Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

Vendég

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem ez van

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Kezd az egész hit vitává átalakulni! " Ez nem igaz, a kétkazisok ugyanabban a kategóriában mindig is drágábbak voltak, mint az egykazisok"
Én -ha figyelmesebben, és kevesebb indulattal olvasnál- az írtam, hogy azonos kategóriában kétszer(!) annyiba kerülne egy kétkazettás magnó mint egykazettás megfelelője!

"Ha vittek hozzád javítani deckeket, akkor nyilván a kétkazisok között sokkal nagyobb arányban voltak totál legalja alap modellek, míg egykazisokból komolyabbakkal is találkozhattál."
Nincs ebben ellentmondás? Miért csak a egykazetásból találkozhattam volna "komolyabbakkal"? Mint mondtam, nagyon sok gép megfordult már a kezem között, még abból az úgynevezett "csúcs" kétkazettásból is, és egyik sem haladta meg egy közepes egykezettás minőségét, a jó gépek között meg egyáltalán nincs!
A másolásról.. A kazettás formátum, már eleve óriási kompromisszum, még a legjobbaknál is. Én még két nagy Nakamichivel sem készítenék másolatot egymás közt, nemhogy egy kétkazettással, inkább megvárom, míg megszerzem, de ez maradjon az én magánügyem.

Az AIWA ADF 220 az az igazi

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: kex »

Kezd az egész hit vitává átalakulni!
" Ez nem igaz, a kétkazisok ugyanabban a kategóriában mindig is drágábbak voltak, mint az egykazisok"
Én -ha figyelmesebben, és kevesebb indulattal olvasnál- az írtam, hogy azonos kategóriában kétszer(!) annyiba kerülne egy kétkazettás magnó mint egykazettás megfelelője!

"Ha vittek hozzád javítani deckeket, akkor nyilván a kétkazisok között sokkal nagyobb arányban voltak totál legalja alap modellek, míg egykazisokból komolyabbakkal is találkozhattál."
Nincs ebben ellentmondás? Miért csak a egykazetásból találkozhattam volna "komolyabbakkal"? Mint mondtam, nagyon sok gép megfordult már a kezem között, még abból az úgynevezett "csúcs" kétkazettásból is, és egyik sem haladta meg egy közepes egykezettás minőségét, a jó gépek között meg egyáltalán nincs!
A másolásról.. A kazettás formátum, már eleve óriási kompromisszum, még a legjobbaknál is. Én még két nagy Nakamichivel sem készítenék másolatot egymás közt, nemhogy egy kétkazettással, inkább megvárom, míg megszerzem, de ez maradjon az én magánügyem.

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: jondoe »

Én éppen pizzát eszem reggelire és közben a nappaliban lévő kis rendszeren Tátrai Band-et hallgatok kazettáról. A zenehallgató szobámban lévő Pioneer CT-95-öt viszonylag ritkán hallgatom, de semmi esetre sem válnék meg tőle.
Szia!

Látom van ilyened ?

"2 x PS Audio High Current Ultimate Outlet;"

Mivel ebből nincs kivezetés tehát egy passzív eszköz. Van értelme ? Hallod a javulást tőle ?

Nekem azt mondták, ez vuduu......

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Én nem akarlak győzködni, de csak logikailag gondold át az egészet, hogy elfogadható ára legyen a kétkazettásnak, minden elemében "ócsitani" kell, különben kétszer annyiba kerülne, mint egykazettás megfelelője.
Ez nem igaz, a kétkazisok ugyanabban a kategóriában mindig is drágábbak voltak, mint az egykazisok, hasonlítsuk össze akár a belépő modelleket, akár az alapszéria csúcsgépeit. Referencia kategóriában tényleg nem volt kétkazis, ezért ott nincs mit összehasonlítani.

Pontosan azért terjedt el, hogy a kétkazisok gyengébbek, mint az egykazisok, mert ugyanazért a pénzért gyengébb kétkazist lehetett kapni, mint egykazist. Ha vittek hozzád javítani deckeket, akkor nyilván a kétkazisok között sokkal nagyobb arányban voltak totál legalja alapmodellek, míg egykazisokból komolyabbakkal is találkozhattál. Ebből inkább vásárlási statisztikát lehet készíteni, semmint a tényleges termékpaletta összehasonlítását.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Légyszíves, ne minősíts olyant, akit nem ismersz!Nagyon sok kazettás gépem volt, és van, és a használatán kívül javítom is őket, hidd el, tudom mit beszélek! Én nem akarlak győzködni, de csak logikailag gondold át az egészet, hogy elfogadható ára legyen a kétkazettásnak, minden elemében "ócsitani" kell, különben kétszer annyiba kerülne, mint egykazettás megfelelője. Egyébként a kazettás részek közötti másolás, úgy is leszűkíti a felhasználók körét azokra, akik megelégszenek az igen gyenge hangminőséggel.

Ez nem igaz, a kétkazisok ugyanabban a kategóriában mindig is drágábbak voltak, mint az egykazisok, hasonlítsuk össze akár a belépő modelleket, akár az alapszéria csúcsgépeit. Referencia kategóriában tényleg nem volt kétkazis, ezért ott nincs mit összehasonlítani.
Az utolsó mondatod pedig analóg a magnó=kőbalta kijelentéssel. Ha valamit csak kazin tudtam megszerezni, akkor az vettem át magamnak. Ha valamit ma nem tudsz CD-n megszerezni, akkor kaziról digitalizálod be.

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kazettás deckek

"Ezt egy olyan írja, akinek sohasem volt kétkazisa."
Légyszíves, ne minősíts olyant, akit nem ismersz!
Nagyon sok kazettás gépem volt, és van, és a használatán kívül javítom is őket, hidd el, tudom mit beszélek! Én nem akarlak győzködni, de csak logikailag gondold át az egészet, hogy elfogadható ára legyen a kétkazettásnak, minden elemében "ócsitani" kell, különben kétszer annyiba kerülne, mint egykazettás megfelelője. Egyébként a kazettás részek közötti másolás, úgy is leszűkíti a felhasználók körét azokra, akik megelégszenek az igen gyenge hangminőséggel.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

A kétkazettás gépeket meg nem is érdemes egy napon említeni a jobb masinákkal, azok mindig a "futottak még" kategóriába tartoztak.
Ezt egy olyan írja, akinek sohasem volt kétkazisa. Nálam volt egyszerre Pio 704-es kétkazis meg Aiwa F880-as 3-fejes. Az Aiwával sokat lehetett kütyüzni (meg a felvételt jól elrontani a kézi bias-szal(-szel?), a Pio meg nagyon hasznos volt. Hangminőség? Minimális különbség volt köztük. Annak idején a kedvenc zenéim nagy részét kazin tudtam megszerezni, így a kétkazis elengedhetetlenné vált. 1 kazissal legfeljebb rádióból tudtam volna felvenni. Hifi lemezjátszóhoz és olyan lemezhez, ami engem is érdekelt, igen ritkán jutottam egyszerre.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

20 évig magnóztam, tehát engem nem kell meggyőzni.
Akkor még jó sok év hátrányban vagy...

Maradok is, mert ez a 20 már nem fog nőni.

Van még egy 15 éves Technics deckem, egykori csúcsmodell, de csak akkor bányászom elő, ha néha napján be kell digizni valamit. Régebben gyakran hoztak diktafonos kazikat beíratni, de ma már ez sincs. Sok bírósági tárgyaláshoz hozták hozzám lehallgatott beszélgetéset felvételeit. Szép kihívás volt azokból érthető hangot kreálni.

Éppen idén nyáron dobtam ki egy költözésnél vagy 200 kazettát ősrégi zenékkel.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Akkor még jó sok év hátrányban vagy...

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kazettás deckek

amugy ebben deckes dologban van egy jo adag "kütyüzés" is, olyanmint amikor valaki újabb auto helyett valami oldtimert vesz...

A kazettás deckeknél, ez aligha áll meg, a 80-as évek közepétől egyre silányabb készülékeket gyártottak, és ezek között bizony ott volt a nakamichi is, míg be nem zárt! Igaz, újra használják a nevet, de az már említésre se méltó. A kétkedőknek nem kell mást tenni, csak levenni a gép fedelét. A kétkazettás gépeket meg nem is érdemes egy napon említeni a jobb masinákkal, azok mindig a "futottak még" kategóriába tartoztak.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: close652 »

nalam virsli es new order volt

ugy nez ki maradok a pio-nal, csak 510-es helyett 530-as
tetszik a monitor funkcio rajtuk, igy megsporolnak nekem egy bemenetet az erositon. Az uj joveveny szep kozepmechanikas es kikapcsolhato display-jel rendelkezik.

a vhs hasonlat találó, de en abban ujat vettem, de nem panát, mert a vadiuj darab is rossz volt. visszamenekultem a sonyhoz.

amugy ebben deckes dologban van egy jo adag "kütyüzés" is, olyan
mint amikor valaki újabb auto helyett valami oldtimert vesz...
system

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10974
Kapcsolat:

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nyitunk majd kőbaltás topicot is? 
A megjegyzésed téged minősít, nem a kazettás magnókat.

Kemény vagy! Hol volt itt minősítés?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Csak nem tudom hangban nem lesz-e visszalepes. Yvsmad ebay-es otlete is vonzo, bar egyesek szerint a vegefele mar walkman mechanika ment a deck-ekbe is.
Visszatérve a régi=jó / új=gagyi kérdésre: ugyanez az analóga megy a VHS magnókra is. Valaki a húszéves csúcsmodellekre esküszik, valaki a legújabb Pana 61-esre. Összehasonlító teszt nélkül senki sem fogja meggyőzni a másikat.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Én éppen pizzát eszem reggelire és közben a nappaliban lévő kis rendszeren Tátrai Band-et hallgatok kazettáról. A zenehallgató szobámban lévő Pioneer CT-95-öt viszonylag ritkán hallgatom, de semmi esetre sem válnék meg tőle.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Yvsmad ebay-es otlete is vonzo, bar egyesek szerint a vegefele mar walkman mechanika ment a deck-ekbe is.
A most kapható Onkyo deckekben ugyanaz a mechanika van, mint a 95-96-os évjáratú Pioneer-ben (nekem olyan volt, bár biztosan nem abban az évben került először piacra; egyszerűen nem fejlesztették tovább).
Én a garázsban hallgatok kazit . Otthon már csak nyelvleckék másolására vagy digitalizálására használom, átlag kéthetente van bekapcsolva a deck.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: close652 »

A kobaltahoz: miert ne hallgasson az ember "csak úgy" kazettat? ha nem a gepeket, hanem a zenet hallgatom, foleg mondjuk a konyhabol akkor teljesen jo. nem fogok letolteni-kiirni vagy megvenni olyan zeneket cd-n, amit evente max. 1x hallgatok. Az igazan kedvenceket ugyis megveszem cd-n (igy is tul sok van). Lehetne valami szam.gepes megoldas, de az plusz penz... bar ha lecserelem a mostanit (van egy kis hibaja, ami miatt ovatosan kell berakni a kazit) az is penz... Kineztem egy talcas Denont (DRS610) meg van egy szep ketfejes Sony is (tipusszamaban a betuket elfelejtettem, de a 315 a
biztos). Csak nem tudom hangban nem lesz-e visszalepes. Yvsmad ebay-es otlete is vonzo, bar egyesek szerint a vegefele mar walkman mechanika ment a deck-ekbe is.
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Talán általánosságban elmondható,egy 3 fejes gép jobb szokott lenni egy 2 fejesnél,monitor funkció ide vagy oda.Elég rég használok deckeket,nagyjából ki merem ezt jelenteni.Az én 24 éves Aiwa 990-esem feje pl. tökéletes állapotnak örvend,úgyhogy bőven vannak kivételek.
Nem mindenki nyúzta régen sem napi szinten a gépeket,tehát bőven lehet találni olyan öreg darabokat,amik még sokáig húzzák.Egy komolyabb gépben nem a fej fog elkopni először.
Valószínűleg azért akarja bedigizni,mert nem tudja megszerezni CD-n a cuccot.

Akkor mákod van. Én láttam már 990-es meg újabb Aiwákat is tönkremenni, legalábbis olyan szinten, hogy elkezdtek nyávogni. Aiwából amúgy sincs már 10 évnél fiatalabb, mert már akkor lepasszolták a hifi komponenseket. A korábban említett pultos R450 meg amúgyis forgófejes volt, tehát akinek 3 fejes kell, az ne is keressen ilyet.
A régi gépekkel az a gond, hogy a fejkopást csak akkor lehet észrevenni, ha jóval régebbi felvételt rakunk bele. A kopás miatt változik a szalag pozíciója a fejhez képest, mintha más fejállással készült volna a felvétel (azimuthiba). Ilyenkor vagy nincsenek magashangok, vagy 'tengeribeteg' lesz a felvétél, a magasak hullámzóan előjönnek-eltűnnek. Ez fordított esetben is előjön, ha új deckbe rakunk nem túl régi felvételt, ami már használt magnóval készült. Ezért is baromi nehéz eltalálni, hogy a használt fejjel készült felvételhez ugyanolyan fejállású használt decket találjunk. Bele kell nyúlni a fej azimut állásába, de ide nem jó a mérőkazi meg az oszcilloszkóp sem, mert nem egy etalonhoz, hanem egy meglévő felvételhez kell a fejet hozzáállítani. Én ilyen esetben - eléggé el nem ítélhető módon - fülre szoktam a legélesebb hangra beállítani, közben nézem a kivezérlésjelzőt, hogy egyben a legnagyobb kitéréshez is állítsam.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: gemini »

ott a pont

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: rea4 »

gemini,dobtam privit.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

A 3 fej a felvételi monitorozáshoz jó. Egy átlagos ferrit fej 4 évig bírja normál használat mellett, egy GX üvegfejnek sem adok többet 10-12 évnél.
Egy jobb állapotú izmos gépnek ma is megvan az ára, lásd a Nakamichiket. Ha nem akarja évekig használni, érdemesebb lenne talán bérmunkába kiadni a digizést.
Ad absurdum megszerezni CD-n az anyagot.

Talán általánosságban elmondható,egy 3 fejes gép jobb szokott lenni egy 2 fejesnél,monitor funkció ide vagy oda.Elég rég használok deckeket,nagyjából ki merem ezt jelenteni.
Az én 24 éves Aiwa 990-esem feje pl. tökéletes állapotnak örvend,úgyhogy bőven vannak kivételek.
Nem mindenki nyúzta régen sem napi szinten a gépeket,tehát bőven lehet találni olyan öreg darabokat,amik még sokáig húzzák.Egy komolyabb gépben nem a fej fog elkopni először.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Én pl. sokat várnék.Ha már bedigizem az utókornak,akkor azt az elérhető legjobb minőségben szeretném tenni,minimum valami izmosabb 3 fejes géppel.
A 3 fej a felvételi monitorozáshoz jó. Egy átlagos ferrit fej 4 évig bírja normál használat mellett, egy GX üvegfejnek sem adok többet 10-12 évnél.
Egy jobb állapotú izmos gépnek ma is megvan az ára, lásd a Nakamichiket. Ha nem akarja évekig használni, érdemesebb lenne talán bérmunkába kiadni a digizést.
Ad absurdum megszerezni CD-n az anyagot.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Mit vársz el egy olyan készüléktől, amivel csak lejátszani akarsz digitalizálás céljára?

Én pl. sokat várnék.Ha már bedigizem az utókornak,akkor azt az elérhető legjobb minőségben szeretném tenni,minimum valami izmosabb 3 fejes géppel.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

amikor régebben hirdetted oket, már akkor is gondolkoztam rajta, de vmiért ezek a pultos aiwak nekem nem jottek be soha annyira, hiába jok, de azért gondolkozom még rajta, mert tényleg kéne vmi, és inkább innen vásárolok mint a vaterárol.
Mit vársz el egy olyan készüléktől, amivel csak lejátszani akarsz digitalizálás céljára?
Nekem van egy olyan Kenwoodom, amiben tavaly novemberben cseréltem a mechanikát fejjel együtt vadi újra. Alkatrészár a Sininél 15 eFt.
Van egy Sony 435-ösöm is, aminek csúnya az előlapja, de alig használtak a mechanikái, a lejátszási sebesség is állítható rajta. Univerzális távval szintén irányítható.
Mindkét deck 2000 utáni gyártású kétkazettás, tehát minden mechanikájuk kevesebbet futott, mint a 90-es évekbeli egykazisoké.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

én épp a napokban keresgéltem decket a vaterán. be kéne digiznem néhány régi kazettámat...
Most vettem egy Sony 475-öst a német eBay-ről, egyébként itthon is kapható újonnan 50-62 ezer között. Nekem 15e volt szállítással együtt Drezdából, totál karcmentes, szerintem még nem sok kazit láthatott, mert a fejei és a görgők is totál újnak néznek ki. Ráadásul van benne infra vevő, tanítható távval tudom kezelni mindkét oldalt.
A fotón lévő táv opcionális, ha valaki tud ilyet reális áron, vevő vagyok rá.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”