Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Mitől lesz egy anyag Dupla DSD?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4020

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Bréking nyúúúz!

Tovább bővül a Penna profi audio termék portfoliója. A híres nevezetes Mytek Digital mastering minőségű A/D és D/A valamint D/D konverereit, precíz studió órajelgenerátorait megéri majd kipróbálni és egyáltalán figyelembe venni azoknak akik igényesen akarnak felvételeket készíteni, utómunkázni. A Mytek Digital ugyanolyan high-end profi termék, mint amilyen az MC2 Audio, A Danley vagy az Evidence Audio a maga nemében.

http://www.mytekdigital.com/index.htm

Egyik igen figyelemre méltó termékük a kifejezetten megfizethető stereo96 DAC.

http://www.mytekdigital.com/products/stereo96dac.htm

Ebben egy 10 ps alatti precizitású stabil órajel generátor gondoskodik 192k/24 bites felbontásig a bejövő SPDIF vagy AES/EBU jelek újraidőzítéséről és része a SuperLock áramkörnek a jitter szűrése is, ami a gyártó szerint 100% immunitást biztosít a jitter ellen Fejhallgató erősítő is van benne (AB osztályú, nagy áramú) és az XLR szimmetrikus kimenetek szintje egy hangerő szabályzóval állítható (belül egy kapcsolóval a profi + 4 dBm szintről a konzumer szintre is átkapcsolható és így hagyományos hifi rendszerekben is használható lesz). Ami pedig nekem kifejezetten fontos benne: nagy méretű toroid trafót használó lineáris tápegysége van. Szóval igéretes cucc, majd még a többiről is írok, a 8 csatornás 8x192 tipusú termékük azért is érdekes,
mert van hozzá firewire kártya és ráadásul le tud játszani DSD és dupla DSD anyagokat is, már csak lejátszó szoftvert kell majd találni, ami képes velük megküzdeni, és az maga a nirvana akkor.

http://www.mytekdigital.com/products/8x192adda.htm

A legjobb persze az ár: a mastering minőségű Stereo96 DAC ára olyan kb 250.000.- Ft nettó lehet majd, ha beérkezik az első adag. Talán március második felében vagy az után.

A gyártó honlapján egy csomó összehasonlítás, mintafelvétel található, például a Benchmark-hoz, Prism-hez, Protools-hoz és Apogee-hez képest is:

http://www.mytekdigital.com/compare/index.htm

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ha már Evidence kábel...

Egy cikk részlet alább a Guitarist Magazine-ból, ahol Buddy Wittington, a Bluesbrakers és John Mayall gitárosa (1993 -óta) nyilatkozik és megemlékezik az Evidence kábelekről is, az erről szóló rész kiemelve alább a képen.

Egy kis zenét itt lehet hallgatni tőle:

http://www.myspace.com/buddywhittington

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Na ez érdekes lesz, Istvan01 merre vagy? 
Acoustic Revive RR77 Schumann generator teszt a 6moons.com-on.

http://www.6moons.com/audioreviews/acou ... /rr77.html

Már olvastam, úgy tűnik meg vannak elégedve, persze a 6moons-nál ritka az elmarasztalás. Talán egy próbát majd én is megejtenék.

Akár össze is tudjuk esetleg hozni valamikor.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3553

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Már olvastam, úgy tűnik meg vannak elégedve, persze a 6moons-nál ritka az elmarasztalás. Talán egy próbát majd én is megejtenék.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Leben RS28CX előfok phonoval, külső táppal, teszt a 6moons-ból szintén.

http://www.6moons.com/audioreviews/leben5/preamp.html

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

"Csak olyan rendszerben működik jól, aminek egyensúlyban van a hangja" 
Szerintem minden magyar hifista szerint az ő rendszere ilyen. .....de a szomszéd cumoja magasba húz meg ken.

Nagy igazság, erre nem is gondoltam

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hali »

Szerintem minden magyar hifista szerint az ő rendszere ilyen. .....de a szomszéd cumoja magasba húz meg ken.

Lagalabb akkor a Penna tenyleg eltud adni hehany spulnyit ebbol a kabelbol.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Hali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Hali »

Már több éve használok nirvana "hifi" szerelőkábelből készített IC ami alul felül vág, de a hibái ellenére szeretem. Akkor ez a zenekari madzag kiválthatná?
A komoly válasz:

az Evidence nagyon puritán hangú kábel, olyan értelemben hogy tömör hangja van, sehol semmi hozzáadás vagy elvétel, egyben van az egész, kiváló ritmikai képességgel. Nincs benne semmi mesterséges íz, nem kiabál, nem hangsúlyoz, nem bíz a képzeletre semmit. Csak olyan rendszerben működik jól, aminek egyensúlyban van a hangja. Ezért nem feltétlenül való mindenhová, hiszen sokszor az elhelyezés meg a családi béke (na meg a költségek) miatt olyan kompromisszumokat kell a rendszer használatakor eltűrni, amit tudva vagy tudatlanul de a rendszer egy másik pontján, kábellel, asztallal, aláttétekkel, egyebekkel kompenzálunk.

Ez jól hangzik!
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Elkezdjük a MAM-A cd és DVD kiküldését
Zsír
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Elkezdjük a MAM-A cd és DVD kiküldését, emailben Vásárhélyi Gábor kollégám a héten mindenkivel fel fogja venni a kapcsolatot van - e változás a rendelésben közölt mennyiségben, címben, stb.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Már több éve használok nirvana "hifi" szerelőkábelből készített IC ami alul felül vág, de a hibái ellenére szeretem. Akkor ez a zenekari madzag kiválthatná?
A komoly válasz:

az Evidence nagyon puritán hangú kábel, olyan értelemben hogy tömör hangja van, sehol semmi hozzáadás vagy elvétel, egyben van az egész, kiváló ritmikai képességgel. Nincs benne semmi mesterséges íz, nem kiabál, nem hangsúlyoz, nem bíz a képzeletre semmit. Csak olyan rendszerben működik jól, aminek egyensúlyban van a hangja. Ezért nem feltétlenül való mindenhová, hiszen sokszor az elhelyezés meg a családi béke (na meg a költségek) miatt olyan kompromisszumokat kell a rendszer használatakor eltűrni, amit tudva vagy tudatlanul de a rendszer egy másik pontján, kábellel, asztallal, aláttétekkel, egyebekkel kompenzálunk.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Szégyenlős kérdésre szégyenlős válasz

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Evidence és Zu kábelek tökéletes harmóniában.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A ZENÉT lehet élvezni egy Evidence kábelen keresztül is..nem okvetleneül szükséges az "élvezethez" Nordost,Siltech,VDH,Kimber,HT stb...

de ez a tabula rasa fogalom,+ a (szokásos?) gondolkodás ma a hifiben/háááájendben

Nagyon eretnek álláspont ez vagy mi a szesz? Illetve szösz.

Csak a biztos értés végét, én az 1 %-ot erősítem, hallgatom a ZENÉT (van benne pár méter Evidence na)

Szintén zenész...

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

A ZENÉT lehet élvezni egy Evidence kábelen keresztül is..nem okvetleneül szükséges az "élvezethez" Nordost,Siltech,VDH,Kimber,HT stb...

de ez a tabula rasa fogalom,+ a (szokásos?) gondolkodás ma a hifiben/háááájendben

Csak a biztos értés végét, én az 1 %-ot erősítem, hallgatom a ZENÉT (van benne pár méter Evidence na)
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

a hifisták 99% úgy is zsigerböl el fogja utasitani ezt a (sztem) járható utat  ,innét aztán...

Te tudsz valamit ...

maradék meg élvezi a ZENÉT...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

a hifisták 99% úgy is zsigerböl el fogja utasitani ezt a (sztem) járható utat  ,innét aztán...

Te tudsz valamit ...

maradék meg élvezi a ZENÉT...
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

A "fura" csatlakozók miatt sem illeszkedik általában. Ahogy nézem ezt a Siren II kábelt be sem tudnám kötni, mert jack-es csatlakozókkal van szerelve.

Mondjuk ha jobban belegondolok, ez sokkal logikusabbnak tűnik, mint a "banános kábelezés". Persze jó lenne tudni, hogy mennyire van ennek jelentősége. Gondoltam rá, hogy ilyenre alakítom át a hangfalam, kényelmesebb lenne (épp még épül a végleges hangváltó), csak nem sokkal vagyok előrébb, mert az erősítő úgysem ilyen.

A Siren II kábelt én például csupaszon használom az erősítő végén és SpeakOn csatlakozóval a hangfal végén, általában a pro világban bulkban, csatlakozók nélkül szokták venni és mindenki saját maga szereli a csatalkozókat, sokszor a kábelhosszt sem lehet pontosan tudni előre.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: andix »

Azt nem mondtuk, hogy nem jó... Sőt.  
A pro cuccok nagy része azért nem illeszkedik vagy illeszkedhet egy átlag hifi rendszerbe, mert nem nagyon van nekik az, amit egy kicsit leegyszerűsítve "szinezésnek" lehetne mondani.
A hifiben pedig sokszor a cserék oka a hibák más hibákkal történő kompenzációja (nagyon leegyszerűsítve a kérdést).

A "fura" csatlakozók miatt sem illeszkedik általában. Ahogy nézem ezt a Siren II kábelt be sem tudnám kötni, mert jack-es csatlakozókkal van szerelve.

Mondjuk ha jobban belegondolok, ez sokkal logikusabbnak tűnik, mint a "banános kábelezés". Persze jó lenne tudni, hogy mennyire van ennek jelentősége. Gondoltam rá, hogy ilyenre alakítom át a hangfalam, kényelmesebb lenne (épp még épül a végleges hangváltó), csak nem sokkal vagyok előrébb, mert az erősítő úgysem ilyen.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”