Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- mokusmokus
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pc alapú audio lejátszás
Bocsi arn, kérdezhetek?
Te a Duet-en le tudtál játszani 48kHz/24bit-es felvételt? Nekem nem sikerül, csak recseg.
Amivel próbálom:
- Duet
- SqueezeCenter 7.0.1 (április 19-ei verzió), audió beállítás: "bitrate: unlimited"
- Apple Losless M4A
- WiFi
Pc alapú audio lejátszás
ez egy alacsonyfogyasztasu, olcso cucc (pl ddr2 majd fele, mint a ddr, nem kell hozza pcs tap sem a passziv uzemhez) - a tobbit radbizzak, hogy mire hasznalod. szvsz mediapcbe a fullhd meg ilyesmi miatt epp karcsu lenne.
quad marad, bevalt. egyedul a gyerekbaratabb hifi (nem zongoralakk, nem feldontheto) motival a cserere, de ezzel igy sem lennek elobbre. de majd lehet akkor is inkabb majd vmi vedelmi rendszert talalok ki a hifire.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
D201GLY2
Erről beszélünk, mert ebben Celeron 220-as tipusú proci van, amit Te linkeltél az Celeron 440 meg Celeron 356...
Ezek nem egy ligában fociznak...
Plusz a Geode + egy aABit alaplap az kemény 12 000 HUF...
ugyanaz a mag, alacsonyabb orajelen. a tied sem 2.4en megy. raadasul nem is a64. ez meg 13e. ahhoz meg kell +video +dragabb ram. es a proci kivetelevel minden tobbet eszik, mint ott.
a proci aran kivul nem sok elonye van.
az intel hatranya a sis chipset drveibol adodhat esetleg.
Az én gépemben DDR memória van ami már nem túl drága... (a szerver, média, file,szerverként és NASként Nem használná ki a DDR2 többlet sebességét)
De ami a legfontosabb, EGY SZERVERBE NEM KELL VIDEÓKÁRTYA, mert monitor sem kell hozzá, ahogy más periféria sem. Fel kell rá installálni egy szerver op rendszert aztán felrakni a szekrény tetejére és elfelejteni, aztán csak menjen 7/24-ben...
tehát számomra egy integrált videókártya csak fölösleges plusz fogyasztó...
(mondom: SZÁMOMRA)
és azt hiszem ez itt a kulcskérdés, az igényeknek megfelelő gépet kell választani...
Nekem ez a Gedoe volt, ha fontos a videókártya meg a hangkártya akkor az egybe intel valóban jobb választás, de az már szerintem inkább HTPC funkció. Én úgy gondoltam hogy legyen a szerver a médiaszerver és ha videkimenetet akarok majd veszek egy videós médialejátszót ami elfér a nappaliban a szerver meg mehet a szekrény tetejére vagy a pincébe...
A HTPCnek meg a 7/24 szervernek meg szerintem nincs létjogosultsága egy gépben...
De itt ez már szerintem hitvita közöttünk, nem lesz közös nevező, mondjuk azt hogy mások a szempontjaink, a prioritásunk és a meggyőződésünk...
Aztán egyezünk ki egy döntetlenben...
Tényleg nem akarod lecserálni a Quadot egy EPos 15.2-re?
Pc alapú audio lejátszás
D201GLY2
Erről beszélünk, mert ebben Celeron 220-as tipusú proci van, amit Te linkeltél az Celeron 440 meg Celeron 356...
ugyanaz a mag, alacsonyabb orajelen. a tied sem 2.4en megy. raadasul nem is a64. ez meg 13e. ahhoz meg kell +video +dragabb ram. es a proci kivetelevel minden tobbet eszik, mint ott.
a proci aran kivul nem sok elonye van.
az intel hatranya a sis chipset drveibol adodhat esetleg.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként most néztem az említett intel lap árát a depo-n és meglepően versenyképes, bár a celeron procival azért vannak fenntartásaim. Egy cerka az cerka...
az emlitett "cerka" lenyomja az azonos orajelu a64et
http://prohardver.hu/teszt/sempron_cele ... lasok.html
de ha kicsi gep kell... 3-5w!
http://www.compulab.co.il/iglx/html/igl ... asheet.htm
ehhez kepest a macmini is orias
D201GLY2
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
itt az atom alapu lap, szerencsere full intel.
http://www.mini-itx.com/2008/03/06/inte ... d-mini-itx
Ez király lenne csak ezzel meg az a baj, hogy feltételezhetően annyira drága lesz az induló ára, hog az álltala megspórolt áramfogyasztással is csak kb 5 év alatt jönne vissza az ártöbblet. Az meg a számitástechnikában, ugye...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ez egy conroe-l, ami nem keverendo a korabbi celeronokkal (valszeg gyorsabb, mint az xp). ultra alacsony fogyasztasu, a feszt (akar a tobbi), auto csokkenti (1.05-1.3v), a proci szorzojaval egyutt.
miert jo? mert egy kicsi, kompakt nagyon olcso cucc (olcso ddr2vel), amin minden rajta van. egy laptoptap is siman kiszolgalja. az egesz tokkal vonoval valszeg kevesebbet fogyaszt mint a te geped. ezt epp ilyenre talaltak ki.
Nme szeretnék agresszívnek tünni, ugyhogy maximális "respect', de
Azt, hogy a Celeron gyorsabb mint az Xp azt mondjuk nem hiszem el de ahogy látom Te is csak feltételezed...
A két CPU kb. ugyanannyit fogyaszt specifikáció alapján.
Az meg a fizika törvényei szerint is kizárható ugye, hogy az én nem létező hangkártyám és videókártyám ne fogyasszon kevesebbet, mint az egybelapba integrált hang és videóchip...
Más elem meg nincs. Winchester ugye mindkettőbe kell...
Szóval azért meg lennék lepve ha összeségében kevesebbet fogyasztana...
(nyilván a tápegység hatásfoka az egész számolgatást felülírja, mert a gépem hiába fogyaszt 30 W-ot, ha a tép 30 watt leadásához 40et vesz fel. (lásd hatásfok)
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként most néztem az említett intel lap árát a depo-n és meglepően versenyképes, bár a celeron procival azért vannak fenntartásaim. Egy cerka az cerka...
az emlitett "cerka" lenyomja az azonos orajelu a64et
http://prohardver.hu/teszt/sempron_cele ... lasok.html
de ha kicsi gep kell... 3-5w!
http://www.compulab.co.il/iglx/html/igl ... asheet.htm
ehhez kepest a macmini is orias
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként ha valaki NASt / Squeezebox szervert akar építeni pcből és nem veszi meg a laptopomat, akkor a legjobb processzor ez lehet:
AMD GEode XP
1400 MHZ (AMD XP ekvivalens) teljesítmény melett 14 W(!!!!) átlag és 21 W csúcsfogyasztás.
1,2 V-on hajtva nekem nem eszik 9 W-ot 900 MHZ körüli teljesítménnyel, ami bőven elég a Slimserverhez. (6.x)
és az Ebayen olcsó mint a dög...
Ja és egy két gondolat:
-videókártya, hangkártya, cd meghajtó, billentyűzet, egér, monitor.
Ezek mind nem kellenek egy ideális NAS / Squeezebox szerverhez, mert növelik a fogyasztást. (maximum installálás erejéig érdemes őket felrakni)
Windows alapon egy VNC linuxnál pedig A PUTTY tökéletes távirányítást tud.
Ráadásul a torrent sem gond, mivel vannak WEBui-k mind Windowsos, mind linuxos torrent kliensekhez.
Köszi Gnagy!
A korábbi hozzászólások kicsit elbizonytalanítottak, de végre a Te tanácsod alapján el tudok indulni.
Én még soha nem hallottam erről a prociról. Alaplapot is gondolom már csak használtqan lehet és érdemes ehhez venni. Tudsz esetleg konkrét típust?
Háttértárra nincs valami tipped? Azt jól gondoltam, hogy elegendő és jobb lenne egy 5400-as fordulatú is?
Szia,
ha még érdekel egy használt abit kd7 jó választás lehet. (a lényeg hogy tudja az 1,1 core voltage-t)
Pc alapú audio lejátszás
itt az atom alapu lap, szerencsere full intel.
http://www.mini-itx.com/2008/03/06/inte ... d-mini-itx
Pc alapú audio lejátszás
Hmmm, nem könnyítitek meg a dolgomat az biztos.
Pc alapú audio lejátszás
ez egy conroe-l, ami nem keverendo a korabbi celeronokkal (valszeg gyorsabb, mint az xp). ultra alacsony fogyasztasu, a feszt (akar a tobbi), auto csokkenti (1.05-1.3v), a proci szorzojaval egyutt.
miert jo? mert egy kicsi, kompakt nagyon olcso cucc (olcso ddr2vel), amin minden rajta van. egy laptoptap is siman kiszolgalja. az egesz tokkal vonoval valszeg kevesebbet fogyaszt mint a te geped. ezt epp ilyenre talaltak ki.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
ennel szvsz jobb megoldas azaz intel egybelap
miért gondolod, hogy jobb?
nem kötekszem csak kiváncsi vagyok azokra a szempontokra ami alapján kihoztad az intel egyértelműen jobb választásnak.
Én például mivel 24 órában működtetem ezért nekem a fogyasztás a legfontosabb szempont. Ezen van egy csomó dolog, ami nem kell egy NAS-ba, torrent szerverbe viszont zabálja az áramot és az meg pénz. (egyre több) (grafikus kártya, hangkártya) Van egy 500 forintos 1 mbos matrox mi videókártyám, ha kell ezt rakom bele, ha valamiért monitorra akarom kapcsolni.
Mert gondolom, hogy aki htpc-t épít és fontos neki a hang meg a grafikus telejsítmény az azért nem errefelé megy. ezentúl ezt általában nem első számú pcnek veszik, arra ugyanis gyenge... (szvsz)
Ahogy néztem a 1,2 Ghz-es celeron van benne és 19w a fogyazstása. Ezt azért nem hasonlítanám össze egy AMD XP 1400 Mhzes órajellel. Igen messze vannak egymástól teljesítményben...
Ezentúl a Geoda legendásan bírja a down-voltage-t azaz 1,5 és 1,1 között olyan feszültséget állítasz be amit akarsz, így ha nem kell a csúcsteljesítmény akkor még jobban csökkenthető a fogyasztás. A celeron ezt sem tudja.
Összeségében elsődlegesen el kell dönteni, hogy mire kell a gép. mert önmagában szerintem nem itélhető meg, hogy melyik a jobb.
Ha egy olyan gépet keresel, ami néha asztali gépként üzemel de egyébként médiaszerver és nas akkor az intel cucc a király. Ha egy szervert szeretnél építeni amit bedobsz a gardrobeba és keveset fogyaszt és évente 1szer kell leporolni aztán teszi a dolgát akkor szerintem a geodaNX a király... mert az áram csak drágább lesz...
Pc alapú audio lejátszás
ennel szvsz jobb megoldas azaz intel egybelap
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként ha valaki NASt / Squeezebox szervert akar építeni pcből és nem veszi meg a laptopomat, akkor a legjobb processzor ez lehet:
AMD GEode XP
1400 MHZ (AMD XP ekvivalens) teljesítmény melett 14 W(!!!!) átlag és 21 W csúcsfogyasztás.
1,2 V-on hajtva nekem nem eszik 9 W-ot 900 MHZ körüli teljesítménnyel, ami bőven elég a Slimserverhez. (6.x)
Ja és egy két gondolat:
Ezek mind nem kellenek egy ideális NAS / Squeezebox szerverhez, mert növelik a fogyasztást. (maximum installálás erejéig érdemes őket felrakni)
Ráadásul a torrent sem gond, mivel vannak WEBui-k mind Windowsos, mind linuxos torrent kliensekhez.
Köszi Gnagy!
A korábbi hozzászólások kicsit elbizonytalanítottak, de végre a Te tanácsod alapján el tudok indulni.
Én még soha nem hallottam erről a prociról. Alaplapot is gondolom már csak használtqan lehet és érdemes ehhez venni. Tudsz esetleg konkrét típust?
Háttértárra nincs valami tipped? Azt jól gondoltam, hogy elegendő és jobb lenne egy 5400-as fordulatú is?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
AMD GEode XP
Ja és egy két gondolat:
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
esetleg fogtok egy regi laptopot, adapterrel... kicsi, olcson beszerezheto, lehet ra periferiakat dugdosni
Nekem van egy régi eladósorban lévő laptomom, ami tökéletes ilyen célra.
Compaq Armada PIII 1000 (pentium, nem celeron)
Annyi baja van, hogy nem jó a hangkártya.
Ha érdekel valakit a dolog keressen meg privátban...
Pc alapú audio lejátszás
meg felreertes ne essek... nagyon kis lap ez, csak szvsz kis hazba, ahol erdekes hogy ekkora meg ennyit fogyaszt
majd lehet en is epitek vmi zsebmasinat.
Pc alapú audio lejátszás
Nem teljesen értem mit akartál ide írni, de a fogyasztásról ITTlehet érdekességeket olvasni.
neztem - arra gondoltam, hogy maga a processzor az egesz rendszerbol nem fogyaszt olyan sokat (alacsonyfogyasztasu cuccnal). igy hiaba par w, az egesz rendszerhez kepest mar nem sokat szamit.
http://prohardver.hu/teszt/sempron_cele ... sztek.html
itt pl van egy nem eppen energiatakarekos x1900, vagy ketmagos 65nanos proci. megis csak +40w idleben.
az atom az intel uj x86os procija alacsonyfogyasztasu rendszerekbe.
Pc alapú audio lejátszás
integralttal nem hiszem, hogy sokkal tobbet fogyasztananak (foleg aranyaiban, ha a tobbi cuccot is hozzaveszed majd). ha pedig az alacsony fogyasztasra nyomulsz, akkor valszeg hamarosan lesz ugyanez atom procival is.
Nem teljesen értem mit akartál ide írni, de a fogyasztásról ITT
lehet érdekességeket olvasni.
Pc alapú audio lejátszás
Ez egyben egy P2P letöltő kliens is lesz és azt akartam, hogy belemenjen az optikai egység mellé 2-3 disk is. A mini ATX házak k*** drágák és kevés disk fér beléjük. Azért nem lett "normál" gép mert a tervek szerint sokat fog menni és azt akarom, hogy alacsony legyen a fogyasztás és a halk legyen.
integralttal nem hiszem, hogy sokkal tobbet fogyasztananak (foleg aranyaiban, ha a tobbi cuccot is hozzaveszed majd). ha pedig az alacsony fogyasztasra nyomulsz, akkor valszeg hamarosan lesz ugyanez atom procival is.
Pc alapú audio lejátszás
Duet vagy Sony CDP-XA20ES lejátszóAudio Analogue Puccini Special Edition erősítő
Danish Physics 2 hangfalak
kezdem úgy érezni, hogy a jó öreg Sony mégsem véletlenül volt annak idején EISA-díjas
melyiknek mekkora a kimeno szintje? a sb3-e, es az sbr-e sem ua. nekem egyik sem tunt fakobbnak, mint a micromega vagy az altmann dac.
Pc alapú audio lejátszás
esetleg fogtok egy regi laptopot, adapterrel... kicsi, olcson beszerezheto, lehet ra periferiakat dugdosni
Az a laptop, ami rendelkezik USB2 csatlakozókkal már nem annyira olcsó sajnos.
Pc alapú audio lejátszás
inteles lapon sises chipset? az igen! de miert nem vmi minihazba teszed? aztan rakosz egy laptop tapot.
ha viszont nagyobb meretben gondolkodsz - ennyi penzert kapsz "rendes" lapot +procit. ami megis csak egy teljeserteku masina, es sokkal gyorsabb.
Ez egyben egy P2P letöltő kliens is lesz és azt akartam, hogy belemenjen az optikai egység mellé 2-3 disk is. A mini ATX házak k*** drágák és kevés disk fér beléjük. Azért nem lett "normál" gép mert a tervek szerint sokat fog menni és azt akarom, hogy alacsony legyen a fogyasztás és a halk legyen.
- mokusmokus
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Pc alapú audio lejátszás
milyen rendszerben hallgatod?
Duet vagy Sony CDP-XA20ES lejátszó
Audio Analogue Puccini Special Edition erősítő
Danish Physics 2 hangfalak
kezdem úgy érezni, hogy a jó öreg Sony mégsem véletlenül volt annak idején EISA-díjas