Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: H G »

Nekem csak a Solid Blue Triangle változat van meg.

Ilyen?

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: fánk »

"Ha meg Mint-et veszel eredeti csomagolásban nincs zsákbamacska."
Ez igaz, feltéve, hogy a kereskedő megbízható. Tehát az eladó személye döntő fontosságú.

És persze, meg lehet adni csomagolási előírásokat is, hogy ezzel se legyen gikszer.

Ezzel együtt, új lemezt én csak boltból veszek. Néhány különösen kedvező árú használt lemeznél láttam csak értelmét az Ebay-nek.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

a Pink Floyd háza tájáról nekem is vannak hasonló sorozataim (pl. The Dark Side of the Moon amerikai MFSL, japán MFSL, Odeon japán, EMI-Toshiba japán, pro-use half-speed mastered japán, 30th Anniversary angol kiadásban).
Nekem csak a Solid Blue Triangle változat van meg.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

close652
Beköltözött
Beköltözött

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: close652 »

ebayen tapasztalataim szerint néha még rosszabb állapotot írnak az angol eladók/kereskedők, mint valójában. NM darabokat inkább VG-nek írnak. Ha meg Mint-et veszel eredeti csomagolásban nincs zsákbamacska.
system

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

"30th Anniversary angol kiadásban"Ez még elérhető a Vinilcenternél. Akit érdekel, ne sajnálja rá a pénzt, mert megéri az árát még ennyiért is (a HMV-nél és az Amazonnál 25 font +pk).

25 GBP + pk-nél azért van olcsóbb ajánlat is: pk-gel együtt 27 Euroért, pl itt:
http://cgi.ebay.de/Pink-Floyd-Dark-Side ... dZViewItem

Hát, ja. Csak épp nem mindegy, hogy milyen szolgáltatást kapsz a pénzedért.
Egy LP roppant kényes holmi. Kényesebb, mint a legcsicsásabb DVD díszdoboz.

Ha magyar boltból vásárolsz, akkor helyben ellenőrizheted az állapotát.
Ha pedig külföldi boltból, akkor sérült példány esetén visszaküldheted (esetleg ingyen küldenek cserepéldányt.) Ezenkívül pl. az Amazonnál odafigyelnek a csomagolásra.

Az Ebay ehhez képest nagyon kockázatos megoldás. Nagy árkülönbség kell hozzá, hogy megérje kockáztatni.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

"30th Anniversary angol kiadásban"Ez még elérhető a Vinilcenternél. Akit érdekel, ne sajnálja rá a pénzt, mert megéri az árát még ennyiért is (a HMV-nél és az Amazonnál 25 font +pk).

25 GBP + pk-nél azért van olcsóbb ajánlat is: pk-gel együtt 27 Euroért, pl itt:
http://cgi.ebay.de/Pink-Floyd-Dark-Side ... dZViewItem

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

fánk
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Vinyl - amit hallgatunk

"30th Anniversary angol kiadásban"
Ez még elérhető a Vinilcenternél. Akit érdekel, ne sajnálja rá a pénzt, mert megéri az árát még ennyiért is (a HMV-nél és az Amazonnál 25 font +pk).

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

Életem első igazi koncertélménye a Wiener Neustadt-i Floyd volt. Faterom vitt ki, mert hogy azt "látnom kell". Ja akkor még nem is ismertem a Floydot, kb 16 éves lehettem. Másnap este meg életem első Sziget fesztiválja volt, a "nagyszínpadon" a Jethro Tull lépett fel.

Erős hétvége volt

De hogy legyen egy kis ontopic is:

Ma megyek a kedvenc lemezeimért, nagymosáson estek át, kíváncsian várom, hogy lesz-e hallható változás. Ha nem is, legalább marad az a megnyugtató tudat, hogy a piszok (egy része) kikerült a barázdákból. Remélem a hangszedőm is értékeli ezt a figyelmességet
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Van egy további -offtopic- változatom:
Nekem is
Azért élőben se volt vacak..

(copyright PL Budapest Sportaréna)

Nem bizony, ahogy öt éve a Kisstadionban sem.

De nekem a legnagyobb élményt az 1988. Július-i Pink Floyd koncert jelentette Bécsben a Práter stadionban.
(elnézést a képek minőségéért)

A Wiener Neustadt Reptéren tartott meg sem közelítette azt.

Hg

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Az a koncert bizony nekem is nagyon tetszett.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nekem is

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: close652 »

Gyönyörűek az Amused LP-k, nem sok embernek van három különféle példánya...

system

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Jogos
Egyefene, jó lesz az a lapos változat is, hátha tud vele valamit kezdeni az a szerény gyalu

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

HG, nincs kedved vételenül behozni holnap az egyiket?

Az a gond, hogy délelőtt egy építkezésen vagyok, a kocsiban meg nem akarom hagyni a lemezeket.
De a 180g-os-ból van egy példány bent is.
Egyszerre kettőt rendeltünk.
Azt meghallgathatjuk.

Hg

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

dörmögi!

(pl. The Dark Side of the Moon amerikai MFSL, japán MFSL, Odeon japán, EMI-Toshiba japán, pro-use half-speed mastered japán, 30th Anniversary angol kiadásban).

Irigyellek érte.

Nekem LP-n csak 3 változatban van meg és szentségtörés, de a jugó SQ Quadro kiadás tetszik a legjobban, pedig ment eleget már nálam az a lemez. És még hallottam vagy 4 egyéb Dark Side-ot is nálam, de egyik sem tetszett annyira.
Az a gond velük, hogy ahány kiadás, annyiféle keverés.
Igazából mindegyik különbözik a másiktól már keverésben és nem csak minőségben.

CD-n vagy öt Dark Side-om van, ott az SACD tetszik a legjobban.

Hg

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Teljessé vált a gyűjtemény: 
Roger Waters: Amused to Death

HG, nincs kedved vételenül behozni holnap az egyiket?

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Úgy látszik, nem Te vagy az egyetlen, aki a kedvenceit több kiadásban is beszerzi. Nekem az Amused to Death ugyan csak a 180 g-os utánnyomásban van meg, de a King Crimson, a Camel, a Renaissance vagy épp a Pink Floyd háza tájáról nekem is vannak hasonló sorozataim (pl. The Dark Side of the Moon amerikai MFSL, japán MFSL, Odeon japán, EMI-Toshiba japán, pro-use half-speed mastered japán, 30th Anniversary angol kiadásban).

huhh
Legközelebb inkább Németországba megyek

Mellesleg a DSOTHM nekem is 4 eltérő kiadásban van meg, sajna mind digitális formátumban..

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

1. Columbia (eredeti kiadás)
2. CBS (eredeti kiadás)
3. 180g utánnyomás

És mindegyik más!

Nem volt egyszerű összegyűjteni őket.

Hg

Úgy látszik, nem Te vagy az egyetlen, aki a kedvenceit több kiadásban is beszerzi. Nekem az Amused to Death ugyan csak a 180 g-os utánnyomásban van meg, de a King Crimson, a Camel, a Renaissance vagy épp a Pink Floyd háza tájáról nekem is vannak hasonló sorozataim (pl. The Dark Side of the Moon amerikai MFSL, japán MFSL, Odeon japán, EMI-Toshiba japán, pro-use half-speed mastered japán, 30th Anniversary angol kiadásban).

Heed Thesis rendszer

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

A Sohoban van egy rakás lemezbolt, amelyik használt lemezeket árul.

A Soho OK,habár egy picit drága..nézz ki Camden Town/Camden Market-re ,aztán ha van időd Greenwich-be,Portobello Road-ra..nem fogod megbánni...

Köszi a tippeket, elnézek arrafelé

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Csövi!

Szerintem a Columbia a legjobb, bár csak hajszálnyival, mint a CBS.
Hozzájuk képest az utánnyomás lényegesen beszűkültebb dinamikájú, laposabb.
Igaz, nagyon csendes. Persze még így is rendkívüli élmény, csak ne ismerd az eredetit.
Ha megnézed a barázda amplitudókat, az eredetin háromszor akkora a barázdakivezérlés pl. a robbanás idején. (pl. B oldal közepe)
Sokkal élőbb, dinamikusabb az eredeti kiadás akár CBS, akár Columbia.
A 180g-os meg tökéletesen zajtalan, csak kisebb dinamikát vágtak rá.
A mostanában elvétve hirdetett 180g utánnyomások első perce pl. hiányzik!
Sajnos az utánnyomások is 100-150Euro-ért elérhetők elvétve.
Egy eredetiért 200-300 Euro-t(USD-t) is elkérnek, he felbukkan véletlenül egy.

Nekem a Columbia sajnos eléggé viseletes, de így is hatalmas élmény.
A CBS szinte tökéletes minőségű, de mintha hiányozna valami belőle a Columbiához képest.

A Bellafonte tényleg szuper új kiadásban.

Bár én mostanában vettem néhány 45-ös kiadást, ami megvolt 33-asban is (Classik Records, Speaker's Corner). A Living Stereo-k, Decca-k már a 33-as újra kiadott változatban is fantasztikusan jók, de a 45-ös még tökéletesebb.
Sajnos az 50-es évek végi és a 60-as évek elejei LP-k már eléggé viseletesek.
Egy-egy hibátlan példányért meg kisebb vagyont kérnek.

Hg

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: csövi »

2. CBS (eredeti kiadás)
3. 180g utánnyomás

És mindegyik más!

Hg

Melyik tetszik jobban? Mert a Belafonte At Carnegie Hall utánnyomás „jobb”picivel, mint az eredeti. Talán a lemez anyaga jobb lett vagy a technika is fejlődött azóta.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

H G
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

2. CBS (eredeti kiadás)
3. 180g utánnyomás

És mindegyik más!

Hg

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2669

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Pár hét múlva kiugrok Londonba egy hétvégére és benéznék 1-2 lemezboltba is. Esetleg valaki ismer tuti címeket, hogy hol lenne érdemes elkölteni némi pénzt LP-kre?

A Soho OK,habár egy picit drága..nézz ki Camden Town/Camden Market-re ,aztán ha van időd Greenwich-be,Portobello Road-ra..nem fogod megbánni...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Pár hét múlva kiugrok Londonba egy hétvégére és benéznék 1-2 lemezboltba is. Esetleg valaki ismer tuti címeket, hogy hol lenne érdemes elkölteni némi pénzt LP-kre?

Heed Thesis rendszer

dominique29
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”