Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Most néztem h. van itt egy magnat monitor 990 szett.
Szerintetek ez jobb mint a sal?
Vagy egyáltalán jobb mint a genius?

Szerintem a SAL is hasonló minőségű lehet.
Ennyi pénzért elég sok akciós termék van a mm-ban.

montie
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: montie »

Köszönöm a hozzászólásokat, igazából most végképp nem tudom mit kéne vennem.
Legjobban zenére használnám ki a cuccot, de menne rajta 1-2 mozi is.
Lényeg hogy legyen mély is.

Most néztem h. van itt egy magnat monitor 990 szett.
Szerintetek ez jobb mint a sal?
Vagy egyáltalán jobb mint a genius?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: n.drews »

1. A Wharfedale Diamond annyira alapkategória, hogy kb. 3-4 széria van még alatta.

Hmm. Ha a hifi termékvonalat nézzük, akkor ez a beszállókategória. Ha a zajkeltő termékvonalat is idevesszük, akkor igazad van

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Miért, Bigi milyen PC-s hangszóróval hallgat zenét? 
Nem audiofilt írtam, csak hifit. Egyébként ha ugyanezeket a Mission frontokat sztereó erősítőre kötném, akkor jobbak lennének? Akkor már hifi hangfalak lennének, most meg csak mozi dobozok?

Esetleg nézz be az AQ1 topic-ba.

1 rendszert egészében kell vizsgálni.
Most a genius számodra csak 5.1-es PC-s rendszer.
Ha dvd-re van kötve közvetlen, akko má 5.1-es mozi.
Ha a gyári gagyi tyúkbelet kicserélné vmi normálisabbra (akár cat6), még az is lehet, h jó lenne. (én má csináltam ilyet pont ezzel )

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Erről esetleg beszélgess Bigiékkel is. 
Amúgy milyen hifiről beszélsz a mozis cuccoddal?

Miért, Bigi milyen PC-s hangszóróval hallgat zenét?

Nem audiofilt írtam, csak hifit. Egyébként ha ugyanezeket a Mission frontokat sztereó erősítőre kötném, akkor jobbak lennének? Akkor már hifi hangfalak lennének, most meg csak mozi dobozok?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Akármilyen kábel, egy egyutas PC-s hangszóróból soha nem fog hifihez hasonlító hang kijönni.
Erről esetleg beszélgess Bigiékkel is.

Amúgy milyen hifiről beszélsz a mozis cuccoddal?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

1, Ha gond a közép tartomány, akkor kicsit drágább szetteket is nézegethetnél pl, a diamond és a polk monitor mind2 cég alapkategóriája.2, A basszus tartomány nagyon nagyon nagyon függ a helységtől!!! Ha valahol kevés basszust hallassz, egyáltalán nem biztos, hogy otthon nem lesz elég, sőt.
És fordítva.
Haverom olyan dobozt akart, amiben jó sok a basszus, hát megvette a Mordaunt Short zászlóshajóját, a 908i-t. Két 25-ös mélysugárzó befelefordítva. Hazavitte, felhívott hogy baj van, az üzletben volt basszus, otthon nincs. Azóta pakolgattuk a dobozokat, a helyzett jobb, de már tudom, ha meghallja a kisdoboz Polkajaimat, gutaütést fog kapni.

1. A Wharfedale Diamond annyira alapkategória, hogy kb. 3-4 széria van még alatta.

2. Valóban nagyon számít a helyiség. Lehet, hogy a Mission mélye sem lenne otthon olyan tolakodó, mint egy csupasz falas, kongó üzlethelyiségen. A rendszer többi elemének a hatásáról nem is beszélve.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ki beszélt itt belső kábelezésről?
Akármilyen kábel, egy egyutas PC-s hangszóróból soha nem fog hifihez hasonlító hang kijönni.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Nem értem, miért nincs olyan hangfal, ami szép középmagasat szól, és van megfelelő mélytartománya is. Egy wharfedale 9.5-nek nekem tetsző mélye van, viszont a közép magas tartományban meghal. Egy polk monitor 50-es nél fordított a helyzet.Persze lehet 3M-ért, már kapnék olyan cuccot, ahol minden szépen szól, nem tudom.

1, Ha gond a közép tartomány, akkor kicsit drágább szetteket is nézegethetnél pl, a diamond és a polk monitor mind2 cég alapkategóriája.
2, A basszus tartomány nagyon nagyon nagyon függ a helységtől!!! Ha valahol kevés basszust hallassz, egyáltalán nem biztos, hogy otthon nem lesz elég, sőt.
És fordítva.
Haverom olyan dobozt akart, amiben jó sok a basszus, hát megvette a Mordaunt Short zászlóshajóját, a 908i-t. Két 25-ös mélysugárzó befelefordítva. Hazavitte, felhívott hogy baj van, az üzletben volt basszus, otthon nincs. Azóta pakolgattuk a dobozokat, a helyzett jobb, de már tudom, ha meghallja a kisdoboz Polkajaimat, gutaütést fog kapni.

Vendég

Az egyutas dobozokat kábelezheted, ahová akarod. Csak a frontok kétutasok, a center is gyanús, de a háttér az tutti, hogy egyutas. Bár párszázezres tömör ezüstkábeltől lehet, hogy kinő a 2. hangszórójuk is. Aztán ha mégsem, adhatja el az egészet, persze a kábelezést nem fogja megfizetni neki senki.
Ki beszélt itt belső kábelezésről?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hátha az átkábelezés után nem is akarja lecserélni?
Az egyutas dobozokat kábelezheted, ahová akarod. Csak a frontok kétutasok, a center is gyanús, de a háttér az tutti, hogy egyutas. Bár párszázezres tömör ezüstkábeltől lehet, hogy kinő a 2. hangszórójuk is. Aztán ha mégsem, adhatja el az egészet, persze a kábelezést nem fogja megfizetni neki senki.

Vendég

Mit kábelezzen át? A Geniust, utána meg cserélje le?
Hátha az átkábelezés után nem is akarja lecserélni?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Első körben szerintem kábelezd át.Meglepődnél, h mennyivel többet tud.
Nem nagy befektetés.

Mit kábelezzen át? A Geniust, utána meg cserélje le?

Szerintem, montie, ha jobbat akarsz, de nincs rá pénzed, akkor építkezz. Nem kell az összes hangfalat egyszerre megvenni, csak amennyit tudsz, aztán bővítheted a rendszert. Akiknek komolyabb rendszerük van,azok sem egyszerre vettek meg mindent, évek alatt alakult ki a jelenlegi felállásuk.

Vendég

Sziasztok! 
Elég kezdő vagyok még házimozi téren, jelenleg egy genius sw-hf 5.1-em van, ami tudom h. kicsit vicc de most szeretném lecserélni valami jobbra.
Sajnos Dali, Heco és társaira nem futja viszont kinéztem magamnak egy SAL silversound 2610 5.0 rendszert.
Tudom hogy ez se olyan hűdejó viszont a genius cucchoz képest gondolom jobb...igaz?

Az erősítővel is hadilábon állok, az egyik kiválasztott egy yamaha rxv459 illetve egy sony str-dg510.

Ti mit ajánlanátok nekem ebben az árkategóriában?

Első körben szerintem kábelezd át.
Meglepődnél, h mennyivel többet tud.
Nem nagy befektetés.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok! 
Elég kezdő vagyok még házimozi téren, jelenleg egy genius sw-hf 5.1-em van, ami tudom h. kicsit vicc de most szeretném lecserélni valami jobbra.
Sajnos Dali, Heco és társaira nem futja viszont kinéztem magamnak egy SAL silversound 2610 5.0 rendszert.
Tudom hogy ez se olyan hűdejó viszont a genius cucchoz képest gondolom jobb...igaz?

Az erősítővel is hadilábon állok, az egyik kiválasztott egy yamaha rxv459 illetve egy sony str-dg510.

Ezzel talán jobban járnál.
Sal felejtős szerintem.

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10951
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

montie

Hozzászólás Szerző: montie »

Sziasztok!

batka72

Hozzászólás Szerző: batka72 »

A sub nem istenkáromlás, ha 5.1-t hallgatsz, az is hozzátartozik az egészhez. Ebben a kategóriában nekem a Dali hangja tetszett leginkább, a mélyei is megjöttek, igaz, olyan 250-300 óra után. Szerintem a többinél is hasonló lehet a helyzet. Amit még szívesen vettem volna, az a Tannoy, csak ott magasabb az ár.

Köszi! A Dali-t mégegyszer megkell halgatnom, mert elsőre kicsit semlegesnek tűnt,
Valahogy a magasak nemjöttek ki.
De időm se volt rendesen meghalgatni.
Meg szett-ben is érdekes lehet.
Talán a Toshibashop-ban megpróbálom megint.

szobik
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szobik »

Sziasztok!A problémám, nekem is hasonló, hangfalat illetve szett-et vennék egy onkyo 605-ös erősítő mellé. Már hallgatóztam ezt azt, de csak elbizonytalanodtam.
Nem értem, miért nincs olyan hangfal, ami szép középmagasat szól, és van megfelelő mélytartománya is. Egy wharfedale 9.5-nek nekem tetsző mélye van, viszont a közép magas tartományban meghal. Egy polk monitor 50-es nél fordított a helyzet.
Persze lehet 3M-ért, már kapnék olyan cuccot, ahol minden szépen szól, nem tudom.
Tehát arra gondoltam mégis egy kevés méllyel megáldott hangfalat választok, és megtámogatom egy sub ládával.
Persze tudom, ezt sokan istenkáromlásnak tartják, de szerintem a mélyhangok is ugyanúgy a zenemű részét képezik, mint a közepek, ill magasok.
Kínomban erre jutottam!
A segítségeteket abban kérném, melyik a jobb választás: Dali C 6 szett, vagy polk monitor 50 szett. Vagy esetleg mission m34i szett. És persze várok hasonló árfekvésben javaslatokat, hozzászólásokat.
Köszi a segítséget!!!

A sub nem istenkáromlás, ha 5.1-t hallgatsz, az is hozzátartozik az egészhez. Ebben a kategóriában nekem a Dali hangja tetszett leginkább, a mélyei is megjöttek, igaz, olyan 250-300 óra után. Szerintem a többinél is hasonló lehet a helyzet. Amit még szívesen vettem volna, az a Tannoy, csak ott magasabb az ár.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE

batka72

Szia YvsMad!
Félreétesz, a polk igen is tetszett, csak mint a hasonló stílusú hangfalaknál, itt sincs elég mély. ezért gondoltam kiegészíteni egy aktív méllyel.
Légyszi írjál, írjatok helyeket ahol az általad említett márkákat meghalgathatnám.
B&W-t pl sehol nem találok. Tannoy-t talán a hifi barlangban láttam de nem halgattam, a Mission erőszakos mélyhangja kikergetett az üzletből.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A segítségeteket abban kérném, melyik a jobb választás: Dali C 6 szett, vagy polk monitor 50 szett. Vagy esetleg mission m34i szett. És persze várok hasonló árfekvésben javaslatokat, hozzászólásokat.Köszi a segítséget!!!

Szerintem próbálj más márkákat is meghallgatni, van még bőven ebben a kategóriában (Mission, Tannoy, Heybrook, JPW, Mordaunt-Short, Klipsch, B&W, stb, stb, stb). Nézz csak végig a topiccímeken.
Ha a Polk Monitor 50 nem tetszett, akkor miért akarod, hogy rábeszéljünk?

batka72

Sziasztok!
A problémám, nekem is hasonló, hangfalat illetve szett-et vennék egy onkyo 605-ös erősítő mellé. Már hallgatóztam ezt azt, de csak elbizonytalanodtam.
Nem értem, miért nincs olyan hangfal, ami szép középmagasat szól, és van megfelelő mélytartománya is. Egy wharfedale 9.5-nek nekem tetsző mélye van, viszont a közép magas tartományban meghal. Egy polk monitor 50-es nél fordított a helyzet.
Persze lehet 3M-ért, már kapnék olyan cuccot, ahol minden szépen szól, nem tudom.
Tehát arra gondoltam mégis egy kevés méllyel megáldott hangfalat választok, és megtámogatom egy sub ládával.
Persze tudom, ezt sokan istenkáromlásnak tartják, de szerintem a mélyhangok is ugyanúgy a zenemű részét képezik, mint a közepek, ill magasok.
Kínomban erre jutottam!
A segítségeteket abban kérném, melyik a jobb választás: Dali C 6 szett, vagy polk monitor 50 szett. Vagy esetleg mission m34i szett. És persze várok hasonló árfekvésben javaslatokat, hozzászólásokat.
Köszi a segítséget!!!

Almosito

Hozzászólás Szerző: Almosito »

Köszi mindenkinek az ötleteket!Asszem új hangfalakban gondolkodom csak... :/ Lehet hülyeség, de abban bízom

Toshibashopba elnézek akkor mindenképpen...

Innen-onnan összeszedve a véleményeket, azt hiszem, hogy 5 márkára szűkült a választásom:
HiVi
Rubicon
Polk Audio
Dali
és valami miatt csak meghallgatnám azt a JBL-t is

Köszi mégegyszer mindenkinek, ha továbbra is van valakinek valami tapasztalata, vagy véleménye ezekről a márkákról szívesen meghallgatom

Üdv

Ha már boltajánlásnál járunk szerintem mindenképp nézz be a Dob utca és a Kürt utca sarkán lévő Akusztika hifiboltba egy hallgatózásra, 300ezerért mutatnak neked kellemes láncot...
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

aks

Hozzászólás Szerző: aks »

Köszi mindenkinek az ötleteket!
Asszem új hangfalakban gondolkodom csak... :/ Lehet hülyeség, de abban bízom

Toshibashopba elnézek akkor mindenképpen...

Innen-onnan összeszedve a véleményeket, azt hiszem, hogy 5 márkára szűkült a választásom:
HiVi
Rubicon
Polk Audio
Dali
és valami miatt csak meghallgatnám azt a JBL-t is

Köszi mégegyszer mindenkinek, ha továbbra is van valakinek valami tapasztalata, vagy véleménye ezekről a márkákról szívesen meghallgatom

Üdv

pinki

Hozzászólás Szerző: pinki »

Az utóbbi időben én is sok hangfalat hallgattam És nekem a Dali Concept sorozata, illetve a Polkaudio kreálmányai jöttek be. Nyilván nem ugyanabban a boltban hallgattam őket. JBL nem nekem való. A mélyei dögösek, de a közép-magas tartomány nem az igazi. Hallgattam L, E és ES szériát is. Nekem az utóbbi tetszett a JBL-ek közül a legjobban, mind hangra, mind kinézetre. Rubicon 126-ot hallgattam Polkaudio Monitor 50-nel összehasonlítva és az utóbbi lett a győztes. A Dali Concept8 valahol a Monitor 50 és az RTi10 között van félúton, kb. az árának megfelelően. A ToshibaShopot én is ajánlom, nagyon rendesek. De egy próbát tegyél a SurányiHIFI-nél is, ott legalább olyan jó a kiszolgálás, és ott is elég sok mindent tudsz meghallgatni.

Almosito

Hozzászólás Szerző: Almosito »

aks: én a helyedben a magyar termékeket is meghallgatnám, némelyik nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik Mellorn, Alisca, Bodor, Sonido és a többiek.....
Mindenképp érdemes lenne szétnézned a használt termékek között, a fórumon sok szép állapotú megkímélt készülék fordul meg, pl a napokban volt egy Dali Ikon 6os 140ezerért.
Ha annyira érdekel a Dali nézz be a Toshibashopba és hallgasd meg magad
CD: még keresem IC: Neotech KHS-441 Erősítő: Rotel RA820 BX4 Hangfalkábel: Monitor Inakustik Hangfal: Polkaudio rti6

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”