Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én egyébként erre a pontosságra gondoltam:

(R620-as hangszóró két 4 Ohmos példányának mérése, 14g mozgó tömeg mellett tényleg 35Hz fs-el és 86-os EBP-vel..)

Azt hiszem, hajszálra.... Nem?

Vendég

Hangsugárzó építés

SHALAFI: Sokat adnának ezért a pontosságért a kínaiak, ha egyszer elérnék...

Sokat adnának ezért a pontosságért a kínaiak, ha egyszer elérnék...

Nekem hiába mondod, én nem tehetek róla, vagy ellene, de ha már itt tartunk, nyelvészprofesszorrá minősítésed elhamarkodott volt, mert fogalmi zavarokban, vagy emlékezetkiesésben szenvedsz, ugyanis a pontosság a gyártási szórásra vonatkozott. Az a H2000 hangszóró pedig, amelyik megfelelően szerelt - mint már annyiszor kiderült - pontosan követi a megadott adatokat. Az elenyésző részük, ami hibásan lát napvilágot, úgyis visszakerül az üzembe és kicserélik.

persze a sárgák is megérik a pénzüket (valjóában nem, mert ez csak irónia volt) azért az őrületes gyártási szóráson túl produkálnak még nem központos szerelést is: http://www.swanspeaker.com/product/curve/q1r-zm.jpg Háát egy ilyen impedanciamenetre még mindig sokat kellene gyúrni, ha ennyire rosszat akarna valaki gyártani. Hihihivi.

Ui: élvezed?

Vendég

Hangsugárzó építés

Igazad van! Én kb 15éve mérek 15 és 30g-os súllyal,és az eredményét még senki csak is az önjelölt mérésügyi hivatal vonta kétségbe! De itt van egy mérés a bezzeg hszóróról, ez is 30g-al készült. Össze lehet hasonlitani a hivatal eredményével! Ami az irást illeti is egyetértünk, akinek szüksége van mért erdményre az megtalál, és szivesen segítek! Shalafi a tiéd a terep! http://kepfeltoltes.hu/070707/HA18-634M ... es.hu_.jpg
Klang, szépek az impedanciameneteid, mintha én rajzoltam volna hét whisky után. Ez úgy kiindulási alapnak jó, de tizenöt év után.... azért.... hát hol itt a fej-lő-dés?

HA 18-620
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: HA 18-620 »

SHALAFI: Sokat adnának ezért a pontosságért a kínaiak, ha egyszer elérnék...

Sokat adnának ezért a pontosságért a kínaiak, ha egyszer elérnék...
Nyelvészprofesszor,

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Klang »

Ezt azért teszem fel, hogy Shalafi ne tudja félrevezetni azokat, akik maguk nem mértek még így...... Többet nem írok ebbe a topikba sem, tudom, hogy a többség normális de valahogy úgy vagyok ezzel, hogy a villamosról is leszállok egyetlen rossz szagú ember miatt...
A mérés bejáratás előtt készült.

Igazad van! Én kb 15éve mérek 15 és 30g-os súllyal,és az eredményét még senki
csak is az önjelölt mérésügyi hivatal vonta kétségbe! De itt van egy mérés a bezzeg hszóróról, ez is 30g-al készült. Össze lehet hasonlitani a hivatal eredményével!

Ami az irást illeti is egyetértünk, akinek szüksége van mért erdményre az megtalál, és szivesen segítek!

Shalafi a tiéd a terep!

Vendég

Hangsugárzó építés

Én már mondtam neked, hogy megjavítom! Lecsapok rá!
Tied. Nekem nincs se kedvem se idom tovabb "kinlodni" vele.

Lipi, inkább vennél egy jó magashszt. ;-) bár lamalasnak mondjuk úgysem kell már a hangszóró, mert van hividómja. :-*

Vendég

Hangsugárzó építés

Most volt időm megmérni egy mms=66 grammos hangszórót 60 és 30 gramm hozzáadott tömeggel, mellékelem az eredményt. Vas-ben az eltérés 0.034%.Ezt azért teszem fel, hogy Shalafi ne tudja félrevezetni azokat, akik maguk nem mértek még így. Hozzáteszem, lehetnek más felépítésű hangszórók, amelyek hamar bekerülnek a nemlineáris tartományba, és lehet, hogy a HA25 braun ilyen, később ezt is meg fogom nézni, de az butaság, hogy általában nem lehet az mms-sel összemérhető hozzáadott tömeggel mérni.
Többet nem írok ebbe a topikba sem, tudom, hogy a többség normális de valahogy úgy vagyok ezzel, hogy a villamosról is leszállok egyetlen rossz szagú ember miatt...

pagrus, tény, hogy a tömegterhelt módszer veszélyeket rejt magában, mind a hangszóró mind a mérés szempontjából, ami hiba forrása lehet, ett?l többet sosem mondtam. az egész problémakör egyébként leng?rendszer-függ?, nem mindegy pl, mekkora a 66 grammos membrántömeg? hangszóró felfüggesztésének engedékenysége...

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

Most volt időm megmérni egy mms=66 grammos hangszórót 60 és 30 gramm hozzáadott tömeggel, mellékelem az eredményt. Vas-ben az eltérés 0.034%.
Ezt azért teszem fel, hogy Shalafi ne tudja félrevezetni azokat, akik maguk nem mértek még így. Hozzáteszem, lehetnek más felépítésű hangszórók, amelyek hamar bekerülnek a nemlineáris tartományba, és lehet, hogy a HA25 braun ilyen, később ezt is meg fogom nézni, de az butaság, hogy általában nem lehet az mms-sel összemérhető hozzáadott tömeggel mérni.
Többet nem írok ebbe a topikba sem, tudom, hogy a többség normális de valahogy úgy vagyok ezzel, hogy a villamosról is leszállok egyetlen rossz szagú ember miatt...

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Tied. Nekem nincs se kedvem se idom tovabb "kinlodni" vele.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Quadlipi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 180

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Quadlipi »

Udv mindenkinek, 
Szeretnek en is felajanlani a DIY tarsadalomnak 2 hangszorot ami ingyen elviheto tolem. 2db H2000, 2,5-es domrol van szo (elvileg 8ohmosak). Az egyik gyari allapotban van, a masik egyszer elromlott es azota nem tudom helyrepofozni. Alkatreszek vannak hozza szoval aki szeret hangszorot javitgatni az teljes erteku hangszorot faraghat belole. Postazni nem fogok, el kell jonni erte vagy Bp-en megegyezes szerinti helyen atvehetok.

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Udv mindenkinek,

Szeretnek en is felajanlani a DIY tarsadalomnak 2 hangszorot ami ingyen elviheto tolem. 2db H2000, 2,5-es domrol van szo (elvileg 8ohmosak). Az egyik gyari allapotban van, a masik egyszer elromlott es azota nem tudom helyrepofozni. Alkatreszek vannak hozza szoval aki szeret hangszorot javitgatni az teljes erteku hangszorot faraghat belole. Postazni nem fogok, el kell jonni erte vagy Bp-en megegyezes szerinti helyen atvehetok.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

mitvisz

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: mitvisz »

Nem pont ide tartozik , de sokan építemek mélynyomót is hátha tud valaki segíteni.
Van egy Wharfedale Powercube 10 hangfalam ami elnémult . Belekukkantottam , látható sérülés nincs az alkatrészeken ,a táp 2X50 V egyenáram megvan , biztik jók,visszajelző led világít, a hangszóró nem szakadt , bekapcskor zúg egy kicsit majd néma csönd. Ha van köztetek Bp-Gödöllő környékén akihez elvihetném gyógyítani ?
Vagy gyűjthetek másikra

Vendég

Hangsugárzó építés

A 64 liter ebből a szempontból sok, de az az igazság, hogy a braun terhelhetőség szempontjából reflexdobozba nem ideális választás. Választhatod a térfogat csökkentését, választhatod a reflexcső rövidítését, mindenképpen oda jutsz, hogy reflex célra megfelelőbb hangszóróval kisebb hangfallal is eléred ugyanezt. A braun zárt dobozban futja ki magát.
Ezeket a sorokat ragadtam ki a hozzászólásodból, erre reagáltam!
Ezt is kiragadhattad volna:"A mély terhelhetőségével adódhatnak gondjaid, de egy kész doboznál természetesen nem a kisebb doboz felvetése az előremutató ötlet"

Hagyjátok már, mit szőröztök, a térfogat ugyanúgy csökkenthető, mint ahogy a reflexcső hossza, de igazából egyikre sincs szükség.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

No akkor lássátok miről van szó...:
Szép munka, gratulálok!

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

és egy közelebbi...

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

No akkor lássátok miről van szó...:

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

A 64 liter ebből a szempontból sok, de az az igazság, hogy a braun terhelhetőség szempontjából reflexdobozba nem ideális választás.Választhatod a térfogat csökkentését, választhatod a reflexcső rövidítését, mindenképpen oda jutsz, hogy reflex célra megfelelőbb hangszóróval kisebb hangfallal is eléred ugyanezt. A braun zárt dobozban futja ki magát.

Ezt is kiragadhattad volna:
"A mély terhelhetőségével adódhatnak gondjaid, de egy kész doboznál természetesen nem a kisebb doboz felvetése az előremutató ötlet"

Vendég

Hangsugárzó építés

Most 3 ohmos ellenállás van a közép elött.
Az valszeg kicsit kevés, talán 4,7 de ha mérsz, meglátod. Hát nem mondom, jó kis fába vágtad bele a fejszét egy háromutassal.

Vendég

Hangsugárzó építés

a trémobil színű izé azt mutogatja, hogy sztem mindenki látja mit mutogat. az ajánlott hangolással 80W-ig 6mm-en belül mozog.

Mondom bikabeka, meg kell nézni az impedanciát hogy hova hangoltad a rezonát-orrot.

Vendég

Hangsugárzó építés

...Ha levonjuk a térfogatból a csövet és a hangszóró kosarat, akkor a végleges térfogat az általad ajánlott 64 liter lesz.... A narancs színű görbe mutatja az xmax értékét rövidebb csővel, a zöld görbe mutatja, hogy hosszabb csővel 70 W-nál már kilép az adatlapon megadott tartományból. Ez nem biztos, hogy gondot okoz, ha lakótelepen laksz, akkor biztosan nem, akkor ezzel a kérdéssel nem kell foglalkoznod. A 64 liter ebből a szempontból sok, de az az igazság, hogy a braun terhelhetőség szempontjából reflexdobozba nem ideális választás. Választhatod a térfogat csökkentését, választhatod a reflexcső rövidítését, mindenképpen oda jutsz, hogy reflex célra megfelelőbb hangszóróval kisebb hangfallal is eléred ugyanezt. A braun zárt dobozban futja ki magát.
Butaság, nincs igazad pagrus, a HA25-672 CSAK b-reflex dobozban működik elfogadhatóan, amit kijelentettél azért is csacsiság, mert zárt dobozban még kevésbé lenne terhelhető. Ugyanezt pedig kisebb dobozban csak akkor érheted el, ha érzéketlen a hangszóró. Erre a célra ettől jobb T-S paraméterű hangszórót ritkán látok... Miért foglalkozol olyannal, amihez nem értesz?

bikabeka, nem sok a 64 liter.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

A térfogat is változtatható...Feltölthetem homokkal is..Bár már így is "kétemberes"..
Nem kell azt a dobozt töltögetni, jó az így, ahogy van! (64 liter) Az alacsonyabb f3 pontnak ára van! Valamit valamiért! Különben meg egyeltalán nem kell majd a terhelhetőség miatt szégyenkezned!

Szerintem azon hamarabb "fennakadnál", ha nem menne elég mélyre....

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

A 64 liter ebből a szempontból sok, de az az igazság, hogy a braun terhelhetőség szempontjából reflexdobozba nem ideális választás.Választhatod a térfogat csökkentését, választhatod a reflexcső rövidítését, mindenképpen oda jutsz, hogy reflex célra megfelelőbb hangszóróval kisebb hangfallal is eléred ugyanezt. A braun zárt dobozban futja ki magát.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

A térfogat is változtatható...Feltölthetem homokkal is..Bár már így is "kétemberes"..
Nem hiszem, hogy kellene, 60 W-os erősítővel jó lesz így.
Én mindig maximális teljesítmény-sávszélességre igyekszem készíteni a hangfalakat, mert főleg studió monitorokat tervezek, de nem tartom ezt mindig a legjobb megoldásnak.
A másik véglet: ha pl. kisebb teljesítményű csöves erősítővel szeretnék jó mélyeket, akkor a terhelhetőség nem fontos, úgysem lesz nagy a membránkitérés, de kell a magasabb érzékenység, akkor a braun nagy dobozban is megfelel, és akkor rá lehet menni pl. a legjobb mélyátvitelre.
A te hangfalad valahol a kettő között lesz.

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Pagrus: ...Ezen a dobozméreten meg már hiába akadékoskodsz, Én úgy látom, hogy az már elkészült!
Ha figyelmesen visszaolvasol, láthatod, épenhogy nem én tettem Éppen, mert már készen van, a reflexcsővel való hangolást javasoltam.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”