Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

...
Nem tudom ezt leszedni.
Vmi index.hmt-et akar menteni az avx-hu-ról...
...bármivel is nyitom meg.

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: rudulf »

...
roomsetup.pdf
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.
Olvastam már itt fórumon, h a szobát, annak méreteit, formáját, meg még ki tudja mi mindent számításba vesznek egy hangfal vásárlása előtt.
.....

Kb. azt tudnám javasolni a mit AT írt egy másik topikban.
A szándék már meg van tetteknek kellene elő jönni. Vegyél batyut a hátadra és látogass el egy-két bemutatóterembe. Nem kell vásrolni csak alakuljon ki valami konkrétum benned egy összeállításról, majd utána ehhez mérten tudod vizsgálni a többi lehetőséget. Ne építsd fel konkrét célokat addig amig nem hallasz valamit az elképzelésed keretein belül élőben szólni!
A helység alapterülete nem veszélyes oda mehet polcos és álló is de ha falat akarsz bontani valószínű álló lesz a vége. A belmagasság 4métere nem gyenge erre figyelj. A végső elhelyezésnél úgyis lesz még tili-toli. Nem ártana egy alaprajz vagy pár fotó. Célszerű lenne hasonló elrendezésű bemutatóteremben kezdened.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Teasüti
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Teasüti »

sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Olvastam már itt fórumon, h a szobát, annak méreteit, formáját, meg még ki tudja mi mindent számításba vesznek egy hangfal vásárlása előtt.
Eddig szemet hunytam e felett, gondolván úgysem lehet ez a döntő szempont egy hangfal esetében...
Most viszont nem bírom tovább és kíváncsi vagyok, h ez a tényező mennyiben befolyásolja a döntést.

Bocsi a kis bevezetőért, akkor a lényegre:
a szobám nem túl nagy, egy 4 méteres belmagasságú (csupasz falak), ~5,5x~4,8 méteres. Jelenleg az egyik sarokban van felállítva a rendszer, de ez most mellékes. Terveim szerint a rövidebb fal mentén szeretném elhelyezni a frontokat, egymástól kb 2 méterre (pc-hez használom, ami /a monitor/ közel van a falhoz, így viszonylag eléggé össze van nyomva a hangtér). A hátterek meg a szemben lévő falhoz kerülnek közelebb. A mélynyomó(k) meg a frontok mellé-mögé kívülről, kicsit elforgatva a hallgatási pont felé (ha kevés a mély, akkor ki a sarokba).
Kérdésem az lenne, h egy ekkora szobába mekkora dobozokat ajánlanátok? (frontok)
Nem tudom, h ha egy szobához kell méretezni, akkor mik a szempontok.
Most nem is tudom mire számítok, talán arra, h vki konkrétan megmondja pl. a hangszórók méretét (mondjuk a woofer 16-20 cm, stb).

A rendszeren leginkább rock-ot hallgatnék, filmeket néznék.
Ami fontos lenne, h a hangfalaknak legyen elég tartaléka, ha netalán falat kéne bontani, stb. Tehát jó ha nem jön zavarba mondjuk a star wars pod racing jelenetnél, amikor igazán megmutatkozik a dinamika.
(dts hangsávval iszonyatosan jó ez a jelenet )
Nincs is annál kiábrándítóbb, ha ilyenkor elkezd torzítani a rendszer...

Köszi előre is!

Üdv,
Teasüti

Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

köszi a gyors segítséget! 2X15W az nem kevés kicsit? és majd a jungson erősítő mellé milyen hangfalakat ajánlanál?

THX

Szerintem nem kevés a 2x15w, de egy meghalgatás szerintem minden féle képpen ajánlott. Akkor lehetne válogatni esetleg a majdani Jungsonhoz megfelelőt is.
Itt nézz szét:
http://sound.atctrade.com/hun/

Bemutatóterem

ATC Webáruház

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Yosh »

Helló! 
Érdeklődnék,  hogy a Cabasse MT3 szériájával van-e valakinek tapasztalata? Elég kevés infót találtam róla (a hivatalos honlapon és pár teszten (főleg francia, amit nem értek) kívűl).

Meghallgattam a szettet és mozin tetszett, nagyon szép tere és dinamikája volt, sztereón sem szólt rosszul, de ha lenne alternatív ajánlat meghallgatnám azt is. Ja, van pár restrikció  : Dínókkal kicsúsznék a keretből, Jamo van most azt nem szeretnék, az Acoustic Energy-től szimpatikusabb egyenlőre a Cabasse, ja és az asszony álló sugárzót engedélyez mert fél, hogy a polcsugárzót leveri .

Egy 18 m2-es szobába kellene a rendszer, mozi-zene fele-fele.

Előre is köszönöm segítséget. 

Üdv,
Zsolt

Ezek az MT3asok milyen árban vannak?

MT 3

ANTIGUA (polcsugárzó) pár 130 000 Ft
JERSEY (álló) pár 230 000 Ft
SOCOA center db 90 000 Ft
ORION sub db 160 000 Ft

Én most sub-ot nem vennék egyenlőre, csak a többit. Azért is szimpatikus a Cabasse, mert van falra szerelhetó surround sugárzó (közvetlen, nem di/bipol).
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Régen nagyon istenítették a Cabasse-t úgy, ahogy most a Monitor Audio dobozokat. 
Szerintem egy Monitor Audio-t is hallgass meg! Jó árban vannak...

A többit hanyagolnám.

Én is gondoltam rá, hogy a Monitor Audio-t is meg kellene hallgatni, csak a silver szériás 5.0 csomag kb. egy százassal több mint a keret, amit gondoltam (400-450) rááldozni. De lehet, hogy átgondolom.

Köszi!
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Helló! 
Érdeklődnék, hogy a Cabasse MT3 szériájával van-e valakinek tapasztalata? Elég kevés infót találtam róla (a hivatalos honlapon és pár teszten (főleg francia, amit nem értek) kívűl).

Meghallgattam a szettet és mozin tetszett, nagyon szép tere és dinamikája volt, sztereón sem szólt rosszul, de ha lenne alternatív ajánlat meghallgatnám azt is. Ja, van pár restrikció : Dínókkal kicsúsznék a keretből, Jamo van most azt nem szeretnék, az Acoustic Energy-től szimpatikusabb egyenlőre a Cabasse, ja és az asszony álló sugárzót engedélyez mert fél, hogy a polcsugárzót leveri .

Üdv,
Zsolt

Ezek az MT3asok milyen árban vannak?

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Régen nagyon istenítették a Cabasse-t úgy, ahogy most a Monitor Audio dobozokat.

Szerintem egy Monitor Audio-t is hallgass meg! Jó árban vannak...

A többit hanyagolnám.
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Helló!

Érdeklődnék, hogy a Cabasse MT3 szériájával van-e valakinek tapasztalata? Elég kevés infót találtam róla (a hivatalos honlapon és pár teszten (főleg francia, amit nem értek) kívűl).

Meghallgattam a szettet és mozin tetszett, nagyon szép tere és dinamikája volt, sztereón sem szólt rosszul, de ha lenne alternatív ajánlat meghallgatnám azt is. Ja, van pár restrikció : Dínókkal kicsúsznék a keretből, Jamo van most azt nem szeretnék, az Acoustic Energy-től szimpatikusabb egyenlőre a Cabasse, ja és az asszony álló sugárzót engedélyez mert fél, hogy a polcsugárzót leveri .

Üdv,
Zsolt

punish3r
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: punish3r »

1.Kaphatóak lesznek: Szeged, Budapest, Jászberény.Nyáron lesznek kipróbálhatóak.Jungsonnak van topikja is.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11688&hl=

2.http://sound.atctrade.com/hun/
De még: www.avx.hu fönn középen webáruház már a képen is az erősítő van. Webáruházban baloldalon Nivs csöves erősítők.
vagymég:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10433&st=0

köszi a gyors segítséget! 2X15W az nem kevés kicsit?
és majd a jungson erősítő mellé milyen hangfalakat ajánlanál?

THX
Már a jövő sem a régi...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

1.Kaphatóak lesznek: Szeged, Budapest, Jászberény.
Nyáron lesznek kipróbálhatóak.Jungsonnak van topikja is.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11688&hl=

2.http://sound.atctrade.com/hun/
De még: www.avx.hu fönn középen webáruház már a képen is az erősítő van. Webáruházban baloldalon Nivs csöves erősítők.
vagymég:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10433&st=0

Bemutatóterem

ATC Webáruház

punish3r

hallani is szeretném amit keverek, fülesen kívül:))
Az otthoni keverés (DJ-zés) kicsit még sovány infó ahhoz, hogy konkrét készülékeket ajánljon bárki is. Mennyire akarod komolyan csinálni? Mik az anyagi lehetőségeid? ...

max 100k erősítő és két hangfalra! először elkezdeném és majd kiderül, hogy menne! előre sajna nem tok mit mondani! a vásár is nyár vége felé lesz csak esedékes...

V3-as Csöves erősítő+Polcsugárzók+Állványok -
-129000 Ft helyett 79000 Ft részletre 89000 Ft/szett.
Vígan belefér egy tuning is a 100e.-es keretbe.

Vagy hamarosan jönnek a Jungson erősítők és +egy pár hangfal.

Bevezető árakon:
Class-A/AB Hi-Fi Amplifiers
JA-99D Luxury Version 699000 489300
JA-88D Class A Luxury Version 379000 265300
JA-88D Class A Version 299000 209300
JA-88D Class AB Version 179000 125300
JA-88E 99000 69300
JA-66C 69000 48300

a jungson itthon hol lesz kapható, vagy csak külföldről lehet behozatni?
az első variációhoz mutatnál példát, google-val nemigazán találtam:(
Már a jövő sem a régi...

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

Az otthoni keverés (DJ-zés) kicsit még sovány infó ahhoz, hogy konkrét készülékeket ajánljon bárki is. Mennyire akarod komolyan csinálni? Mik az anyagi lehetőségeid? ...

max 100k erősítő és két hangfalra! először elkezdeném és majd kiderül, hogy menne! előre sajna nem tok mit mondani! a vásár is nyár vége felé lesz csak esedékes...

V3-as Csöves erősítő+Polcsugárzók+Állványok -
-129000 Ft helyett 79000 Ft részletre 89000 Ft/szett.
Vígan belefér egy tuning is a 100e.-es keretbe.

Vagy hamarosan jönnek a Jungson erősítők és +egy pár hangfal.

Bevezető árakon:
Class-A/AB Hi-Fi Amplifiers
JA-99D Luxury Version 699000 489300
JA-88D Class A Luxury Version 379000 265300
JA-88D Class A Version 299000 209300
JA-88D Class AB Version 179000 125300
JA-88E 99000 69300
JA-66C 69000 48300

Bemutatóterem

ATC Webáruház

punish3r

Már a jövő sem a régi...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

punish3r

Már a jövő sem a régi...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
Dj-ni akarsz vagy zenét halgatni?

Jogos.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.

sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
Dj-ni akarsz vagy zenét halgatni?

Bemutatóterem

ATC Webáruház

punish3r

Már a jövő sem a régi...

dfece
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: dfece »

Holnap megyek az Akusztikába meghallgatni

nagyon jó kis hangfalak, csak kényesek -legalábbis a nagy, hátsóreflexes álló dobozai- az elhelyezésre, az Akusztikában pedig ha valami nem jó, na az az akusztika.
ha mégis jól szól, és tetszik, akkor megnyugodhatsz, mert otthon biztos, hogy jobb lesz egy lapáttal.

Kíváncsi leszek. Meghallgatom még a kisebb SA dobozokat is, hátha az is elég. Meg a Dyno A42-t és 52-t. Beugrok a Hivoxhoz is, ha jó erősítőt találok, jó áron, akkor veszek.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Felkeltetted az érdeklődésemet. A Bodor-féle integráltról tudnál írni? Mennyibe került, hány watt kimenő teljesítmény, ki- és bemenetek(pre out van-e) stb. Nem vagyok a magyar termékek ellen, sőt...

Szívesen írok róla, de mindent megtalálsz az erősítőről a Bodor-Audio topicban, ahol képek is vannak fent, és Ferinek is tudsz privátot írni. Nála elég sok hangfallal meghallgathatod az erősítőt. Egyébként az erősítő kinézetre is gyönyörű, a teljesítménye 2x100 w/4 ohm, és 50 w/8 ohmon. van pre-out, valamint 5 bemenet, jó minőségű csatlakozókkal. Az ára 150 körül mozog. A hangja sok kétszer ennyibe kerülő "márkás" masinát küld nyugdíjba.

Megkérdezhetem, hogy melyik System Audio dobozt választottad? Nagyon jól néznek ki, az állók is, és a polcosak is.

1550-es álló dobozt. Megjegyezném, hogy nekem a szoba akusztikája miatt gondom volt vele (hátsó reflexnyílások), de egy kis belső akusztikai csilapítással, és a kábelek kicsrélésével nagyon jó doboz lett. (átalakítás hi-vox) Mondjuk előtte is jó volt a hangja, de egy kategóriát javult.

Holnap megyek az Akusztikába meghallgatni

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Felkeltetted az érdeklődésemet. A Bodor-féle integráltról tudnál írni? Mennyibe került, hány watt kimenő teljesítmény, ki- és bemenetek(pre out van-e) stb. Nem vagyok a magyar termékek ellen, sőt...

Szívesen írok róla, de mindent megtalálsz az erősítőről a Bodor-Audio topicban, ahol képek is vannak fent, és Ferinek is tudsz privátot írni. Nála elég sok hangfallal meghallgathatod az erősítőt. Egyébként az erősítő kinézetre is gyönyörű, a teljesítménye 2x100 w/4 ohm, és 50 w/8 ohmon. van pre-out, valamint 5 bemenet, jó minőségű csatlakozókkal. Az ára 150 körül mozog. A hangja sok kétszer ennyibe kerülő "márkás" masinát küld nyugdíjba.

Megkérdezhetem, hogy melyik System Audio dobozt választottad? Nagyon jól néznek ki, az állók is, és a polcosak is.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként jók a Hivox cuccok? A hangját még nem hallottam, de az ára jónak tűnik, egy előerősítő a 2 végfokkal 130 környékén kijön, ennyit még szánnék is rá. Jól szól? Hülye kérdés...
Jók a hivox cuccok ár/érték arányban, nekem bejönnek

Ha gondolod, gyere el és hallgasd meg (bár nemtudom az én scrofáim mennyire egyeznek az új fajtával). Összehasonlítási alapom nem nagyon van, így bővebben nem nyilatkoznék.

Köszi az invitálást, élek is vele, ha nem laksz túl messze Szombathelytől...

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Egyébként jók a Hivox cuccok? A hangját még nem hallottam, de az ára jónak tűnik, egy előerősítő a 2 végfokkal 130 környékén kijön, ennyit még szánnék is rá. Jól szól? Hülye kérdés...
Jók a hivox cuccok ár/érték arányban, nekem bejönnek

Ha gondolod, gyere el és hallgasd meg (bár nemtudom az én scrofáim mennyire egyeznek az új fajtával). Összehasonlítási alapom nem nagyon van, így bővebben nem nyilatkoznék.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”