Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple számítógépes zenehallgatáshoz

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Távozik a magyarországi apple vezetője. Végre?
Téged zavart az eddigi tevékenysége? Mi a problémád a muksóval?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Távozik a magyarországi apple vezetője. Végre?

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Szerintem meg kamu az egész, viszont aki telepíti a kis letöltőjüket, kap egy jó kis spyware-t a gépére, vagy valami hasonló kedveset.
Viszont ez az eset is jól bizonyítja, hogy szükség van a helyzet valamilyen módon történő legalizálására.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4121

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Új Apple Macbook Air és egyéb ujdonság árak, hátha érdekel valakit:

mb453
iPod nano 8GB - Pink (3rd gen) (az ára tartalmazza az Artisjus adót/matricát)
RRP: 59,990 bruttó

mb003zh/a
MacBook Air 13.3" 1.60 GHz Intel Core 2 duo / 2Gb/80Gb/BT/AE
RRP: 381,400 Ft + áfa

na
MacBook Air 13.3" 1.60 GHz Intel Core 2 duo / 2Gb/80Gb/BT/AE, Magyar Keyboard
RRP: 381,400 Ft + áfa

ma970zh/a
Mac Pro Two 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon 2GB/320GB/SD/ATI2600XT, Egérrel, Billentyűzet nélkül
RRP: 550,900 Ft + áfa

ma409z/a
Xserve Quad Core Intel Xeon 2.0GHz / 1Gb/80Gb/Combo (korlátozott mennyiségben)
RRP: 464,900 Ft + áfa

ma882
Xserve Quad Core Intel Xeon 2.8GHz / 2GB/80GB/SD
RRP: 651,900 Ft + áfa

mb276z/a
Time Capsule - 500GB
SRP: 76,500 Ft + áfa

mb277z/a
Time Capsule - 1TB
SRP: 127,900 Ft + áfa

mb202g/a
Micro DVI to Video Adapter
SRP: 4,900Ft + áfa

mb203g/a
Micro DVI to VGA Adapter

mb204g/a
Micro DVI to DVI Adapter

mb283g/a
Magsafe Power Adapter
SRP: 20,500Ft + áfa

mb442g/a
USB Ethernet Adapter
SRP: 7,500Ft + áfa

mb397g/a
MacBook Air SuperDrive
SRP: 22,400Ft + áfa

ma365zm/a
Nike+iPod Sport Kit
SRP: 8,600Ft + áfa

mb051b/a
Apple USB Power Adapter
SRP: 8,600Ft + áfa

ma591g/a
Apple Dock Connector To USB Cable
SRP: 5,600Ft + áfa

Vendég

Szerintem meg kamu az egész, viszont aki telepíti a kis letöltőjüket, kap egy jó kis spyware-t a gépére, vagy valami hasonló kedveset.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Ez a Klepfisz vagy zseni, vagy bolond.
Vagy rendelkezik a vak ló bátorságával

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Ez a Klepfisz vagy zseni, vagy bolond.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

"már csak hab a tortán, hogy Mac-kel nem működik"
Bezony:

"az ingyen letölthető fájlok olyan másolásvédelemmel (DRM) vannak ellátva, ami sajnos pont arra teszi őket alkalmatlanná, hogy a Föld bolygón legnagyobb számban előforduló hordozható zenefájl-lejátszó gép, az iPod lejátssza őket. Klepfisznek erre is van megoldása: az Apple céggel ugyan nem fognak együttműködni, de mégis, áprilisra elérik, hogy a gyártmányuk lejátssza majd a zenéiket."
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: suprnova »

http://quart.hu/cikk.php?id=2155

Egyenlőre ennyi!?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Lehet mégsem...

"A QTrax honlap még mindig több, mint 25 millió dal legális letöltését ígéri a kliensen keresztül, ám az nyilván nem fog teljesülni. Mint ahogy az is az volt, hogy azt jelentették be nagy örömmel, hogy mind a négy nagy kiadóval van szerződésük - aztán a kiadók sorra tagadták ezt. A QTrax vezetője, bizonyos Allan Klepfisz azonban nem ad az apró részletekre: oké, nincsenek konkrét aláírt szerződések, de komoly tárgyalások, azok vannak, és több céggel nemcsak tárgyalnak, hanem azok még ráadásul: bíztatták is őket!"

http://www2.quart.hu/cikk.php?id=2155
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

http://qtrax.com/ 
Az első ingyenes letöltő oldal lenne?

Egyenlőre úgy tűnik, hogy nem az, mert a lemezforgalmazók nem tudnak arról, hogy szerződésük lenne ilyesmire a céggel, az már csak hab a tortán, hogy Mac-kel nem működik és PC-vel sem találni egyenlőre semmilyen letöthető állományt, nekem legalábbis nem sikerült másfél napja.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

http://qtrax.com/

Az első ingyenes letöltő oldal lenne?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: cotag »

A Front Row-t le kellett cserélni a régire, mert az újnak a logikája egyszerűen az idegbajba kergetett
Frontrow: en attol vagtam hanyatt magam, hogy mashogy kezeli az ABC sorrendet mint eddig, ha egy zenekar neve pl 'A Blah Blah', akkor a B betuhoz teszi. Ertem en a logikajat, csak nem orulok neki...

Azt esetleg tudja, valaki, hogy a bal oldalrol el lehet-e tuntetni valahogy a CD boritokat? Nincs ra szuksegem, a zenek 80%-ahoz nincs borito, csak a helyet foglalja.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Talán mert néhány alaktrész munkába lép, és némi hőt kezd el termelni?

Ühümm..ezek szerint ezek az alkatrészek hiányoznak a MacMini-ből, mert ott fix 1500 a fordulat másodpercenként

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

A hétvégén beüzemeltük a Leopardot a Konnekt8-cal és annak 2.0 beta driverével és egészen jól működik a Macbookon.  
A Front Row-t le kellett cserélni a régire, mert az újnak a logikája egyszerűen az idegbajba kergetett, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan fújt tőle a gép ventillárora, ami korábban nem volt jellemző. Azt is észrevettem, hogy a VNC-s távvezérlést is kevésbé szereti a Leopard, mint korábban, ez szintén jelentős többletmunkát adott a ventillátoroknak. Így majd visszafogottan fogom használni csak a Chicken of VNC-t.

Azt viszont nem nagyon akarom elhinni, de mégis az a határozott benyomásom, hogy a Leoparddal másképpen szól a cucc, még akkor is ha a Konnekt csak Firewire - SPDIF átalakítónak van használva az Altmann DAC előtt. Így mintha több levegője, lendülete lenne a zenének, ami jobban tetszik, mint a korábbi állapot. Magam sem értem és lehet, hogy csak beképzelem magamnak....

Elképzelhető, hogy jobb lett az új kernel feladatkezelése. Kisebbek a várakozási idők, és ez kihat az audio minőségére is. De lehet, hogy inkább az új konnekt driver miatt.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

....
A nagy kérdés még mindig: Miért lesz melegebb (figyelem, nem forrót írtam!) a Macbook ha rádugom a Konnektet? Nem mintha számítana vmit. is, de azért furdal a kiváncsiság.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

A hétvégén beüzemeltük a Leopardot a Konnekt8-cal és annak 2.0 beta driverével és egészen jól működik a Macbookon.

A Front Row-t le kellett cserélni a régire, mert az újnak a logikája egyszerűen az idegbajba kergetett, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan fújt tőle a gép ventillárora, ami korábban nem volt jellemző. Azt is észrevettem, hogy a VNC-s távvezérlést is kevésbé szereti a Leopard, mint korábban, ez szintén jelentős többletmunkát adott a ventillátoroknak. Így majd visszafogottan fogom használni csak a Chicken of VNC-t.

Azt viszont nem nagyon akarom elhinni, de mégis az a határozott benyomásom, hogy a Leoparddal másképpen szól a cucc, még akkor is ha a Konnekt csak Firewire - SPDIF átalakítónak van használva az Altmann DAC előtt. Így mintha több levegője, lendülete lenne a zenének, ami jobban tetszik, mint a korábbi állapot. Magam sem értem és lehet, hogy csak beképzelem magamnak....

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Ha valaki most gondolkodik külső HDD vásárlásán, esetleg ez megfontolandó lehet.WD My Book II Essential

..én nem bízom valahogy ebben a Pixmániás dolgokban.
A nagykerben egyébként 26000+Áfa az ára és van hozzá érvényesíthető garancia!!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Nekem kéne kettő ebből az átalakítóból. Megoldható?

Van rá esély, azt hiszem van még valahol pár darab.

Vendég

Ha valaki most gondolkodik külső HDD vásárlásán, esetleg ez megfontolandó lehet.
WD My Book II Essential

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

iTunes távírányítása PSP-ről

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

hifis - 
azt irja valaki egy blogon, hogy Pleiades haza van es ahogy beindul, zorog az egesz, hangos. A tied is ilyen? Nehez tartom elkepzelhetonek, a fele ennyibe kerulo hazak is eleg halkak szoktak mar lenni. Koszi.

Ha nem sürgős nagyon a teljesen korrekt válasz, várj kb. egy hetet, ezalatt ugyanis visszakapom a pleiades táramat, mert most másolás miatt kölcsönbe van, és nem tudom meghallgatni. Ha megjön, megteszem, hogy az általam elérhető 4 külső tárat összehasonlítom, és kiderül, ez hangosabb-e a többinél. Most úgy emlékszem, nem.
Nyilván a hangossága függ a belerakott winchester zajától és rezgésétől, és ebből adódóan a házba való rögzítés minőségétől. Aki hangosnak hallotta a pleiadest, lehet hogy egy béna winchit vett, vagy nem húzta meg a csavarokat stb. Nagy különbség a ventillátor nélküli tárak között ebből a szempontból nem lehet.

Ami nálam van, az nem túl zajos. Szerintem a blogoló háza esetleg rosszul lehetett összeszerelve. Ez egy korrektnek tűnő cucc, rövid pár órás ismeretség alapján. Holnap kint van a Promi szállítmány a vámból, csak jelzem

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

hifis - 
azt irja valaki egy blogon, hogy Pleiades haza van es ahogy beindul, zorog az egesz, hangos. A tied is ilyen? Nehez tartom elkepzelhetonek, a fele ennyibe kerulo hazak is eleg halkak szoktak mar lenni. Koszi.

Ha nem sürgős nagyon a teljesen korrekt válasz, várj kb. egy hetet, ezalatt ugyanis visszakapom a pleiades táramat, mert most másolás miatt kölcsönbe van, és nem tudom meghallgatni. Ha megjön, megteszem, hogy az általam elérhető 4 külső tárat összehasonlítom, és kiderül, ez hangosabb-e a többinél. Most úgy emlékszem, nem.
Nyilván a hangossága függ a belerakott winchester zajától és rezgésétől, és ebből adódóan a házba való rögzítés minőségétől. Aki hangosnak hallotta a pleiadest, lehet hogy egy béna winchit vett, vagy nem húzta meg a csavarokat stb. Nagy különbség a ventillátor nélküli tárak között ebből a szempontból nem lehet.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: cotag »

hifis -

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Én is pont így vagyok ezzel.
Ide kapcsolódhat, hogy miután én már három külső winchestert dugok a macbookomba, szívás volt, mire megtaláltam azt a hubot, amin keresztül a laptop látja a winchestereket. 4 sikertelen próba után az alábbi típus az, ami már tudja a leckét: D-Link a márka, DUB-H7 a típusa.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”