Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

Vendég

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv mindenkinek

B&W rajongókat és érdeklődőket várunk az AYMARA B&W FÓRUMÁBAN.
Kérdésekre válaszolunk érdekességekről írunk...minden ami Bowers & Wilkins

boubacar
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: boubacar »

Akkor melyik szériát ajánlanád?
Hifipiacon valaki éppen hírdet egy 603 S2-t. Annál ideáliasabbat szerintem nem talász. Dinamikus, friss és élénk. Volt 602 S2-m, ismerem a karakterét.
Ha mindenképpen újat akarsz venni, akkor a B&W-k közül egyedül a 7-es szériát ajánlom pop/rock-ra. Az az én fülemnek az elég mindenevő.
[8]__[=|=]__[8]

home
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: home »

Akkor melyik szériát ajánlanád?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 581

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Snipi »

A 704 es jó pop/rock/és discos zenére?
Szerintem nem kifejezetten. A 7-es sorozat inkább akusztikus zenéhez ideális.
Persze ettől függetlenül nem fog rajta rosszul szólni - bár szvsz. a 704-es nem a legsikerültebb darab - de inkább akusztikus zenére van tervezve. Mint a legtöbb B&W.

home
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

A 704 es jó pop/rock/és discos zenére?

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Akkor képzelheted ezt a mostanit hogy szeretik.
Ők Jmlab fanok úgyvettem észre, de én a 806V-t a héten keménynek hallottam, hosszabb távon biztos fárasztana.
[8]__[=|=]__[8]

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Hallottam a 683-t és a 685-t is. Ha jól emlékszek, a Rotel RA 1062 és a CD 1072 volt elé kötve. A 685 testes, nagy, de formátlan, puha textúrájú a basszusa, és hasonlóan lágy, puha, mind a közepe, mind a teteje - gyakorlatilag minden részletet elnyel, csak hogy jó sokáig hallgatható legyen. A basszusa leginkább a CM1-re hasonlított - azt is bekötöttük. Mindkettő a Quad 11L/12L ordenáré hátsójára emlékeztetett, aminek a formátlul felnagyított basszusánál rosszabbat még nem hallottam. Gyorsan meghallgattam egy 601 S3-t is, hogy ez most a hely akusztikája/elektronika - de nem, amint megszólalt a 601 S3, minden visszajött, a pörgős, feszes basszus, az élő, karakteres közép, és a végtelenül részletgazdag teteje, amiért az azóta megizmosodott pénztárcámmal már a 705-ben gondolkozok. A 683 sokkal több basszussal, mint a 685, de alig valamivel formásabb módon szól, - abban a 20nm körüli helységben nem is fért el sehogy az a sok basszus, még szivacsozva se - a közepe viszont érezhetően szebb és részletezőbb. De ettől még az egész hang számomra teljességgel érdektelen és unalmas maradt.
A Jamo Concert 8-at hallottam még vagy 1 éve, akkor a B&W 601 S3 szólt, ugyan ezen a Rotel kombón, és bár nem volt benne az a leheletnyi fémesség, amit a 601 az énekhangokon hozott - azóta gyaníton, hogy az is csak a Rotel erősítő sajátja -, de a teteje számomra természetellenes volt, valami teljesen hiányzott belőle, mintha le lett volna vágva. A 601 magassugárzója viszont mint egy tavaszi fuvallat, úgy ér véget, amitől sokkal hihetőbb lett az összkép. Ha nem nagy helységbe lesz - 20nm-ig - akkor én a 705-t ajánlanám. Ha viszont a nyugisabb zenehallgatás híve vagy, még az is lehet, hogy ez az új 683-as teteszene persze. Amióta ez a széria van, sokkal többet adtak el belőle, mint a 60x-ből, amit gyakran leszóltak, hogy "Nem házimozi hangfalat akarunk venni!". Csak mert kissé közvetlenebb és élőbb a hangkaraktere... Amúgy mind az Annex boltban, mind a Satsystemben közös véleményen voltunk az eladókkal, hogy az új 68x széria "$#@r" a régihez képest.

Pedig a satsystemben a 60xet is szídták már nagyon:)

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Hallottam a 683-t és a 685-t is. Ha jól emlékszek, a Rotel RA 1062 és a CD 1072 volt elé kötve. A 685 testes, nagy, de formátlan, puha textúrájú a basszusa, és hasonlóan lágy, puha, mind a közepe, mind a teteje - gyakorlatilag minden részletet elnyel, csak hogy jó sokáig hallgatható legyen. A basszusa leginkább a CM1-re hasonlított - azt is bekötöttük. Mindkettő a Quad 11L/12L ordenáré hátsójára emlékeztetett, aminek a formátlul felnagyított basszusánál rosszabbat még nem hallottam. Gyorsan meghallgattam egy 601 S3-t is, hogy ez most a hely akusztikája/elektronika - de nem, amint megszólalt a 601 S3, minden visszajött, a pörgős, feszes basszus, az élő, karakteres közép, és a végtelenül részletgazdag teteje, amiért az azóta megizmosodott pénztárcámmal már a 705-ben gondolkozok.
A 683 sokkal több basszussal, mint a 685, de alig valamivel formásabb módon szól, - abban a 20nm körüli helységben nem is fért el sehogy az a sok basszus, még szivacsozva se - a közepe viszont érezhetően szebb és részletezőbb. De ettől még az egész hang számomra teljességgel érdektelen és unalmas maradt.
A Jamo Concert 8-at hallottam még vagy 1 éve, akkor a B&W 601 S3 szólt, ugyan ezen a Rotel kombón, és bár nem volt benne az a leheletnyi fémesség, amit a 601 az énekhangokon hozott - azóta gyaníton, hogy az is csak a Rotel erősítő sajátja -, de a teteje számomra természetellenes volt, valami teljesen hiányzott belőle, mintha le lett volna vágva. A 601 magassugárzója viszont mint egy tavaszi fuvallat, úgy ér véget, amitől sokkal hihetőbb lett az összkép. Ha nem nagy helységbe lesz - 20nm-ig - akkor én a 705-t ajánlanám. Ha viszont a nyugisabb zenehallgatás híve vagy, még az is lehet, hogy ez az új 683-as teteszene persze. Amióta ez a széria van, sokkal többet adtak el belőle, mint a 60x-ből, amit gyakran leszóltak, hogy "Nem házimozi hangfalat akarunk venni!". Csak mert kissé közvetlenebb és élőbb a hangkaraktere... Amúgy mind az Annex boltban, mind a Satsystemben közös véleményen voltunk az eladókkal, hogy az új 68x széria "$#@r" a régihez képest.
[8]__[=|=]__[8]

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: v-tibor »

683-as, 704-es vagy 703-as -t éredemes e venni? ár érték arányban melyik a jobb?
A 683-at halotta már valaki vélemény?
ebben az ársávban mostani ára 330,000,- valami más alternatíva hasonló kvalitásokkal?

hifichoice-ban-a 2007-év hangsugárzója 500-1000-font-ig best buy.
hangra 90%-ot kapott.

köszi. hogy karácsony előtt egy kicsit tályékozódjunk.
nálam a listán szerepel még a JAMO CONCERT 11-E.-is. de még nem hallottam.

kép concert-11

concert 11
d-870

HIGH-END.

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

683-as, 704-es vagy 703-as -t éredemes e venni? ár érték arányban melyik a jobb?
ebben az ársávban mostani ára 330,000,- valami más alternatíva hasonló kvalitásokkal?

hangra 90%-ot kapott.

kép concert-11

HIGH-END.

v-tibor
Nincs visszaút
Nincs visszaút

B&W hangsugárzók

hangra 90%-ot kapott.

HIGH-END.

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Aymaránál vásároltam2x6 neotec hangsugárzó lábel+banán dugó by kácsa audio
Falra van fölszerelve igy közel a falhoz
ui:tegnap javult egy kicsit a halyzet.A reflex nyilásba bekerül a gyárilag adott szivacsdugó.

Olvastam a Stereophile tesztjében, hogy a 705 vertikális szórása nem az erőssége, alulról hallgatva hiányos lehet a hangkép, szóval lehet, hogy te is azt hallod.

"Sit too low, however, and a large suckout develops in the crossover region. "
[8]__[=|=]__[8]

boubacar
V.I.P.
V.I.P.

B&W hangsugárzók

Tüske , gránitlap , átkábelezés , faltól elhúzás , pár varázsige már megvolt . Lehet ,hogy mégis csak cserélnem kell ?
Szerintem ha a hangfal tetszik, legjobban az erősítő/cd cserével járnál. Nekem 602 s2 volt, H/K HD970+Rotel RA01-el, és hallottam, hogy milyen különbség volt közte, és az Annexben a 602 s3 között, amit a csúcsszériás Denon cd-vel, +valami komolyabb Rotel elő/végfokkal hajtottak... Na ott aztán úgy robbant ki a gitárhúr a semmiből, hogy akkora vigyor volt az arcomon, hogy átért a Duna túlpartjára meg vissza. Persze az jobban kihozta az 600-as széria kissé kemény magasát is, amitől hosszú távon nem bírtam volna azt a kombót. De olyan realitásérzéket nem hallottam sehol azóta se.

Mivel épp hangfalcserében vagyok és sok hallgatózás után úgy néz ki, hogy megint B&W-t veszek, erősen gondolkozok azon, hogy egyszerűen visszatérek a 602-re, csak valami sokkal jobb, finom hangú erősítővel hajtom majd, pl. Unison Unicoval, Musical Fidelity A300-al, vagy valami hasonlóval, jobb kábelekkel, stb. Lehet, jobban járok, mint egy 705-el, ami mellett kevesebb maradna elektronikára.
[8]__[=|=]__[8]

home
Újonc fórumos
Újonc fórumos

B&W hangsugárzók

Fatboy
Isten Hozott! :)

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Fatboy »

Közben beiktattam egy feltöltött állványt a hangfalaknak, hihetetlen mennyit javult a hangkép, most már a magas is hallgathatóbb lett.Azért nézegetem a hirdetéseket, de mostanában nem látok eladó 352-t.

Erősítő cserén nem gondolkodtál?

Eddig a legutolsó aminek a cseréjén gondolkodtam az az erősítő és a cd volt. A hangfal cseréje már szinte megvásárlás után felmerült bennem, de aztán nem ugrottam bele újabb hangfalvásárlásba.

Volt már nálam 1500-as Denon, jobb volt a tere, ütősebbek a mélyek, de valahogy nem volt olyan meleg, lágy hangja mint a kis Denonnak (PMA 250 SE). A magasai meg sziszegősek voltak, legalábbis ezekkel a dobozokkal.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Közben beiktattam egy feltöltött állványt a hangfalaknak, hihetetlen mennyit javult a hangkép, most már a magas is hallgathatóbb lett.Azért nézegetem a hirdetéseket, de mostanában nem látok eladó 352-t.

Erősítő cserén nem gondolkodtál?
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Fatboy

B&W hangsugárzók

Közben beiktattam egy feltöltött állványt a hangfalaknak, hihetetlen mennyit javult a hangkép, most már a magas is hallgathatóbb lett.
Azért nézegetem a hirdetéseket, de mostanában nem látok eladó 352-t.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

B&W hangsugárzók

Még annyit szeretnék leírni, hogy most egy VdH Skyline-nal van bekötve, és először valami komolyabb VdH-ban gondolkodtam, pl: D-352. Csak nem tudom, hogy mennyit számítana, illetve nem lenne-e még rosszabb:) Hátha a Skyline miatt nem olyan a magas mint amilyennek kéne, de csak találgatok. De talán még a mély és közép hangokon is finomítana...
Mindenképp javulna, csak lehet, hogy nem olyan irányban amilyenbe Te szeretnéd.

Minél jobb egy kábel, annál jobban kinyitja a zenét, vagyis felerősítheti pl. az erősítő hibáit.

Ezt csak úgy tudhatod meg, ha kipróbálsz pár kábelt, pl. a 352-t, vagy a Wind-et.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Fatboy

B&W hangsugárzók

Kösz a tippeket!

Most aztán abszolút nem tudom mit tegyek, dehát itt nem is létezik olyan hogy egyetlen jó megoldás.
Amúgy ezen kívül semmi bajom nem lenne a rendszerrel, csak némely zenénél, leginkább azt hiszem gépi zenénél, effekteknél kezd zavarni a magas. Viszont van amihez teljesen passzol.

Még annyit szeretnék leírni, hogy most egy VdH Skyline-nal van bekötve, és először valami komolyabb VdH-ban gondolkodtam, pl: D-352. Csak nem tudom, hogy mennyit számítana, illetve nem lenne-e még rosszabb:) Hátha a Skyline miatt nem olyan a magas mint amilyennek kéne, de csak találgatok. De talán még a mély és közép hangokon is finomítana...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Én 804-hez jelenleg Xindak FS2-őt használok. Nem fogja vissza a magasokat és nem is célom olyan kábelt venni, hanem inkább jobban részletezi. Ha nagyon karcos a teteje, akkor azt nem érdemes szerintem kábellel lefolytani, mert akkor kevés mosott zavaros magasod lesz. Inkább az erősítő lehet a ludas. Bowereknél mindig is volt egy kis magas kiemelés, de azért annyira nem vészes. Ha azt már nem bírod, akkor lehet más doboz után kéne nézned.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 581

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem is 602 S2-m van. Meg van egy 601 S3-am is. A kissebbnek tapasztalataim szerint kicsit visszafogottabb a magastartománya. Én a 602-eshez Kimber 4PR kábelt használok. Igaz én egy együtemü csöves ketyerével hajtom. (De azért meghallgatni lehet hogy érdemes lenne esetleg 4TC-vel is, a PR sokkal olcsóbb)

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

B&W hangsugárzók

Hali! 
Már írtam a hangfalkábel help topikba, de nem nagyon reagáltak rá. Ezért most ide is írok. A kérdés lényegében az, hogy egy kisebb teljesítményű Denonnal hajtott 602 S3-as hangfalakhoz milyen hangfalkábel passzolna, ami inkább visszafogja, lágyabbá teszi (ha van ilyen) a magashangokat?
Akinek volt vagy van hasonló B&W doboza, leírhatná, neki mi vált be leginkább!
Köszi!

Hello!

Nekem igazából nem volt gondom a magasaival, bár nekem 602 S2 volt.

Elképzelhető, hogy az elektronikáid okozzák.

Én anno Monster M1 kábellel hallgattam őket, ami egy kiegyensúlyozott kábel.

Viszont ha "lágy" kábelt akarsz, akkor a vdH régebbi szériái között érdemes kutakodnod.

Fatboy

B&W hangsugárzók

Hali!

Már írtam a hangfalkábel help topikba, de nem nagyon reagáltak rá. Ezért most ide is írok. A kérdés lényegében az, hogy egy kisebb teljesítményű Denonnal hajtott 602 S3-as hangfalakhoz milyen hangfalkábel passzolna, ami inkább visszafogja, lágyabbá teszi (ha van ilyen) a magashangokat?
Akinek volt vagy van hasonló B&W doboza, leírhatná, neki mi vált be leginkább!
Köszi!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Nagy a csönd uraim! Hol vannak azok a hozzászólások!?!
már minden ki lett tárgyalva.

mifike

B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: mifike »

Nagy a csönd uraim! Hol vannak azok a hozzászólások!?!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”