Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
Halihó!!!Kicsit más: van arról tapasztalatotok , hogy a -- laptop , pc , külső hd -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Üdv: Jenő
Ha kivitelezhető is én nem bántanám a fordulatszámot. A fej azon a légpárnán lebeg, amit a forgó tányér kelt. Vegyél halk vinyót.
Köszi a választ , erre nem godoltam!!! Ezek szerint az élettartam miatt is optimális a gyári fordulatszám és nem csak a gyors elérés miatt!?!?!???
Pc alapú audio lejátszás
Halihó!!!
Kicsit más: van arról tapasztalatotok , hogy a -- laptop , pc , külső hd -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Mert azt gondolná a kezdő , hogy a 7200 , 5400 fordulat/perc a zenehallgatáshoz fölösleges , meg talán az alacsonyabb fordulat kissebb zajt és hosszabb élettartamot eredményez?!?!?
A válaszokat kiváncsian várom!!!
Üdv: Jenő
Ha kivitelezhető is én nem bántanám a fordulatszámot. A fej azon a légpárnán lebeg, amit a forgó tányér kelt.
Vegyél halk vinyót.
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
Halihó!!!
Kicsit más: van arról tapasztalatotok , hogy a -- laptop , pc , külső hd -- forgási sebességét érdemes-e csökkenteni??? Mert azt gondolná a kezdő , hogy a 7200 , 5400 fordulat/perc a zenehallgatáshoz fölösleges , meg talán az alacsonyabb fordulat kissebb zajt és hosszabb élettartamot eredményez?!?!?
A válaszokat kiváncsian várom!!!
Üdv: Jenő
Pc alapú audio lejátszás
Ó, ennél egyszerűbb a dolog, azt tudja fogadni, amire fel van készítve, és semmi mást. Tehát, ha az AVR 44.1/48/192 fogadására alkalmas, akkor ezeket és csak ezeket a jeleket fogja érteni, mást nem. Ezért nincs erről különösebben szó a leírásban, hiszen ezt ezúttal tényleg értelemszerűen lehet és kell kezelni.
Akkor konkrétan:
egy yami rx-v663 vagy egy onkyo sr605 fel van készítve ugye a truehd-ra meg dts-hd-ra. Ez gondolom magától értetődő, h hdmi-n keresztül lehet etetni ezzel a jellel. Namármost csak a vita kedvéért tegyük fel, h a hangkari valóban képes leadni ezt a két formátumot spdif-en keresztül. A próba cseresznye elven kívül hogy tudhatom meg, h képes-e fogadni az AVR? (tehát: bírja-e azt a "25 mbitet"? vagy amennyit foglalnak a lossless jelfolyamok.)
szerk: ebbe a 25 mbitbe beleférne még a 96/24 PCM jel is 8 csatornában...
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Pc alapú audio lejátszás
Értem.
Summa summarum, fölösleges ilyenen agyalnom, h most 44 vagy 48 khz, hiszen ígyis-úgyis szar az egész. (legkésőbb AVR-nél úgyis konvertál...)
Egyébként sztem csak elírták az oldalon azt a 25 mbitet. Sehol máshol, még a manualban sincs erre utaló szöveg. Másrészt meg kétlem, h tudná fogadni egy "közönséges" AVR ezt az adatmennyiséget spdif-ről. Bár ez csak találgatás.
Ez van most: philips fr996, két kőkorszaki videoton dc2000, yami sw030 szub, pc-ről etetve - auzentech prelude @ toslink
mp3 /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> : Cowon D2 + AKG 324P
Pc alapú audio lejátszás
Gondolj a DVD lejátszókra, az, hogy a DVD lemezen 576 sor van, az a legkevésbé sem jelenti azt, hogy azt a lejátszók meg is jelenítik, sőt, éppen ellenkezőleg, a döntő többségük csak a töredékét tudja megjeleníteni.
Ez új nekem.
Pc alapú audio lejátszás
Oh... Ezt aztán kivesézted.
Köszi, ebben benne volt minden, amire kíváncsi voltam!
Viszont:
Ha a DAC nem tudja ÓRAJELBEN és csont nélkül a 44,1-et akkor valóban csak a sz*rt pofozgatod.
Azt hogy tudhatom meg, h képes-e rá az adott AVR?
Ha 96/192-re van méretezve, akkor hogy tudná csont nélkül a 44-et?? Ezt felhoztátok már a MEGA OFFTOPIC-ban is.
Ott asszem az lett a vége, h egy dac csak egy felbontást tud "normálisan" fogadni, a többinél katasztrófa van. (SACD lejátszón CD lemez...)
Visszatérve spdif-re: ennek a szabványnak mekkora a max sávszéllessége?
Ma vettem észre, h ez a kártya 25 mbitre képes spdif-ről. Vagyis elvileg képes a truehd-ra és társaira. Na itt lehidaltam. Mondom - most mi a fene van?!?!!?
Ez h lehetséges? Eddig abban voltam, h erre a sávszélre csak a hdmi képes.
Ha jól emlékszem spdif-nek 1.5 mhz-s sávszélessége van, de most nincs kedvem számolgatni, h ez mennyi bitre jön ki...
Na de lényegre: ha ekkora sávszél.-e van, akkor "mi" miért nem használjuk ki ezt? Illetve tudják fogadni ezt az AVR-ek??
szerk: 1.5 mhz az 1.875 mbit... h tudhat akkor a kártya 25 mbitet??
Pc alapú audio lejátszás
Nem.
Az S/PDIF kimenet nem más, mint egy digitális adatátviteli szabvány, amiben éppen a bitráta nincs rögzítve, azaz többféle bitrátával is tud adatátvitelt csinálni.
Azaz, azt viszi át, amit ráküldesz, vagyis ha 44.1 kHz-et engedsz rá, akkor azt viszi át, ha a 48 kHz-et, akkor azt. Ezt nem a "kimenet" választja, hanem az a készülék, aminek az (egyik) kimenete az S/PDIF
A legjobb pedig szinte bizonyosan az, amikor a forrástól a DAC-ig nincs konvertálás a jelben, azaz, ha ugyanazt viszed végig a rendszeren.
kérdésem, h ha spdif kimenetet használunk egy hangkarin, akkor AZ csinál resample-t?
Az én hibám, nem egyértelmű az utalás.
A jövőben megpróbálok sokkal konkrétabb lenni.
Pc alapú audio lejátszás
Én speciel tudok választani 44,1-et ezen az olcsó gagyin is (vmi realtek féle ac'97).
De az AVR előfoka nem konvertálja át vmi másba? Mittomén mondjuk 96/24-be a 44,1/16-os jelfolyamot. Gondolom ha az van ráírva az AVR-re, h 192/24 avagy 96/24, akkor ez az optimális felbontása a DAC-nak is benne, ugye?
Mert ha így tesz, akkor fölös azon rágódnom, h most 44,1-be küldjem ki vagy 48-ban, mert csak adtam a szarnak egy pofont...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11253
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Lenne egy oylan kérdésem, h ha spdif kimenetet használunk egy hangkarin, akkor az csinál resample-t?
Nem.
De. A legtöbb olcsó hangkártya nem tud 44kHz-es digitális jelet kiadni az SPDIF csatlakozón, felkonvertálják azt 48 kHz-re. A komolyabbak persze nem tesznek ilyen csúfságot.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Lenne egy oylan kérdésem, h ha spdif kimenetet használunk egy hangkarin, akkor az csinál resample-t? (nemtom mi ennek a magyar neve )
Pölö 44,1 khz -> 48 khz.
Illetve hydrogenaudio-n is olvastam vhol, h AVR-ek is csinálnak ilyet. Ebből mi igaz? Érdemes lehet ebben az esetben jó minőségű szoftveres resample-t (foobar2k - PPHS) használni a hardveres megoldás(ok) helyett? Így elkerülhető lenne, h a hangkari vagy az AVR megváltoztassa a mintavételezést. Gondolom.
Üdv,
Teasüti
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
De ami a legfontosabb, EGY SZERVERBE NEM KELL VIDEÓKÁRTYA, mert monitor sem kell hozzá, ahogy más periféria sem.
Hát nem tudom milyen géped van de egy normál PC nem indul el video kártya nélkül
Miért is nem?
Abit KD7 alaplap + linux.
Simán megy videókártya nélkül és az ABIT KD7 hozza a normál pc-s alaplap kategóriát...
A helyes megfogalmazás a WINfos nem indul el videókártya nélkül...
De a már hivatkozott matrox millenium 1mb(!!!) VGA kártya, ami tudja a 1024*768-at és fogyaszt kb 4 W-ot, az olyan max 1000 HUF mostanában használtan...
Nekem pont van egy eladó
A vitát meg azért sem folytatom
Pc alapú audio lejátszás
De ami a legfontosabb, EGY SZERVERBE NEM KELL VIDEÓKÁRTYA, mert monitor sem kell hozzá, ahogy más periféria sem.
Hát nem tudom milyen géped van de egy normál PC nem indul el video kártya nélkül
Pc alapú audio lejátszás
Cd-hez képest jól hallható, de az "érzés" is ilyen
lehet nalad ugy alkotott egy egyseget az egesz, amit most megbontottal.
mongy azt sose ertettem, hogy csodat miert varnak.
- mokusmokus
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pc alapú audio lejátszás
nem szvsz tok hasonlo jellegu hang, mint a sb3. sokan meg jobbnak is hallottak.
a cdjatekosodhoz kepest irod?
Cd-hez képest jól hallható, de az "érzés" is ilyen
Pc alapú audio lejátszás
nem szvsz tok hasonlo jellegu hang, mint a sb3. sokan meg jobbnak is hallottak.
a cdjatekosodhoz kepest irod?
- mokusmokus

Pc alapú audio lejátszás
nem probaltam - de van ertelme? cds anyagok jatszasara talaltak ki. aki 24en nyomja, szvsz eleve 96 vagy 192khzen probalkozik: erre a transporter valo.
OK, de van néhány DVD-ről leszedett anyag, ezek ilyenek. Elvileg jobban kellene, hogy szóljanak, és a Duet speci szerint mennie kellene.
Te nem érzed a hangot "MP3"-asnak egy kicist? Nyamvadtabb mélyek, harsány magas...
Szerinted be kell járatni? Még csak pár napos..
Pc alapú audio lejátszás
nem probaltam - de van ertelme? cds anyagok jatszasara talaltak ki. aki 24en nyomja, szvsz eleve 96 vagy 192khzen probalkozik: erre a transporter valo.
- mokusmokus

Pc alapú audio lejátszás
Bocsi arn, kérdezhetek?
Te a Duet-en le tudtál játszani 48kHz/24bit-es felvételt? Nekem nem sikerül, csak recseg.
Amivel próbálom:
- Duet
- SqueezeCenter 7.0.1 (április 19-ei verzió), audió beállítás: "bitrate: unlimited"
- Apple Losless M4A
- WiFi
Pc alapú audio lejátszás
ez egy alacsonyfogyasztasu, olcso cucc (pl ddr2 majd fele, mint a ddr, nem kell hozza pcs tap sem a passziv uzemhez) - a tobbit radbizzak, hogy mire hasznalod. szvsz mediapcbe a fullhd meg ilyesmi miatt epp karcsu lenne.
quad marad, bevalt. egyedul a gyerekbaratabb hifi (nem zongoralakk, nem feldontheto) motival a cserere, de ezzel igy sem lennek elobbre. de majd lehet akkor is inkabb majd vmi vedelmi rendszert talalok ki a hifire.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
D201GLY2
Erről beszélünk, mert ebben Celeron 220-as tipusú proci van, amit Te linkeltél az Celeron 440 meg Celeron 356...
Ezek nem egy ligában fociznak...
Plusz a Geode + egy aABit alaplap az kemény 12 000 HUF...
ugyanaz a mag, alacsonyabb orajelen. a tied sem 2.4en megy. raadasul nem is a64. ez meg 13e. ahhoz meg kell +video +dragabb ram. es a proci kivetelevel minden tobbet eszik, mint ott.
a proci aran kivul nem sok elonye van.
az intel hatranya a sis chipset drveibol adodhat esetleg.
Az én gépemben DDR memória van ami már nem túl drága... (a szerver, média, file,szerverként és NASként Nem használná ki a DDR2 többlet sebességét)
De ami a legfontosabb, EGY SZERVERBE NEM KELL VIDEÓKÁRTYA, mert monitor sem kell hozzá, ahogy más periféria sem. Fel kell rá installálni egy szerver op rendszert aztán felrakni a szekrény tetejére és elfelejteni, aztán csak menjen 7/24-ben...
tehát számomra egy integrált videókártya csak fölösleges plusz fogyasztó...
(mondom: SZÁMOMRA)
és azt hiszem ez itt a kulcskérdés, az igényeknek megfelelő gépet kell választani...
Nekem ez a Gedoe volt, ha fontos a videókártya meg a hangkártya akkor az egybe intel valóban jobb választás, de az már szerintem inkább HTPC funkció. Én úgy gondoltam hogy legyen a szerver a médiaszerver és ha videkimenetet akarok majd veszek egy videós médialejátszót ami elfér a nappaliban a szerver meg mehet a szekrény tetejére vagy a pincébe...
A HTPCnek meg a 7/24 szervernek meg szerintem nincs létjogosultsága egy gépben...
De itt ez már szerintem hitvita közöttünk, nem lesz közös nevező, mondjuk azt hogy mások a szempontjaink, a prioritásunk és a meggyőződésünk...
Aztán egyezünk ki egy döntetlenben...
Tényleg nem akarod lecserálni a Quadot egy EPos 15.2-re?
Pc alapú audio lejátszás
D201GLY2
Erről beszélünk, mert ebben Celeron 220-as tipusú proci van, amit Te linkeltél az Celeron 440 meg Celeron 356...
ugyanaz a mag, alacsonyabb orajelen. a tied sem 2.4en megy. raadasul nem is a64. ez meg 13e. ahhoz meg kell +video +dragabb ram. es a proci kivetelevel minden tobbet eszik, mint ott.
a proci aran kivul nem sok elonye van.
az intel hatranya a sis chipset drveibol adodhat esetleg.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként most néztem az említett intel lap árát a depo-n és meglepően versenyképes, bár a celeron procival azért vannak fenntartásaim. Egy cerka az cerka...
az emlitett "cerka" lenyomja az azonos orajelu a64et
http://prohardver.hu/teszt/sempron_cele ... lasok.html
de ha kicsi gep kell... 3-5w!
http://www.compulab.co.il/iglx/html/igl ... asheet.htm
ehhez kepest a macmini is orias
D201GLY2
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
itt az atom alapu lap, szerencsere full intel.
http://www.mini-itx.com/2008/03/06/inte ... d-mini-itx
Ez király lenne csak ezzel meg az a baj, hogy feltételezhetően annyira drága lesz az induló ára, hog az álltala megspórolt áramfogyasztással is csak kb 5 év alatt jönne vissza az ártöbblet. Az meg a számitástechnikában, ugye...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ez egy conroe-l, ami nem keverendo a korabbi celeronokkal (valszeg gyorsabb, mint az xp). ultra alacsony fogyasztasu, a feszt (akar a tobbi), auto csokkenti (1.05-1.3v), a proci szorzojaval egyutt.
miert jo? mert egy kicsi, kompakt nagyon olcso cucc (olcso ddr2vel), amin minden rajta van. egy laptoptap is siman kiszolgalja. az egesz tokkal vonoval valszeg kevesebbet fogyaszt mint a te geped. ezt epp ilyenre talaltak ki.
Nme szeretnék agresszívnek tünni, ugyhogy maximális "respect', de
Azt, hogy a Celeron gyorsabb mint az Xp azt mondjuk nem hiszem el de ahogy látom Te is csak feltételezed...
A két CPU kb. ugyanannyit fogyaszt specifikáció alapján.
Az meg a fizika törvényei szerint is kizárható ugye, hogy az én nem létező hangkártyám és videókártyám ne fogyasszon kevesebbet, mint az egybelapba integrált hang és videóchip...
Más elem meg nincs. Winchester ugye mindkettőbe kell...
Szóval azért meg lennék lepve ha összeségében kevesebbet fogyasztana...
(nyilván a tápegység hatásfoka az egész számolgatást felülírja, mert a gépem hiába fogyaszt 30 W-ot, ha a tép 30 watt leadásához 40et vesz fel. (lásd hatásfok)