Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
...teljes mértékben audiofill...
Ez valami vicc? Ezt az alkalmazott hszórók eleve kizárják....
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez érdekes, az "alacsony torzításúra" alatt azt érted, hogy a reflexcsőbe tettél valamilyen hangelnyelő anyagot? Mert akkor ezért kevesli a párod a mélyeket, a reflexcsövet lehet csillapítani csak a levegő szabadon tudjon áramlani benne mert egyébként elmegy a basszus, hiszen zárt felé mozdul el a hangolás.
- excalibur38
- Fórumlakó

- Értékelés: 31
Hangsugárzó építés
Na de szerited jó amit csináltál hozzá nem? Zárt doboz vagy reflex? Azzal, hogy valaki elmegy hozzád és elmondja a véleményét nem sokra mész, ha neked tetszik akkor jó.
Hátsó baszreflexes(2db. cső )
Alacsony torzitásra hangolva.ű
ugy van kialakitva, hogy minél kevesebb levegő jöjjön ki belöle.
Több fül többet hall
Bárkit szivesen látok nálam egy kis meghallgatásra!
a zene levállik a dobozokról, nagyon jó jelenlétérzést ad, a hangszerek és az énekhang nagyon természetesen szólnak benne.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Na de szerited jó amit csináltál hozzá nem? Zárt doboz vagy reflex? Azzal, hogy valaki elmegy hozzád és elmondja a véleményét nem sokra mész, ha neked tetszik akkor jó.
- excalibur38
- Fórumlakó

Hangsugárzó építés
Univerzális váltókkal nem jutsz semmire, azokkal fölösleges próbálkoznod, mert ami mindenhez jó, az igazán semmihez sem. Az SBX miatt úgyis mindenképp mérni kell, annak elég bizonytalanok a paraméterei, a nagy gyártási szórás miatt általában nem azt kapod, ami az adatlapon áll. Így első nekifutásra ennyi. Az meg nem egészen úgy működik, hogy te előre megállapítod, a másodrendű szűrő jó lesz, és fejben kitalálod a váltási frekiket... valami tankönyvi méretezéssel. Szóval a kettős madzagolás helyett (vagy mellett) egy jó váltó kéne inkább a rendszerbe.
Ui: a doboz miféle?
Home-made sk.
Csináltam hozzá váltót ferrit magosat+ minden
nem is szól rosszul ( teljes mértékben audiofill ) ara a zenére amire csináltam ( élő, hangszeres )
de a párom szerint az ő zenéi ( tuc-tuc ) nem szólnak jól. kevesli a baszt.
Szrintem meg épphogy természetes, nem puffogós.
Az lenne a legjobb ha el tudnál jönni hozzám és meghallgatnád és véleményeznéd.
Hát ezért kéne valami váltó hozzá amit ajánlotok.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Univerzális váltókkal nem jutsz semmire, azokkal fölösleges próbálkoznod, mert ami mindenhez jó, az igazán semmihez sem. Az SBX miatt úgyis mindenképp mérni kell, annak elég bizonytalanok a paraméterei, a nagy gyártási szórás miatt általában nem azt kapod, ami az adatlapon áll. Így első nekifutásra ennyi. Az meg nem egészen úgy működik, hogy te előre megállapítod, a másodrendű szűrő jó lesz, és fejben kitalálod a váltási frekiket... valami tankönyvi méretezéssel. Szóval a kettős madzagolás helyett (vagy mellett) egy jó váltó kéne inkább a rendszerbe.
Ui: a doboz miféle?
- excalibur38
- Fórumlakó

Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Segitség kellene hangváltó ügyben.
valami nagyon profi 3 utas 8 ohmos 150W-os kellene, a mit Bi-kábelesre át tudok alakitani ( magas és a közép egybe, a mély külön )
hangszórókészlet: Magas: Monacor DT 109
Közép: SK 1505
Mély:SBX 2530
Azt tudom, hogy a 12 db./ oktávos az jó, de a vágási frekikben ne vagyok otthon.
Nem tudom, hogy mi a jó. Igy néz ki a hangfalam:
[/img]]My Webpage[/url]
esetleg ezek közül valamit érdemes megvenni? talán a visaton közül? My Webpage
Hangsugárzó építés
Cirrus!
Géppel vagy kézzel csiszolsz?
Iszapolás mi?
Pác, olaj, sellak honnan?
Üdv
Rag
Nagyon, de nagyon tetszenek a fekete zongoralak elejű hangfalak
Ne sértődj meg, teljesen természetes a kérdésed, de sajnos majdnam ugyanaz, mintha valaki azt kérdezné, hogy hol kapni váltóalkatrészeket, faanyogakat, hangszórót. Erre simán lehet válaszolni, (fogok is), de a következő - megint abszolut természetes - kérdés az, hogy hogyan kell belőlük jó hangdobozt csinálni, ami egyenlő azzal, hogy akkor hogyan kell politúrozni. Ez már egy kicsit bonyolultabb, mivel a hangdobozkérdéshez elég, ha megtanulod valamilyen szinten az áramtant, felszerelkezel jó eszközökkel (mérések), jóminőségű vissszaadó és erősítő berendezéseid vannak, elolvasol a hangdobozkészítéshez jópár könyvet és átfésülöd az internetet német és angol nyelven néhány hónapon keresztül, plusz finomítod a hallásod. A politúrozással már sajnos más a helyzet. Kevesen csinálják, nem egyszerű, sokan titkolóznak (dédapám receptje, stb...), mivel szépen politúrozó embereknek nincs kenyérkereseti gondjaik --- főleg nyugaton. Ezen kívül még azzal is találkozhatsz hogy nincsenek rögzített aranyszabályok, eltérő módon is el lehet ugyanazt a minőséget érni. A 4-5 alapkönyv nagyjából elérhető, szomszédos fórumokon van saját téma ebben az ügyben. Csak sajnos amíg nem érez rá az ember, pl. hogy mikor kell a hintán előre dőlni, hogy menjen is, nem érzi meg a biciklizés egyensúlyozási törvényeit, nem tud egy kuglóftésztát hőlyagosra kidolgozni, addig nagyon sok csalódás és kudarcélmény fogja érni, viszonylag hamar rlmegy akedve az egésztől.
Ha ebből az derülne ki, hogy le akarlak beszélni róla, akkor tévedsz.
Az jó alapanyagok egyébként aranyárban vannak.
A politúrozáshoz nem használok gépeket.
Van néhány bolt Bp.-n, de tényleg csak egy-kettő.
A felhalmozott kigyűjtést tervezem, hogy kiírom DVD-re, imterneten már nem küldhető mennyiségű szöveg és képanyag.
Mélységesen egyetértek veled.
Én még nem találtam olyan asztals mestert aki tudna politúrozni, ezért kérdezgetlek..
Nagyapám asztalos volt, de nem tudott. Egyszer javította nekem egy szép csöves rádió dobozát, de az szerinte csak lakkozás volt. Engem meg vagy 20 éve érdekel a dolog. Olyan ez mint a erősítőépítés. Régóta akartam egyet építeni, most már fogjuk rá működik is és dobozban van.
Remélem ezt is egyszer kiróbálhatom. Remélem még van 40-50 évem hátra. Hátha...
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Hangsugárzó építés
De ha körberagasztom a korpuszt, hogy dolgozom el a széleket? Vagyis ha mondjuk ráhagyok mondjuk 1 cm-t és ráhajtom a a leendő oldallapok helyére, akkor a sarkoknál gondban leszek.... Érthető egyáltalán , amit leírtam?
Előszőr elkezded az alján(talpán) felragasztani, úgy hogy az anyag középre kerüljön. Ez azért kell mert a doboz mozgatásával felválhat az élénél. Haladsz az előlap fele, majd a teteje jön, és a hátlap majd ismét a talpa. Itt nagyon figyelni kell, mert ha középre illeszted akkor sokkal nehezebb vele dolgozni (egyenesen vágni).
Az oldallapokra már a négyszög, vagy többszög átlóit felrajzoltad, akkor azok mentén beszabod az anyagot. Emiatt csak a burkolóanyag vasatgságával nő meg az oldallap kilógása. Mikor az oldalapokat felragasztod nem kell sajnálni a ragasztót és akkor valószínű hogy nem fog leesni, esteleg berezonálni sem.
De ha körberagasztom a korpuszt, hogy dolgozom el a széleket? Vagyis ha mondjuk ráhagyok mondjuk 1 cm-t és ráhajtom a a leendő oldallapok helyére, akkor a sarkoknál gondban leszek....
Érthető egyáltalán , amit leírtam?
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Hangsugárzó építés
De ha körberagasztom a korpuszt, hogy dolgozom el a széleket? Vagyis ha mondjuk ráhagyok mondjuk 1 cm-t és ráhajtom a a leendő oldallapok helyére, akkor a sarkoknál gondban leszek....
Érthető egyáltalán , amit leírtam?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Hangsugárzó építés
Hali!
Abban esetleg van tapasztalata valakinek, hogy hogyan oldható meg a hangfal bőrrel történő bevonása?
Én burkolni burkoltam minden subbom, de az szövet volt. Itt nagyon nem mindegy sztem milyen ragasztót haszmál az ember, mert könnyen kinyúlik a bőr majd szugorodik. Én első neki futásra vizes alapú padlóragasztót ajánlok az nem bántja valószínűleg. De sztem nem kell különleges bőrre gondolni. El kell menni kárpitos boltba mindenki onnan veszi ott kiválasztod a neked megfelelőt, és estleg tanácsot is kapsz a ragasztót illetően, ha nem akkor telfon könyv...
Hali!
Abban esetleg van tapasztalata valakinek, hogy hogyan oldható meg a hangfal bőrrel történő bevonása? Konkrétan az előlap- teteje/alja + hátulja.
A két oldallap pedig valódi fa... ilyenek pl. asszem a Sonus Faber-ek.
Ezt milyen bőrrel oldják meg?
Csinált már valaki ilyet?
Üdv: Speedy
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Hangsugárzó építés
Hali!
Abban esetleg van tapasztalata valakinek, hogy hogyan oldható meg a hangfal bőrrel történő bevonása? Konkrétan az előlap- teteje/alja + hátulja.
A két oldallap pedig valódi fa... ilyenek pl. asszem a Sonus Faber-ek.
Ezt milyen bőrrel oldják meg?
Csinált már valaki ilyet?
Üdv: Speedy
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Hangsugárzó építés
Interell
1071 Budapest, Dembinszky u. 8. Tel.: 1/342-5029
1151 Budapest, Bogáncs u. 1-3. Tel./fax: 1/306-3801
és a másik:
http://www.szepmestersegek.hu/intro.htm
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Hangsugárzó építés
Cirrus!
Iszapolás mi?
Üdv
Rag
Ne sértődj meg, teljesen természetes a kérdésed, de sajnos majdnam ugyanaz, mintha valaki azt kérdezné, hogy hol kapni váltóalkatrészeket, faanyogakat, hangszórót. Erre simán lehet válaszolni, (fogok is), de a következő - megint abszolut természetes - kérdés az, hogy hogyan kell belőlük jó hangdobozt csinálni, ami egyenlő azzal, hogy akkor hogyan kell politúrozni. Ez már egy kicsit bonyolultabb, mivel a hangdobozkérdéshez elég, ha megtanulod valamilyen szinten az áramtant, felszerelkezel jó eszközökkel (mérések), jóminőségű vissszaadó és erősítő berendezéseid vannak, elolvasol a hangdobozkészítéshez jópár könyvet és átfésülöd az internetet német és angol nyelven néhány hónapon keresztül, plusz finomítod a hallásod. A politúrozással már sajnos más a helyzet. Kevesen csinálják, nem egyszerű, sokan titkolóznak (dédapám receptje, stb...), mivel szépen politúrozó embereknek nincs kenyérkereseti gondjaik --- főleg nyugaton. Ezen kívül még azzal is találkozhatsz hogy nincsenek rögzített aranyszabályok, eltérő módon is el lehet ugyanazt a minőséget érni. A 4-5 alapkönyv nagyjából elérhető, szomszédos fórumokon van saját téma ebben az ügyben. Csak sajnos amíg nem érez rá az ember, pl. hogy mikor kell a hintán előre dőlni, hogy menjen is, nem érzi meg a biciklizés egyensúlyozási törvényeit, nem tud egy kuglóftésztát hőlyagosra kidolgozni, addig nagyon sok csalódás és kudarcélmény fogja érni, viszonylag hamar rlmegy akedve az egésztől.
Ha ebből az derülne ki, hogy le akarlak beszélni róla, akkor tévedsz.
Az jó alapanyagok egyébként aranyárban vannak.
A politúrozáshoz nem használok gépeket.
Van néhány bolt Bp.-n, de tényleg csak egy-kettő.
A felhalmozott kigyűjtést tervezem, hogy kiírom DVD-re, imterneten már nem küldhető mennyiségű szöveg és képanyag.
Hangsugárzó építés
Cirrus!
Iszapolás mi?
Üdv
Rag
Hangsugárzó építés
Érdekelne, hogy Hivi B3S hangszórókból csinált-e valaki zárt kisdobozt?
Hangsugárzó építés
Röviden, vagy hosszan?
RÖVIDEN:
- felületelőkészítés (citlingezés, csiszolás 120-astól kb. 600/1000-esig, pácolás, olajozás=tüzesítés)
- pórustömítés (iszapolás)
- csiszolás
- alaprétegek labdázása (olajban poliTÚROZÁS) + csiszolás, 3-5X, közben min. 24h szárítás minden labda teljes kidolgozása után
- kiPOLÍROZÁS egyre hígabb sellak-kal, természetesen csiszolás, a végén 2000-essel
- kihúzás tiszta alkohollal
- íberolás (überolás)
- tehetségtől, ügyességtől függően 0,5-1,5 év gyakorlás
Tavaly előtt ősszel kezdtem tanulni.
1. Kuglófot sütni meg lehet próbálni szakácskönyvből is, de ha olyan lett mint a nagymamámé, az csak a véletlen műve.
2. Zongorázni meg lehet tanulni 4 óra alatt. Csak 20 év kell hozzá, napi 4 órával.
Persze el lehet érni különböző szinteket, de ha én a legjobbat akarom?
Hangsugárzó építés
Örömmel jelenthetem hogy több mint egy év kisérletezés után az elfogadható politúrozás közelébe kerültem. Már tükrös, számomra majdnem elfogadható felületet tudok előállítani.
Szia Cirrus!
Hogyan kell politúrozni? De komolyan. Engem már régóta érdekel, de még nem nagyon juttottam vele semmire..
Üdv
Rag
a válasz akár jöhet privátba is.
Hangsugárzó építés
Mikor láthatunk ilyen felületkezelésű hangfalat is?
Hát a kis cipősdoboz méretű (LS 3/5a oldalhosszú) dobozka csak 80%-os minőségű, de ha lesz időm szépen fotózni akkor már jól fog mutatni, de még nem gyári kvalitás. A hangja viszont jó. (Vifa pl 14 W és Seas Noferro 900), ez az amibe több mint egy év kisérletezés után ünnepélyesen elhelyeztem és rögzítettem a belső terébe a váltót.
Hangsugárzó építés
Mikor láthatunk ilyen felületkezelésű hangfalat is?
Hangsugárzó építés
Örömmel jelenthetem hogy több mint egy év kisérletezés után az elfogadható politúrozás közelébe kerültem. Már tükrös, számomra majdnem elfogadható felületet tudok előállítani.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Pontosan mire gondolsz?
Mondtam már, kevés a mágnes, és az ekkora méretű dobozt ált. a terhelhetőség sínyli meg.
Hangsugárzó építés
Hát ,ha tényleg megfelel a mérésre,akkor megrendelem.köszi..
Semmi cikizés, semmi kedv-elvevés, csak egy infó, amit majd később fogsz hasznosítani, ha már megvannak a sikerélményeid a mérésekkel:
HA JÓ A FÜLED, ÉS MÁR MENNEK A MÉRÉSEK, AKKOR ÉSZRE FOGOD VENNI. HOGY KELL EGY KORREKCIÓS FÁJL A MIKROFONHOZ.
De ez most semmiben ne befolyásoljon!
köszi a jótanácsot.
hát... a fülem jó,vagy legalább is nem olyan rossz,jó volt.néhány éve zajos géek melett dolgozom és romlott valamit a hallásom.majd kiderül hogy mire megyek vele.
annyit most is észreveszek a ládán,hogy nem egészen úgy szól ,ahogy a másik kettő,bár azok sem gyári hangfalak,de egyész szépen szólnak.a mostani (ami készül) vagy sok a közép ,vagy bizonyos frekvenciák kevesebbek,nem olyan szép telt a hangzása mint a másik párnak.bár az is eszembe jutott hogy másképp szól egy hagnfal magában és más párban (stereóban).mert ha mind a három szól nem hallani akkora külömbséget.de tény hogy valamit változtatni kell rajta.....