Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

De bezony ám....

És hogy ON is legyek:

Végre megvásárolhatóak a MAM-A Gold extra minőségű DVD lemezek is, csillognak rajtuk a friss Artisjus hologramok (mert hát a Szervezet rosszhiszeműen azt feltételezi rólam, hogy nem csak a saját házi videóimat fogom archiválni rajtuk)

Bespájzoltam magamnak egy párat
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én még azért nem tartok ott, messze nem Pont tegnap voltam egy nagy gurunál, kb. 8 m2-es falfelületen több ezer LP, gyönyörű polcokon sorakoztak

A tároló bútorom már nekem is megvan hozzá....

Csak nem Gazdagréten jártál?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

3 különböző kiadó vadonat új 180gr-os nagyon high-end LP-vel nekem is volt korábban olyan jelenségem, hogy bizonyos felüteten zavaróan zajos, mintha az anyag préseléskor ott nem folyt volna meg rendesen. Szemmel és kézi nagyítóval nem láttam semmit, se sérülés, se kosz. Márkát hadd ne mondjak.

Nekem ez is egy tényező volt ahhoz, hogy leszokjak az LP-ről.

Azért ez kevés indok, hogy leszokjam az lpröl és persze már elég szép gyűjteményem is összejött az idök folyamán, amin szabad óráimba kikapcsol.
Utoljára Classic records két kiadványa is préshibaszerű jelenséget produkált, de pár mosás után eltűnt.

Ahogy mondtam, ez a préselési probléma az egyik tényező. Tudjuk mindannyian, az LP zenélés is sok-sok kompromisszummal és problémával tarkított, nálam a CD hang a rendszer javulások közepette gyorsabban fejlődött, nehezebb is az LP-k beszerzése, ezért ma már nem költök rá, félre van téve.

dominique

Egyelőre még nem szólt vissza Feri, ha holnap ide tudja adni, akkor lenne hétvégi Schumann rádiózás. Ha most nem jön össze, akkor legközelebb kb 2 hét múlva lesz szabad a készülék.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

A negyedik jól szól, mondjuk bosszantóan magas az alapzaj, vagy miapék, de számottevően nem ront a zene élvezetén. 
Feladom

3 különböző kiadó vadonat új 180gr-os nagyon high-end LP-vel nekem is volt korábban olyan jelenségem, hogy bizonyos felüteten zavaróan zajos, mintha az anyag préseléskor ott nem folyt volna meg rendesen. Szemmel és kézi nagyítóval nem láttam semmit, se sérülés, se kosz. Márkát hadd ne mondjak.

Azért ez kevés indok, hogy leszokjam az lpröl és persze már elég szép gyűjteményem is összejött az idök folyamán, amin szabad óráimba kikapcsol.
Utoljára Classic records két kiadványa is préshibaszerű jelenséget produkált, de pár mosás után eltűnt.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Én még azért nem tartok ott, messze nem
Pont tegnap voltam egy nagy gurunál, kb. 8 m2-es falfelületen több ezer LP, gyönyörű polcokon sorakoztak

A tároló bútorom már nekem is megvan hozzá....

PS: Nagyon várom a beszámolódat a kis Acoustic Revive hullámgenerátorról!
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A negyedik jól szól, mondjuk bosszantóan magas az alapzaj, vagy miapék, de számottevően nem ront a zene élvezetén. 
Feladom

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ma délelőtt vettem át 2 új NAIM LP-t a Pennában.  
Asszem ez volt az utolsó. Vagy én vagyok nagyon peches, vagy...

Eddigi 4 NAIM LP-mből 2 nagyon kiábrándító. Az egyik préselési hibás volt, az ma ki lett cserélve egy másik lemezre, amit most tettem fel: az egész A oldala full torz . A harmadik lemezemen csak 1 olyan szám van, amiben énekelnek is. Hát a hölgy hangja iszonyatosan torz, de puff neki, a többi 8 akusztikus szám rendben van. A negyedik jól szól, mondjuk bosszantóan magas az alapzaj, vagy miapék, de számottevően nem ront a zene élvezetén.

Feladom

Akkor nekem eddig szerencsém volt a naim Lpkel.
de más is panaszkodot préselési hibákra
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Azért nagyon kíváncsi lettem, a hifiben is van egy csomó megmagyarázhatatlan jelenség, István, ha sikerül kipróbálnod, légyszives majd számolj be róla

Beindult a próba projekt, még várok egy privi választ a Feritől. Egy kis szervezéstől függ, így lehet, hétvégén már tudok véleményt mondani.

Feri, nézd meg a postaládát.

Üdv IStván

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Visszatéretve a Schumman sugárzásra, az egyik este beizzítottam a guglit, és átolvastam egy csomó kapcsolódó cikket. 
Többnyire feng-shuis/ezoterikás oldalak jöttek elő, de NASA-s oldalt is találtam. Hát eléggé megosztott a dolog. Nem állítom, hogy megértettem volna az egészet, de van bennem némi frász ezzel a 7,83 Hz-es generátorral kapcsolatosan. Sok, nem csak �hifis� alkalmazásban is vannak ilyen készülékek. Már az is ijesztő, hogy a környezetünk amúgy is bővelkedik az agyhullámainkat befolyásoló sugárzásokkal, de hogy én még hazavigyek egy olyan kütyüt, ami � ha jól értettem � elméletileg kioltja, vagy leszigetel azoktól a bizonyos, legnagyobb amplitúdóval mért környezeti 7,83 Hz-es rezonanciákat, hát?

Keresés közben sok olyan véleményt olvastam, mely megkérdőjelezi az ilyen generátorok feltétlenül pozitív hatását.

Azért nagyon kíváncsi lettem, a hifiben is van egy csomó megmagyarázhatatlan jelenség, István, ha sikerül kipróbálnod, légyszives majd számolj be róla 

Nekem az ebben a nagy kérdőjel, hogy ha letezik a Schumann rezonencia, akkor miért kell mesterségesen még rátenni, vagy fokozni. Ha ezzel az RR-77 generátorral árnyékolni, vagy a zavaró többi RF-et akarjuk elnyomni, ahhoz nagyon nagy intenzitással kellene ennek a kicsi generátornak működni. Miközben rádiótechnikából tudható, a hatásos teljesítményű alacsonyabb frekik gerjeszteséhez ennél sokkal nagyobb áramú-antennájú masinák kellenének. Ha az RF teljesítmény kicsi, akkor meg csupán ez a készülék csak interferál a jelenlévő összes többi RF-el. Továbbá, ha igaz az állítás vele kapcsolatban, akkor a GSM 900-1800Mhz frekit is el kellene nyomnia, Ezt könnyű lesz ellenőrizni.

A sok Schumann RF-el kapcsolatos blablák között én az egyik legtisztességesebb dolognak ezt a szlovák mérőállomást tartom, félóránként felteszik a spektrumot.
http://147.175.143.11/schr-e/index.php

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Visszatéretve a Schumman sugárzásra, az egyik este beizzítottam a guglit, és átolvastam egy csomó kapcsolódó cikket.

Többnyire feng-shuis/ezoterikás oldalak jöttek elő, de NASA-s oldalt is találtam. Hát eléggé megosztott a dolog. Nem állítom, hogy megértettem volna az egészet, de van bennem némi frász ezzel a 7,83 Hz-es generátorral kapcsolatosan. Sok, nem csak hifis alkalmazásban is vannak ilyen készülékek. Már az is ijesztő, hogy a környezetünk amúgy is bővelkedik az agyhullámainkat befolyásoló sugárzásokkal, de hogy én még hazavigyek egy olyan kütyüt, ami ha jól értettem elméletileg kioltja, vagy leszigetel azoktól a bizonyos, legnagyobb amplitúdóval mért környezeti 7,83 Hz-es rezonanciákat, hát?

Keresés közben sok olyan véleményt olvastam, mely megkérdőjelezi az ilyen generátorok feltétlenül pozitív hatását.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ma délelőtt vettem át 2 új NAIM LP-t a Pennában.

Asszem ez volt az utolsó. Vagy én vagyok nagyon peches, vagy...

Eddigi 4 NAIM LP-mből 2 nagyon kiábrándító. Az egyik préselési hibás volt, az ma ki lett cserélve egy másik lemezre, amit most tettem fel: az egész A oldala full torz . A harmadik lemezemen csak 1 olyan szám van, amiben énekelnek is. Hát a hölgy hangja iszonyatosan torz, de puff neki, a többi 8 akusztikus szám rendben van. A negyedik jól szól, mondjuk bosszantóan magas az alapzaj, vagy miapék, de számottevően nem ront a zene élvezetén.

Feladom

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

További info a Schumann rezonancia és az elektromágneses szennyeződés hatásairól. 
Egy tanulmány szerint, ami 19 páciens viselkedését, tüneteit vizsgálva arra jutott, hogy az elektromágneses sugárzás szerepet játszik a krónikus fáradtság, depresszió, általános rossz közérzet, stb, kialakulásában. Nem olvastam teljesen végig, mert hosszú a cikk, de mintha azt mondaná, hogy különböző elektromágneses védelmek hatására pozitiv irányban változott az általános közérzet és számos fent felsorolt tünet is javulásnak indult.

"Results: Three different designs of the EM potential shield were tested for a duration of 4 weeks each consecutively and with continuous exposure. By 12 weeks of exposure, all the parameters evaluated were significantly improved above baseline value. The scores for overall well-being correlated best with the scores for brain fog, fatigue and cognitive impact, suggesting an important cognitive aspect of this syndrome. Out of four CFS patients who were totally disabled prior to intervention, all four had part-time work by the end of the study. All 14 CFS patients with allergies noticed a significant amelioration of symptoms with less need for allergy medications, at the end of the study."

cikk

A jelenség létezik. Annyira komolyan, hogy van egy tudományosnak mondott HAARP program, Alaszkán telepített antenna erdővel, ahol mesterségesen akarják befolyásolni a természetes alacsony frekis rádióhullámokat.

http://www.haarp.alaska.edu/

Nagyon sok ellenzője van, nem csak zöld szervezetek, azzal vádolják, hogy ez elsősorban katonai célokat szolgál, az itt kibocsátott rádióhullámokkal a föld teljes élővilágát, és főleg az embereket tudják hangulat és fiziológiai állapotában befolyásolni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

További info a Schumann rezonancia és az elektromágneses szennyeződés hatásairól.

Egy tanulmány szerint, ami 19 páciens viselkedését, tüneteit vizsgálva arra jutott, hogy az elektromágneses sugárzás szerepet játszik a krónikus fáradtság, depresszió, általános rossz közérzet, stb, kialakulásában. Nem olvastam teljesen végig, mert hosszú a cikk, de mintha azt mondaná, hogy különböző elektromágneses védelmek hatására pozitiv irányban változott az általános közérzet és számos fent felsorolt tünet is javulásnak indult.

"Results: Three different designs of the EM potential shield were tested for a duration of 4 weeks each consecutively and with continuous exposure. By 12 weeks of exposure, all the parameters evaluated were significantly improved above baseline value. The scores for overall well-being correlated best with the scores for brain fog, fatigue and cognitive impact, suggesting an important cognitive aspect of this syndrome. Out of four CFS patients who were totally disabled prior to intervention, all four had part-time work by the end of the study. All 14 CFS patients with allergies noticed a significant amelioration of symptoms with less need for allergy medications, at the end of the study."

cikk

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Azok az SPDIF feliratú bemenetek pont a Te Teacod RCAs digitális kimenetéhez fognak csatlakozni. A szimmetrikus kimenetet meg egy egyszerű átalakítóval hozzá tudod kötni egy RCA kábelhez.
Hiii, ezt beneztem! Az a hatszogu ize megzavart.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Csak ne olyan lelkesen Ez profi cucc, nem hifizésre való
Óóó én is nagyon profi vagyok! (és szerény )

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Hu de klassz. Ilyenben gondolkoztam és is!
Majd jól megfüleljük!! :smile19:

Csak ne olyan lelkesen Ez profi cucc, nem hifizésre való

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Jut eszembe? Nem kell bajaratni egy clockot? Szivesen kiprobalnam, s egyben be is jaratnam - ha lehet firewire bejarattal is.
Nem nagyon értem a kérdést. A clock az clockolandó eszköz clock vagy digitális bemenetére csatlakozik. A firewire viszont adat átviteli célokat szolgál, nem tudok olyan eszközről, ami ezt órajel fogadására használná, így aztán az órajelgenerátoroknak nem szokott firewire kimenete sem lenni. Legalábbis tudomásom szerint. Szivesen tanulok persze, ha mégsem így lenne.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Azok az SPDIF feliratú bemenetek pont a Te Teacod RCAs digitális kimenetéhez fognak csatlakozni. A szimmetrikus kimenetet meg egy egyszerű átalakítóval hozzá tudod kötni egy RCA kábelhez.
Tökéletes válasz!

Annyi kiegészítést még tennék hozzá, hogy a gépen belül egy jumperrel át lehet kapcsolni, hogy az XLR kimeneten milyen szintű jel menjen át, -10 dBV-re kell átkapcsolni a képen pirossal jelzett jumpert.

ezt írja a user manual az XLR-RCA bekötésről:

"The DAC can drive unbalanced inputs as easily as balanced ones.
Pin 2 of out XLR should be feeding “signal” of the RCA, pin “1” should
be connected to “shield” and pin “3” should be disconnected. If ready
made XLR to RCA adapter is used, make sure pin 3 is disconnected inside
(typically it’s shorted to gnd).

Hifritz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hifritz »

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Mi a teendo, ha szeretnek egy ilyen Mytek dac-ot, viszont a a futomuvon (Teac VRDS T1) csak digitalis rca (vagy hogy hivjak) kimenet van, az erositon (Copland CSA 14) pedig csak rca bemenet van?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Majd jól megfüleljük!! :smile19:

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hali »

Jut eszembe? Nem kell bajaratni egy clockot? Szivesen kiprobalnam, s egyben be is jaratnam - ha lehet firewire bejarattal is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hali »

Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Penna-hírek

Mitől lesz egy anyag Dupla DSD?
Úgy hogy nem 64x (44.1kHz) = 2.8 MHz, hanem 128x (44.1kHz) = 5.6 Mhz a mintavételezés 1 biten. Vagyis a normál DSD (64x) duplája =128x.

Nagyon köszönöm!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Mitől lesz egy anyag Dupla DSD?
Úgy hogy nem 64x (44.1kHz) = 2.8 MHz, hanem 128x (44.1kHz) = 5.6 Mhz a mintavételezés 1 biten. Vagyis a normál DSD (64x) duplája =128x.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”