Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Hogy 20 éves vagyok az nem jelenti azt, hogy figyelmetlen, vagy béna legyek.

Más meg amúgy sem nyúlhat a hifis részhez.

fél millás kár? Azt hogyan? Az egészre szánok kb. annyit...

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OK, szerinted nem ezzel kellene kezdeni az LP-zést. Ettől függetlenül én mégis hasonlóval, csak még jobbal kezdtem kb. 12 éve: mint tudod, LP12 Valhalla + Ittok LVII kar volt nálam csaknem egy évtizedig az analóg forrás. Nem akartam lejjebb adni...

Étöm.
Gondolom elötte jo pár éwet hifiztél már és nem 20 körüli woltál mikor megwetted a Linnt.
Me Ronin kb annyi. Korábol adodoan nem ajánlom e játékost neki.
Egy regánál, wagy projecktnél egy rossz nem odafigyelés miatti mozdulat max 20-50e-s kárt okozhat.
Itt meg mingyá akár fél mila is bánhatja.
Elég, ha a kart rossz irányba löki könyökkel és közben beakad a tübe a pulcsija.
Ragozzam még?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: andix »

Szwsz nem ezzel kéne kezdeni a lemezezést.
Nos, nekem semmi "extrább" lemezjátszóm nem volt, szóval valóban nem értek hozzá.
De áruljátok már el, hogy zenehallgatás közben hogy tudom pl. a karcsapágyat tönkretenni?

Amúgy egyetértek, én biztos nem használt LP12-vel folytatnám az utam. Ha most kéne nagyobb összegben lemezjátszót venni, tuti inkább vmi újat vennék vmi. kisebb Roksan, stb. Tényleg, csak kíváncsiságból, a Mellorn Nemezis mennyibe kerül most, újonnan?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Én is egy jót szeretnék venni. Ha nem jön be a dolog utólag (bár szerintem ez valószínűtlen), akkor pedig ahogy dömrögi is mondta kiszállok belőle. Ha jót sikerül választanom, akkor nagy bukási lehetőség nem lesz rajta.

Olyat meg tuti nem veszek meg, amiben rossz a kar. Alapból is az volt az elképezlés, hogy bárhonnan is lenne a lejátszó, egyből a Limarban átnézetném (vétel előtt).

Ma talán már okosabb leszek, a mit és honnan témában...

dörmögi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Ha meg xar a karcsapágy, akko kénytelen lex ujat wenni, ami mingyá 7-8 kilo.   

Ha rossz a karcsapágy, akkor nem kell a gépet megvenni!

OK, szerinted nem ezzel kellene kezdeni az LP-zést. Ettől függetlenül én mégis hasonlóval, csak még jobbal kezdtem kb. 12 éve: mint tudod, LP12 Valhalla + Ittok LVII kar volt nálam csaknem egy évtizedig az analóg forrás. Nem akartam lejjebb adni...

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Lemezjátszó

De vigyázz arra, hogy egy régi LP12-nek sok baja lehet: zajos motor, döglődő Valhalla, csapágyproblémás Akito. A három rugót + gumibakokat az esetek többségében cserélni kell, mert sokszor még az eredeti van bennük. Ez utóbbi szerencsére nem nagy tétel. Tényleg érdemes tehát szakemberrel megnézetni-beállíttatni vásárlás előtt.
Ha meg xar a karcsapágy, akko kénytelen lex ujat wenni, ami mingyá 7-8 kilo.

dörmögi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Most egy ilyen van kiszemelve: Lp12, Akito kar, Valhalla táp.
Ha találsz ilyen összeállítást tényleg jó állapotban és ilyen irányban kereskedsz hangilag, akkor szerintem bátran vedd meg. Ha valamiért nem jön be, akár azért, mert nem tetszik a hangja, akár pedig azért, mert maga az LP-zés nem tetszik, akkor könnyen, kis veszteséggel vagy akár anélkül ki tudsz belőle szállni. De vigyázz arra, hogy egy régi LP12-nek sok baja lehet: zajos motor, döglődő Valhalla, csapágyproblémás Akito. A három rugót + gumibakokat az esetek többségében cserélni kell, mert sokszor még az eredeti van bennük. Ez utóbbi szerencsére nem nagy tétel. Tényleg érdemes tehát szakemberrel megnézetni-beállíttatni vásárlás előtt.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nekem jobban bejött a Mellorn fonó mint a nagy heed. Heed volt egy évig a mellor csak 3napig vendégeskedett nálam. és ennek függvényében állítom, hogy szimpatikusabb cumó.
LP12ön és is sokat hezitáltam, de más lett. Az analóg nem olyan, mint egy cd játszó vásárlás. Nagyon összetett dolog pickup+ kar+ futómű kombináció eltalálása nem egyszerű.
Talán tényleg valami olcsóbb gyaluval kellene kezdeni azt, ha már van egy kis gyűjteményed és tetszik a sok nyűg, amit az analógozás jelent akkor lehet nagyot lépni. .ez jó egy kis tapasztalat gyűjtésre is.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Esetleg annyi lehet, hogy jól beállítani nehezebb, főleg egy régebbi masinát, de azt is elég egyszer,

Ennyit a hozzáértésröl...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Ezzel azt akarod mondani, hogy a Linnen kivul mas is gyart lemezjatszot?

Amugy Bigi arra gondolt, hogy mondjuk elcseszem a kar csapagyazasat.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: andix »

Az úgy már sok. Szeretném, ha az alapot nem kéne cserélgetni. Inkább később vennék bele/cserélném ezt azt, ami még nem az igazi.  
Tudom hogy mondtad, de most akkor vegyek rá egy szar kart? Az alapot nem tudom elcseszni. A karra meg tudok vigyázni.

Ezt mondjuk én sem teljesen értem.. Mit lehet elcseszni, de tényleg? Egy bulin belehánynak, ráfekszem a tűre, vagy mi?
Szerintem semmi rossz nincs abban, ha valaki tényleg elszánja magát, akkor egy jó szettet vegyen, ha megteheti. Itt amúgy sem beszélhetünk gigantikus fejlesztésekről, szóval ha valaki most vesz egy jó lemezjátszót, az jó eséllyel 5-10 stb év múlva is jó lesz, és értéket képvisel.

Esetleg annyi lehet, hogy jól beállítani nehezebb, főleg egy régebbi masinát, de azt is elég egyszer, és nyilván van aki segít.

Hát a Benzről nagyon sok jót írnak, elvileg Heed Quasar-ral is jól együttműködik. Persze nem tudom újonnan/használtan, hogy lehet elcsípni ilyen phonot, illetve hogy teljesít a Mellorn Phonoval szemben. Az LP12-őn meg sem lepődöm, egy "Linn-kedvelő" számára gondolom nincs más alternatíva.

Vendég

Lemezjátszó

Sokan mondták,hogy a Parasound meg a Lexicon jóbb zenére de azok sem ejtettek ámulatba!Olyan sehogyan se szólt a rendszer amin hallgattam!Nem tudom mit vegyek!

Vendég

Lemezjátszó

OFFTOPIC:

Nézz inkább e-bayen yamahát, ez most nem eladó. (próbálgatni meg végképp nem lehet. Legjobb esetben futár + pénz előre utalása, de téged ez úgy sem érdekel, így nincs is miről beszélni)

Értem!Ismered az elvárásaimat és ez a proci tuti nem felelne meg nekem szerinted.Sajnos a Yamaha régen gyártott már procit ha volna új tipusuk akkor vennék!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

OFFTOPIC:

Nézz inkább e-bayen yamahát, ez most nem eladó. (próbálgatni meg végképp nem lehet. Legjobb esetben futár + pénz előre utalása, de téged ez úgy sem érdekel, így nincs is miről beszélni)

Vendég

Lemezjátszó

Valamiért nem tudom megnézni a ROTEL honlapján!A legújabb explorer verziót nem szereti ugylátszik!Miket tud?

OFFTOPIC:

Sok mindent, de amúgy nem eladó...

Kiprobálnám a rendszeremben!Full ROTEL házimozit már hallgattam 1068-as procival B&W hangfalakkal az nem tetszett,de a proci még attól lehet jó más rendszerben!Adnák neki egy esélyt!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Valamiért nem tudom megnézni a ROTEL honlapján!A legújabb explorer verziót nem szereti ugylátszik!Miket tud?

OFFTOPIC:

Sok mindent, de amúgy nem eladó...

Vendég

Lemezjátszó

Ronin!Te árulod az RSP-1066ot?
Én, miért kéne?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Én, miért kéne?

Vendég

Lemezjátszó

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

LP12-őt szeretnék.
Az jó cucc. De biztos Te is tudod, hogy kihez kell majd fordulnod, ha esetleg szakvéleményt/feljavítást kérsz

Persze. Lassan konzultáció és szakoktatás lesz.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemezjátszó

Olyat fogad, amilyenre beállitják!Ha Koetshud lesz, akkor arra, ha Denon 103-as, akkor meg arra.
Mé nem olyat kérdezel ezekröl, aki tud is wálaxolni???

Ja, és ha wexel egy Porschét, akkor ahhoz nem wirsli gumi kell, hanem massziw és jo felnik, rájuk walo P zéro gumikkal.

Tehát az LP 12-höz minimum Stream, de inkább Anachron!
És nem Benz ACE, hanem Ebony.
Ugyan igy már kissé drága a leányzo, de ezek tudják azt, amit a Linn képwisel.

De mondtam neked azt is, h elöxör wegyél egy olcso gyalut, akármit, h megtanulj wele bánni.

Az úgy már sok. Szeretném, ha az alapot nem kéne cserélgetni. Inkább később vennék bele/cserélném ezt azt, ami még nem az igazi.

Tudom hogy mondtad, de most akkor vegyek rá egy szar kart? Az alapot nem tudom elcseszni. A karra meg tudok vigyázni.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Arra a kérdésre nem is válaszolt senki, tudtam, hogy mingyáá megérkezel
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

LP12-őt szeretnék.
Az jó cucc. De biztos Te is tudod, hogy kihez kell majd fordulnod, ha esetleg szakvéleményt/feljavítást kérsz
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

Vendég

Lemezjátszó

És milyen feszültségű pickup való hozzá? Illetve MCt akkor fogad, ugye?

Olyat fogad, amilyenre beállitják!
Ha Koetshud lesz, akkor arra, ha Denon 103-as, akkor meg arra.

Ja, és ha wexel egy Porschét, akkor ahhoz nem wirsli gumi kell, hanem massziw és jo felnik, rájuk walo P zéro gumikkal.

Tehát az LP 12-höz minimum Stream, de inkább Anachron!
És nem Benz ACE, hanem Ebony.
Ugyan igy már kissé drága a leányzo, de ezek tudják azt, amit a Linn képwisel.

De mondtam neked azt is, h elöxör wegyél egy olcso gyalut, akármit, h megtanulj wele bánni.

Vendég

Lemezjátszó

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”