Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nálam ugyanúgy szól az ape, mint a flac, a hangerőváltozást meg végképp nem értem, mitől lehet...

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hiába hasonlitgatjátok a különböző veszteségmentes tömöritéseket, azok, ha nem pont ugyanúgy szólnak, nem azért van, mert a progik nem elég jók, hanem mindössze a pc jobban avagy kevésbé van terhelve dekódoláskor/lejátszáskor, és az ebből fakadó zavar hatás más és más.
Nem is tudom, én a rippelt wav*-hoz szoktam hasonlítani és ha ezt veszem alapul, akkor az ape*-nál nem hallok külömbséget, viszont a flac* dinamikátlanabb és halkabb is, a külömbség elég nagy egyből hallható, nem tudom mi az oka, de hogy nem a gépet használja jobban a flac coder az biztos hiszen itt prociterhelésnél max. tizedszázalékokról beszélhetünk, ha elindítok egy alkalmazást mondjuk 10% procihasználat mellett, akkor is az ape* a jobb, igaz a hang rosszabb mert elég gagyi a táp a Compaq gépben.

Vendég

Foobar2000

ezek mind DLL fájlok ezeket csak simán bemásolod a könyvtárba?
A telepített Foobar Components mappájába kell másolni őket, onnan kezdve kezeli őket a program.

Ok köszi ez megvolt...Viszont a személyreszabhatóságot nemigen vágom,nekem itt fix ablakok vannak azok közül válogathatok...Van ennek valami más módja is személyre szabni?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11447
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A telepített Foobar Components mappájába kell másolni őket, onnan kezdve kezeli őket a program.

Vendég

Foobar2000

Vendég

Foobar2000

az enyém jelenleg igy néz ki....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

A foobar az APE kiterjesztést nem ismeri fel???
Nem ismer minden formátumot alapban, de mindenhez van kiegészítő.

Link

Vendég

Foobar2000

A foobar az APE kiterjesztést nem ismeri fel???

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

... én ezt a foobart nem tudom nemigen értem ,h lehetne másra szabni kinézet terén.Elvégre nem skinezhető..
Az új verziók már nem skinezhetőek, hanem alapban konfigurálható a kinézetük. Az enyém most éppen így néz ki (kb 10 perc alatt csináltam a telepítést követően):

Vendég

Foobar2000

Egy időben óckodtam a foobar-tól mert olyan semmilyen kinézete van,és a kezelése sem tűnt egyszerűnek...
Érdekes a véleményed. Nekem pontosan azért jön be nagyon a Foobar, mert a kinézete széles keretek között variálható, a kezelése pedig pofonegyszerű (azaz még a párom is elboldogul vele, amikor távollétemben zenét akar hallgatni).

nem tudom lehet a kezelés nekem a pc szoftvereknél meg állt ott,h úgy néz ki a bőr mint egy asztali gép és ott tudom mihez nyúlok egyből ) Megszokás kérdése,de én ezt a foobart nem tudom nemigen értem ,h lehetne másra szabni kinézet terén.Elvégre nem skinezhető..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

Egy időben óckodtam a foobar-tól mert olyan semmilyen kinézete van,és a kezelése sem tűnt egyszerűnek...
Érdekes a véleményed. Nekem pontosan azért jön be nagyon a Foobar, mert a kinézete széles keretek között variálható, a kezelése pedig pofonegyszerű (azaz még a párom is elboldogul vele, amikor távollétemben zenét akar hallgatni).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

Hiába hasonlitgatjátok a különböző veszteségmentes tömöritéseket, azok, ha nem pont ugyanúgy szólnak, nem azért van, mert a progik nem elég jók, hanem mindössze a pc jobban avagy kevésbé van terhelve dekódoláskor/lejátszáskor, és az ebből fakadó zavar hatás más és más.
Ilyen egyszerű lenne? A PC mely alkatrésze kap nagy terhelést dekódoláskor?

Vendég

Foobar2000

Egy időben óckodtam a foobar-tól mert olyan semmilyen kinézete van,és a kezelése sem tűnt egyszerűnek...De végül is megszerettem...Az EAC azon kivül,h nagyon lassú nálam CD irásra bevált,de semmivel sem jobb a lemez amit ir mint pld amit a Jetaudióval irok meg.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Régóta használom már az EAC-ot, tudom, hogy időnként bizonyos pc konfigeket szivat rendesen, és az autoflac is az egyiknek simaügy, a másiknak meg rémálom.
Lejátszóként a foobar tényleg jó, a kernel streaming nem minden konfigon működik , de sebaj...
Jelenleggrebbelésre a dbpoweramp progit használom, ugyanolyan pontos, mint az EAC, de egyszerűbb és főleg gyorsabb a flac/ape tömörités. Ha nem sűrű a zene, (átlag kivezérlés kisebb a szokásosnál), akkor jobb az ape tömörités, kevesebb helyet foglal, mint a flac.

Vendég

Foobar2000

Nem kerülte el a figyelmem , de azért kicsit vicces ez a nagy ódzkodás egy két plusz cél szoftvertől, ráadásul a jelek szerint szükség is lenne rá.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 187

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Idézőjel kedves Uram! Miért tennék fel még egy (2) progit, ha egyszerűbben is meg lehet oldani a flac írást aztán lehet marad az EAC, ha nem tudom szabályozni a foobar plugint.
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

Vendég

Foobar2000

flac-ot foobarral írok Nero8 segíti, nem szeretem teletenni a gépemet mindenfélével. Volt fent EAC+autoflac de miután újrainstall volt inkább nem "szemetelem" tele a gépet
Az EAC-ot nem nevezném szemétnek, ellenben a Nero 8-at igen

Neszton
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Neszton »

Kösz Psysoul. Örök hála

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 187

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: suprnova »

flac-ot foobarral írok Nero8 segíti, nem szeretem teletenni a gépemet mindenfélével. Volt fent EAC+autoflac de miután újrainstall volt inkább nem "szemetelem" tele a gépet
Auralic Vega S1 -> Naim HiCap DR -> Naim Supernait 3 -> Chord Epic XL -> AE1 40th Anniversary (Sennheiser HD600)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Foobar2000

Üdv! Tudja valaki, hogy hogyan lehet a cd írásnál az írás sebességét megadni? Nekem mindíg maximumot ad meg és nem tudom állítani.
Milyen programmal írsz? No meg miért itt kérdezed?

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Na sorry, megkésve bár, de itt a foobar: 
foobar 8.3 prog

kép a kinézetről

A kép a régi változatról készült, azóta 1-2 szín változott..

Végülis 5mb lett kb..kibontva 10körül..

Remélem így működőképes..elég sok plugin bele van nyomatva (winlirc a távhoz 2x is), album list, playlist, album art stb..szóval ha valami nem kell akkor lehet törölni a components könyvtárból..

Egyébként meg 1-2 kinézet még benne van..display/columns ui/other-nél lehet exportálni, importálni..import és ott van 4-5 féle még...

display/columns ui résznél globals-on belül lehet változtatni a színeket, amik a playlistre vonatkoznak főleg: $puts(Theme,0) (ez van most beállítva), igaz én átállítottam ennek az eredeti színeit..szóval itt is lehet 0 helyett 1-6ig vagy meddig..kommentbe le vannak írkálva a dolgok.. (ha saját színt akartok berakni akkor rrggbb helyett bbggrr hexa kód kell )

na ha valami nem világos kérdezzetek..

Újra feltöltöttem a foobart, 8.3-as változat, mindenféle pluginnel.

foobar 8.3 prog

kép a kinézetről

ez pedig a most használt 9-es foobarom igaz már itt is változott néhány szín stb..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Vendég

Foobar2000

Enyim nem laptopi hanem asztali gép, utána egy EMU1212M van és abból megy a szimmetrikus jel az erősítőbe, ami igen egy DIY végfok, AB oszályú szimmetrikus földfüggetlen felépítésű, Komáromi Zsombor tervezte, anno benne volt a HiFi Piacban.

Ha jól látom, akkor elsősorban flac*-be grabbelsz, ezért hasonlítsd már össze ugyanabból a forrásból készített ape*-val. Tudom loss-less és nem lehet külömbség de azért még is, probizd ki.

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Rag »

Elvileg elég kellene lenni a procinak, igazából nem próbáltam ilyen alacsony teljesítményűvel, az én Compaq Evo-mban 2,4GHz-es Pentium van, 750MB RAM és nincs teljesítmény problémám, igaz ezt a gépet csak zenehallgatásra és netezésre használom, illetve mostanság ezzel méregetek is (hangszórót). 
Akkor most jó lett attól, hogy csak az ape* decodert tetted föl neki?

Szerintem az SP2 javította meg, mert a USB kezelés nem lehetett túl jó.
Meg az az adakezelés zavar, amit a winyóval művel, de ezzel nem nagyon tudok mit csinálni. (és nem akartam az SP2 biztonsági központját sem a gépre)

Próbálok majd XP drivert keresni a laptophoz.

Nagyon kíványcsi vagyok, hogy mit hoz a hálózatról működve össze.

Azt gondoltam, hogy erős lesz ez a gép, ozt nem , bár csak erre van most.

A ape nem számít, az csak nekem kellett az alap flac mellé.

Rag

Off: Néhai, cseréljünk lapitopit?
És neked mi a van utána? arra emlékszem, hogy DIY erősítő..
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Vendég

Foobar2000

Elvileg elég kellene lenni a procinak, igazából nem próbáltam ilyen alacsony teljesítményűvel, az én Compaq Evo-mban 2,4GHz-es Pentium van, 750MB RAM és nincs teljesítmény problémám, igaz ezt a gépet csak zenehallgatásra és netezésre használom, illetve mostanság ezzel méregetek is (hangszórót).

Akkor most jó lett attól, hogy csak az ape* decodert tetted föl neki?

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Rag »

Folytatás:

A winyóra másolás is nagyon fogta a rendszert és akkor is akadozott, ezért a windowshoz tértem vissza.

Drivert próbáltam a usb vezérlőhöz keresni. Ez nem ment...

Gyalu mindennek, winXP+sp2, mert abban úgy tudom, hogy javították az usb kezelést.
9-es foobar csak és ape driver bele.

LÁSS CSODÁT, síma USB lejátszó beállítással nem akad!!
Megy a flac és ape lejátszás akadás nélkül

Sajna így is 0-25% között ugrál a terhelés. A winyo egy 40-es FS, új, most került gépbe először, ezért aztán üres is. 5-35-be particionáltam (rendszer-zene)
A PIII/1Ghz és 256MB meg kevés lenne??

Azért még újrakezdem az ASIO4ALL v2-vel a játékot és kipróbálom a hálozaton való lejátszást is (kábelen), majd esetleg wifi-n.

Nem is tudom, hogy a boritőkezelést telepítsem-e, mert akkor directX 9-et is raknom kell fel.

Üdv
Rag

Ja és még CD-vel is össze kell hasonlítani a hangzást.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”