2000
Ha esetleg van érdeklődés felrakhatom a mostani verziómat is, ebben most van 4-5 kinézet a panels UI-hoz, és netről könnyen bővíthető. Kép a mostaniról néhány hozzászólással lentebb.
Jöhet
Foobar2000
ezek mind DLL fájlok ezeket csak simán bemásolod a könyvtárba?
A telepített Foobar Components mappájába kell másolni őket, onnan kezdve kezeli őket a program.
Ok köszi ez megvolt...Viszont a személyreszabhatóságot nemigen vágom,nekem itt fix ablakok vannak azok közül válogathatok...Van ennek valami más módja is személyre szabni?
A display-user interface-nél általában columns ui-t kell kiválasztani (bár én most panels ui-t használok). De ezeket még tovább lehet configolni..érdemesebb kész beállításokat letölteni, pl ezen a fórumon lehet nézegetni: foobar customization
Más: A foobar sosem volt skinezhető (mint a winamp), de config fileokkal és pluginokkal totál testre lehet szabni, más kérdés, hogy ez úgy "hozzáértőknek" is 1-2 nap, ezért érdemesebb kész kinézeteket letölteni, esetleg azt módosítani.
Én most a panels UI-t használom (ez egy interface plugin, amihez viszont léteznek "skin"-ek, ami igazából ismét csak config fileok és pluginok összessége.)
Ha esetleg van érdeklődés felrakhatom a mostani verziómat is, ebben most van 4-5 kinézet a panels UI-hoz, és netről könnyen bővíthető. Kép a mostaniról néhány hozzászólással lentebb.
-
Vendég
Foobar2000
Az AV fórumon is felvetődött ez a dolog, és Toncsi fórumtárs megoldotta dolgot remélhetőleg. Idézem,
"Akinek rosszabb minőségű volt a .flac lejátszás, az kapcsolja ki a Replaygain-t, de gyorsan!!!
Foobar: Playback - Replaygain - Source mode: none, Processing: none legyen beállítva.
''replaygain: A jelszintre vonatkozó információt tárol el, aminek következtében nem fordulhat elő, hogy az egyik szám miatt fel kell tekerni a hangerőt, a következő szám meg leüvölti a fejemet. Ráadásul albumonként is megadhatók ilyen értékek.''
''- replaygain: átelemzi a fájlt, megkeresi benne a csúcsokat, a végén pedig 1, azaz egy értéket ír a fájlhoz (pl. a TITLE-hez hasonló tag-ként), ami lejátszáskor megmondja neki a szükséges előerősítés mértékét."
Szval a Replaygain szoftveresen belenyúl lejátszáskor a hangerőbe, (ami mint tudjuk jó nem lehet) és esetenként sokkal halkabban játsza le a számokat, ami miatt a dinamika is szűkül."
Nálam sem volt ez a funkció kikapcsolva, lehet emiatt volt, most nem tudom meghallagtni mert alszik a gyerek, utána mennem kell dolgozni majd holnap kipróbálom.
-
Vendég
Foobar2000
Nézd én sem értem, ráadásul mindkét gépemen, amelyek teljesen eltérnek egymástól. Ugyanahhoz a hengerő érzethez kb: 6dB-t kell emelni a flac-nél, a wav-hoz viszonyítva. Örülök, hogy nálad egyformán szólnak, és nem a loss-less ben van a külömbség ennek ellenére ezt már mások is tapasztalták, szóval a probléma nem egyedi.
EMU ASIO driverén keresztül hallgatok zenét, ahol ugye a windows bele sem tud kavarni.