Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem reflex! Akkor teljesen érthető, zártban sokkal nagyobb a membránkitérés.

cirrus
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: cirrus »

Vagy a reflexdoboz van elhangolva...
Nem reflex!
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.

phazer
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: phazer »

Hát a fiam tegnap mutatta a Braunnal épített 64 literes dobozát, amit egy mozirendszer mélykimenetére kötött, és középerős hangerőn sajnos koppangatott rendesen egy 35W-os erősítőtől.
Vagy a reflexdoboz van elhangolva, de ha ez így lesz nálam is, akkor megy a levesbe, mert még az 5" Focalom is bír ennyit igaz csak 50Hz-en, minden mechanikai zaj nélkül. Shala videóján nem úgy tűnik, hogy nem bírja a szuflát.

Leva épített ebből a tipusból egy szubot és bírja az a hangszóró a dupláját is a 35w teljesítménynek. Lehet hogy valami más probléma lépett fel.
Under Construction

Vendég

Hangsugárzó építés

Itt nem a pénz a fontos. Ugyanannyiért vagy kevesebbért lehet az árához képest többszörös használati értékű hangszórót venni.

jános bácsi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: jános bácsi »

Ja ha SAL akkor ne is csodálkozz 
Én is szidom a SAL-t. SBP2020 20cm-es mélyközép nem ad telt mélyhangot: az 80 és 75Hz között megszűnik. (Test Tone Generator v4.21 progival teszteltem.)

Mégis, ennyi pénzért mit vársz?

perempe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: perempe »

Ja ha SAL akkor ne is csodálkozz 
Én is szidom a SAL-t. SBP2020 20cm-es mélyközép nem ad telt mélyhangot: az 80 és 75Hz között megszűnik. (Test Tone Generator v4.21 progival teszteltem.)
TV: Panasonic TX-32PX20 * DVD: LG DVX9700 * Jazz J9940 hangfalak * DD dekóder: Audio Storm 5.1 Pro * Beltéri: RADIX Delta 2000 plus * épülő alu polcsugárzó (Fountek FW168, Seas 27TBFC/G)

Vendég

Hangsugárzó építés

Ezt a részét, de így már vágom.

Vendég

Hangsugárzó építés

Melyik részét? Ez nem saját membránnal és kosárral készül, nincs hozzá saját pille a H2000-nek, csak a meglévő saját hangszórók alkatrészeivel lehet összerakni. Volt többféle próbálkozás már, eddig hatféle verzió született, nem teljesen egyformák, apró különbségek vannak.

hja Cirrus, a lineáris kitérés egyébként nem befolyásolja a max. membránkitérést, ha a membrán leér a kosárhoz, az nem attól van, mert 5,5 helyett 2,5 az Xlin.

Vendég

Hangsugárzó építés

Ezt most nem értem

Vendég

Hangsugárzó építés

EGyébként mielőtt valaki azt hinné, a H2000-ből csak a 250mm-es braun membrános hsz ilyen bizonytalan, a többinél tiszták a gyártás feltételei.

Vendég

Hangsugárzó építés

Mármér?

Vendég

Hangsugárzó építés

Reméltem is.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hát a fiam tegnap mutatta a Braunnal épített 64 literes dobozát, amit egy mozirendszer mélykimenetére kötött, és középerős hangerőn sajnos koppangatott rendesen egy 35W-os erősítőtől. Vagy a reflexdoboz van elhangolva, de ha ez így lesz nálam is, akkor megy a levesbe, mert még az 5" Focalom is bír ennyit igaz csak 50Hz-en, minden mechanikai zaj nélkül. Shala videóján nem úgy tűnik, hogy nem bírja a szuflát. Neked is ugyanazt tudom mondani, mint Cirrusnak, amit a videón látsz hsz pl. nem koppan soha, még free air üzemmódban sem, mert a lengőrendszer úgy van beállítva, hogy nem engedi le a membránt a kosárig.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hát a fiam tegnap mutatta a Braunnal épített 64 literes dobozát, amit egy mozirendszer mélykimenetére kötött, és középerős hangerőn sajnos koppangatott rendesen egy 35W-os erősítőtől. Nem mindegy mikor és ki gyártotta. 80-at gond nélkül bír a hangszóró.

Vendég

Hangsugárzó építés

Hát a fiam tegnap mutatta a Braunnal épített 64 literes dobozát, amit egy mozirendszer mélykimenetére kötött, és középerős hangerőn sajnos koppangatott rendesen egy 35W-os erősítőtől.
Vagy a reflexdoboz van elhangolva, de ha ez így lesz nálam is, akkor megy a levesbe, mert még az 5" Focalom is bír ennyit igaz csak 50Hz-en, minden mechanikai zaj nélkül. Shala videóján nem úgy tűnik, hogy nem bírja a szuflát.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Könnyen előfordulhat, hogy elsősorban az erősítő volt a kevés!

cirrus
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: cirrus »

Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.

Vendég

Hangsugárzó építés

Pont azért nem tűnt fel, mert a mágneskör kialakítása palástolja kicsit a dolgot, tehát Xmax > Xlin. És a hatféle eddigi lengőrendszer közül egyik-másik szintén jó pozícióban tartotta a lengőcsévét, ezzel megint látszólag növelve a torzítás nélkül megengedhető terhelést.

A kis lineáris kitérésnek, és az alacsony tekercselési magasságnak mondjuk van néhány pozitívuma is.

Vendég

Hangsugárzó építés

Így érthető. Érdekes, hogy ez senkinek nem tűn fel, pedig építettek belőle mélysugárzót elég sokan, igaz ettől nem lett rosszabb, csak a +-2,5mm kevésnek tűnik egy ekkora hsz-nél.

Vendég

Hangsugárzó építés

Nos, az Xmax az én felfogásom szerint nem egyezik egészen azzal az értékkel, amit a lengőcséve magasságából a légrés magasságát kivonva számolsz. Ha jó a lengőrendszer, és a mágneskör simán lehet magsabb a valós érték. Egyébként nem ez a tévedés oka, hanem az hogy eddig nem szedtem szét a hangszórókat, csak lemásoltam a korábbi adatokat, a régi lengőcsévék 50*19mm-esek voltak, 19-7=12, 12/2=+-6. De pár napja végignéztem terhelhetőség és kitérés szempontjából minden H2000 hangszórót, az új adatlapokon a jelenlegi értékek szerepelnek majd. Kevesebb a réz. A mostaniak 50*12mm-esek 12-7=5 5/2=+-2,5. Ez igazán nem az én hibám néhai. ;-)

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

De ez egy braun membrános 250mm-es mélyhsz egyik saját verziója. Xmax-nak valóban +-5,5mm-t írtam rá az adatlapra, de az Xlin a lengőcséve és a mágneskör méretei miatt csak +-2,5mm. Kb. egy hete néztem át a lengőcsévéket.
Hogy mik ki nem derülnek....

Vendég

Hangsugárzó építés

Xmax-nak valóban +-5,5mm-t írtam rá az adatlapra, de az Xlin a lengőcséve és a mágneskör méretei miatt csak +-2,5mm.
Ejnye-bejnye

Vendég

Hangsugárzó építés

De ez egy braun membrános 250mm-es mélyhsz egyik saját verziója. Xmax-nak valóban +-5,5mm-t írtam rá az adatlapra, de az Xlin a lengőcséve és a mágneskör méretei miatt csak +-2,5mm. Kb. egy hete néztem át a lengőcsévéket.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Akkor ez itt nem egy braun lenne? Mert Nekem nagyon annak tűnt, de úgy tudom, hogy az +/- 6 mm-t tud!

Vendég

Hangsugárzó építés

Mint az eredeti verziónak, +-2,5mm Lengőcsévét nem cseréltem benne.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”