Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Tunerek
Helló mindenkinek!Örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot!
Tudnátok abban segiteni,hogy hol tudnák egy megkimélt állapotú Technics ST-GT650-es tunert szerezni?Jelenleg az 550-es van meg.
Aukciós portálokon.
Ha csak magyar oldalakban gondolkodsz, akkor nézegesd a Vaterát.
Köszi a tippet,de sajna már 1 éve fennt vagyok a Vaterán,és semmi.....
Esetleg tud valaki Pesten olyan üzletet ahol foglalkoznak még HI-FI cuccokkal?
Én eddig a Brody Sándor utcába jártam,de ott nincs még esély sem rá hogy megkapjam ezt a tunert.....
Az Old Hi-fi már rég megszünt,pedig az 550-est ott vettem.....
Tunerek
Tudnátok abban segiteni,hogy hol tudnák egy megkimélt állapotú Technics ST-GT650-es tunert szerezni?Jelenleg az 550-es van meg.
Aukciós portálokon.
Ha csak magyar oldalakban gondolkodsz, akkor nézegesd a Vaterát.
Tunerek
Keress rá a neten.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Tunerek
- formattedguy
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Tunerek
FORMATTEDGUY!
Forraszd össze és nem lesz több problémád!
Üdv. forrasztóón
Rendben, köszi a segitséget! békesség!
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3001
Tunerek
Elöször meg kellene mérni, hogy milyen feszültségről müködött az izzó ( egyen/váltó ).
A kiforrasztott izzót vidd magaddal, hogy hasonlót tudjál venni. ( a müködtető fesznek megfelelőt ).
A pákával vigyázz, mert ezek a modern IC-k nem nagyon szeretik a babrálást!
Üdv: szikrázás
mérőezközöm nincs sajnos, de az előző tulaja azt mondta, hogy 12v-os búzaszem izzó kell bele és hogy már volt cserélve. elmentem és vettem 3 félét mert ugyanolyan nem volt (2 között csak méret beli külömbség van noname, a 3. a legnagyobb és tungsram) -ja és amúgy a boltban rizsszemnek hivták - A kis gumiharangba csak a tungsram ment bele a többi kicsi volt. Végülis nem forrasztottam, csak blankoltam és összetekertem a kábeleket... működik.
ha igy is marad, szerintetek odaforrasszam, vagy fölösleges?
FORMATTEDGUY!
Forraszd össze és nem lesz több problémád!
Üdv. forrasztóón
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- formattedguy
- Újonc fórumos

Tunerek
Elöször meg kellene mérni, hogy milyen feszültségről müködött az izzó ( egyen/váltó ).
A kiforrasztott izzót vidd magaddal, hogy hasonlót tudjál venni. ( a müködtető fesznek megfelelőt ).
mérőezközöm nincs sajnos, de az előző tulaja azt mondta, hogy 12v-os búzaszem izzó kell bele és hogy már volt cserélve. elmentem és vettem 3 félét mert ugyanolyan nem volt (2 között csak méret beli külömbség van noname, a 3. a legnagyobb és tungsram) -ja és amúgy a boltban rizsszemnek hivták - A kis gumiharangba csak a tungsram ment bele a többi kicsi volt. Végülis nem forrasztottam, csak blankoltam és összetekertem a kábeleket... működik.
ha igy is marad, szerintetek odaforrasszam, vagy fölösleges?
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
...
Az izzócserét könnyen el tudod végezni?
Üdv: lámpagyár
köszönöm a választ! amúgy egy digitális kijelzőt világit meg hátulról én lednek néztem, de az előző tulaja felvilágositott, hogy valami izzó. (yamaha tx-470 a tuner)
szerintem menni fog, kiszedem a régit, belerakok egy újat (forrasztópisztollyal?) nem?
köszi még 1x!
Formattedguy!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- formattedguy
- Újonc fórumos

Tunerek
...
köszönöm a választ! amúgy egy digitális kijelzőt világit meg hátulról én lednek néztem, de az előző tulaja felvilágositott, hogy valami izzó. (yamaha tx-470 a tuner)
szerintem menni fog, kiszedem a régit, belerakok egy újat (forrasztópisztollyal?) nem?
köszi még 1x!
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
sziasztok, csak egy egyszerű kérdésem lenne hozzátok. a tuneremben elromlott a led, vagyis nem led, hanem valami miniégő való bele, már megvan, hogy milyen. A kérdés: amig megveszem bele az új égőt, tudom-e veszélyek nélkül hallgatni, és ha igen, inkább úgy, hogy benne hagyom a rossz égőt, vagy a nélkül?köszi!
FORMATTEDGUY!
Ugyan az izzó funkcióját nem irtad, de nyugodtan használd a tunert - nem lesz semmi baja.
- formattedguy
- Újonc fórumos

Tunerek
sziasztok, csak egy egyszerű kérdésem lenne hozzátok. a tuneremben elromlott a led, vagyis nem led, hanem valami miniégő való bele, már megvan, hogy milyen. A kérdés: amig megveszem bele az új égőt, tudom-e veszélyek nélkül hallgatni, és ha igen, inkább úgy, hogy benne hagyom a rossz égőt, vagy a nélkül?
köszi!
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
átlagos analóg gépek, 4 gang, kerámiaszürök, wide, max 50.000ft -ig. - jobb gépek, 5 gang, lc+saw, narrow/wide, 100.000 ft körül - csúcs gépek,7-8 gang, lin.fáz. lc, narow/normal/wide
Végre felébredt valaki a csipkerózsika álomból!
Az analóg fm tunerek néhány kritikus pont ismeretében jól megítélhetők.
1 - a bemeneti RF (rádiófrekvenciás) hangolt rezgökörök száma - több az jobb.
2 - a KF (középfrekvenciás erősítő) felépítése, a szürők típusa, száma. A tekercses koncentrált szürők ( LINEAR PHASE LC FILTER ) jók, a felületi hullámszürök ( SAW, SURFACE ACOUSTIC WAWE ) elmennek, a kerámia szürök ( GDT, GROUP DELAY TIME ) már nemigazán.
3 - a demodulátorok típusa, kivitelezése ( RATIO DETECTOR, DISCRIMINATOR,
PULSE COUNTER, PLL, DELAY TIME ) is fontos.
4 - a sztereó dekóderek fajtái ( tekercses MPX, PLL IC, FET SWITCHING,
tranzisztoros szorzó modulátor ) döntőek.
5 - kimeneti hangfrekvenciás erősítő és a tápegység is jól kidolgozott legyen ( OP AMP, egyedi tranzisztoros, katódkövető vagy stab táp. )
Egyenlőre ennyi a müszaki tartalomról, a hangzásképnél is vannak érdekes dolgok...
Tunerek
átlagos analóg gépek, 4 gang, kerámiaszürök, wide, max 50.000ft -ig. - jobb gépek, 5 gang, lc+saw, narrow/wide, 100.000 ft körül - csúcs gépek,7-8 gang, lin.fáz. lc, narow/normal/wide
Köszönjük szépen a jótanácsokat, de pl a lc+saw, narrow/wide mit jelentenek?
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
es persze erdekel masok velemenye is - esetleg nem lesznek ennyire szigoruak, hogy "A digitális tunereket felejtsd el,
A folytatás: - átlagos analóg gépek, 4 gang, kerámiaszürök, wide, max 50.000ft -ig. - jobb gépek, 5 gang, lc+saw, narrow/wide, 100.000 ft körül - csúcs gépek,7-8 gang, lin.fáz. lc, narow/normal/wide, 200.000 körül. Ezek a technikai részletek, jöhetnek a esztétikai, hangzásbeli különbségek? Vagy folytassam a high-end kategóriával?
Tunerek
TUNERMAN:Nyugodtan választhatsz egy "jó kis analóg tunert", mert a hazai állapotok nem valószinüsitik a átállást.
A jó tunerek nem japán futószalagokon készültek (Marantz, Kenwood, Sansui, Onkyo, stb..).
ajanlott analog tunerek ?
velemeny a következökröl ? hasznaltan pl. kenwood KT-5020, 6040, 6050, onkyo T-4650, 4670, 9900, 9990, Yamaha T-80 ?
ujan: Denon TU-1800 DAB (ha DAB megis "muszaj" lenne), Naim NAT 05, Magnum Dynalab MD-90t ?
inkabb sajat velemeny, tapasztalat erdekel, többiböl sokat olvastam (pl. fmtunerinfo.com)
illetve: a vertikalis feldipolrol mint antennarol a velemenyek ? (pl. Metz, MD ST-2, illetve sajat barkacsban)
Saját vélemény: A digitális tunereket felejtsd el, az analógok közül a japánok közepesek, a régi amik k*rva jók, de drágák. Ennyi elég vagy kibontsam?
persze erdekelne kibontas.
nyilvan a szempontok is erdekesek es különbözöeklehetnek, hasonloan az igenyek is !!
pl. veteli kepessegre igeny gondolom a "puszta közepen" mas mint Budapesten az ado töveben (szelektivitas - erzekenyseg)
hangzasra mindenki jot szeretne, persze különbözö szinteken
kenyelmi tulajdonsag: ez is kinek mennyire fontos (programozhatosag, antennabemenetek szama, ...).
ertem en a "marketingszöveget", hogy analogon folyamatos a hangolasi frekvencia valtozasa (bar ez sem mindegyiknel mindig igaz - igy olvastam), de digitek között is van pl. Yamaha 10 kHz-es lepessel - ha allomasok sürüsege szüksegesse teszi.
Magnum Dynalab ?
teny: en eddig 2szer hallottam szamomra nagyon tetszö hangot radio forrasbol: vagy 11 eve Becsben Naim NAT3-as tunert, illetve iden ev elejen MD-102t es 106t tunert Limarnal. Az aruk nekem magas. esetleg MD-90 ill. 90t jöhet szoba, Larry Zurowski az MD-90t-t ajanlotta.
es persze erdekel masok velemenye is - esetleg nem lesznek ennyire szigoruak, hogy "A digitális tunereket felejtsd el, az analógok közül a japánok közepesek"
Antennahoz a reakciok ?
üdv
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
TUNERMAN:Nyugodtan választhatsz egy "jó kis analóg tunert", mert a hazai állapotok nem valószinüsitik a átállást.
A jó tunerek nem japán futószalagokon készültek (Marantz, Kenwood, Sansui, Onkyo, stb..).
velemeny a következökröl ? hasznaltan pl. kenwood KT-5020, 6040, 6050, onkyo T-4650, 4670, 9900, 9990, Yamaha T-80 ?
ujan: Denon TU-1800 DAB (ha DAB megis "muszaj" lenne), Naim NAT 05, Magnum Dynalab MD-90t ?
inkabb sajat velemeny, tapasztalat erdekel, többiböl sokat olvastam (pl. fmtunerinfo.com)
illetve: a vertikalis feldipolrol mint antennarol a velemenyek ? (pl. Metz, MD ST-2, illetve sajat barkacsban)
Saját vélemény: A digitális tunereket felejtsd el, az analógok közül a japánok közepesek, a régi amik k*rva jók, de drágák. Ennyi elég vagy kibontsam?
Tunerek
- tunerman
- V.I.P.

Tunerek
Nee, én majd nemsoká akarok valami "jó kis" analóg tunert venni. Nagyon nagy kár lenne, ha megszűnnének. Ki akar 128k-s mp3-at hallgatni?
Nyugodtan választhatsz egy "jó kis analóg tunert", mert a hazai állapotok nem valószinüsitik a átállást. Amerikai helyzetet nézve (kb 20 évvel vannak elöttünk) nem látható, hogy a digitális rádiózás lenne legföbb problémájuk.
Tunerek
És várható, hogy addigra a boltokban megjenenek a DAB tunerek, mert most nagyítóval sem nagyon lehet találni.
Nee, én majd nemsoká akarok valami "jó kis" analóg tunert venni. Nagyon nagy kár lenne, ha megszűnnének. Ki akar 128k-s mp3-at hallgatni?
ott meg sok helyen 192kbps mp3 szól
Jah kérem, Bartók rádiót kell hallgatni!
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
-
Vendég
Tunerek
Nem fogjak lekapcsolni az analog radiot. A törvény szerint csak a tv lesz digitális. Ráadásul, nincs is érdeklődés az adók részéről digitális rádióra, az Antenna Hungária vezérigazgaója szerint. Vagyis, még mindig érdemes egy jó rádiót venni, s teljesen felesleges a DAB-ra pénzt kidobni.
A skandináv országok két éve leállították az átállást a DAB-ra mivel, összesen 7000 vevőkészüléket tudtak eladni pár év alatt. Azt hiszem a hír pontos linkjét anno beidéztem az Index Audioland fórumon, most nincs időm megkeresni, de ez volt a lényege. A helyzet ettől még bonyolult, mivel EU egyezmény kötelez az analóg sugárzás által használt frekvenciasávok felszabadítására.
Tunerek
És várható, hogy addigra a boltokban megjenenek a DAB tunerek, mert most nagyítóval sem nagyon lehet találni.
ott meg sok helyen 192kbps mp3 szól
system
Tunerek
valaki valami újat tud a magyar DAB adásokról?
Erre én is kíváncsi lennék, hogy van valami határdátum, amikor lekapcsolják az analóg adókat?
Nem fogjak lekapcsolni az analog radiot. A törvény szerint csak a tv lesz digitális. Ráadásul, nincs is érdeklődés az adók részéről digitális rádióra, az Antenna Hungária vezérigazgaója szerint. Vagyis, még mindig érdemes egy jó rádiót venni, s teljesen felesleges a DAB-ra pénzt kidobni.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
-
Vendég
Tunerek
Nem hinném, h megxünne az analog adás.
Nem kényszerithetik a lakosságot, és a magánkézben léwö rádioadokat sem, h wegyenek digitális xarokat...
Tunerek