Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Mondjuk részben megértem, hogy a pro cuccok nem hifizésre valóak, másfelől meg az motoszkál a fejemben, hogy a pro kábelek is arra vannak mint a hifi cuccok, hogy hangfrekvenciás jelet vigyenek át. Meg aztán ha mondjuk a felvételeknél az elektromos gitár vagy a mikrofon ilyen kábelekkel(pl Lyric HG) vannak a rögzítő cuccokra kötve akkor nekem miért nem jó otthon?

Azt nem mondtuk, hogy nem jó... Sőt.

A pro cuccok nagy része azért nem illeszkedik vagy illeszkedhet egy átlag hifi rendszerbe, mert nem nagyon van nekik az, amit egy kicsit leegyszerűsítve "szinezésnek" lehetne mondani.
A hifiben pedig sokszor a cserék oka a hibák más hibákkal történő kompenzációja (nagyon leegyszerűsítve a kérdést).

A pro cuccok egy része olcsó és a gazdaságosság, meg a tartósság a legfontosabb szempont ezek gyártása és a megvásárlása során. Viszont a pro világ high-endje (mint az Evidence, az MC2 Audio vagy a Danley) a tervezés során általában csak és kizárólag az élő zenével mérődik össze, koncert hangosság mellett. Ott viszont már csak a zeneileg semleges állja meg a helyét, amellett, hogy gazdaságosnak és tartósnak is kell lennie. Talán kivételt a gitárkábelek képeznek ez alól, ahol egy kis jóindulatú szinezés még jót is tehet a gitárerősítő hangjának.

Szóval a naturális hangzás nem feltétlenül mindenkinek a rendszerében működhet. Ezért javaslok egy kis óvatosságot. Egy semleges hangú komponens cseréje, könnyen az egész rendszer cseréjéhez vezethet végül is Ráadásul a pro világban a bullshit faktor sokkal alacsonyabb, mint a hifiben, ezzel szemben a wife acceptance factor szintén alacsony, igen nehéz egy átlag feleségnek egy Danley hangfal nappaliba történő költöztetését megmagyarázni

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Tiszta, hogy hangosításra van:)

Aha

Hűűű És milyen? Mi volt előtte?

Hééé, ez hifi és nem hangosító fórum

Mondjuk részben megértem, hogy a pro cuccok nem hifizésre valóak, másfelől meg az motoszkál a fejemben, hogy a pro kábelek is arra vannak mint a hifi cuccok, hogy hangfrekvenciás jelet vigyenek át. Meg aztán ha mondjuk a felvételeknél az elektromos gitár vagy a mikrofon ilyen kábelekkel(pl Lyric HG) vannak a rögzítő cuccokra kötve akkor nekem miért nem jó otthon?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

a hifisták 99% úgy is zsigerböl el fogja utasitani ezt a (sztem) járható utat ,innét aztán...

Te tudsz valamit ...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nem kéne "kizárni a pro cuccokat" csak úgy a hifis életünkböl,eszméletlen jó hangot lehet csinálni   egy kis ügyeskedés segitségével ,legyen az full pro MC2+Danley,Danley+MC2+EAR...  egy kis kártyakeverés hifi+pro cucc nem árt néha

Nagyon kevered a ... kártyát

a hifisták 99% úgy is zsigerböl el fogja utasitani ezt a (sztem) járható utat ,innét aztán...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nem kéne "kizárni a pro cuccokat" csak úgy a hifis életünkböl,eszméletlen jó hangot lehet csinálni egy kis ügyeskedés segitségével ,legyen az full pro MC2+Danley,Danley+MC2+EAR... egy kis kártyakeverés hifi+pro cucc nem árt néha

Nagyon kevered a ... kártyát

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aha

Nem kéne "kizárni a pro cuccokat" csak úgy a hifis életünkböl,eszméletlen jó hangot lehet csinálni egy kis ügyeskedés segitségével ,legyen az full pro MC2+Danley,Danley+MC2+EAR... egy kis kártyakeverés hifi+pro cucc nem árt néha
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aha

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aha

eszméletlen sok(drága) kábelt kiprobiztam az uccsó 2-3 évben,10 hónapon keresztül böjtöltem egy CAT 7(szintén bi-wire ben) (nem pénz kérdése volt a dolog!) ,vártam,kerestem a számomra megfelelő kábelt,figyelembe véve hogy ott van a D700-asom ..nos a választás erre esett:Evidence Siren II,csak ajánlani tudom,ha szereted a nyilt eleven hangot amely nem "hangolja a rendszert=ami van az van,ami nincs az nincs!", jó a tranziens átvitele..az ára az hab a tortán ,ezért nem bontogatnám,megéri a misét

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aha

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Aha

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Penna, szerinted az Evidence hangfalkábelt lehet/érdemes bikábelezve használni? Úgy gondoltam hogy 3-3 ér van benne és 1-1 a magasnak 2-2 a mélynek. Gondolom a kisebb keresztmetszet nem akadály, mert hangosításra van. Gondolom 10m-eket lehet vezetni több száz Wattos hangfalakhoz. Nekem meg 1m-t kellene vezetni 30Wos erősítő után kötve. Csak hangba milyen lehet?
Meg lehet próbálni, valószinűleg nem is rossz, de ugye az tiszta, hogy ez nem hifi hanem profi hangosító kábel?

Nem próbáltam még ilyesmit, mert csak olyan hangfalakhoz jutottam hozzá amin nincs bikábelezési lehetőség, meg nem is vagyok a híve a bikábelezésnek sem.

Egyébként a bikábelezésnek én sem vagyok a híve, csak nálam biamplifikálás van, annak viszont a híve vagyok:)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Penna, szerinted az Evidence hangfalkábelt lehet/érdemes bikábelezve használni? Úgy gondoltam hogy 3-3 ér van benne és 1-1 a magasnak 2-2 a mélynek. Gondolom a kisebb keresztmetszet nem akadály, mert hangosításra van. Gondolom 10m-eket lehet vezetni több száz Wattos hangfalakhoz. Nekem meg 1m-t kellene vezetni 30Wos erősítő után kötve. Csak hangba milyen lehet?
Meg lehet próbálni, valószinűleg nem is rossz, de ugye az tiszta, hogy ez nem hifi hanem profi hangosító kábel?

Nem próbáltam még ilyesmit, mert csak olyan hangfalakhoz jutottam hozzá amin nincs bikábelezési lehetőség, meg nem is vagyok a híve a bikábelezésnek sem.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Viszont amit láttam egy filmen, az furcsa volt, mivel örökösön arról beszéltek, hogy a legújabb kutatások....stb.Én még ott tartok, hogy a megtermett szőlőt leszüreteljük, és minden megy a gazda jótékony beavatkozásával tovább.
Szóval "nálam" a bor a hordóban érik, nem holmi fémtartályokban.

Ha ma palackozott bort veszel, az (kivéve a pár ezer palack/év kihozatalú termelőket) szinte biztosan fémtartályban kezdte meg az életét.

Miután kiforrt, letisztult, az arra érdemesebbje átkerül hordóba, ami nem, az kannában végzi.

Sajnos így igaz.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Végre hallottam a Konnektet XLR kapcsolattal!
Érdemes beszerezni tényleg XLR-es erősítőt mellé!!
Nagy dobás profi cuccokkal zenélni.
Nem fizettetik ki az emberrel a sok hájend maszlagot.

Csak tényleg tudni kell, hogy mit mivel használjon az ember, mert a stúdió
gépek között is van egy két humbukk...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Viszont amit láttam egy filmen, az furcsa volt, mivel örökösön arról beszéltek, hogy a legújabb kutatások....stb.Én még ott tartok, hogy a megtermett szőlőt leszüreteljük, és minden megy a gazda jótékony beavatkozásával tovább.

Ha ma palackozott bort veszel, az (kivéve a pár ezer palack/év kihozatalú termelőket) szinte biztosan fémtartályban kezdte meg az életét.

Miután kiforrt, letisztult, az arra érdemesebbje átkerül hordóba, ami nem, az kannában végzi.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az Evidence Lyric HG-t lehet-e es erdemes-e ic-kent hasznalni? A listaban csak jack dugosan szerepel, a pfm-en viszont nagyon dicserte valaki, hogy nala mennyire bevalt ic-kent.
Azért csak jack, meg xlr interkonnekt van az árlistában, mert profiknak van alapvetően, ott meg az rca-rca interkonnekt viszonylag csekély jelentőséggel bír. Az új honlapon el is lesz különítve, nem lesz a hifi termékek között látható.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Viszont amit láttam egy filmen, az furcsa volt, mivel örökösön arról beszéltek, hogy a legújabb kutatások....stb.
Én még ott tartok, hogy a megtermett szőlőt leszüreteljük, és minden megy a gazda jótékony beavatkozásával tovább.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ha már bor:Egy kaliforniai szivar tartja az "igazi" többszáz dollár/butelia vörösbor piacot terror alatt, a neve Bob Palmer. Amire Ő azt mondja, jó, (95 pont felett) az ok!
Nem borzasztó, és ismerős a hifiből?
Csak nálunk van egy fontos paraméter.
A hosszantartó zenehallgatás képessége.
Tehát a hifi a bor helyett inkább a partnerkapcsolathoz hasonló.
Ha sokáig megy a kapcsolat jó, akkor is ha nem szilikontemető, felfújtszájú szőke "bombázóról" van szó, akit kb 2 perc után el sem bírnál viselni.
Én kb. 2 éve nem nagyon változtattam.... a rendszeremen, csak zenét hallgatok, egyre többet és többet.

Szerintem nem Palmer, hanem Parker. Robert Parker.

Vannak más ismert borszakírók, akik finoman szólva nem osztják az ízlését... És a terror is kicsit erős szó. De tényleg nagyon befolyásos figura.

(Ps: amit leggyakrabban a szemére vetnek, hogy a kaliforniai borokhoz igazodik az ízlése. Nagy test, nagy élvezet, brutális tanninok, 16-os alkohol, ha felborítod a pooharat ki se ömlik, olyan sűrű

Meg aztán ismét mások szerint az amerikai bortörvény, khm, nem egy purista, szigorú valami. Van tere a kifinomult pancsolásnak - ami azért nem keverendő a Kesztölci Tablettás és társai szintjével.

Ps: honlapja: http://www.erobertparker.com/

Jogos, Parker.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Az Evidence Lyric HG-t lehet-e es erdemes-e ic-kent hasznalni? A listaban csak jack dugosan szerepel, a pfm-en viszont nagyon dicserte valaki, hogy nala mennyire bevalt ic-kent.
Most épp egy ilyet járatok Black Crowes/Jimmy Page "Live at the Greek" segitségével

már most igéretes

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

(Ps: amit leggyakrabban a szemére vetnek, hogy a kaliforniai borokhoz igazodik az ízlése. Nagy test, nagy élvezet, brutális tanninok, 16-os alkohol, ha felborítod a pooharat ki se ömlik, olyan sűrű

Az már méz, nem is bor

Sajnos bor ügyben nagyon tapasztalatlan vagyok, könnyen lehet, hogy a bikavért a tokaji aszútól sem tudnám íz alapján megkülönböztetni. Kávé ügyben viszont egyre javulok

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Ha már bor:Egy kaliforniai szivar tartja az "igazi" többszáz dollár/butelia vörösbor piacot terror alatt, a neve Bob Palmer. Amire Ő azt mondja, jó, (95 pont felett) az ok!
Ha sokáig megy a kapcsolat jó, akkor is ha nem szilikontemető, felfújtszájú szőke "bombázóról" van szó, akit kb 2 perc után el sem bírnál viselni.
Én kb. 2 éve nem nagyon változtattam.... a rendszeremen, csak zenét hallgatok, egyre többet és többet.

Szerintem nem Palmer, hanem Parker. Robert Parker.

Vannak más ismert borszakírók, akik finoman szólva nem osztják az ízlését... És a terror is kicsit erős szó. De tényleg nagyon befolyásos figura.

Meg aztán ismét mások szerint az amerikai bortörvény, khm, nem egy purista, szigorú valami. Van tere a kifinomult pancsolásnak - ami azért nem keverendő a Kesztölci Tablettás és társai szintjével.

Ps: honlapja: http://www.erobertparker.com/
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ha már bor:
Egy kaliforniai szivar tartja az "igazi" többszáz dollár/butelia vörösbor piacot terror alatt, a neve Bob Palmer. Amire Ő azt mondja, jó, (95 pont felett) az ok!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Egyébként akkor miért hihetetlen hogy ez van a hifiben? Hallotta valaki itt vagy máshol hogy a fakocka jó, vagy a kő vagy bármi utána már azt is hallja. Le merném fogadni ha kipróbálnám én is jobbnak hallanám már, ha azt olvastam volna hogy rosszabb, akkor azt hallanám.

A fakockára olyan vakteszt eredményem van, ami vaktesztebb már nem is lehetne

Azt hiszem már leírtam vagy itt vagy egy másik fórumon, de hátha van, aki még nem olvasta.

A Lucia divatbemutatón a diszkós két Numark műanyag cd játszója melegedett az első nap végére a szűk és szellőzetlen liftben és másnap, hogy ez ne forduljon elő még egyszer, tettünk a két cd játszó alá 3-3 darab Yamamoto ébenfa kockát, csak azért, hogy elemeljük az asztaltól és mozogjon alatta a levegő. A 3 szinttel lejjebb próbálók ezt követően jelezték az első próba után, hogy "jobban" szólt a zene, vagyis könnyebb volt mozogni rá, jobban érezték a ritmust: tehát egyértelmű változást detektáltak 100m kábel, két hangkeverő és 3 A/D és D/A átalakítási cikluson keresztül, pedig semmit nem tudtak arról, hogy mi mit csináltunk odafent a liftben.

Ez volt a diszkós főhadiszállása a harmadik szinten leállított liftben.

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”