Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Klotz kábelekről mondana valaki valamit?
Az is jól jönne, ha konfekcionált elérhetőséget mondana valaki

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Penna jóvoltából kölcsön kaptam egy-két hétre egy Edirol UA-101 külső USB hangkártyát. Köszönet érte.
Az első benyomások igen biztatóak. Bár még nem nagyon volt időm rendesen meghallgatni, inkább csak háttérzenélés közbeni benyomások következnek, ha egyáltalán érdekel valakit. Tehát a lényeg, mintha nagyobb lett volna a rendszer felbontása alul és felül, mintha magasabbra tekerhetném a hangerőt, mintha az eddigieknél is több különbség volna cintányér és cintányér között, stb...
Viszont sztem lehetne még jobb is a helyzet ha lerövidíteném a hangkártya és az előfok közötti 5méter olyan amilyen, kácsa szerelt olcsó ic-t valami jobbra, mondván inkább usb kábel legyen 5 méter mint interconnect. De ami a legjobban érdekel az, az a bizonyos elérhető árú TC Electronic hangkártya milyen lehet ebben a felállásban, vagyis nem ebben, hanem a nálam elérhető ideálisban.

Klotz kábelekről mondana valaki valamit?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Nem tudom gyerekek én nem rég cseréltem tápot a gépben, egy 420W Chiftech-et váltottam le egy SeaSonic 600W-osra, és bizony nagyon meghallani a tápcserét, a combosabb új táp javára.
Használj notebookot zenelejátszásra.. !

Most a fehérszínű MacBook a tuti. :smile19:

Na jó, viccen kívül tényleg.

OK!

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: frankie- »

Nem tudom gyerekek én nem rég cseréltem tápot a gépben, egy 420W Chiftech-et váltottam le egy SeaSonic 600W-osra, és bizony nagyon meghallani a tápcserét, a combosabb új táp javára.
Nekem FSP BluestormII-m van, jóllet csak 350-es, de bizony itt is hallható volt. Igaz hogy egy hangkártyával próbáltam.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

a tapellatas es a digitalis kimenet a kulcs. a tobbi nem szamit(hat).

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tsc »

Használj notebookot zenelejátszásra.. !

Most a fehérszínű MacBook a tuti. :smile19:

Na jó, viccen kívül tényleg.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Az amerikai fórumokon számos olyan Windows-os hifista van, akik a DLL állományok csökkentésében hiszik a jobb minőség zálogát.

Szegénykéim.. Nyilván valami mást értenek ők ez alatt, csak nem tudják megfogalmazni. Ha azt mondják, hogy lehetőleg minél kevesebb process fusson a háttérben a gépen, mivel mindegyik CPU időt eszik, HDD-t bizget, memóriát foglal, stb, akkor azt úgy nagyjából el lehet fogadni mint kívánatos állapotot.
Szóval megoldás egy dedikált zenehallgató gép, amit nem szemetelünk tele. Jogos és egyértelmű.

Dynamic Link Library ("dll fájl") - tulajdonképpen pongyola fogalmazásban - csak egy adag előre lefordított programkód, egy rutinkönyvtár, ami egy vagy több alkalmazás felhasználHAT futása közben. Akkor és csak akkor foglal - a merevlemez tárhelyen kívül - erőforrást, ha egy alkalmazás meghív egy rutint ebből a DLL rutinkönyvtárból. Egyébként nem zavar több vizet, mint egy MP3.

Persze a HDD-n található DLL-ek mennyisége (valamennyire) arra is utal, mennyi mindent raktak fel a gépre.

Egyébként Linuxon .SO (Static Object) a standard neve... Applén fogalmam sincs, de ott is megvan ugyanez, szóval nem vmi windowsos sátánságról van szó.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

ilyen szempontbol a teljesen zajtalan vinyo, ventimentes halozati lejatszok (akkurol) jelentik a legjobb valasztast.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

elgondolkoztató az, hogy egy jó külső tápszűrő a számítógép meg a Firewire - SPDIF átalakító előtt még az akkunál is meggyőzőbbnek tűnik.
Talán az lehet az oka, hogy az aksi nem tud állandó nagyságú áramot biztosítani?

vagy inlább az, hogy az aku által leadott "tiszta" áramot a számítógépben lévő alkatrészek üzemelése zavarni tudja
gordon314.fw.hu

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Egyetértek veled, szerintem ezeknek csak nagyon profi rendszeren van értelme, nem egyszerű halandókén. Elvileg még egy számítógép DVD lejátszóról lossless anyagot lejátszva is ugyanazt az adatfolyamot kapod, nem igaz?
akkor lenne ertelme a dologrol vitazni, ha a kulonbozo hattertarakrol masmas adatot kapnal vegeredmenykepp leolvasasnal. ilyen elofordulhat, de akkor hibasan mukodik a szamitogep. addig meg mirol beszelunk? ez nem rendszer kerdese.

ez a dlles hokuszpokusz adatolvasasi szempontbol megint nagy dilenttantizmusra vall.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Elvileg biztos de...

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

amig szamitogepen tarolt adat, addig nincs difi. savszelesseg van maximum, ami korlatozhatja a folyamatos jelfolyamot. a digit kimeneten lehetnek kulonbsegek.
Egyetértek veled, szerintem ezeknek csak nagyon profi rendszeren van értelme, nem egyszerű halandókén. Elvileg még egy számítógép DVD lejátszóról lossless anyagot lejátszva is ugyanazt az adatfolyamot kapod, nem igaz?

frankie-
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

elgondolkoztató az, hogy egy jó külső tápszűrő a számítógép meg a Firewire - SPDIF átalakító előtt még az akkunál is meggyőzőbbnek tűnik.
Talán az lehet az oka, hogy az aksi nem tud állandó nagyságú áramot biztosítani?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Komolyra fordítva a szót, ha már ilyesmikkel kísérletezel, szedd ki a vinyót, bootolj be egy pendrive-ról vagy live cd-ről (linuxal, xp-vel megoldható, nemtudom OSX-ből van -e ilyen minimal distrib...) és játsz zenét a pendrive-ról. Akkor legalább tényleg nem pörög ott a HDD a gépben, nem olvas, nem ír. Ennek van valami értelme, amit most csináltál annak... szerintem kevés.. bocs!

Csupán egy kisérlet volt, mivel néhány külföldi fórumon már írtak róla, gondoltam kipróbálom. Majd ha lesz 3 TB RAM a gépben, a mostani 2 GB helyett, akkor majd elgondolkozom rajta komolyabban

Az amerikai fórumokon számos olyan Windows-os hifista van, akik a DLL állományok csökkentésében hiszik a jobb minőség zálogát.

A tápokkal játszás ettől talán érdekesebb. Amikor akkuról megy a Macbook és a Macbook firewire csatiján kapja a Konnekt 8 is a tápot, az is hasonló jellegű különbséget ad, mint a RAM Diszk, csak még egyértelműbben. Az elgondolkoztató az, hogy egy jó külső tápszűrő a számítógép meg a Firewire - SPDIF átalakító előtt még az akkunál is meggyőzőbbnek tűnik.

Van AppleTV is itthon, mint hálózati lejátszó és a rendes tápellátás a szűrővel ennek a hangjára pontosan ugyanolyan mértékben hat, mint a Macbookéra. Mellesleg ha valaki kiváló hangú hálózati lejátszót keres a külső DAC - ja elé, akkor az AppleTV-t bátran javaslom kipróbálni.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Zenelejátszás esetén FOGJUK RÁ, hogy ram-ból lejátszva kevesebbet olvas a HDD, ezért annak motorja, vagy fingom sincs mije kevesebb zajt szór a rendszerbe, nem terheli le úgy a tápot, és ez talán kihatással van a hang kimenetre, kisebb lesz a jitter.... biztos valami ilyesmiről lenne itt szó... Ez ilyen mókás kísérletezésre valóban indokkal szolgálhat. Régen rossz, ha valakinek ez hiányzik a zene élvezetéhez, de kísérletezni azért szabad. De szerintem azt is csak okosan... :smile19:
jah csak ebben az esetben barmilyen komponenscserevel elhangolod a rendszered mar varom a "minosegi" processzorbol, rambol stb osszevalogatott hiend hifi pct. ez mar tenyleg beteges.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

A jpg-nek valószínűleg teljesen mindegy, hogy a bitek milyen időzítéssel vándorolnak egyik készülékből a másikba. A digitálisan rögzített hanganyag lejátszásánál használt lánc minden eleme hatással van az időzítésre. Sajnos az emberi fül/agy annyira érzékeny szerkezet, hogy minimális időzítésbeli eltéréseket is észlel.Ettől függetlenül én is csodálkozom Feri 1. pontján.

amig szamitogepen tarolt adat, addig nincs difi. savszelesseg van maximum, ami korlatozhatja a folyamatos jelfolyamot. a digit kimeneten lehetnek kulonbsegek.

egy olyan egzakt dolog, mint a pc - ne kavarjuk mar bele ezeket a vudus hifis dolgokat. ilyen beirogatasoktol fenntartassal kezdem azt a reszet is fogadni, amire nincs ralatasom, de elhiszem a tapasztaltabbaknak hogy ugy van.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

mi lehet az technikai alapja, hogy más legyen?

Zenelejátszás esetén FOGJUK RÁ, hogy ram-ból lejátszva kevesebbet olvas a HDD, ezért annak motorja, vagy fingom sincs mije kevesebb zajt szór a rendszerbe, nem terheli le úgy a tápot, és ez talán kihatással van a hang kimenetre, kisebb lesz a jitter.... biztos valami ilyesmiről lenne itt szó... Ez ilyen mókás kísérletezésre valóban indokkal szolgálhat. Régen rossz, ha valakinek ez hiányzik a zene élvezetéhez, de kísérletezni azért szabad. De szerintem azt is csak okosan... :smile19:

Ilyesmire gonoltam én is.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok.
nem azt kérdem miért, hogyan, csak mi teremti meg a lehetőséget?
elvileg más lehet egy .jpg kép is ha klb. helyről olvassa be a gép?

A jpg-nek valószínűleg teljesen mindegy, hogy a bitek milyen időzítéssel vándorolnak egyik készülékből a másikba. A digitálisan rögzített hanganyag lejátszásánál használt lánc minden eleme hatással van az időzítésre. Sajnos az emberi fül/agy annyira érzékeny szerkezet, hogy minimális időzítésbeli eltéréseket is észlel.
Ettől függetlenül én is csodálkozom Feri 1. pontján.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok.

jpeg szvsz biztosan nem, mert azt kiolvassa és megjeleníti
ellentétben a zenével ahol az adatsoron kívül fontos tényező az idő is és elvileg bizonyára van hatása a számítógép S/PDIF kimenetének pontosságára, ha egy mechanikusan és elektronikusan izgága szerkezet, a merevlemez üzemel-e vagy sem
gordon314.fw.hu

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

1. Régóta izgat milyen az, amikor RAM diszkről és nem hard diszkről vagy hálózatról játszok. A Macbook 2 GB RAM-jából 1 GB-ot feláldoztam RAM diszknek és az arra pakolt file-okat a Quicktime playerből lejátszva megnéztem milyen a normál iTunes-os merevlemezes és hálózati lejátszáshoz képest. Bizony más. Kicsit talán könnyedebb, szellősebb, különösen a 96k mintavételezésű file-ok esetében. Azt nem néztem meg, hogy a Quicktime és iTunes lejátszás között van e különbség ha merevlemezről megy mindkettő. Van, aki szerint igen.

De a HDD közben ugye továbbra is ott működött a gépben? Gondolom megfigyelted már, hogy ígyis - úgyis hozzányúlkál az oprendszer folyamatosan a merevlemezhez, hiába te ramdiszkről játszod a zenét, hiába van akármennyi ramod, max egy picivel kevesebbet dolgozik.. De azért swappelget olyankor is, a processzek végzik a dolgaikat, etc. Mivel a lejátszóprogramok is bufferelnek és eleve nagyobb csomagokban olvassák be a fájlokat, ezért még gyakorlatilag is alig van különbség (HDD "munka ügyileg") aközött amit most csináltál és egy normál lejátszás közt, a logikám pedig azt diktálja, hogy ha hangilag különbséget hallassz, az ismét vagy pszichoakkusztika, vagy denevérek voltak a felmenőid közt.

Komolyra fordítva a szót, ha már ilyesmikkel kísérletezel, szedd ki a vinyót, bootolj be egy pendrive-ról vagy live cd-ről (linuxal, xp-vel megoldható, nemtudom OSX-ből van -e ilyen minimal distrib...) és játsz zenét a pendrive-ról. Akkor legalább tényleg nem pörög ott a HDD a gépben, nem olvas, nem ír. Ennek van valami értelme, amit most csináltál annak... szerintem kevés.. bocs!

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: close652 »

system

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Feri! 
Most toslink-en keresztül csatlakozol az Altmann-hoz, vagy firewire-spdif átalakítóval? Ez pont az első pont miatt érdekelne.

FW-SPDIF

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Feri!

Most toslink-en keresztül csatlakozol az Altmann-hoz, vagy firewire-spdif átalakítóval? Ez pont az első pont miatt érdekelne.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”