Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

MIFtIli
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: MIFtIli »

Valaki tudna véleményt mondani a 602 s3-as hangfalakról?
Kis szobába kellene, mindenféle zenéhez.

Vendég

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

főleg elektronikus zenét hallgatnék rajta (trance, progressive...) ha ez számít valamit. És még hogy mélynyomót nézzek hozzá vagy sem?

Számít. Kb mindegy mit veszel. :kiraly:
Csak legyen elég hangnyomása és mélye.

dawedee
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dawedee »

Sziasztok!

Bower 685-ös hangafalon gondolkozok hogy veszek, de ha valaki esetleg tudna valamit mondani róla vagy esetleg ebben az árban más márkát nézzek az nagyon sokat segítene, amúgy főleg elektronikus zenét hallgatnék rajta (trance, progressive...) ha ez számít valamit. És még hogy mélynyomót nézzek hozzá vagy sem? Yamaha rx-497-es sztereó erősítőre kötném rá, a szoba kb 15 m2.

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 412

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Igy van, semmi baj az erősítőddel. Egyszerűen vannak rendszerek amik a hangkarakterük miatt jobban, és vannak amik kevésbé illeszthető össze...DE ez megint szubjektív megítélés kérdése, más az ízlésünk, neked lehet egy olyan páros is tetszene ami másnak nem jön be együtt...A te erősítőd ugyan nem ismerem, de az a legjobb ha elviszed és meghallgatod vele a hangfalat. 
Vásárlásnál mire ügyelj, hmmm ez érdekes kérdés nem lehet erre igazán mit válaszolni. Ha van, kérd el a papírjait, ebből kiderül milyen idős a termék, bár azt a gyártó oldalán is megteheted. Az eladó rendszerére is kérdezz rá, ha valami komolyabb rendszer és nem egy tömegcikknek szánt sok száz wattos csoda, akkor valszeg az eladó sem üvöltetni vette, hanem minőségi zenehallgatásra. Igy elkerülheted, hogy ne valami széthajtott darab legyen...Hangfalaknál megszoktam nézni a csavarok fejét, nincs e az is nagyon megpiszkálva. Kérdezz rá volt -e már szétszedve és miért, volt -e javítva és miért. Ennyi kb....DE nem kell ettől túlzottan félni. Ha valami régi CD-t akarnál venni akkor már óvatosabb lennék.

Hátha én kicsit tartok a használt hangfal vásárlástól. Ezért is érdeklődöm itt. Bár remélem ebben az árkategóriában nem duc-duc szólt rajta.
Köszönöm a tippeket, megfontolom őket.
Szerintem egy használt erősítől kevésbé lehet befürödni, mint egy hangfallal...

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

A Heed Questar az egy fono előerősítő, nem? Annak meg mi köze a hangfalhoz? Mert ha jól látom, akkor greenbionak Onkyo erősítője van, ahhoz keres hangfalat. Na azt az illesztést kellene jól eltalálni. Bár az Onkyoval nehéz lesz...
Igazad van.
Azt hittem, hogy a Heed Orbit, az erősítő, de csak fono táp.
Így viszont teljes az értetlenségem. ez az Onkyo iszonyatosan gagyi-már bocsi- a rendszer többi eleméhez.

Tudom nagyon jól, hogy ez a kis Onkyo nem minősül erősítőnek, de ez most egy szükségmegoldás. Ez később lecserélésre fog kerülni remélhetőleg egy csövesre.

Vendég

B&W hangsugárzók

Na azt megmondom őszintén én sem figyeltem Hát igy már valóban fordul a kocka

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A Heed Questar az egy fono előerősítő, nem? Annak meg mi köze a hangfalhoz? Mert ha jól látom, akkor greenbionak Onkyo erősítője van, ahhoz keres hangfalat. Na azt az illesztést kellene jól eltalálni. Bár az Onkyoval nehéz lesz...
Igazad van.
Azt hittem, hogy a Heed Orbit, az erősítő, de csak fono táp.
Így viszont teljes az értetlenségem. ez az Onkyo iszonyatosan gagyi-már bocsi- a rendszer többi eleméhez.
Naim-ZU

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

Vendég

B&W hangsugárzók

Igy van, semmi baj az erősítőddel. Egyszerűen vannak rendszerek amik a hangkarakterük miatt jobban, és vannak amik kevésbé illeszthető össze...DE ez megint szubjektív megítélés kérdése, más az ízlésünk, neked lehet egy olyan páros is tetszene ami másnak nem jön be együtt...A te erősítőd ugyan nem ismerem, de az a legjobb ha elviszed és meghallgatod vele a hangfalat.

Vásárlásnál mire ügyelj, hmmm ez érdekes kérdés nem lehet erre igazán mit válaszolni. Ha van, kérd el a papírjait, ebből kiderül milyen idős a termék, bár azt a gyártó oldalán is megteheted. Az eladó rendszerére is kérdezz rá, ha valami komolyabb rendszer és nem egy tömegcikknek szánt sok száz wattos csoda, akkor valszeg az eladó sem üvöltetni vette, hanem minőségi zenehallgatásra. Igy elkerülheted, hogy ne valami széthajtott darab legyen...Hangfalaknál megszoktam nézni a csavarok fejét, nincs e az is nagyon megpiszkálva. Kérdezz rá volt -e már szétszedve és miért, volt -e javítva és miért. Ennyi kb....DE nem kell ettől túlzottan félni. Ha valami régi CD-t akarnál venni akkor már óvatosabb lennék.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Az égvilágon semmi baj a Hedd-del, nagyon jó minőségű cucc. De az illeszkedés a legfontosabb dolog, főleg magasabb szinten. Mennyi a kereted, amennyit rászánnál?
Naim-ZU

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

elég jó arra, de erősen javaslom a saját rendszerben való meghallgatást, mert nekem fenntartásaim vannak a Heed és Bower párossal. Persze attól még lehet jó együtt.
igen épp ez miatt mondtam a rendszerbe illeszthetőséget...Nem tudom azzal, h dolgozna... De hát puding próbája az evés...

Egy ekkora értékű befektetésnél ez természetes szerintem.
Mire ügyeljek egy használt fal vásárlásánál?
Ezek szerint a Questar nem is olyan jó minőségű termék (nyilván van jobb), vagy csak egyszerűen van, amivel nem hangzik annyira jól?

Vendég

B&W hangsugárzók

elég jó arra, de erősen javaslom a saját rendszerben való meghallgatást, mert nekem fenntartásaim vannak a Heed és Bower párossal. Persze attól még lehet jó együtt.
igen épp ez miatt mondtam a rendszerbe illeszthetőséget...Nem tudom azzal, h dolgozna... De hát puding próbája az evés...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Naim-ZU

Vendég

B&W hangsugárzók

De jó ám...

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

De az sem mindegy milyen rendszerbe van illesztve a doboz...
A saját rendszerembe lenne, és használtak a falak. De kipróbálás, meghallgatás nem probléma.
A rock nálam Metallica-t, Apocalyptica-t, Red Hot Chilli Peppers-t jelent pl.
Mire kell(ene) ügyelni meghallgatáskor?
Másrészt egy ProAc Studio 130-ason is gondolkozom. Vagy ez egyik, vagy a másik. Melyik lenne a jobb?

Köszönöm!

a ProAc nem egy rockos doboz, arra a Bower jobb...

Nem a rockon van a hangsúly, rockot max 10%-ban hallgatok.
Jazz-re, blues-ra jó a B&W 704?

Vendég

B&W hangsugárzók

A saját rendszerembe lenne, és használtak a falak. De kipróbálás, meghallgatás nem probléma.
Másrészt egy ProAc Studio 130-ason is gondolkozom. Vagy ez egyik, vagy a másik. Melyik lenne a jobb?

Köszönöm!

a ProAc nem egy rockos doboz, arra a Bower jobb...

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Köszönöm!

Vendég

B&W hangsugárzók

Vendég

B&W hangsugárzók

Én ugyan 1-2x hallottam, de sztem épp a Jazz ami fekszik neki...Rock, nos ez alatt gondolom nem a kémény metál zenékre gondolsz, mert akkor elvileg az is szépen elmegy rajta. Én mikor hallgattam akkor JAZZ, Pink Floyd, és egy kis klasszikus ment róla...Nekem nagyon tetszett, mindegyik műfajon...De kicsit sokallom az árát...Elég könnyen hajtható doboz, nem kell neki erőmű...Ellentétben a Polk Audio dobozaival aminek azért kell a szufla, h kitudja magát futni rendesen...

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég

B&W hangsugárzók

Sziasztok!

B&W 704 hangfal meghallgatásán gondolkozom. Arra lennék kinácsi, kinek milyen tapasztalata van erröl a falakról, analóg rendszerbe jó-e. Elsösorban jazz, blues, rock és klasszikus jön szóba.

Köszönöm

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

1 pár. Calvados színű.

OK, köszi az ajánlatot, de akkor tárgytalan, mert minden hangfalam fekete, és emiatt feketét keresnék.
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

1 pár. Calvados színű.

Azért sztereó, mert többségben zenét hallgatok. 2 rendszert nem építek, akkor meg inkább abba az egybe tolom a lét.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Miért kell visszatérni? 
Van az embernek egy (jó?) sztereó rendszere. (A jóság nyilván viszonylagos, mindenkinek a saját értékítélete szerint értendő)
Már csak az időrendiség miatt is, hisz már akkor sztereón hallgatta a zenét, amikor még nem is létezett házimozi. Aztán vesz egy házimozi rendszert. És a zenét hallgatja a sztereón, a filmeket meg nézi a házimozin.

Miért kell visszatérni?

Nálam is első volt a házmozi erősítő. Aztán raktam hozzá végfokokat, aztán előfokot, így már érdemben nem lehet használni a házmizi erősítőt. A két rendszer egymás mellett, szerintem nem praktikus, mármint nem használ az ember 2 hangfalat elől. Ha meg csak egy pár van akkor dugdosni kell, na az se túl kényelmes. Szóval nagyon nem lehet egymás mellett a kettő.

dszabi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dszabi »

Hát ez nálam úgy nézett ki, hogy:
- kezdetben vala a sztereó, nem is gondoltunk olyan ezotériákra, mint kvadrofón hangzás....
- aztán elköltözés szülőktől, kellett valamit venni és mivel már tombolt a DVD őrület, szinte nem is lehetett másban gondolkodni, mint 5.1-ben
- aztán 4-5 év után lassú eszmélés, hogy talán ez a rendszer valahogy nem az igazi a zenehallgatásra és mostanában nagy-nagy nézelődés, mégis milyen sztereót vegyek???

Andromedius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Andromedius »

Nekem lenne egy eladó 600 S3-as hangfalam. Ha érdekel írj privit. 3-4 hónapos lehet. Én háttérnek használtam, most viszont hogy "csak" sztereóm van, porosodik...
- Az "egy" az "egy pár"-at jelent, vagy valóban csak 1 db?
- Feketék?

Amúgy miért tértél vissza sztereóra?

Én pl azért tértem vissza sztereóra, mert sok zenét hallgatok és az sztereó rendszeren sokkal jobb. A filmeknél meg úgy sem az a lényeg, hogy hátulról jön a hellikopter, vagy ha igen akkor már szar a film.

Ez igaz, de én a visszatérést nem értem.

Miért kell visszatérni?

Van az embernek egy (jó?) sztereó rendszere. (A jóság nyilván viszonylagos, mindenkinek a saját értékítélete szerint értendő)
Már csak az időrendiség miatt is, hisz már akkor sztereón hallgatta a zenét, amikor még nem is létezett házimozi. Aztán vesz egy házimozi rendszert. És a zenét hallgatja a sztereón, a filmeket meg nézi a házimozin.

Miért kell visszatérni?
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”