Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Az extrém zaj zavar (Minolta 7Hi@Iso800, na az durva volt). Annál csak egy dolog zavar jobban, a default beállításokkal ráküldött szűrő mosóhatása Bár viccesen néz ki egy NeatImage-dzsal jól szétkapott kép, neon glamour 4ever
ISO 800-on minden gépnek zajos a képe, ha nem tetszik, ne használj ilyen értéket. Ezen már tényleg semmilyen szűrő nem segít, legalábbis nem lesz olyan a kép, mint ISO 200-zal.
Nem tegnap kezdtem a fotózást... Még digiten sem
Egészen elképesztő zajt produkált a bridge, nem hasonlítható a tükrösökkel. Mikor én zajról beszélek, akkor alapvetően chroma noise-t értek alatta, azaz randa piros és zöld és kék pöttyöződést. Na, ez a Minolta ebben kriminális volt (amúgy másban meg egy csoda, mai napig előveszem néha).
Ahhoz képest a mostani tükrösöm (szintén Mino) 800-on "teljesen zajmentes" normál fénynél, és alig látható zajjal bír rossz fényviszonyok mellett. Értsd: kék eget 200%-ra nagyítva természetesen látszik a szemcséződés, de én nem vagyok egy pixelmaszturbátor.
Képekkel tudom bizonyítani, de mindegy. Természetesen - bár látható pötty nincs - azért itt az átvitt dinamika-tartománya a CCD-nek már jóval kisebb. Egyébként ez az érzékelő konkrétan ISO200-on van csúcson, 100-on nem láthatóan, de mérhetően rosszabb.
A Canon CMOS technológiája még ennél is komolyabb lépéseket a zajmentes iso3200 irányába... Egyébként illene raw-ból egységes paraméterekkel, ugyanazon konverterrel készített képeket hasonlítgatni noise tekintetében, mert a gép belső képfelsolgozó láncának a zajszűrése eléggé megtréfálhat.
(Ps: manapság szerintem mindegyik tökörreflexes kielégíti a minimális elvárásokat zaj terén, én a magam részéről ezeket az összehasonlításokat átfutom ugyan, de nem annyira érdekel. Amit megnézek, mert ritkán, de szüökség lehet rá, az az extrém high iso képminőség és az ott látható (esetenként kikapcsolhatatlan) zajszűrés / részletmosás.
Na eldugulok.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Digitális fényképezőgép
amúgy Béla nekem adta kölcsön a 40D-t, ha már Te lemondtálróla.ha majd kiművelem magam a használatáról, teszek fel képeket.
OK. Kíváncsian várom.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Digitális fényképezőgép
ha majd kiművelem magam a használatáról, teszek fel képeket.
4 hónap remélem elég idő lesz.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Digitális fényképezőgép
4 hónap remélem elég idő lesz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Digitális fényképezőgép
24,8 Mpixeles 35mm-es teljes képkockás Sony CMOS szenzor.
Inkább két hétig nem eszek, de majd egy ilyet veszek.
szeva Posza!
nem állna neked jól a sovány testalkat.
amúgy Béla nekem adta kölcsön a 40D-t, ha már Te lemondtál róla.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Digitális fényképezőgép
24,8 Mpixeles 35mm-es teljes képkockás Sony CMOS szenzor.
Inkább két hétig nem eszek, de majd egy ilyet veszek.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Digitális fényképezőgép
Ez így van...csupán felhívtam ráa figyelmet, hogy lehet iso800-ban is élvezhető képet lőni a megfelelő technikával.
Sőt. Művészi képeknél egy módszer a szemcsésítés, ami kifejezetten magas ISO értékkel (vagy filmmel) érhető el.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Digitális fényképezőgép
Ez így van...csupán felhívtam ráa figyelmet, hogy lehet iso800-ban is élvezhető képet lőni a megfelelő technikával.
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Digitális fényképezőgép
Azért tegyük hozzá, hogy egy olcsóbb DSLR-nél ISO 800-on kb. annyi zaj van, mint egynéhány kompakt ISO200-on (drágábbakon bátran lehet 1600-zal is próbálkozni). Ezért nem érdemes leírni a nagyobb ISO értéket, csak sajnos sok kis érzékelővel megáldott kompakt és bridge gép miatt elterjedt nézet, hogy a nagyobb ISO rossz.Ráadásul RAW-ban utómunkával csodákat lehet művelni:)
Még 36 mm-es filmen is erős zaj látható nagy ISO esetén. Nagy csalódást okozhat magának a felhasználó, aki el van szállva a gépétől és csodát vár tőle. Tisztában kell lenni a lehetőségekkel és a korlátokkal, különben igen nagy csalódás lesz a vége.
Digitális fényképezőgép
ISO 800-on minden gépnek zajos a képe
Azért tegyük hozzá, hogy egy olcsóbb DSLR-nél ISO 800-on kb. annyi zaj van, mint egynéhány kompakt ISO200-on (drágábbakon bátran lehet 1600-zal is próbálkozni). Ezért nem érdemes leírni a nagyobb ISO értéket, csak sajnos sok kis érzékelővel megáldott kompakt és bridge gép miatt elterjedt nézet, hogy a nagyobb ISO rossz.
Ráadásul RAW-ban utómunkával csodákat lehet művelni:)
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Digitális fényképezőgép
Az extrém zaj zavar (Minolta 7Hi@Iso800, na az durva volt). Annál csak egy dolog zavar jobban, a default beállításokkal ráküldött szűrő mosóhatása Bár viccesen néz ki egy NeatImage-dzsal jól szétkapott kép, neon glamour 4ever
ISO 800-on minden gépnek zajos a képe, ha nem tetszik, ne használj ilyen értéket. Ezen már tényleg semmilyen szűrő nem segít, legalábbis nem lesz olyan a kép, mint ISO 200-zal.
Digitális fényképezőgép
Közben elolvastam a cikket, és meg kell követnem őket, sokat fejlődtek.
Igen, a képek sok mindenről mesélnek, pld. hogy alig van valódi minőségi különbség a gépek között. A CA-t például ilyen durva nagyításban tényleg látványos mérni, de normál képméretnél... nem is tudom. Te hány A3/A4 méretű nyomatot csináltattál az elmúlt három évben? Én olyan tízet, na jó lehetett volna több is csak lusta vagyok.
Egyébként lehet hogy az Oly a legzajosabb, de nekem kifejezetten tetszik a zaja, teljesen filmes. Digi zajban a chromára vagyok baromi allergiás, ez meg inkább luminance jellegű. Ha jól láttam.
Én monitoron nézem a képeket, ahol sokkal jobban kijönnek a hibák, mint a papírképeken (mellesleg a monitorom nagyobb is, mint egy A4-es lap).
Nem is beszélve arról ha pl. bele kell nagyítani a képbe.
Mivel egyik sem tökéletes, egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik fog inkább bejönni. Valamit lehet utólag javítani, valamit nem, vagy legalábbis a mi amatőr eszközeinkkel baromi nehéz lenne. Ezt is érdemes figyelembevenni.
Pl. téged zavar a zaj, de azon még utólag is lehet javítani. A kromatikus aberráció már nehezebb eset, a többi, optikával kapcsolatos problémát is nehéz javítani.
Szóval gépválasztáskor a gép fizikai korlátai fontosabbak annál, mint az pl. hogy full autó üzemmódban egy adott tesztkép körülményei között éppen melyiknek lett szebb a képe.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Digitális fényképezőgép
Új belépő Nikon
Mármint a DSLR-ek között.
ez valóban lemaradt
Digitális fényképezőgép
Új belépő Nikon
Mármint a DSLR-ek között.
Digitális fényképezőgép
Új belépő Nikon
Digitális fényképezőgép
Na a pixinfot inkább hagyjuk ki a játékból Nagyon finoman szólva nem bíznám rájuk egy közepesen komoly rántotta elkészítését sem. (Vélemény, de vállalom). A cikket azért elolvasom majd, de tapasztalat alapján nekik hivatalból minden tetszik.
Nem kell a szöveggel 100%-ban egyetérteni, mindenki szűrje le magának a tanulságot. Az összehasonlító tesztképek szöveg nélkül is sokatmondóak.
Igen, a képek sok mindenről mesélnek, pld. hogy alig van valódi minőségi különbség a gépek között. A CA-t például ilyen durva nagyításban tényleg látványos mérni, de normál képméretnél... nem is tudom. Te hány A3/A4 méretű nyomatot csináltattál az elmúlt három évben? Én olyan tízet, na jó lehetett volna több is csak lusta vagyok.
Egyébként lehet hogy az Oly a legzajosabb, de nekem kifejezetten tetszik a zaja, teljesen filmes. Digi zajban a chromára vagyok baromi allergiás, ez meg inkább luminance jellegű. Ha jól láttam.
Hello, s milyen a Fuji S5700,amit 43.000-rt árulnak? Azt megéri megvenni? Kösz előre is.
Szerintem nem rossz gép, nekem ilyen van. Átlagos felhasználói igényeket teljesen kielégíti. Egy szavazat mellette
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Digitális fényképezőgép
Na a pixinfot inkább hagyjuk ki a játékból Nagyon finoman szólva nem bíznám rájuk egy közepesen komoly rántotta elkészítését sem. (Vélemény, de vállalom). A cikket azért elolvasom majd, de tapasztalat alapján nekik hivatalból minden tetszik.
Nem kell a szöveggel 100%-ban egyetérteni, mindenki szűrje le magának a tanulságot. Az összehasonlító tesztképek szöveg nélkül is sokatmondóak.
Hello, s milyen a Fuji S5700,amit 43.000-rt árulnak? Azt megéri megvenni? Kösz előre is.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
Digitális fényképezőgép
Canon EOS 450D
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
Digitális fényképezőgép
Egy zsebrevágható ultrazoomos gép: Panasonic DMC-TZ2 most 52.990,- a Corában, hozzá 1 GB Sandisc SD kártya: 2.990,- Ft vagy 2 GB SD kártya: 4.990,- Ft.
ez egy kegyetlen jó gép, ennyiért meg főleg, általában mindenhol 60k-ért tolják, annyiért a hülyének is megéri, hát még...
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Digitális fényképezőgép
Én monitoron nézem a képeket, ahol sokkal jobban kijönnek a hibák, mint a papírképeken (mellesleg a monitorom nagyobb is, mint egy A4-es lap).
Nem is beszélve arról ha pl. bele kell nagyítani a képbe.
Mivel egyik sem tökéletes, egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik fog inkább bejönni. Valamit lehet utólag javítani, valamit nem, vagy legalábbis a mi amatőr eszközeinkkel baromi nehéz lenne. Ezt is érdemes figyelembevenni.
Pl. téged zavar a zaj, de azon még utólag is lehet javítani. A kromatikus aberráció már nehezebb eset, a többi, optikával kapcsolatos problémát is nehéz javítani.
Szóval gépválasztáskor a gép fizikai korlátai fontosabbak annál, mint az pl. hogy full autó üzemmódban egy adott tesztkép körülményei között éppen melyiknek lett szebb a képe.
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Egy zsebrevágható ultrazoomos gép: Panasonic DMC-TZ2 most 52.990,- a Corában, hozzá 1 GB Sandisc SD kártya: 2.990,- Ft vagy 2 GB SD kártya: 4.990,- Ft.
Na ezt ajánlottam a Yamaha addikt barátunknak pont. A Freshmakernek. Ez egy nagyon jó kompromisszum ennyiért.
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Digitális fényképezőgép
Az én wishlistem egyébként speciális.
- 5-6 megapixeles ultra alacsony zajú (Fuji SuperCCD vagy hasonló) érzékelő
- ultrakompakt, strapabíró fémváz
- fix 28-as vagy 24-es optika
- gépvázból magasra kiemelhető, viszonylag erős vaku
Egy ilyet szívesen használnék bulifotózásra, a többihez ott a Dynax 7D (meg a Mastercard).