Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Thomson DTH 8540 8550 80 160GB

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Igen, sejtettem, hogy a firmware nem kezeli, de próba cseresznye:) Ezért is kérdeztem, hogy honnan tudnék letölteni frissítést, mert az a bizonyos supporter.fr nem elérhető se jelszóval, se jelszó nélkül. A HDD-vel annyit szeretnék, hogy vegyen fel rá... Természetesen frissítés után. Valahol olvastam róla, hogy egy srác megcsinálta és nála nűxik. Csak 8540-re kellett upgradelnie. Szóval valaki,... valamilyen oldal...?? 
A többit már meg tudom oldani.
Előre is köszi

Igen, a supporter.fr már nálam sem működik. de akkor nem is a saját firmedre van szükség, hanem a 8540-ére? Innen letöltheted a 85XX típusokhoz való firmet (fent választhatsz másik nyelvet, az alap a francia). Az író kezelésével viszont továbbra is gondok lehetnek. Ha jól rémlik, a 8555X-ben és a 8750-ben is Philips író volt, de nem kommersz PC-s író (azok nem írják meg a mai DVD lemezeket 1x sebességgel). Nézd meg a tiednek a típusát, nekem van egy ismerősöm, aki tud szerezni felvevőbe való Philips írót 8 ezerért (+posta).
A képen a 8750-es belseje látható, egy Philips D5.1 Closed íróval. Van ennek egy VAD... akármennyi típusszáma is, ami az oldalára van írva.

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

ATM
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ATM »

Sziasztok! 
Szintén DTH 8045...
Megpróbáltam csatlakozni az ftp site-hoz, de nem sikerült

Él még ez ez oldal? Ha valaki tud konkrét helyet ahonnan letölthetek firm frissítést lécci írja meg.

Már kicseréltem a meghajtót egy asus íróra,de csak annyi javulás van, h olvassa a lemezeket, írni nem akarja azt sem amit eddig írt. Mondjuk ez várható is volt. Valahol olvasta, h HDD-t is tudok bele rakni, ha valaki leírná a frissítés menetét a szerelés után azt nagyon megköszönném

Üdv!

Ha az írót kicseréled, akkor a firmware nem fogja tudni kezelni, hiába raksz fel új verziót. Csak ugyanolyan vagy hivatalos helyettesítő típusú íróval működik együtt tökéletesen.
Ez olyan típus, amiben gyárilag nincs HDD. Nem tudom, mit akarsz kezdeni a HDD-vel, ha a szoftver nem támogatja, nincs egyetlen HDD-re vonatkozó menüpontod sem.

Igen, sejtettem, hogy a firmware nem kezeli, de próba cseresznye:) Ezért is kérdeztem, hogy honnan tudnék letölteni frissítést, mert az a bizonyos supporter.fr nem elérhető se jelszóval, se jelszó nélkül. A HDD-vel annyit szeretnék, hogy vegyen fel rá... Természetesen frissítés után. Valahol olvastam róla, hogy egy srác megcsinálta és nála nűxik. Csak 8540-re kellett upgradelnie. Szóval valaki,... valamilyen oldal...??

A többit már meg tudom oldani.
Előre is köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! 
Szintén DTH 8045...

Él még ez ez oldal? Ha valaki tud konkrét helyet ahonnan letölthetek firm frissítést lécci írja meg.

Már kicseréltem a meghajtót egy asus íróra,de csak annyi javulás van, h olvassa a lemezeket, írni nem akarja azt sem amit eddig írt. Mondjuk ez várható is volt. Valahol olvasta, h HDD-t is tudok bele rakni, ha valaki leírná a frissítés menetét a szerelés után azt nagyon megköszönném

Üdv!

Ha az írót kicseréled, akkor a firmware nem fogja tudni kezelni, hiába raksz fel új verziót. Csak ugyanolyan vagy hivatalos helyettesítő típusú íróval működik együtt tökéletesen.
Ez olyan típus, amiben gyárilag nincs HDD. Nem tudom, mit akarsz kezdeni a HDD-vel, ha a szoftver nem támogatja, nincs egyetlen HDD-re vonatkozó menüpontod sem.

ATM

Hozzászólás Szerző: ATM »

Sziasztok!

Szintén DTH 8045...

Üdv!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Örülök, hogy tudtam segíteni, de az érdem a http://www.pcworld.hu/forum/lofiversion ... 4-300.html címen található "zoli19"-é. 
Üdv:

Köszi, belenéztem a topicba, eléggé Thomson központú, pedig eredetileg mindenféle felvevőt felkaroló topic lenne.

DTH8650E

Hozzászólás Szerző: DTH8650E »

[
Örülök, hogy tudtam segíteni, de az érdem a http://www.pcworld.hu/forum/lofiversion ... 4-300.html címen található "zoli19"-é.

Üdv:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A jövő héten fogom kipróbálni.
Sikerült a formázás!
Nem is szedtem le az PC-n készített NTFS formátumot meg a partíciót, csak beraktam a Thomsonba. Rögtön kiírta, hogy nem tudott bebootolni és választhattam az újraindítást vagy a HDD formázását. Az utóbbit választottam és megcsinálta magának.
Köszi az infót, sokat segített!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A formatálás (PC) után ellenőriztük a HDD-t, és ezután töröltük a a létrehozott új partíciót, így egy teljesen új üres HDD-m lett, ez visszatéve a DVD-be már formatál is a DVD (persze rákérdez, hogy akarod-e). 
A másik fórumon a segítséget adó illető pl. beletett egy 400 GB üres HDD-t a DVD-be és azzal is működik.

(400Gb-os Samsung, Felvételi idő minőségtől függően óra:119:41/181:59/265:42/359:03/536:46/718:06)

Így akár emelhető a DVD kapcitása is!

Üdv:

Oké, köszi.
A régi DTH7000-es felvevőm is le tudott formázni a gyárinál nagyobb winyót.
A jövő héten fogom kipróbálni.

DTH8650E

A formatálás (PC) után ellenőriztük a HDD-t, és ezután töröltük a a létrehozott új partíciót, így egy teljesen új üres HDD-m lett, ez visszatéve a DVD-be már formatál is a DVD (persze rákérdez, hogy akarod-e).

A másik fórumon a segítséget adó illető pl. beletett egy 400 GB üres HDD-t a DVD-be és azzal is működik.

(400Gb-os Samsung, Felvételi idő minőségtől függően óra:119:41/181:59/265:42/359:03/536:46/718:06)

Így akár emelhető a DVD kapcitása is!

Üdv:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Másik fórumon tudtak segíteni! 
Igaz nem a DVD-vel törlénő formatálás módszerével. ( ha valaki tudja, kérem írja meg)
A megoldásuk, ki kell venni a HDD-t a DVD-ból, egy PC-be betenni, újból partíciónálni a HDD-t, majd az törölni a PC-vel.
Ezután vissza a HDD-t a DVD-be. A DVD formatálja az "új" HDD-t, és már működik is.

Nálam bevált.
Mégegyszer köszi!
Üdv:

Lehet, hogy jobb is így, mert a felvevő saját gyorsformázása igazából csak a könyvtárakat meg az időzített felvételeket törli.
Ez a verzió mostmár engem is érdekel. Tehát, ha jól értem, akkor vegyem ki a felvevőből a HDD-t, rakjam át PC-be (van is bent egy mobil rack), csináljak rá egy NTFS partíciót teljes kapacitással, formázzam le, majd rakjam visza a felvevőbe, a felvevő meg nem ismeri fel az NTFS-t és a saját formátumára újraformázza?
Ha igen, akkor már csinálom is!
Vagy nem kell formázni az új partíció létrehozása után? Én azért formáznám, mert át akarom ellenőrizni a HDD-t a Norton Disc Doctorral.
De NTFS helyett FAT32-re is tudom formázni, ha az jobb ebből a szempontból.

DTH8650E

Másik fórumon tudtak segíteni!

Igaz nem a DVD-vel törlénő formatálás módszerével. ( ha valaki tudja, kérem írja meg)
A megoldásuk, ki kell venni a HDD-t a DVD-ból, egy PC-be betenni, újból partíciónálni a HDD-t, majd az törölni a PC-vel.
Ezután vissza a HDD-t a DVD-be. A DVD formatálja az "új" HDD-t, és már működik is.

Nálam bevált.
Mégegyszer köszi!
Üdv:

DTH8650E

Még egyszer köszi a segítséget, sajnálom, hogy ez így nem jött össze.
Még próbálkozok.

Üdv:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos így sem működik. (DVD REC és a STOP gomb)A régiómentesítő hack mire jó?

Üdv

Más régiókóddal ellátott lemezek is lejátszhatók. Sokan rendelnek Amerikából DVD-t, ott 1-es régiókódja van a lemezeknek, Európa nagy részén (kivéve a FÁK-at) 2-es. Az itt vásárolt lejátszók és felvevők hivatalosan csak a 2-es régiójú lemezeket tudják lejátszani, de sok készüléket meg lehet buherálni, ezt a védelmet kiütve.

DTH8650E

Igen, hosszan nyomtam, de úgy látszik ez a kombináció ennél a gépnél ezt hozza elő. Köszi az eddigi fáradozásodat, és hogy utána nézel még. 
Üdv:

Egy másik Thomsonnál a DVD REC és a STOP gomb kombinációja formáz. (A szintén nálam lévő DTH8555X gépen)
Keresés közben találtam egy régiómentesítő hack-et is:
Kapcsold be a gépet, ezután távot használj
Nyisd ki a tálcát
Nyomd meg a Menu gombot (lehet, hogy már a menüben vagy)
Menj a Setup (Beállítások)-ra és nyomd meg az OK-t
Menj a Disk options-ra, de csak legyen kijelölve, ne nyomj OK-t
Nyomd meg egymás után a köv. számokat: 8 2 1 3 9

Ha váltott a menü, akkor jól csináltad. Ha minden maradt úgy, akkor próbáld újra.

Sajnos így sem működik. (DVD REC és a STOP gomb)
A régiómentesítő hack mire jó?

Üdv

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Igen, hosszan nyomtam, de úgy látszik ez a kombináció ennél a gépnél ezt hozza elő. Köszi az eddigi fáradozásodat, és hogy utána nézel még. 
Üdv:

Egy másik Thomsonnál a DVD REC és a STOP gomb kombinációja formáz. (A szintén nálam lévő DTH8555X gépen)
Keresés közben találtam egy régiómentesítő hack-et is:
Kapcsold be a gépet, ezután távot használj
Nyisd ki a tálcát
Nyomd meg a Menu gombot (lehet, hogy már a menüben vagy)
Menj a Setup (Beállítások)-ra és nyomd meg az OK-t
Menj a Disk options-ra, de csak legyen kijelölve, ne nyomj OK-t
Nyomd meg egymás után a köv. számokat: 8 2 1 3 9

Ha váltott a menü, akkor jól csináltad. Ha minden maradt úgy, akkor próbáld újra.

DTH8650E

Hello YvsMad! 
Kipróbáltam az általad leírtakat, de nekem nem működik.

A gép előlapján 2 db rec gomb szerepel DISC REC, HDD REC, ha az utóbbit nyomom meg egyidőben az open/close gombbal, nem történik semmi.
Ha a DISC REC-t, akkor feljön a Service menű, de hogyan tovább?

Üdv:

A szervizmenü igazából nem is menü, csak tájékoztat a verziószámokról.

Nekem DTH8750E típ. gépem van, annak 1 REC gombja van. Biztos, hogy elég ideig nyomva tartottad?
Azt tudom hogy sok rejtett funkció előlapi gombkombinációkkal hozható elő. Régebben volt egy DTH7000 típ. felvevőm, ahhoz több ilyen trükköt is kiírtam, erre a formatra is onnan emlékeztem és most a 8750-nél is működik.
Megpróbálok előszedni ilyen dolgokat, hátha használni tudod valamelyiket. A videohelp.com oldal igen hasznos ebből a szempontból.
A 8750-et most 36 ezerért hirdetem, pár hetes a cucc, épp csak kipróbáltam, tökéletes állapotban van és a dobozában minden tartozéka megvan. Ha érdekel, vagy tudnál rá vevőt, akkor értesíts!

Üdv:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hello YvsMad! 

A gép előlapján 2 db rec gomb szerepel DISC REC, HDD REC, ha az utóbbit nyomom meg egyidőben az open/close gombbal, nem történik semmi.

Üdv:

A szervizmenü igazából nem is menü, csak tájékoztat a verziószámokról.

Nekem DTH8750E típ. gépem van, annak 1 REC gombja van. Biztos, hogy elég ideig nyomva tartottad?
Azt tudom hogy sok rejtett funkció előlapi gombkombinációkkal hozható elő. Régebben volt egy DTH7000 típ. felvevőm, ahhoz több ilyen trükköt is kiírtam, erre a formatra is onnan emlékeztem és most a 8750-nél is működik.
Megpróbálok előszedni ilyen dolgokat, hátha használni tudod valamelyiket. A videohelp.com oldal igen hasznos ebből a szempontból.
A 8750-et most 36 ezerért hirdetem, pár hetes a cucc, épp csak kipróbáltam, tökéletes állapotban van és a dobozában minden tartozéka megvan. Ha érdekel, vagy tudnál rá vevőt, akkor értesíts!

DTH8650E

Üdvözlöm a Forum tagjait!Új belépő vagyok, és technikai problémám van a THOMSON DTH8650E DVD-mel kapcsolatosan.
Sokat használom a gépet TV műsor felvétel készítésére, az utóbbi napokban észrevettem, hogy a hard disc "mérete folyamatosan csökken".
Kipróbáltam, hogy minden rögzített felvételt töröltem, és meglepődve láttam, hogy az eredeti 160 MB kapacitás kb 20 MB-ra csökkent, és ez is folyamatosan csökken.
Valaki találkozott már ezzel a problémával?
A helyi márka szervíz megszünt, és elég tanácstalan vagyok.
Lehet újra formatálmi a HD-t?
Előre is köszönöm.

HDD formázása:
1. A gép be van kapcsolva, és nincs benne lemez, a főmenü van a képen.
2. Ekkor nyomd meg egyszerre kb. 5-6 másodpercig az OPEN/CLOSE és a REC gombokat az előlapon. (A REC gombot talán egy fél gondolattal előbb is megnyomhatod, hogy ne nyíljon ki a tálca.) Ha jól csináltad, akkor a kijelzőre kiírja, hogy format, majd gyorsan kikapcsol a gép. Újraindításkor a winyó üres lesz. Nálam egy pillanatig programozási hibát írt ki, mikor visszajött a menü, de aztán eltűnt a felirat és rendbejött minden.
A formázással egyben törlődik az összes könyvtár, így az eddig megírt lemezek listája is.
A márkaszervizek nem szűntek meg, csak nem javítanak ingyen garanciában. Pénzért viszont bármit.
Székesfehérváron, a Videoton raktárában óriási alkatrészkészlet van még.

Javasolnék továbbá egy firmware frissítést a következő helyről:
ftp://ftp2.supporter.fr
felhasználónév: thomson
jelszó: thomson

Keresd meg a gépedet és töltsd le a frissítést. Írd ki sima adatlemezként egy CD-RW -re és mehet!

Sok sikert!

Hello YvsMad!

Üdv:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Üdvözlöm a Forum tagjait!Új belépő vagyok, és technikai problémám van a THOMSON DTH8650E DVD-mel kapcsolatosan.
Sokat használom a gépet TV műsor felvétel készítésére, az utóbbi napokban észrevettem, hogy a hard disc "mérete folyamatosan csökken".
Kipróbáltam, hogy minden rögzített felvételt töröltem, és meglepődve láttam, hogy az eredeti 160 MB kapacitás kb 20 MB-ra csökkent, és ez is folyamatosan csökken.
Előre is köszönöm.

HDD formázása:
1. A gép be van kapcsolva, és nincs benne lemez, a főmenü van a képen.
2. Ekkor nyomd meg egyszerre kb. 5-6 másodpercig az OPEN/CLOSE és a REC gombokat az előlapon. (A REC gombot talán egy fél gondolattal előbb is megnyomhatod, hogy ne nyíljon ki a tálca.) Ha jól csináltad, akkor a kijelzőre kiírja, hogy format, majd gyorsan kikapcsol a gép. Újraindításkor a winyó üres lesz. Nálam egy pillanatig programozási hibát írt ki, mikor visszajött a menü, de aztán eltűnt a felirat és rendbejött minden.
A formázással egyben törlődik az összes könyvtár, így az eddig megírt lemezek listája is.
A márkaszervizek nem szűntek meg, csak nem javítanak ingyen garanciában. Pénzért viszont bármit.
Székesfehérváron, a Videoton raktárában óriási alkatrészkészlet van még.

Javasolnék továbbá egy firmware frissítést a következő helyről:
ftp://ftp2.supporter.fr
felhasználónév: thomson
jelszó: thomson

Keresd meg a gépedet és töltsd le a frissítést. Írd ki sima adatlemezként egy CD-RW -re és mehet!

Sok sikert!

DTH8650E

Üdvözlöm a Forum tagjait!
Új belépő vagyok, és technikai problémám van a THOMSON DTH8650E DVD-mel kapcsolatosan.
Előre is köszönöm.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Most került hozzám egy DTH8555X, ez eggyel nagyobb gép, elöl van rajta USB és DV bemenet, hátul meg HDMI kimenet is. A HDD ugyanúgy 160 GB-os, mint a már említett gépekben. A firmware ugyanaz az összes 85xx gépben, tehát a többi tudás elvileg ugyanaz.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mit tud a 8750 amit a 8550 nem? Esetleg az általam alább kifogásolt dolgok valamelyike?Helyileg hol lenne a gép?

Köszi.

Helyileg Miskolcon.
Konkrétan nem ismerem a 8550-est, az mpeg4-players.hu-n olvastam a 8650-ről, azt szidták, mint a bokrot, a 8750-ről meg azt írták, hogy kijavították a 8650 szoftveres hibáit. Állítólag valamilyen szerkesztési gondjai voltak.
De azon sem csodálkoznék, ha nem egymás "folytatásai" lennének, néhány dolgot javítanak, néhányat meg kispórolnak minden évben, hogy csökkenteni tudják az árat.
A nálam lévő 8750-nek nincs G-link beltéri vezérlője és a lemezre írandó tételeket is csak egyesével lehet "exportálni". Ezért tudtam, hogy így kell csinálni.
A 8750 winyójára lehet DivX-et is venni a DVD, MP3 és JPEG mellé, de ez sem tud adatlemezt írni, mint ahogy más márkájú DVD-felvevők sem.
A Thomson honlapján vagy máshol a neten biztos össze lehet szedni a két készülék adatait összehasonlítás céljára.

hapsi

Hozzászólás Szerző: hapsi »

Nálam most van egy új DTH8750 eladósorban (tényleg csak pár hetes), boltban 67.900,- (Cora), nálam 36.000,- Ft.Ha valakit érdekel, viheti. Thomson felvevőkkel kapcsolatos technikai kérdésekben is szívesen segítek.

Mit tud a 8750 amit a 8550 nem? Esetleg az általam alább kifogásolt dolgok valamelyike?
Helyileg hol lenne a gép?

Köszi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Nálam most van egy új DTH8750 eladósorban (tényleg csak pár hetes), boltban 67.900,- (Cora), nálam 36.000,- Ft.
Ha valakit érdekel, viheti. Thomson felvevőkkel kapcsolatos technikai kérdésekben is szívesen segítek.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a kimerítő választ.Az epizódok egyébként 10 perces rajzfilm részek :-) A gyerekért mindent :-)

Akkor OK, úgy még elmegy.
Talán még a sorrend sem létfontosságú.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”