Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Univerzális (tanítható) távirányítók

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

A 785-nek a gombjai is világítanak, vagy esetleg a lcd kijelző fénye elég a többi gomb kezeléséhez is?
99,9%-ban biztos vagyok benne, hogy világít a gombsor is. De egy üzletben, ahol árulnak, ki tudod próbálni, mert (az 525) átlátszó dobozban van, és van benne elem.

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

DoKkAaB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: DoKkAaB »

A 785-nek a gombjai is világítanak, vagy esetleg a lcd kijelző fénye elég a többi gomb kezeléséhez is?

Tv : Samsung CW-25M064N Erősítő : H/K 247 + H/K The Bridge iPod Docking Station DVD :: Samsung 1080p7 Front : JBL E80 Center : JBL EC25 Füles : Technics RP-F800 Player : iPod mini 6Gb Hangfalkábel : In-Akustik Mikado 2x4.0
Pc : Alaplap: Abit kd7-g, Processzor: Athlon Xp 2100+, Videókártya: MSI GeForce4 Ti4200, Hang: SB Live 5.1, Dvd író: Pioneer DVR-109, Winchester: 160Gb WD, 120Gb IBM, 80 Gb IBM, 40Gb Maxtor, Monitor: Samsung SyncMaster 757NF
Fényképezőgép : Panasonic DMC-FX9
Konzol : Xbox 360

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Akkor lekéstem Gratula hozzá, jó kis kütyü

Köszi szépen!
Tényleg mocskosul jó masina, bár - javarészt a nyelvi hiányosságaim miatt - van még néhány dolog, amiknek a beállításával mégjobbá tehetném, de így is tökéletes. Tegnap 2, ma 4 órát foglalkoztam vele (ti. tegnap óta van netem), de nagyon megéri a befektetett munkát.
Eleinte idegenkedtem ezektől a tevékenységektől, de most hogy belekóstoltam, talán nem is kellene a többi gomb a távra, csak az a 6, ami a kijelző körül van . Na mindegy. Nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten testre lehet szabni! Hihetetlen jó!

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szobik »

...harmony távot tanítani?...
Megoldottam. Tegnap este sötétben nem nagyon akart tanulni, de ma simán ment neki.

Ez megtanul mindent, ami infravörös!!!

pp

Akkor lekéstem
Gratula hozzá, jó kis kütyü
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

...harmony távot tanítani?...
Megoldottam. Tegnap este sötétben nem nagyon akart tanulni, de ma simán ment neki.

Ez megtanul mindent, ami infravörös!!!

pp

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Le tudná valamelyikőtök írni lépésről lépésre, hogy hogyan kell az 525-ös harmony távot tanítani? Sajnos meglehetősen gyér az angol tudásom.

Előre is köszi: pp

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Annyit még hadd kérdezzek, hogy akinek 2 zónás yamaha avr-e van, hogyan mondta meg a távnak, hogy az 1-es zónában lévő részre vonatkozóan kapcsolja alapértelmezettként a műsorforrást?

pp

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csak nyugalom, sokkal jobban fogsz örülni neki ha megjön.
Igazad volt, tbohler, a várakozás csak fokozta az élvezetet! Kiderült, hogy még tegnap reggel megérkezett, csak ugye nem voltam otthon, és az egyik szomszéd vette át. El nem tudjátok képzelni, hogy hogy örültem, amikor megláttam az ajtón a kis papífecnit a "Nálam van egy csomagotok, Ildi" felirattal!

Egyből tipli le, csomag felhoz. Kabát ledob, kés előkap, hogy kinyissam. Erre szól az asszony, hogy hagymát kellene pucolni az ebédhez. Nem voltam ideges .

Na mindegy. Tekintve, hogy még mindig nem kötötték be a netet, gondoltam elmegyek a főtérre - itt van hotspot - és beállítok egy-két dolgot. Ekkor mondja asszony, hogy este úgyis át akar menni a szüleihez, miért nem várok addig. Na jó, akkor majd anyóséknál. Átmentünk - este 7 körül. Addig nem evett meg a türelmetlenség, ne gondoljátok!
Nekiállok állítgatni. Minden frankó. Asszony még beszélget szüleivel, akkor még ismerkedjünk egy kicsit a távval. Próba-cseresznye alapon megnéztem, hogy mit tud még elméletileg kezelni. Én félig meddig csak poénnak szántam néhány hsz-ommal ezelőtt a klímát, de kellemes meglepetésemre nem az - tényleg kezeli. Csak nem néztem meg, hogy mi a pontos típusa, de LG klímák garmadáját sorolja fel, úgyh majd előbb-utóbb az is menni fog.
De ami még talán ennél is kellemesebb, az az, hogy ki tudja kapcsolni az avr-t (ez nekem új), és tökéletesen kezeli a TV-t (ez is új)!

Szóval eddig maximálisan meg vagyok elégedve vele, bár még "kicsit" finomítani kell a beállításokat.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Csak olvasom a hsz-okat, de csak a nyálam csorog egyre jobban: a rohadt posta 2 napja ül az ajánlva feladott távomon! Pedig már a teganp délutánt is nyomkodtam volana, de nem. Úgyh csak  
pp

Sajna a posta már csak ilyen.
Volt már nekem is rossz tapasztalatom velük.
De remélem nem valamelyik alkalmazott nyomogatja otthon helyetted.
Csak nyugalom, sokkal jobban fogsz örülni neki ha megjön.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Csak olvasom a hsz-okat, de csak a nyálam csorog egyre jobban: a rohadt posta 2 napja ül az ajánlva feladott távomon! Pedig már a teganp délutánt is nyomkodtam volana, de nem. Úgyh csak

pp

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: R5TL »

Két újabb pozitív tapasztalat a Harmony 785-tel:

Egyes készülékeknek (pl. bizonyos Thomson TV-k) két különböző stand-bye üzemmódja van, egyszer megnyomva a power off-ot a default, ekkor bekapcsol, ha valamelyik AV bemeneten jelet kap, illetve van egy mélyebb, amikor csak power on-ra kapcsol be újra. Ehhez kétszer kell a power off-ot elküldeni. A gyári távon meg csak power toggle van.

A másik, hogy a Sony CD játszómon tudom használni a manual scan funkciót (a számok elejébe belehallgatni 10/20/30 mp-et), ilyen lehetőség a gyári távval nincs.

(A harmadikat már korábban írtam, hogy a Yamin tudom kapcsolni a Pure Directet, saját távja nem tudja. Idegesítő volt, hogy mindig oda kellett mennem az erősítőhöz ezért, elég gyakran használom ezt a funkciót.)

Számomra kicsit furcsa, hogy ezeket a képességeket miért rejtik el?
Olyan, mint amikor egy autó tud bizonyos funkciót (pl. tempomat), de nem aktiválják. Ott persze megvan az oka, hogy vedd meg extraként. De itt mi értelme van? Ugyanaz a SW van egy készülékben, mint a nagyobb testvérben, és így kell lebutítani?
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ezek az árak a 785-ösre vonatkoznak? 
Jó lenne ...sajna ennyiért "csak" 525 van. 30ezer alatt még nem láttam 785-t.

Hú, most nagy kő esett le! Már azt hittem, hogy én vettem rosszul.
Nekem 23 volt a 785-ös, szürkén, de már elfogyott a srácnál. Én sem láttam máshol 30 alatt, sőt, 36 volt a legkevesebb, amikor kerestem.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Jó lenne ...sajna ennyiért "csak" 525 van. 30ezer alatt még nem láttam 785-t.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Most talán EW-ben a legolcsóbb, 14000.
Hála Istennek ismerősöm MM-ben dolgozik, így megoldottuk okosba 11990-ből. szerintem ez elég barátságos ár érte. De sajnos csak holnap ér ide, mert tegnap munkaidő után tudta lerendezni. De már nagyon várom.
Még egy kérdés: Beüzemelni csak netkapcsolattal lehet? Mert az még pár napig sajnos csak a munkahelyemen van.

Köszönöm a sok hasznos tanácsot meg leírást!

pp

Szívesen segítünk, ha tudunk.
A 12k az jó ár érte Net az kell hozzá, a leírás korrektül navigál ha elakadnál. Bár nem hiszem, hogy gondod lenne. Majd írj a tapasztalatokról.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Hála Istennek ismerősöm MM-ben dolgozik, így megoldottuk okosba 11990-ből. szerintem ez elég barátságos ár érte. De sajnos csak holnap ér ide, mert tegnap munkaidő után tudta lerendezni. De már nagyon várom.
Még egy kérdés: Beüzemelni csak netkapcsolattal lehet? Mert az még pár napig sajnos csak a munkahelyemen van.

Köszönöm a sok hasznos tanácsot meg leírást!

pp

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

R5TL leírt minden lehetőséget. Az acticity-s megoldás szerintem is kényelmesebb. Frissíthető a netről, nehéz olyan eszközt találni, amit ne vezérelne. Konzolok, set top boxok is mennek vele.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Bármilyen tevékenységet tudsz egyedileg definiálni, pl csinálhatsz a sima DVD nézésen kívül egy mp3 hallgatósat is, ahol a TV bekapcsolást kihagyod. 
De azt is lehet, hogy egyedi készülékeket irányítgatsz, mindig amiket épp kell, de kényelmesebb, ha megcsinálsz egy aktivitit. Egyszeri fáradtság (pár perc) de utána sokkal kényelmesebb.

Mostmár egyre világosabbak a dolgok. Ott tartok, hogyha most egy szórakoztató-elektronikai boltban lennék, már tenném is a kosárba a logitechet.

pp

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Aha! Szóval tevékenység. Ilyen "tevékenység" nélkül nem lehet használni? Gondolok itt arra, hogy - ezek makró funkciók, vagy valami olyasmik, ha jól értem - én kapcsolom be külön-külön a gépeket. Pl. ha én DVD-ről szeretnék mp3-as lemezt hallgatni. Akkor ugye kiadok egy "DVD-tevékenység" utasítást, ami kapcsolja a TV-t, a DVD-t, meg az AVR-t. De nekem ehhez nem kell a TV.  
Vagy még jobb példa talán, ha DVD-játékossal szeretnék CD-t lejátszani. A metódus ugyanaz. Hogy mondom meg neki, hogy ne kapcsolja be a TV-t, vagy be tudom-e kapcsolni én magam a készülékeket?

pp

Bármilyen tevékenységet tudsz egyedileg definiálni, pl csinálhatsz a sima DVD nézésen kívül egy mp3 hallgatósat is, ahol a TV bekapcsolást kihagyod.

De azt is lehet, hogy egyedi készülékeket irányítgatsz, mindig amiket épp kell, de kényelmesebb, ha megcsinálsz egy aktivitit. Egyszeri fáradtság (pár perc) de utána sokkal kényelmesebb.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Én tegnapelőtt vettem egy Logitech Harmony 785-öst, kiváltva vele 7 db gyári távot. Mindent remekül visz, sőt, pl. az AV erősítőn lehet vele kapcsolni a Pure Direct-et, amit a gyári Yamaha távval nem lehet! A legjobb az "activity" funkció benne, pl. TV nézés: egy gombnyomásra bekapcsolja a TV-t, UPC set top boxot, a két erősítőt, átváltja a TV-t és erősítőt a megfelelő bemenetekre, és utána egyszerre vezérli az összes eszközt, pl képarány-t a TV-n, hangerőt a receiveren, csatornát a set top boxon vált.
Ha Tv nézésről CD hallgatásra szeretnék váltani, csak egy gombnyomás újra és a nem használt eszközöket ki-, a CD játszót bekapcsolja, az erősítőn pedig átvált a megfelelő bemenetre.

Bocs, biztos sokan tudjátok, de nekem új még és teljesen odáig vagyok tőle.

Nyugodtan mesélj még róla, mert nekem ezek a dolgok teljesen újdonságok, figyelembe véve, hogy az eddigi legdrágább uni távom is csak a tv-t meg a dvd-t kezelte normálisan. Az erősítők távjai közül meg egyik sem (!!!) kezelte a tv-met.
Úgyh én nagyon szívesen olvasok ilyen és ehhez hasonló élménybeszámolót, főleg, hogy mostmár egyre biztosabb, hogy a logitech lesz.

pp

R5TL
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én tegnapelőtt vettem egy Logitech Harmony 785-öst, kiváltva vele 7 db gyári távot. Mindent remekül visz, sőt, pl. az AV erősítőn lehet vele kapcsolni a Pure Direct-et, amit a gyári Yamaha távval nem lehet!
A legjobb az "activity" funkció benne, pl. TV nézés: egy gombnyomásra bekapcsolja a TV-t, UPC set top boxot, a két erősítőt, átváltja a TV-t és erősítőt a megfelelő bemenetekre, és utána egyszerre vezérli az összes eszközt, pl képarány-t a TV-n, hangerőt a receiveren, csatornát a set top boxon vált.
Ha Tv nézésről CD hallgatásra szeretnék váltani, csak egy gombnyomás újra és a nem használt eszközöket ki-, a CD játszót bekapcsolja, az erősítőn pedig átvált a megfelelő bemenetre.

Bocs, biztos sokan tudjátok, de nekem új még és teljesen odáig vagyok tőle.

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha 1 eszközt vezérel, akkor egyből kapcsol. A bekapcsolás a tevékenység választásnál lassú, pl. ha "zene" tevékenységet bekapcsolom, 4-5sec lemegy a számból, mire bekapcsol a sztereó erősítő/mondjuk ez kiküszöbölhető, ha nem teszem be előre a cd-t/. Vagy a "film"-nél, az avr is pár másodperc mire bekapcsol és beáll dvd bemenetre. Engem ezek nem zavarnak, néhány másodperc bőven belefér. Nem stopperrel ülök le filmet nézni
Aha! Szóval tevékenység. Ilyen "tevékenység" nélkül nem lehet használni? Gondolok itt arra, hogy - ezek makró funkciók, vagy valami olyasmik, ha jól értem - én kapcsolom be külön-külön a gépeket. Pl. ha én DVD-ről szeretnék mp3-as lemezt hallgatni. Akkor ugye kiadok egy "DVD-tevékenység" utasítást, ami kapcsolja a TV-t, a DVD-t, meg az AVR-t. De nekem ehhez nem kell a TV.

Vagy még jobb példa talán, ha DVD-játékossal szeretnék CD-t lejátszani. A metódus ugyanaz. Hogy mondom meg neki, hogy ne kapcsolja be a TV-t, vagy be tudom-e kapcsolni én magam a készülékeket?

pp

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó

az érintkezést nem fizikai erővel, hanem az elektromos érintkezés javításával kell megoldani. Ha a tisztítás nem vált be, akkor a kérdéses gombok hátuljára pillanatragasztóval egy kis darab alufóliát kell ragasztani, ez tuttira vezetni fog.
Namost!
Nem kontakthiba van, mert ha nem teszem be a táv alaplapját a házába, hanem simán ráteszem a gombokat, akkor alig kell hozzáérni, és működik. Valószínűleg úgy vannak kialakítva a távtartók a távban, hogy nagyon távol tartják a panelt a gombok érintkezőitől. Ezt tetézi, hogy a hangerőszab. gomb nem is az a legfinomabb, legkisebb gomb, hanem egy rohadt nagy, merev bumszli valami. Gyanítom, hogy az alaplap elhelyezéséért felelős pöckökön lehet valami öntési, vagy valami más hiba, de ennél többet - papírral való kiékelés - nem vagyok hajlandó operálni a távval, mert ha egyszer el szeretném adni a masinát, akkor nem egy szétfaragott valamit szeretnék hozzá adni. Figyelembe véve, h a második gazdija vagyok a masinának, lehet hogy az előző tulajnál is volt ilyen gond, de őt nem zavarta. Lehet hogy csak nekem ilen furcsa, hogy nem elég, ha ránézek a gombra, hanem meg is kell nyomni

pp

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Á, látom Neked is 657-esed van. A kikapcsolása a logitech-kel ugye csont nélkül megy? 
Írod, h lassú a bekapcsolás. Minek a bekapcsolása lassú? A távé, vagy az adott komponensé?

pp

Gond nélkül kapcsolja a Yamahát is. Minden funkciót át lehet rá tenni.
Ha 1 eszközt vezérel, akkor egyből kapcsol. A bekapcsolás a tevékenység választásnál lassú, pl. ha "zene" tevékenységet bekapcsolom, 4-5sec lemegy a számból, mire bekapcsol a sztereó erősítő/mondjuk ez kiküszöbölhető, ha nem teszem be előre a cd-t/. Vagy a "film"-nél, az avr is pár másodperc mire bekapcsol és beáll dvd bemenetre. Engem ezek nem zavarnak, néhány másodperc bőven belefér. Nem stopperrel ülök le filmet nézni

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ennyire nem vagyok hülye! Szerinted nem játszottam ezeket végig?
Nem tudom. Mindenesetre az érintkezést nem fizikai erővel, hanem az elektromos érintkezés javításával kell megoldani. Ha a tisztítás nem vált be, akkor a kérdéses gombok hátuljára pillanatragasztóval egy kis darab alufóliát kell ragasztani, ez tuttira vezetni fog.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”