Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Penna-hírek

Moderátor: Penna-Poor

Vendég

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Hawthorne sugárzó érdekelne, hol lehet beszerezni, mennyiért?
Köszönöm a választ előre is!

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Lehet, hogy már ez is sok volt, vannak határok, ameddig a cég terveit a nyilvánosság elé érdemes vinni, de itt talán a családban marad.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: fis_5691 »

Egy egyméteres Altmann tápkábel majd erösen érdekelne kedves K.F:  
Hogy van megoldva? Altmann saruk maradnak? az ugy tetszik

Így néz ki a nem Altmann sarus:

Azóta az enyémet még egy kicsit javítottam, a sarun levő két csavaros érintkező egyikébe kötöttem be a kábelt, remélem látszani fog a képen:

Ja és még valami, ha valaki figyelmesen megnézi az általam ma korábban berakott képet, akkor láthatja, hogy van az akku alatt egy lucfenyő téglácska, (80x120x200mm), ugyanaz, mint amit a hangfalak és a földre leérő kábelek alatt használok. Nagyon jól érezni a hatását az akku alatt. Kb 4 fillérbe kerül. A Mana asztalon jobb lenne persze, de már nincsen szabad Mana asztalom

Már egy sima lucfenyő lap is sokat tesz, nálam minden akku (ami nem fért manára) lucfenyő lap + ébenfa kockán áll. Az ébenfa előtt lucfenyő korongokat használtam, készülék alá is kiváló!

Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4021

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ettől azért olcsóbbat szeretnének feltétlenül.
Talán egy hazai mester is megoldhatná ezt a problemát...
Írjunk ki pályázatot!
A győztesnek a megrendelések jelentenék az erkölcsi és anyagi sikert.

Gondoltam erre is és tárgyalok hazai tápegység gyártó céggel is. Ők nem audiofilek, hanem a tápokhoz értenek nagyon, hátha ez sem hátrány. Mellesleg már tavaly valamikor nyáron beszélgettem erről Vadásszal, hogy ha valamelyik Heed tápot lehetne ilyen irányban módosítani, azt is szivesen árulnánk...sőt még a Naim-nek is írtam, hogy az iSupply például akár még ilyesmire is jó lehetne egy kis jó akarattal.

Szóval kipróbálunk többféle megoldást is természetesen, mielőtt bármelyik mellé odaállnánk. A hazai hifi gyártókkal történő együttműködés nem feltétlenül jutott eszembe, ezt bevallom férfiasan, talán ketten vannak, akikkel el tudnám képzelni az együttműködést a korrekt partneri viszony keretében, hosszú távon semmi sem lehetetlen. Nevet természetesen nem mondok... Lehet, hogy már ez is sok volt, vannak határok, ameddig a cég terveit a nyilvánosság elé érdemes vinni, de itt talán a családban marad.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Ettől azért olcsóbbat szeretnének feltétlenül.
Talán egy hazai mester is megoldhatná ezt a problemát...
Írjunk ki pályázatot!
A győztesnek a megrendelések jelentenék az erkölcsi és anyagi sikert.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

Azóta az enyémet még egy kicsit javítottam, a sarun levő két csavaros érintkező egyikébe kötöttem be a kábelt, remélem látszani fog a képen:

látszik. Ügyes. Kár, hogy nincs egy rendes akkud

Amikor először megjött az Altmann, kísérletezni Kijevbe, kellett gyorsan valamit venni, hát ez volt kéznél, Amúgy ennek a párja adja backup-ot amíg a "nagy" rendszerben töltődik az Optima. Abból csak egy van, de miután nálunk egyfolytában szól a zene vagy megy a TV, 3 nap alatt lemerül, szóval cserélgetek.
A hálószobai rendszerben egy nagy Varta van, a régi kocsimból.
Egyébként ez a Bosch ide az irobá tökéletesen megfelel és otthon is egészen jól megállja a helyét amig a piros töltődik.
Bár lehet hogy érdemes lenne még pirosba beinvesztálni, hogy a nagy rendszer mindíg a logjobb hangját adja.
Az egység nem egyformák halmaza, hanem a különbözők harmonikus és tudatos egyesülése.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ja és még valami, ha valaki figyelmesen megnézi az általam ma korábban berakott képet, akkor láthatja, hogy van az akku alatt egy lucfenyő téglácska, (80x120x200mm), ugyanaz, mint amit a hangfalak és a földre leérő kábelek alatt használok. Nagyon jól érezni a hatását az akku alatt. Kb 4 fillérbe kerül. A Mana asztalon jobb lenne persze, de már nincsen szabad Mana asztalom

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

látszik. Ügyes. Kár, hogy nincs egy rendes akkud

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Off: Láttad az uj Superb-t?

Ja. Habár láttam egy Maserati Quattroportét is a héten az egyik szálloda előtt, az még a Skodánál is szimpatikusabb volt

Igen az egy türhetö auto

A Konnekt táp részére azon kivül, hogy a 220 tápkábel csere, milyen megoldáson gondolkoztok?

Egy külső toroid trafóval szerelt lineáris táp jár az eszünkben. Az is lehet, hogy megpróbálom rávenni a Promitheus atyamesterét, Nicholas Chua-t hogy csináljon egy a Promitheus phono erősítő tápjához hasonlót esetleg.

Az Altmann BYOB erősítőhöz is alkalmas külső táp jó lenne a Konnekthez is, csak sajnos az ára kb a Konnekt24D árának a kategóriája. Ettől azért olcsóbbat szeretnének feltétlenül.

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: DigitalSTD »

Ja. Habár láttam egy Maserati Quattroportét is a héten az egyik szálloda előtt, az még a Skodánál is szimpatikusabb volt

Igen az egy türhetö auto

A Konnekt táp részére azon kivül, hogy a 220 tápkábel csere, milyen megoldáson gondolkoztok?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Penna-hírek

Át lehet szerelni az Altmann sarukat, saru nincs rajta, csak ha valaki külön kéri. Az erősítőnek különösen jót tesz az Evidence tápkábel, a DAC-nál is jól hallható javulás van, főképpen rimtikában és dinamikéban, de az erősítőnél ez a hatás hatványozottan jelentkezik.

A jövő héten ha meg volt a külföldi út, akkor oda tudom adni egy pár napra az enyémet, addigra már bejáródik. Az egy kicsit hosszabb, mint egy méter, de ez biztosan nem lesz akadály.

Remek

Amugy tényleg elgondolkodtato, hogy a TC az elötte lévö nem éppen csucsminöségü ( ránézésre ) tápegység, tápkábellel igy adja elö magát, ez magát a készüléket dicséri valoszinüleg! Érdekes lesz nekem is probát tenni maj vmi tápkábellel..

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ha meg már fotók lettek feltéve, legyen itt még egy, ez lett a gyerek 15 inches szélessávú Hawthorne hangszórós, lapra szerelt "hangfalas", full lucfenyős és 230V betáp nélküli - DC only, iPod-ról hajtott rendszere. Még mindig járódik és nyers egy kicsit a hangja, de elég jó már így is.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Ez meg a hosszabb, Altmann sarus.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Át lehet szerelni az Altmann sarukat, saru nincs rajta, csak ha valaki külön kéri. Az erősítőnek különösen jót tesz az Evidence tápkábel, a DAC-nál is jól hallható javulás van, főképpen rimtikában és dinamikéban, de az erősítőnél ez a hatás hatványozottan jelentkezik.

A jövő héten ha meg volt a külföldi út, akkor oda tudom adni egy pár napra az enyémet, addigra már bejáródik. Az egy kicsit hosszabb, mint egy méter, de ez biztosan nem lesz akadály.

DigitalSTD
Fórumlakó
Fórumlakó

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Nemsokára érkezik egy nagyobb Parasound szállítmány. Benne az új 2100 előfokkal. Ára: 140.000.- Ft bruttó.

- 7 bemenet
- Ebből egy phono, ami lehet MM vagy MC
- Elől 12 dB állítható erősítésű iPod bemenet, így a többi vonalszintű bemenettel egyező szinten hozható be az mp3 lejátszók szintje is
- Infra távkapcsoló
- Mono szub kimenet, analóg és 20- 140 Hz között állítható
- Kikapcsolható hangszínszabályzás
- Házi mozi rendszerben is használható
- Fejhallgató csatlakozás
- Speciális, nagy áramú tápegység

2100 user manual

Jön az új 275-ös végfok is, ennek az ára is 140.000.- ft bruttó.

- 8 ohmon 75W, 4 ohmon 125W, de 2 ohmra is szivesen dolgozik
- 30A csúcsáram
- 20 vagy 40 Hz-re kapcsolható, 18 dB szűrő, így szubok hajtására külső keresztváltó nélkül is használható

275 user manual

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Számomra két nagy meglepetést okoztak a közelmúltban a táp/hálózati kábelek.
Hihetetlen volt hallani a TC Konnekt 220-as kábel cseréjénak hatását - a Konnekt csak átteszi jelet az Altmannra és mégis.
Na akkor még nem gondoltam, hogy az Evidence hangfalkábele, Altmann akku tápkábelnek a padlóra fog küldeni. 3 Altmann rendszerem van, mindegyiken ugyanaz a hatás azonnal, gyakorlatilag bejáratás nélkül.
Hálás köszönet mindekét tippért, nem tudom mennyit kellett volna költenem ekkor javulásért, főleg egyszerre 3 helyen.
Hej és mi lenne, ha a Konnekt tápba be lehetne varázsolni ugyanezt darabka kábelt...

Már erősen dolgozunk rajta
Lehet, hogy lesz nemsokára egy nem túl drága lineáris Konnekt táp, Evidence DC kábellel és ha valaki úgy szeretné akkor Evidence 230V hálózatival (azzal már drágább). A mostani gyári Konnekt táp egy LCD monitor táp, 12 V 2A, kapcsolóüzemű, tiszta csoda, hogy így szól vele a szerkezet, remélem egy lineáris táppal még sikerül rajta alakítani egy kicsit.

Az Evidence Siren II hangfalkábel 1 méter, akkukábelként kb 3000 Ft-ba kerül, ha valaki átszereli az Altmann saruját meg csokiját. Ennyit nagyon meg fog érni.

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

Altmannosok figyelem: akinek az akku fél méteres kábellel is tud a DAC-hoz vagy erősítőhöz csatlakozni, az küldjön nekem egy emailt vagy PÜ-t, adnék egy Evidence kábeles akku tápkábelt kipróbálásra, járatásra. Sajnos csak ilyen rövid van kéznél, a hosszabbik nálam van és 

Kifejezetten vicces, hogy egy DC kábel mennyit jelent, tényleg nem nagyon van rá magyarázat, de a lényeg végül is az eredmény, az meg igencsak meglepő.

Számomra két nagy meglepetést okoztak a közelmúltban a táp/hálózati kábelek.
Hihetetlen volt hallani a TC Konnekt 220-as kábel cseréjénak hatását - a Konnekt csak átteszi jelet az Altmannra és mégis.
Na akkor még nem gondoltam, hogy az Evidence hangfalkábele, Altmann akku tápkábelnek a padlóra fog küldeni. 3 Altmann rendszerem van, mindegyiken ugyanaz a hatás azonnal, gyakorlatilag bejáratás nélkül.
Hálás köszönet mindekét tippért, nem tudom mennyit kellett volna költenem ekkor javulásért, főleg egyszerre 3 helyen.
Hej és mi lenne, ha a Konnekt tápba be lehetne varázsolni ugyanezt darabka kábelt...

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Penna-hírek

Hozzászólás Szerző: csövi »

A hifi tele van megmagyarázhatatlan jelenségekkel.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Altmannosok figyelem: akinek az akku fél méteres kábellel is tud a DAC-hoz vagy erősítőhöz csatlakozni, az küldjön nekem egy emailt vagy PÜ-t, adnék egy Evidence kábeles akku tápkábelt kipróbálásra, járatásra. Sajnos csak ilyen rövid van kéznél, a hosszabbik nálam van és 

Kifejezetten vicces, hogy egy DC kábel mennyit jelent, tényleg nem nagyon van rá magyarázat, de a lényeg végül is az eredmény, az meg igencsak meglepő.

fis_5691
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Penna-hírek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Penna-hírek

Lezárt

Vissza: “Penna Poor Kft”