Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Házimozi erősítők,processzorok
Még nem láttam olyan erősítőt, amelynek a hangerőskálája 0 dB fölé is megy, de az nem azt jelenti, hogy nem létezik. Milyen típsú erősítőkről van szó?
aláírásomban szerepel: yami rxv750
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Még nem láttam olyan erősítőt, amelynek a hangerőskálája 0 dB fölé is megy, de az nem azt jelenti, hogy nem létezik. Milyen típsú erősítőkről van szó?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
most megnéztem a yamim skáláját és nálam +6.5-ig sikerült feltolnom a hangerőszintet, persze csak üresben, ált. -20 körül nálam már fájdalomküszöb van(meg a szomszédok tűréshatára )
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
erre én is rá akartam kérdezni,hogy most azt hogyan lehet hogy az egyik gyártonak a hangerö kijelzése "-" elöjelü és "db"-ben van megadva?Nálam eddig csak olyanok voltak amik elöjel nélkül 0-80 ig lehetett állitani.
Egyébként azt honnan lehet megtudni vagy beállitani,hogy egy bizonyos hangerö állásnál mennyi a kimenő teljesitmény az erösitön?
Ha mondjuk le akarnám tesztelni hogy az adatlap 1w/1m 91db az ténylegesen mennyi.Honnan tudom hogy mekkorra hangeröre állitsan ahhoz az erösitöt hogy 1w-ot adjon le?
Ha a HK erősitőmnek állitom a hangját akkor miért negativ decibel értékeket mutat, miért nem a ténylegeset? Mi ennek a számozásnak a lényege?
Mit nevezel ténylegesnek?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
A teljes hangerő mindig, minden készüléken a 0 dB. Ehhez képest a kisebb hangerő értelem szerűen negatív előjelű.
Ez készülékfüggő. Az enyém is megy pluszba is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Ha a HK erősitőmnek állitom a hangját akkor miért negativ decibel értékeket mutat, miért nem a ténylegeset? Mi ennek a számozásnak a lényege?
A teljes hangerő mindig, minden készüléken a 0 dB. Ehhez képest a kisebb hangerő értelem szerűen negatív előjelű.
és a +?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
És ezek az új erősítők tudják kezelni a Tóbis-klang hangrendszert?
Azt nem tudja valaki, hogy a Pana SA-XR59 receiver tud videójel konverziót? Azaz ha analóg (RGB vagy S-videó) bemeneten kap videójelet, akkor azt kiadja a HDMI kimenetén?
A katalógus szerint 1080p-re konvertál. A hivatalos oldalról letölthető a katalógus.
Üdv
Az a baj, hogy a katalógust már néztem korábban, de abból nem derül ki, mert erről semmit nem írnak.
Összesen ennyi van benne a készülékről:
A német oldalról letöltöttem a használati útmutatót. Ott sem ír semmit a videó konvertálásról. Az összes, ami ebben a témában használható információ az, hogy 1.2 verziójú a HDMI be-, kimenetek.
Bemásolom a linket, honnan lehet letölteni a használati útmutatót:
http://www.produkte.panasonic.de/servic ... rocess=yes
Azt nem tudja valaki, hogy a Pana SA-XR59 receiver tud videójel konverziót? Azaz ha analóg (RGB vagy S-videó) bemeneten kap videójelet, akkor azt kiadja a HDMI kimenetén?
A katalógus szerint 1080p-re konvertál. A hivatalos oldalról letölthető a katalógus.
Üdv
Az a baj, hogy a katalógust már néztem korábban, de abból nem derül ki, mert erről semmit nem írnak.
Összesen ennyi van benne a készülékről:
Üdv
Üdv. Merrick!Úgy látom meg kell tanulnom gyors és gép-olvasni.
Szia KÉTBÉ!
Nem szabad elaprózni a dolgokat!!!
HARMAN/KARDON AVR 247
Hello
Érdeklődnék,hogy nem tudtok-e a H/K 245 és H/K DVD 37-hez hol lehet magyarnyelvű leírást szerezni?
Előre is köszi
üdv
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
tib10!Ha nincs az erősítőn 1.3-as HDMI bemenet, akkor nem fogja tudni az új hangszabványokat. A Harmanok jelen pillanatban nem tudják ezt. de abban azért gondolkodj el, hogy a hangfalak minőségének is meg kell akkor felelniük az elvárásnak. Tehát nem gagyi center, s hátterek, hanenm normális méretűek legyenek azok is.
Az Onkyo tudja a truehd-t? Van 1.3-as HDMI bemenete, ?
Igen benne van az Onkyo -ban minden dekóder, ami kell a HD hangokoz. A HDMI-je 1.3a verziójú, ráadásúl van benne DCDi Faroudja videóproci is (1080p).
Itt van egy ismertető róla:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1014
Nincs gondom igazán az Onkyo-val, csak mivel nincs lehetőségem meghalgatni nem tudom mire is adjak ki 120.000 Ft-ot.
Bár más erősítő nincs ebben a kategóriában ennyi tudással. De a hangja milyen lehet ? Amit tudok, hogy a Denon-oké gyönyörű. Ezért kérdeztem azt hogy lehet e egy sima 7.1-es erősítőn HD dekódolású hangokat élvezni ha a dekóderek csak a Játékosban vannak integrálva.
Szóval mégegyszer mondom hogy nincs bajom az Onkyo-val de esetleg ha valakinek van ez a tipus az írhatna róla véleményt és tapasztalatot ha megkérhetném. Akár priviben is.
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
NA úgytűnik erölködő vásárlásra adtam a búrám. Blu-rayen lévő PCM hanghoz, hogy átmásszon a a lejátszóból az erölkődőbe ahhoz télleg HDMI kell?
Télleg
És külön multicsatornás dekoder kell az erölkődübe? Vagy vagy az a mezei PCM elég bele ami benne van az összesben? Ergo elég csak egy olyat venni amiben van HDMI és hajrá?
Nem árt ha valóban hallani akarod az új hangformátumok által biztosított eszméletlen hangzást!
Én eldöntöttem a köv erölködőm melyik lesz, Rea4 volt szives felvilágosítani hogy már a kisebbik Onkyo 605E erölködőbe is belerakták az új dekódereket,szal szerintem megéri az árát ami nem is olyan vészes : 119.000 Ft
S a hangja is jó, vagy csak a szolgáltatása kiemelkedő?
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
tib10!
Ha nincs az erősítőn 1.3-as HDMI bemenet, akkor nem fogja tudni az új hangszabványokat. A Harmanok jelen pillanatban nem tudják ezt. de abban azért gondolkodj el, hogy a hangfalak minőségének is meg kell akkor felelniük az elvárásnak. Tehát nem gagyi center, s hátterek, hanenm normális méretűek legyenek azok is.
Az Onkyo tudja a truehd-t? Van 1.3-as HDMI bemenete, ?
Naim-ZU
- tib10
- Nincs visszaút
- Értékelés: 6
Szasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy:
Ha veszek egy 7.1 csatornás erősítőt
PL: Harman Kardon AVR 247 7.1 csatornás Házimozi Rádióerősítő
Folyamatos kimenő teljesítmény: 7x50 Watt (összes csatornán mérve, 8 ohm, 20 Hz 20 kHz) | Beépített DTS-ES Diszkrét/Matrix 6.1/DTS Neo:6 dekóder | Beépített Dolby Digital-EX, Dolby Pro Logic IIx dekóder | 192 kHz/24-bites audio D/A átalakítók | Stereo-Direct üzemmód | Mélyhangkiemelés | EzSet - akusztikai kalibrációs rendszer | AM/FM digitális RDS tuner | Képernyőn megjelenő menü | iPod csatlakozó (The Bridge) | HDMI csatlakozók | Multiroom funkció | Programozott távvezérlő
De nincs benne Dolby Tru HD, DTS-HD és a többi dekóder.
De ha veszek egy BluRay lejátszót ami tartalmazza ezeket a kódolásokat, akkor az rősítő át tudja küldeni mondjuk ezeket a hangokat ?
Remélem körülbelűl értitek a kérdés lényegét.
Vagy vegyem meg az Onkyo TX-SR 605 ös eggyetlen erőlködőt melyben benne van minden dekóder. Ebben az árkategóriában nincs vetélytárs.
Azonban sokkal szívesebben vennék H/K-t, vagy Denon-t.
De a keret akkor is csak 120-130.000 Huf.
THX a segítségért.
Mozi:
Azért egy meghallgatást ejts meg vásárlás előtt.
Mindenképpen szándékozom...
TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Házimozi: Denon 2400H Atmos - Oppo UDP-203 - Focal SIB EVO DOLBY ATMOS 5.1.2
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC
Sztereó 1: Pioneer A-50DA - Mac Studio - ifi iPurifier2 - HQ Player 4 - AQ USB - RME ADI-2 DAC FS - MDR-1AM2
Sztereo 2: Oehlbach XXL® MASTERCLOCK - AQ USB - KORG DS-DAC-10R 1bit DSD ADC/DAC
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Azért egy meghallgatást ejts meg vásárlás előtt.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
NA úgytűnik erölködő vásárlásra adtam a búrám. Blu-rayen lévő PCM hanghoz, hogy átmásszon a a lejátszóból az erölkődőbe ahhoz télleg HDMI kell?
Télleg
És külön multicsatornás dekoder kell az erölkődübe? Vagy vagy az a mezei PCM elég bele ami benne van az összesben? Ergo elég csak egy olyat venni amiben van HDMI és hajrá?
Nem árt ha valóban hallani akarod az új hangformátumok által biztosított eszméletlen hangzást!
Én eldöntöttem a köv erölködőm melyik lesz, Rea4 volt szives felvilágosítani hogy már a kisebbik Onkyo 605E erölködőbe is belerakták az új dekódereket,szal szerintem megéri az árát ami nem is olyan vészes : 119.000 Ft
TV: SAMSUNG S95B QD OLED
Télleg
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Télleg
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]