Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

"ha egy ilyen készülékre 720p felbontású anyagot küldök, akkor mennyi részlet veszik el"

Miért veszne el bármi is ? Az 1024x720-as felbontáson kiválóan megy a 720p tény hogy kevesebb függőleges oszlopból áll a kép de minőségromlástól nem kell tartanod és szerintem DVD-nél nem látsz különbséget, HD anyagnál talán egy kicsit. Az általad kinézett PV70 jó választás lehet.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Sziasztok plazmaguruk (válaszmaximalizáló kezdés )! 
Jó ideje tervezgetem már a tévébeszerzést, és legújabb fejleményként a plazmák is bekerülhetnek a jelöltek körébe az LCD-k mellé. Természetesen nekiláttam az ősidőktől elolvasni a fórumot. Egy tényező miatt azonban vakarom még a fejem, miszerint 42"-osra lenne szükségem és ebben a méretben, illetve olyan 250k körül csak 1024-es felbontású darabokat találtam. Van itt egy-két ember, aki látott már jópár plazmát, tőlük kérdezném, hogy ha egy ilyen készülékre 720p felbontású anyagot küldök, akkor mennyi részlet veszik el és/vagy romlik a látvány ahhoz képest, mintha egy 1366-os plazma vagy LCD lenne a megjelenítő? Legfőképp az érdekel, hogy X360-ról és PC forrásról D-sub-on mire számíthatok.

Egyébiránt megköszönném, ha bedobnátok egy-két olyan ajánlott vételt, amit esetleg egy zöldfülű nem szúrna ki magától. Egyelőre a PV70-esek tetszenek papír alapján.

Köszönöm.

Ha sokat játszol meg PC-zel,akkor inkább maradj az LCD vonalon!
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Naota
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Naota »

Sziasztok plazmaguruk (válaszmaximalizáló kezdés )!

Jó ideje tervezgetem már a tévébeszerzést, és legújabb fejleményként a plazmák is bekerülhetnek a jelöltek körébe az LCD-k mellé. Természetesen nekiláttam az ősidőktől elolvasni a fórumot. Egy tényező miatt azonban vakarom még a fejem, miszerint 42"-osra lenne szükségem és ebben a méretben, illetve olyan 250k körül csak 1024-es felbontású darabokat találtam. Van itt egy-két ember, aki látott már jópár plazmát, tőlük kérdezném, hogy ha egy ilyen készülékre 720p felbontású anyagot küldök, akkor mennyi részlet veszik el és/vagy romlik a látvány ahhoz képest, mintha egy 1366-os plazma vagy LCD lenne a megjelenítő? Legfőképp az érdekel, hogy X360-ról és PC forrásról D-sub-on mire számíthatok.

Egyébiránt megköszönném, ha bedobnátok egy-két olyan ajánlott vételt, amit esetleg egy zöldfülű nem szúrna ki magától. Egyelőre a PV70-esek tetszenek papír alapján.

Köszönöm.

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: YxVs »

bocs...én a sima 508XD-re gondoltam.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Ugyanaz a KURO panel van a 4280XA-ban is, csak nincs benne DVB-T tuner, PIP, PAP, optikai kimenet, USB csatlakozó, EPG. Ami nekem nem is hiányozna, a kép a lényeg, az meg ugyanolyan mint a 508XD-n. Persze a méret azért számít...

nana, és a full HD?
no hifi, no cry...

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szerintetek hol van lehetőség arra, hogy egy Panasonic TH-42PY70-et és egy Pioneer PDP-4280XA-t egymás mellé állítva összehasonlítsak? Nyilván tudom, hogy szebb lesz a Pio, csak arra lennék kíváncsi mennyivel...
Én még MM, Electro World és társaiban egyenként sem láttam nagyon kiállítva ezeket.

Köszi előre is

üdv.
YxVs

Az új Pio-kat nem mindenütt lehet majd kapni ahol eddig volt, a forgalmazó szelektálja az elárusító helyeket.

Engem a PDP-LX508D érdekelne. Na az tuti jó lehet.

Ugyanaz a KURO panel van a 4280XA-ban is, csak nincs benne DVB-T tuner, PIP, PAP, optikai kimenet, USB csatlakozó, EPG. Ami nekem nem is hiányozna, a kép a lényeg, az meg ugyanolyan mint a 508XD-n. Persze a méret azért számít...

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: gyiku »

A MM-ben jarva harom plazma keszulek kepe tetszett: Panasonic TH 42 PV 7 (kb. 250000 Ft), Panasonic TH 42 PV 7 (kb. 300000 Ft) es egy Sharp LC 42 XD 1 E (kb. 450000 Ft.
MM itt a pv70 263.000.- , es ingyer hazhoz is jon, ahogy hozzam is
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Szerintetek hol van lehetőség arra, hogy egy Panasonic TH-42PY70-et és egy Pioneer PDP-4280XA-t egymás mellé állítva összehasonlítsak? Köszi előre is

üdv.
YxVs

Megveszed minkettőt, hazaviszed, összehasonlítod, örülsz

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Szerintetek hol van lehetőség arra, hogy egy Panasonic TH-42PY70-et és egy Pioneer PDP-4280XA-t egymás mellé állítva összehasonlítsak? Nyilván tudom, hogy szebb lesz a Pio, csak arra lennék kíváncsi mennyivel...
Én még MM, Electro World és társaiban egyenként sem láttam nagyon kiállítva ezeket.

Köszi előre is

üdv.
YxVs

Az új Pio-kat nem mindenütt lehet majd kapni ahol eddig volt, a forgalmazó szelektálja az elárusító helyeket.

Engem a PDP-LX508D érdekelne. Na az tuti jó lehet.
no hifi, no cry...

Analizer
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Analizer »

[Ezt a Zoom2 dolgot egy kicsit vilagositsatok meg.Ha a 2.35:1 kepbol kivag egy 16:9-et ugy, hogy az kitolti a kepernyot, akkor az 1.78:1-hez es a 2.35:1kozott kulonbseget a ket szelen levagja.
Van olyan beallitas, hogy a csonkitatlan 2.35:1-et lassam, persze alul-felul fekete csikkal?

Persze. Ne zoomolj. A TV-k alapból nem zoomolnak, hanem a normál 16:9 szélesvásznú képet mutatják, ami egy 2,35:1 filmnél alul-felül fekete csíkkal jár.

YxVs
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Szerintetek hol van lehetőség arra, hogy egy Panasonic TH-42PY70-et és egy Pioneer PDP-4280XA-t egymás mellé állítva összehasonlítsak?
Nyilván tudom, hogy szebb lesz a Pio, csak arra lennék kíváncsi mennyivel...

Köszi előre is

üdv.
YxVs

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 303

Plazma

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

A legtöbb film képaránya nem 16:9,így alul,felül fekete csík van és úgy gondolom ez a beégés miatt nem jó.

Mindamellett a PV70 zoom állásai az alábbiak:
ZOOM1 - 4:3-as kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet
ZOOM2 - 16:9-be kódolt 2.35:1-es kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet
ZOOM3 - 4:3-ba kódolt 2.35:1-es kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet

Tehát a ZOOM2 állás torzítatlan teljes képernyős képet ad 16:9-nél szélesebb anamorf műsorok esetén is.

Ezt a Zoom2 dolgot egy kicsit vilagositsatok meg.
Ha a 2.35:1 kepbol kivag egy 16:9-et ugy, hogy az kitolti a kepernyot, akkor az 1.78:1-hez es a 2.35:1kozott kulonbseget a ket szelen levagja.
Van olyan beallitas, hogy a csonkitatlan 2.35:1-et lassam, persze alul-felul fekete csikkal?

(Bocs a duplazasert, de igy talan jobban ertelmezheto.)

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

A Sharpert erdemes-e kifizetni a 150-200 ezres arkulonbozetet? 

Kérdés mennyire fontos tényező neked a FULL HD (1920x1080) felbontás. Mindennapos használatra - gondolok ezalatt TV illetve DVD használatra - a HD (1366x768) felbontás bőven elég. Illetve nem kevés pénzt megspórolsz. Vagy teszel a 450 mellé 20-30e-et és már az 50"-es kategóriában is válogathatsz, már ha kell ekkora.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Plazma

Mindamellett a PV70 zoom állásai az alábbiak:
ZOOM1 - 4:3-as kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet
ZOOM2 - 16:9-be kódolt 2.35:1-es kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet
ZOOM3 - 4:3-ba kódolt 2.35:1-es kép közepéből vág ki egy 16:9-es területet

Tehát a ZOOM2 állás torzítatlan teljes képernyős képet ad 16:9-nél szélesebb anamorf műsorok esetén is.

Ezt a Zoom2 dolgot egy kicsit vilagositsatok meg.
Ha a 2.35:1 kepbol kivag egy 16:9-et ugy, hogy az kitolti a kepernyot, akkor az 1.78:1-hez es a 2.35:1kozott kulonbseget a ket szelen levagja.
Van olyan beallitas, hogy a csonkitatlan 2.35:1-et lassan, persze alul felu fekete csikkal?

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Plazma

Feltettem masok topikba is, de ott azota semmi se tortent, ezert itt is probalkozok.

Teve vasarlas elott allok, de semmit nem tudok a temarol, nezzetek el nekem.
A MM-ben jarva harom plazma keszulek kepe tetszett: Panasonic TH 42 PV 7 (kb. 250000 Ft), Panasonic TH 42 PV 7 (kb. 300000 Ft) es egy Sharp LC 42 XD 1 E (kb. 450000 Ft. Az elso ketto HD Ready, a harmadik full HD-s.
A kisebbik Panasonicnal az tunt fel, hogy a kozepes tempoju oldaliranyu pasztazasok soran a kep kozepe mintha torzult volna. Valami olyasmihez tudnam hasonlitani, mint ami egy nagylatoszogu objektiv kepevel tortenik, amikor az korbepasztaznak vele. Mivel egy eleg hosszu, foleg temara razoomolos, vagy csak allokepekbol allo demo anyagot vetitettek, ezert hosszu perceket kellett varni, hogy megismetlodjon az a jelenet, ahhol ez feltunt. Ez vajon csak az adott keszuleknek a hibaja, vagy egy ismert jelenseg?
A Sharpert erdemes-e kifizetni a 150-200 ezres arkulonbozetet?

A valaszokat elore is koszonom!

gyiku
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: gyiku »

egyenlore meg nem tudok nyilatkozni pc-tv ugyben, meg mindig varom a hdmi-dvi kabelem
tv: pana TH42PV70 + TX32LE7 dvd: pana SA-HT545w

solyomvari
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: solyomvari »

Ahoj emberek,

Pana TH-42PV70-m tegnap megérkezett. Tényleg jó vétel.
Egy kérdés (vagy inkább info?!):
Számgépet kötöttem rá, DVI-HDMI kábellel. Számgép 1024*768-ban megy. A tv-n nem látom a teljes képet, a széleket levágja. D-Sub monitor kábellel minden jól látható, sőt minőségbeli különbséget sem látok HDMI-val szemben.
Ha jól olvastam, 1024*768-at csak a PC bemeneten keresztül lehet teljes egészében megmutatni, HDMI 1080-at tud "csak".
Terveztem a PV7 vételét is, de így utólag (a fenti ismeret hiányában) megbántam volna.
Vagy lehet hogy rosszul tudok valamit???

Üdv
Tamás

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ma 3 napos a 42PV7-esem, és tegnap megjött hozzá a DVD-S511 ezüst színben. A TV-t csak dícsérni lehet, de tényleg. Hazajövök, ülök és nézem folyamatosan, mert nem lehet betelni vele, legalábbis az előző tévém után. Úgy gondolom a Plazmának a rossz híre, csak marketingfogás, hiszen másképp az LCD-t sokkal nehezebb lenne eladni, főleg ezeken a horror árakon.

Miért lenne nehezebb eladni az LCD-t, ha ha állítólagos LCD tábor nem szídná a plazmát folyamatosan?

Menj be egy boltba 1-2 órára és nézd meg, hogy mekkora tv-ket vesz az emberek zöme. Akkor majd rájössz, hogy miért az LCD-t favorizálják. Tisztelet a kivételnek.

A horror árat sem értem. Nem feltétlenül drágább az LCD. Van pl 52"-os LCD (Sharp) alig drágább, mint egy 50"-os Pana plazmát. Persze full HD-t nézve.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Visszatérve a témára nekem soha nem okozott a konzol semmilyen beégésre utalo problámát pedig volt amikor 4-5 órát simán nyomtam. És ezt mondom közel 4 éves plazmás múltal. 

Örömmel hallom hogy nincs beégés, én egyébként is a plazma felé húzok

De ha már válaszoltál, hadd kérdezzem meg hogy mi a véleményed a saját tévédről? Ahogy elnézem, képességekben és árban is kábé beférne a keretembe... de nem nagyon tudom így látatlanban összevetni a Samsunggal...

IMÁDOM! főleg ha a jézuska meghozza a PS3-at akkor megmutathatja a HD tudását is valami jó kis muvival FOREVER PANASONIC

vargatom
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: vargatom »

Visszatérve a témára nekem soha nem okozott a konzol semmilyen beégésre utalo problámát pedig volt amikor 4-5 órát simán nyomtam. És ezt mondom közel 4 éves plazmás múltal. 

Örömmel hallom hogy nincs beégés, én egyébként is a plazma felé húzok

De ha már válaszoltál, hadd kérdezzem meg hogy mi a véleményed a saját tévédről? Ahogy elnézem, képességekben és árban is kábé beférne a keretembe... de nem nagyon tudom így látatlanban összevetni a Samsunggal...

mapjan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Plazma

Hozzászólás Szerző: mapjan »

Ahogy mondod brotha'! Én is láttam ezt a PV7-est és eléggé impresszív.. Már csak 1 dolog van hátra: otthoni környezetbe HD film kipróbálása

Greene

Plazma

Hozzászólás Szerző: Greene »

Ma 3 napos a 42PV7-esem, és tegnap megjött hozzá a DVD-S511 ezüst színben. A TV-t csak dícsérni lehet, de tényleg. Hazajövök, ülök és nézem folyamatosan, mert nem lehet betelni vele, legalábbis az előző tévém után.
Úgy gondolom a Plazmának a rossz híre, csak marketingfogás, hiszen másképp az LCD-t sokkal nehezebb lenne eladni, főleg ezeken a horror árakon. Sajnos annyira beleivódott az emberekbe ez a "Húú, plazmát azt nem szabad, az beég meg nem jó, mert az olvastam..." filozófia, hogy akikkel beszéltem az új tévémről az mind húzta a száját ("Plazmát vettél, de hülye vagy"). Aztán eljött, megnézte, és leesett az álla.
Én megértem a Plazmatévé ellenségeit. Az LCD technológia folyamatosan fejlődik, tényleg egyre szebb a képe, DE azért ilyen drága, mert valakinek meg kell fizetni ezeket a fejlesztéseket.
Én nézegettem Sony Bravia-t (D3000), Sharp Aquos-t is, de végülis a Panasonic plazmánál kötöttem ki.

Haveroméknál is már 4 éve megy egy Pana SD 37"-es plazma, és semmi baja.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Előre is köszi!
"Xbox360, és később PS3 játékkonzol"

Nálam most a PS2 az aktuális decemberben érkezik a PS3, de van már hozzá pár játékom.... kicsit előre dolgoztam. Visszatérve a témára nekem soha nem okozott a konzol semmilyen beégésre utalo problámát pedig volt amikor 4-5 órát simán nyomtam. És ezt mondom közel 4 éves plazmás múltal.

"Az első kérdés az LCD kontra plazma"

Ezt mindenki döntse el maga. Nálam két érv volt ami számít(ott). Az első a mindig szóban forgó FEKETE, a mai LCD-k már állítólag nagyon jó feketével rendelkeznek... hát én még nem nagyon láttam olyat, jó oké Rea4 dobott fel a közelmúltban valamit az elég jónak tünt. A másik a méret - nem minden esetben, de itt a méret a lényeg - Nálam az 50" most a befutó ugye ami LCD-ben nincs vagy nem lehet megfizetni.
Az LCD tulajok előszeretettel hozzák fel hibának a plazmák beégési hajlamát, közben az LCD pixelhaláláról meg megfeledkeznek.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Nálam ez van a Time után: 00967:45Ez konkrétan hány órát jelent? azaz hogy kell kiszámolni?    Üdv.

hát szerintem úgy ahogy látod 967 óra 45 perc Ami 4-5 hónapos készüléknél napi 7-8 óra használat.

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

Nem kell ettől a beégéstől annyira félni, nekem a 42PV60-ban 2779 üzemóra van, mindenféle beégés nélkül.Szóval gratula!

Hol lehet üzemórát nézni a Panasonic plazmáknál? Nekem PV70-es van, de nem találtam ilyet a menüben...

HALI
ez engem is érdekelne (üzemóra)
Nálam valamikor 10-12 órat megy de minimum 6-8 órat egy nap nem csináltam bejáratást és nem használom automatán most biztos többen hülyének néztek de semmiféle beégést nem tapasztaltam, a kábel is jó rajta (valaki kérdezte minap)
A haverom apja most vett samu lcd 40-est majdnem elröhögtem magam rajta, a kábelen 60csatornából 25 nem nézhető, tehát hajrá plazma főleg a PV70-en. Ma vettem meg hozzá a Pana HDMI-is dvd lejátszót

Hali!

Én is vettem a 42pv70-hez egy hdmi-s dvd-játékost.
Tipusa: Panasonic DVD-S511E-S
Te melyiket vetted meg?

Üdv.

Hali
ugyan azt csak a végén K van fekete, a tied ezüst.
Milyen HDMI kabelt vettél hozzá?
Üdv
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”