Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

2006-os Pioneer lejátszók (hdmi kimenettel)

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Néhány napja vettem egy Pioneer dv 400-ast.Gyönyörű a képe mindent elvisz (még a lezáratlan DVD-t is).Egyetlen egy problémám van hogy Divx-es filmeknéla felirat baromi pici ugyhogy vagy a képet vagy a feliratot tudom csak nézni...
Esetleg valami elkerülte a figyelmemet beállítás közben és lehet rajta valahol a menüben változtatni?Vagy nem?
Előre is köszi a segítséget.

Ezt a problémát általában a moddolt firmware szokta megoldani. Turbo-t lenne érdemes megkérdezni a DV-400-ashoz van-e már, bár a http://www.pioneerfaq.info/ oldalon még nem láttam hozzá. Ezzel szemben ezt a fórumot érdemes átböngészni: http://forum.pioneerdivx.net/tematy54/976.htm A firmware megváltoztatásra érvényesek a korábban itt is leírtak. Elméletileg ugrik a gari, gyakorlatilag ha nem hal le az upgrade közben (és ha a leírtak szerint csinálod nem is fog) az eredeti firmware-t bármikor visszateheted nyom nélkül.
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Néhány napja vettem egy Pioneer dv 400-ast.Gyönyörű a képe mindent elvisz (még a lezáratlan DVD-t is).Egyetlen egy problémám van hogy Divx-es filmeknél
a felirat baromi pici ugyhogy vagy a képet vagy a feliratot tudom csak nézni...
Esetleg valami elkerülte a figyelmemet beállítás közben és lehet rajta valahol a menüben változtatni?Vagy nem?
Előre is köszi a segítséget.

jswilly
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: jswilly »

Nekem 585-öm van, ennek a könyve azt írja hogy a videókimeneteket alaphelyzetbe lehet állítani a következő módon: "Kapcsoljuk készenléti módba a készüléket, majd az előlapi STANDBY/ON gomb lenyomva tartása mellett nyomjuk meg a I<< (fejezet vissza) gombot az előlapon"
Mivel az 585-ön nincs HDMI, nem tudom hogy azt is alaphelyzetbe állítja-e, ezen pld. a komponens kimenet progresszívre állítása esetén lehet hasznos, ha a megjelenítő nem támogatja ezt a módot. Egy próbát szerintem megér...

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

A válasz ennél prózaibb. A cucc megjegyezte az utolsó HDMI beállítást, ami a Te esetedben 720p volt. A tv-d viszont nem szereti a 720 soros felbontást. Mellesleg a kütyü figyelmeztetett, mielőtt átváltottad 720p-re, hogy bizonyos megjelenítőkön nem lesz kép. Sajna a pio kihagyta az amúgy a MediaTech chipset default lehetőségét, a 'Factory Reset'-et, vagyis a gyári beállítások visszaállítását. Így több lehetőséget van: megint HDMI-s megjelenítőre csatlakoztatod és visszaállítod 576-ra, vagy fw-t frissítesz, így visszaáll a gyári beállításokra. Ez kb. olyan mint mikor otthon a pc-det 100 Hz-en használod, aztán átviszed a haverodhoz, akinek az új LCD-je meg kiírja, hogy 'Not supported Frequency', kép meg nyista. Na így állítsd át a Windowsban a képfrissítést!

Értem! Hát az mostanában nem lesz de max akkor használom videón mert nagyon nagy különbséget nem érzek a kéttő minősége között aztán ha megint hdmi-t használok akkor visszaállítom rajta! Köszi a segítséget!

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

A válasz ennél prózaibb. A cucc megjegyezte az utolsó HDMI beállítást, ami a Te esetedben 720p volt. A tv-d viszont nem szereti a 720 soros felbontást. Mellesleg a kütyü figyelmeztetett, mielőtt átváltottad 720p-re, hogy bizonyos megjelenítőkön nem lesz kép. Sajna a pio kihagyta az amúgy a MediaTech chipset default lehetőségét, a 'Factory Reset'-et, vagyis a gyári beállítások visszaállítását. Így több lehetőséget van: megint HDMI-s megjelenítőre csatlakoztatod és visszaállítod 576-ra, vagy fw-t frissítesz, így visszaáll a gyári beállításokra.
Ez kb. olyan mint mikor otthon a pc-det 100 Hz-en használod, aztán átviszed a haverodhoz, akinek az új LCD-je meg kiírja, hogy 'Not supported Frequency', kép meg nyista. Na így állítsd át a Windowsban a képfrissítést!

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Bár azóta videón van és nem rosszabb a kép csak nem értem hogy miért zöldül be a kép!
az én pana dvd-m is zöld volt rgb-n a tv-re kötve... valszeg a tv nem tudta megfelelően kezelni, hiába volt odaírva...

Akkor lehet ez lesz mert egy másik fórumon is ezt mondták csak gondolom megkérdezem az ittenieket is! Csak azt furcsállom ha rgb-ről átnyomom videóra onnan meg vissza rgb-re akkor megint jó a kép de ha ki és újra bekapcsolom a készüléket akkor zöld! Nem értem de igazán nem is számít jó így is meg egyszer majd lesz lcd oszt az majd megy a hdmi-n!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Bár azóta videón van és nem rosszabb a kép csak nem értem hogy miért zöldül be a kép!
az én pana dvd-m is zöld volt rgb-n a tv-re kötve... valszeg a tv nem tudta megfelelően kezelni, hiába volt odaírva...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Előző kérdésemre még mindig várnám a választ ha valaki tud segíteni esetleg!
Szerintem menj vissza a HDMI beállításokhoz és állítsd vissza az eredeti állapotot (mindent, amit elállítottál: felbontás, HDMI off, stb.).

amit be lehet állítani az a hdmi felbontás meg a színbeállítás de ha nincs csatlakoztatva a hdmi akkor nem lehet állítani rajtuk! Bár azóta videón van és nem rosszabb a kép csak nem értem hogy miért zöldül be a kép!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Szerintem menj vissza a HDMI beállításokhoz és állítsd vissza az eredeti állapotot (mindent, amit elállítottál: felbontás, HDMI off, stb.).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!
Ma elvittem a dvd lejátszómat az euronicsbe és kipróbáltam vele két tv-t hdmi-vel! Ez még rendben is volt nagyon szép volt a kép meg minden a dvd-n annyit állítottam hogy a gyári 576p-t átállítottam 720p-re! Aztán mikor haza értem azt vettem észre hogy a kép a tv-n (scarttal van itthon bekötve) tiszta zöld lett! A beállításoknál a video kimenetnél rgb-re volt állítva (ha jól tudom ez a scartok jelzése vagy milye) és azon zöld volt a kép! Átnyomtam szimpla video jelre majd vissza rgb-re úgy már jó volt! De ha kikapcsolom a lejátszót és vissza akkor megint zöld és ezt megint játszhatom el a beállításoknál! Kipróbáltam hogy video jelen hagyom és úgy már nem vált zöldre de eddig szerintem rgb-n volt! Mitől lehet ez hogy zöld a kép rgb-n? Remélem elég érthetően magyaráztam a dolgot!

Sam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Sam »

Törölt hozzászólásom.
(Egy moderátort megkérek, tüntesse el.)
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony

pivo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: pivo »

Sziasztok! 
Tud valaki egy megbizható, korrekt Pioneer szervizt? DVD lejátszórol lenne szó.
A segitséget előre is köszi.

Szerviz:

- Cím: Budaörs, Építők útja 2-4
- Kőpataki Szabolcs
Telefon: 06-23/414-724
E-mail: szerviz@mail.basys.hu

Itt kérhetsz infót a lakóhelyedhez legközelebbi szervizről.
Budaörs mellett Bp-en 2 szervizről tudok, az egyik valahol a Hungária körúton és több megyeszékhelyen is van, pl. itt, Miskolcon is.

Köszönöm az infót. Nekem Budaörs tökéletes.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

na ma megjött a csoda, tapasztalat még kevés, azon kívűl hogy jól szól, túl sok mindent nem tudok mondani, mert fáradt vagyok ahhoz, hogy dvd-t nézzek
Azért nem árt belehallgatni a dvd-kbe is, a képe tuti jó.
Grat hozzá .

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

na ma megjött a csoda, tapasztalat még kevés, azon kívűl hogy jól szól, túl sok mindent nem tudok mondani, mert fáradt vagyok ahhoz, hogy dvd-t nézzek
ja és amúgy a sony megy alevesbe valszeg, talán kolléga megveszi pár ezresért, többet sajnos már nem ér a jó öreg 430-as dvd

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! 

Szerviz:

- Cím: Budaörs, Építők útja 2-4
- Kőpataki Szabolcs
Telefon: 06-23/414-724
E-mail: szerviz@mail.basys.hu

Itt kérhetsz infót a lakóhelyedhez legközelebbi szervizről.
Budaörs mellett Bp-en 2 szervizről tudok, az egyik valahol a Hungária körúton és több megyeszékhelyen is van, pl. itt, Miskolcon is.

pivo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: pivo »

Sziasztok!

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.

Ok.Majd írd le a tapasztalatokat.

ma rendeltem meg haverék boltjában, sajnos mi(euronics) nem forgalmazunk sem pio-t, sem yamahát

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Csak nem tudom a szervízmenü kombinációt a távirányítón.
Van itt fent, a Hardver fórum tetején egy szervízkódos rész: klikk!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Csak nem tudom a szervízmenü kombinációt a távirányítón.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sok mindent amúgy se lehetne vele mit kezdene max a szobában ide oda tologatással.

Ennél már eggyel jobb ötlet a szervizmenüben a geometriát állítani.
De csak ésszel, előbb fel kell írni a gyári beállításokat, nehogy a nagy eltekergetés után még roszabb legyen a helyzet.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Én is erre gondoltam amúgy meg kb 200, 250 méterrel van arréb a panel ahol korábban laktam, na meg ugyanúgy a kilencedken vagyok mint korábban na meg tudom ez már hülyeség de szerintem bal oldala a tv álvánnyak lentebb van mint a jobb oldala magyarul lejt.
De tudom ennek nem lenne szabad befolyásolnia a képminőséget vagy katódsugárcső eltérítését.
Mondjuk az a helyzet tv adáson nem látom mert ugyebár az full 4:3-as és kirakja teljes képernyőre.
Mindegy sokatg nem szarozok vele ha proji lesz majd akkor a TV úgyis csak tv adások nézésére lesz, na meg tudom hogy korábban nem láttam és ebből vélem azt hogy nem a tv hibásodott meg.
Sok mindent amúgy se lehetne vele mit kezdene max a szobában ide oda tologatással.
Majd egyszer kipróbálom azért, akkor mit mutat

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

... lehet más a szoba mágneses térerőssége

Nem írtál túl nagy hülyeséget. Ugyanis a nagyobb képernyős tévéknek van egy olyan tulajdonságuk, hogy mivel más földrajzi helyen másképp hat rájuk a mágneses erőtér, amit beállítanak az egyik országban, az nem biztos, hogy geometriailag helyes egy másikban. Mondjuk 29"-os tévé és másik utca esetén ennek nem lenne szabad durván megnyilvánulnia, de egy kis kanyart nem lehet elméletileg kizárni.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

A kép görbülésről csak annyit hogy a pana s75-öt is visszaraktam és most ott is láttam, valahogy korábban én ezt nem láttam.
Igaz most a TV már nem ott van ahol volt hanem másik lakásban és nem keresztben hanem hosszában, lehet más a szoba mágneses térerőssége
Nemtudom de szóval nem a pioban van a hiba, de nem értem most a pana tv miért görbíti a kép job alsó szélét kicsit fölfelé.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”