Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
... ma már ne vegyetek 480 soros Tv-t még akkor se ha nem néztek csak kábeltv-t.
Én mostanában már nem is láttam új eladó SD plazmát. Gyártanak még egyáltalán? De ma már tényleg hülyeség azt venni. A HD Ready-sek is elérhető áron kaphatóak.
Plazma
Szerintem alapkövetelmény a HD REady, vagyis 720 fizikai sor megjelenítése.
Tehát 720p vagy 1080i.
Ez így van, szeretném még 5 év múlva (mondjuk) is használni a tévémet mikor elérhető közelségbe (árba) kerülnek a nagyfelbontású agyagok.
Plazma
bocs ha nem jó helyre írtam.
Én azt sem értem, amit írtál!
a lényeg hogy nem feltétlenül kell lovagolni a nagy felbontás 1024x768-mellett,hanem már "földi halandónak" nagy minőségi előre lépést jelent már egy 852x480-as felbontású plazma tv képe is-és a kábel tv esetleges hibái is kevésbé szembeötlőek. tehát akinek régi funai tv-je volt vagy van (jó kis túlzással) normál tv-dvd nézéshez már ez is tök jó.
ja és a most bejövő digitális adásokat is megtudja jeleníteni.
de mindenki úgy "vezeti " meg magát ahogy a pénztárcája engedi.
és ha valakit érdekel LG plazmák "kis felbontású" már van elérhető jó áron. alább bővebben.
érdeklődni privát üzenetben lehet.
Szerintem alapkövetelmény a HD REady, vagyis 720 fizikai sor megjelenítése.
Tehát 720p vagy 1080i.
Ez már szembeötlő javulást hoz. A 480 soros TV nem HD-Ready, de kábeltv-hez jó, ma már ne vegyetek 480 soros Tv-t még akkor se ha nem néztek csak kábeltv-t.
A digitális műholdas adók jelenleg 720p-ben adnak a (HD-sek). Bár van egy szolgáltató a Premier, aki fullHD-ban is ad, ezt nem tudom pontosan.
Egyelőre ehhez való normális műholdvevő beltérit nem lehet kapni.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Plazma
a lényeg hogy nem feltétlenül kell lovagolni a nagy felbontás 1024x768-mellett,hanem már "földi halandónak" nagy minőségi előre lépést jelent már egy 852x480-as felbontású plazma tv képe is-és a kábel tv esetleges hibái is kevésbé szembeötlőek. tehát akinek régi funai tv-je volt vagy van (jó kis túlzással) normál tv-dvd nézéshez már ez is tök jó.
ja és a most bejövő digitális adásokat is megtudja jeleníteni.
de mindenki úgy "vezeti " meg magát ahogy a pénztárcája engedi.
és ha valakit érdekel LG plazmák "kis felbontású" már van elérhető jó áron. alább bővebben.
érdeklődni privát üzenetben lehet.
HIGH-END.
Plazma
Plazma
Már csak ez a két játékos verseng nálam.Samsung PS-42Q92H vs Pana TH-42PV70.
Szerintetek melyik legyen?
Mint már lejjebb én is irtam nekem is ez a 2 a favoritom, bár még az egy kicsit drágább PV700-as is szóba jöhet, de igazándiból élőben a PV700-ast nem láttam. Van rajta egy antireflexios bevonat ami már "LCD-s"-é teszi. SAjnos a környékünkön sehol nem lehet kapni, ezért akinek van az irhatna egy pár sort róla.
LG plazmák "kissebb" felbontású akinek nem lessz BLU ray-vagy HD-DVD LEJÁTSZÓJA. normál műholdas tv-vételnél-upc-digi-stb-és kábeltévé +dvd-nézésre-KIVÁLLÓAN ALKALMAS- gyönyörű képpel jobban tolerálja a kábel tv-s képminőséget) ÉS nagyobb felbontásúak is -nem sokkal többért gyári garanciával.
+SAMSUNG+LG LCD-TV-K-IS. FULL HD-S-IS-szerintem jó áron.
HIGH-END.
Plazma
Lenne egy kérdésem, bár nem kapcsolódik szorosan a topichoz.
Elképzelhet, hogy bár a tv-n és a dvdjátszón is be van állítva a 16:9-es képarány, a film akkor is 4:3-ban megy? Itt van nálam eredeti dvd-n a rém rendes család, és a világért se hajlandó széthúzni a képet 16:9-re.
állítsd át a tv-nél eredeti, v. automata képarányra az széthúzza teljes képernyőre, nálam lg lcd-nél működik, pana tutira tudja a dolgot, de szinte minden tv-nél van ilyen bizbasz
Sajnos nem lehet.
HDMI-s bemenet esetén a Samsung 37S71-en ki van szürkülve az Auto Széles opció
Plazma
Mint már lejjebb én is irtam nekem is ez a 2 a favoritom, bár még az egy kicsit drágább PV700-as is szóba jöhet, de igazándiból élőben a PV700-ast nem láttam. Van rajta egy antireflexios bevonat ami már "LCD-s"-é teszi. SAjnos a környékünkön sehol nem lehet kapni, ezért akinek van az irhatna egy pár sort róla.
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
Elképzelhet, hogy bár a tv-n és a dvdjátszón is be van állítva a 16:9-es képarány, a film akkor is 4:3-ban megy? Itt van nálam eredeti dvd-n a rém rendes család, és a világért se hajlandó széthúzni a képet 16:9-re.
állítsd át a tv-nél eredeti, v. automata képarányra az széthúzza teljes képernyőre, nálam lg lcd-nél működik, pana tutira tudja a dolgot, de szinte minden tv-nél van ilyen bizbasz
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Plazma
http://bbstudio.addel.hu/detailproduct. ... tid=161596
Ők csak egy ezressel drágábbak, de garantáltan magyar garit adnak.
Elgondolkoztatónak tartom az ilyen hozzáállást:
**Ha máshol jobb árat lát,akkor is hívjon!**
Minek hívjam? Milyen árrkéssel dolgozhat egy ilyen üzlet, aki ezt le meri írni. Ha ettől tudja olcsóbban adni, akkor írja ki azt az árat. Soha nem vásárolnék ilyen helyről. Ha ennyi az ára, akkor annyi.
Ha meg alkudozni akarok, akkor azt majdnem mindenhol megtehetem. Több olyan helyen is, amire az ember nem is gondol!
ez sajna jellemző műszaki ker-ben, hogy béka segge alá tolják az árakat, én is ebben dolgozgatom, bár nem ilyen jellegű cuccosban...
mellesleg annak a pana plazmának a jav. fogy. ára 295-300k körül indul, tehát aki ennél 25-30 ezerrel olcsóbban árulja, ott
1.vagy minimális az árrésszint, de ezt nem hiszem el
2. vagy pedig a forgalmazót megkerülve hozzák be a cuccost, ami vásárlóként nem gáz, viszont a HIVATALOS pana forgalmazókat kicsinálhatja, ha a vásárló körülnéz(és miért ne tenné?) a neten
de jártam így lg merevlemezes plazmával tavasszal, haver kérdezte, 42-est mennyiért lehet beszerezni? neten 7-8 helyen is 255k volt az ára, árlistában bőven 300 fölött volt, lg-t hívom, ez hogy lehet? válasz: ők sem tudják, rajtuk biztosan nem megy keresztül ilyen áron a tv(NETTÓ besz.ára 230k körül volt, lehet számolni...)
naná, hogy melyik mellett döntött
...azért ő sem önmaga ellensége...
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Plazma
Én a Samut favorizálom, bár van Panám is.Nézd meg mindkettőt ha teheted,de tulajdonképpen egyikkel sem jársz rosszul!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Már csak ez a két játékos verseng nálam.
Samsung PS-42Q92H vs Pana TH-42PV70.
Plazma
Nem is a felbontás a gond,hanem az állandó dolgok pl:életcsík,kilóméteróra,stb.Persze csak ha valaki nyomja éjjel,nappal!
Hát ilyesminek már csak időhiány miatt sem nagy az esélye. Meg hát egy ~250k-s cuccra azért csak figyel az ember. Úgyhogy a kérdésem egyedül a képminőségre irányul.
Plazma
Minek hívjam? Milyen árrkéssel dolgozhat egy ilyen üzlet, aki ezt le meri írni. Ha ettől tudja olcsóbban adni, akkor írja ki azt az árat. Soha nem vásárolnék ilyen helyről. Ha ennyi az ára, akkor annyi.
Ha meg alkudozni akarok, akkor azt majdnem mindenhol megtehetem. Több olyan helyen is, amire az ember nem is gondol!
Én szoktam náluk vásárolni,egyáltalán nem gáz hely!Azért van feltüntettve "ha jobb árat lát,......"mert ha véletlen még nem frissítették a lapjukat és máshol esetleg már jobb ár van, akkor ezért ne veszítsenek el vásárlót!Szerintem ez érthető,soha nem tudtam még alkudozni ha rendben volt az ár,max adtak egy írható CD-t ajándékba!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Plazma
Sziasztok plazmaguruk (válaszmaximalizáló kezdés )!
Jó ideje tervezgetem már a tévébeszerzést, és legújabb fejleményként a plazmák is bekerülhetnek a jelöltek körébe az LCD-k mellé. Természetesen nekiláttam az ősidőktől elolvasni a fórumot. Egy tényező miatt azonban vakarom még a fejem, miszerint 42"-osra lenne szükségem és ebben a méretben, illetve olyan 250k körül csak 1024-es felbontású darabokat találtam. Van itt egy-két ember, aki látott már jópár plazmát, tőlük kérdezném, hogy ha egy ilyen készülékre 720p felbontású anyagot küldök, akkor mennyi részlet veszik el és/vagy romlik a látvány ahhoz képest, mintha egy 1366-os plazma vagy LCD lenne a megjelenítő? Legfőképp az érdekel, hogy X360-ról és PC forrásról D-sub-on mire számíthatok.
Egyébiránt megköszönném, ha bedobnátok egy-két olyan ajánlott vételt, amit esetleg egy zöldfülű nem szúrna ki magától. Egyelőre a PV70-esek tetszenek papír alapján.
Köszönöm.
Én játszottam Xbox360-ot plazmán, és bár ugye picivel kisebb felbontást használ, mint az LCD, mégis összeségében nekem meggyőzőbb volt plazmán. Az összkép nekem jobb volt.
Nem is a felbontás a gond,hanem az állandó dolgok pl:életcsík,kilóméteróra,stb.Persze csak ha valaki nyomja éjjel,nappal!
Plazma
Plazma
Itt találsz egy árösszehasonlító táblázatot, az AVPlanet a legkedvezőbb, de nem viszi házhoz, ha valaki tud olcsóbban linkelje be
avplanet 100 huf-al olcsobb, mint mall.hu. tehat naluk 100 ft a hazhozszallitas
- csirkenyul
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Plazma
Köszi, jó áron van, de nincs rajta optikai kimenet, ami a lényeg lenne számomra.
Erősítőt nem akarok cserélni egy darabig, azon meg sajna csak optikai bemenet van.
Ha esetleg van valakinek ötlete, hogy a hdmi-ből hogyan lehet máshogy 5.1-es hangot "kivenni" azt szívesen venném...
A méregdrága erősítő vétele kizárva.
Plazma
Sziasztok!
Hallottatok erről valamit?
Octava HDS4
Ez elvileg olyan hdmi switcher (4be 1ki) aminek OPTIKAI kimenete is van!
Nem találok itthoni forgalmazót, ha mégis van akkor szóljatok.
http://www.octavainc.com/HDMI%20switch% ... oslink.htm
Üdv.
SINI KFT.-nek is van ilyen 4-es HDMI switchere. Ahogy őket ismerem, elég jó áron...
www.sini.hu
Plazma
Itt találsz egy árösszehasonlító táblázatot, az AVPlanet a legkedvezőbb, de nem viszi házhoz, ha valaki tud olcsóbban linkelje be
avplanet 100 huf-al olcsobb, mint mall.hu. tehat naluk 100 ft a hazhozszallitas
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w
- csirkenyul
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Plazma
Sziasztok!
Hallottatok erről valamit?
Octava HDS4
Ez elvileg olyan hdmi switcher (4be 1ki) aminek OPTIKAI kimenete is van!
Nem találok itthoni forgalmazót, ha mégis van akkor szóljatok.
http://www.octavainc.com/HDMI%20switch% ... oslink.htm
Üdv.
Plazma
...
George
Köszi. Egyelőre még csak a jelölteket vadászom össze. És tekintve, hogy már október van, tuti megvárom a januárt és a 'csak vigye már valaki' akciókat.
A többieknek is köszi az addigi válaszokat. Ezek szerint számolnom kell a plazmákkal is.
Plazma
Jó ideje tervezgetem már a tévébeszerzést, és legújabb fejleményként a plazmák is bekerülhetnek a jelöltek körébe az LCD-k mellé. Természetesen nekiláttam az ősidőktől elolvasni a fórumot. Egy tényező miatt azonban vakarom még a fejem, miszerint 42"-osra lenne szükségem és ebben a méretben, illetve olyan 250k körül csak 1024-es felbontású darabokat találtam. Van itt egy-két ember, aki látott már jópár plazmát, tőlük kérdezném, hogy ha egy ilyen készülékre 720p felbontású anyagot küldök, akkor mennyi részlet veszik el és/vagy romlik a látvány ahhoz képest, mintha egy 1366-os plazma vagy LCD lenne a megjelenítő? Legfőképp az érdekel, hogy X360-ról és PC forrásról D-sub-on mire számíthatok.
Egyébiránt megköszönném, ha bedobnátok egy-két olyan ajánlott vételt, amit esetleg egy zöldfülű nem szúrna ki magától. Egyelőre a PV70-esek tetszenek papír alapján.
Köszönöm.
pv70 price
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable
http://facebook.com/fourjam
Plazma
Köszönöm.
Én játszottam Xbox360-ot plazmán, és bár ugye picivel kisebb felbontást használ, mint az LCD, mégis összeségében nekem meggyőzőbb volt plazmán. Az összkép nekem jobb volt.