Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

A gyaluzás nem korhatáros, de nem a legdrágábakkal kell kezdeni.

Nyílván itthoni körülmények között, sajnos
De se a 20 éves LP12, se a Nemezis nem a legdrágább kategóriába tartozik.
Én külföldi fórumokon sokszor olvasom, hogy milyen jó is egy használt LP12-es, kezdésnek!!!!
Szóval nem kor és tapasztalat kérdése....itthon inkább csak a pénztárca az akadály.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jó, az nem jött le, hogy a cimbidnek ilyen volt/van.
A Well Tempered is jo gyalu. A karja egy rémálom, de jol xol és ez a lényeg.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Jó, az nem jött le, hogy a cimbidnek ilyen volt/van.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Csak vicc volt!!!

Nyílván nagy a rizikó, de ennél a konstrukciónál valahogy kibírta a balesetet. Iszonyat mázli.

De kérdezd Contaxg cimborámat, a Penna topikokban szokott bóklászni, vele történt ez az eset 1-2 hónapja...
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Miért, ott nem ugyan az a gyenge kar van?

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Wéletlen beakad a pulcsid a kar wégin léwö kallantyuba. Megrántod, a csapágynak azonnal annyi és walszeg a hangxedönek is.

Ronin! Vegyél inkább Well Temperedet, az bírja az ilyeneket

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Elég, ha a kart rossz irányba löki könyökkel és közben beakad a tübe a pulcsija.

No pont hasonló történt egy kedves ismerősömmel is. Pedig komoly, okos, megfontolt, óvatos, miegymáskurwa nagy mázlija volt, hogy gond nélkül vissza lehetett rögzíteni a kart a deszkára. Csak valami damil szakadt el

Ja, és nem 20 évesbár nagyon fiatalos

Szóval az ilyen baleseteket nehéz megakadályozni, függetlenül a kortól

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Köszi, megértettem!

Majd kurvára vigyázni fogok!

Vendég

Lemezjátszó

Különben meg mindenki azt wex, amit akar.

Vendég

Lemezjátszó

Amellront meg ki kell erdemelni? es kinek kell hozza benyalni?))

Ha nem érted a wiccet, az a te bajod.

A gyaluzás nem korhatáros, de nem a legdrágábakkal kell kezdeni.
Különben, ha nem wetted wolna észre, a saját érdekeit owom!

Hypo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Hypo »

Na nehogymar korhataros legyem a gyaluzas:))))) reg nevettem ilyen jot.

Amellront meg ki kell erdemelni? es kinek kell hozza benyalni?))

Bigi lassan stand up showba is fellephetnel komolyan semmi rossz szandek de en jokat nevetek:)

Vendég

Lemezjátszó

Hogy 20 éves vagyok az nem jelenti azt, hogy figyelmetlen, vagy béna legyek.  
Más meg amúgy sem nyúlhat a hifis részhez.

fél millás kár? Azt hogyan? Az egészre szánok kb. annyit...

Wéletlen beakad a pulcsid a kar wégin léwö kallantyuba. Megrántod, a csapágynak azonnal annyi és walszeg a hangxedönek is.
Haxnáltan nix Linn kar, tehát ujat köll wegyél, hangxedöwel együtt.
Egy uj kar minima 700e, a hangxedö ami ebbe walo az sem sokkal kewesebb.

Vendég

Lemezjátszó

Tényleg, csak kíváncsiságból, a Mellorn Nemezis mennyibe kerül most, újonnan?
Mellornt ki kell érdemelni...

Elöbb wegyé Linnt, h értékelni tudd ezt a gyalut.

Wiccet félretéwe, a futomü ára 410e. Lehet rá tenni bármilyen kart.
Alapban a rega 300-as már elég jo rajt. Az 100e alatt megwehetö.
Megrendelés esetén kb fél éw a wárakozási idö.
A hangszedö az a kar, illetwe a leendö tulaj hangzásideálja függö.
Alapban Benz ACE L a minimum.

Én azt mondom, h egy ilyen futomübe minél jobb kar dukál és lehetöségekhez mérten, minél jobb hangszedö.

A Stream riaa nagyon jo házzá, de az Anachrom az igazi.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Hogy 20 éves vagyok az nem jelenti azt, hogy figyelmetlen, vagy béna legyek.

Más meg amúgy sem nyúlhat a hifis részhez.

fél millás kár? Azt hogyan? Az egészre szánok kb. annyit...

Vendég

Lemezjátszó

OK, szerinted nem ezzel kellene kezdeni az LP-zést. Ettől függetlenül én mégis hasonlóval, csak még jobbal kezdtem kb. 12 éve: mint tudod, LP12 Valhalla + Ittok LVII kar volt nálam csaknem egy évtizedig az analóg forrás. Nem akartam lejjebb adni...

Étöm.
Gondolom elötte jo pár éwet hifiztél már és nem 20 körüli woltál mikor megwetted a Linnt.
Me Ronin kb annyi. Korábol adodoan nem ajánlom e játékost neki.
Egy regánál, wagy projecktnél egy rossz nem odafigyelés miatti mozdulat max 20-50e-s kárt okozhat.
Itt meg mingyá akár fél mila is bánhatja.
Elég, ha a kart rossz irányba löki könyökkel és közben beakad a tübe a pulcsija.
Ragozzam még?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: andix »

Szwsz nem ezzel kéne kezdeni a lemezezést.
Nos, nekem semmi "extrább" lemezjátszóm nem volt, szóval valóban nem értek hozzá.
De áruljátok már el, hogy zenehallgatás közben hogy tudom pl. a karcsapágyat tönkretenni?

Amúgy egyetértek, én biztos nem használt LP12-vel folytatnám az utam. Ha most kéne nagyobb összegben lemezjátszót venni, tuti inkább vmi újat vennék vmi. kisebb Roksan, stb. Tényleg, csak kíváncsiságból, a Mellorn Nemezis mennyibe kerül most, újonnan?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Én is egy jót szeretnék venni. Ha nem jön be a dolog utólag (bár szerintem ez valószínűtlen), akkor pedig ahogy dömrögi is mondta kiszállok belőle. Ha jót sikerül választanom, akkor nagy bukási lehetőség nem lesz rajta.

Olyat meg tuti nem veszek meg, amiben rossz a kar. Alapból is az volt az elképezlés, hogy bárhonnan is lenne a lejátszó, egyből a Limarban átnézetném (vétel előtt).

Ma talán már okosabb leszek, a mit és honnan témában...

dörmögi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ha meg xar a karcsapágy, akko kénytelen lex ujat wenni, ami mingyá 7-8 kilo.   

Ha rossz a karcsapágy, akkor nem kell a gépet megvenni!

OK, szerinted nem ezzel kellene kezdeni az LP-zést. Ettől függetlenül én mégis hasonlóval, csak még jobbal kezdtem kb. 12 éve: mint tudod, LP12 Valhalla + Ittok LVII kar volt nálam csaknem egy évtizedig az analóg forrás. Nem akartam lejjebb adni...

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

De vigyázz arra, hogy egy régi LP12-nek sok baja lehet: zajos motor, döglődő Valhalla, csapágyproblémás Akito. A három rugót + gumibakokat az esetek többségében cserélni kell, mert sokszor még az eredeti van bennük. Ez utóbbi szerencsére nem nagy tétel. Tényleg érdemes tehát szakemberrel megnézetni-beállíttatni vásárlás előtt.
Ha meg xar a karcsapágy, akko kénytelen lex ujat wenni, ami mingyá 7-8 kilo.

dörmögi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Most egy ilyen van kiszemelve: Lp12, Akito kar, Valhalla táp.
Ha találsz ilyen összeállítást tényleg jó állapotban és ilyen irányban kereskedsz hangilag, akkor szerintem bátran vedd meg. Ha valamiért nem jön be, akár azért, mert nem tetszik a hangja, akár pedig azért, mert maga az LP-zés nem tetszik, akkor könnyen, kis veszteséggel vagy akár anélkül ki tudsz belőle szállni. De vigyázz arra, hogy egy régi LP12-nek sok baja lehet: zajos motor, döglődő Valhalla, csapágyproblémás Akito. A három rugót + gumibakokat az esetek többségében cserélni kell, mert sokszor még az eredeti van bennük. Ez utóbbi szerencsére nem nagy tétel. Tényleg érdemes tehát szakemberrel megnézetni-beállíttatni vásárlás előtt.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nekem jobban bejött a Mellorn fonó mint a nagy heed. Heed volt egy évig a mellor csak 3napig vendégeskedett nálam. és ennek függvényében állítom, hogy szimpatikusabb cumó.
LP12ön és is sokat hezitáltam, de más lett. Az analóg nem olyan, mint egy cd játszó vásárlás. Nagyon összetett dolog pickup+ kar+ futómű kombináció eltalálása nem egyszerű.
Talán tényleg valami olcsóbb gyaluval kellene kezdeni azt, ha már van egy kis gyűjteményed és tetszik a sok nyűg, amit az analógozás jelent akkor lehet nagyot lépni. .ez jó egy kis tapasztalat gyűjtésre is.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Esetleg annyi lehet, hogy jól beállítani nehezebb, főleg egy régebbi masinát, de azt is elég egyszer,

Ennyit a hozzáértésröl...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Ezzel azt akarod mondani, hogy a Linnen kivul mas is gyart lemezjatszot?

Amugy Bigi arra gondolt, hogy mondjuk elcseszem a kar csapagyazasat.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: andix »

Az úgy már sok. Szeretném, ha az alapot nem kéne cserélgetni. Inkább később vennék bele/cserélném ezt azt, ami még nem az igazi.  
Tudom hogy mondtad, de most akkor vegyek rá egy szar kart? Az alapot nem tudom elcseszni. A karra meg tudok vigyázni.

Ezt mondjuk én sem teljesen értem.. Mit lehet elcseszni, de tényleg? Egy bulin belehánynak, ráfekszem a tűre, vagy mi?
Szerintem semmi rossz nincs abban, ha valaki tényleg elszánja magát, akkor egy jó szettet vegyen, ha megteheti. Itt amúgy sem beszélhetünk gigantikus fejlesztésekről, szóval ha valaki most vesz egy jó lemezjátszót, az jó eséllyel 5-10 stb év múlva is jó lesz, és értéket képvisel.

Esetleg annyi lehet, hogy jól beállítani nehezebb, főleg egy régebbi masinát, de azt is elég egyszer, és nyilván van aki segít.

Hát a Benzről nagyon sok jót írnak, elvileg Heed Quasar-ral is jól együttműködik. Persze nem tudom újonnan/használtan, hogy lehet elcsípni ilyen phonot, illetve hogy teljesít a Mellorn Phonoval szemben. Az LP12-őn meg sem lepődöm, egy "Linn-kedvelő" számára gondolom nincs más alternatíva.

Vendég

Lemezjátszó

Sokan mondták,hogy a Parasound meg a Lexicon jóbb zenére de azok sem ejtettek ámulatba!Olyan sehogyan se szólt a rendszer amin hallgattam!Nem tudom mit vegyek!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”