Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
az erősítő konstrukciójától függ, hogy az adott terhelő impedancián mekkora teljesítményt tud leadnisajnos nincs olyan egyszerű összefüggés, mint amivel számolsz
vannak erősítők, amik az impedancia felezésével dupláznak, de vannak, amelyek nem, sőt
Akkor szted elég lesz ez a Denon - AVR-3806 as erősítő a B&W 684 as hangfaalkhoz? Nem lesz kevés a teljesítménye? 112W a max 150W ra terhelhető hangfalhoz?
Sztereó erősitők
Az erősítőnek nem 6 ohm az impedanciája, csak 6 ohmon ad le annyit, amennyit leírnak. Hogy 8 ohmon mennyit ad le? Hát ez jó kérdés. Szerintem, ha duplájára növeljük az impedanciát, akkor felére esik a teljesítmény, de ha valaki jobban tudja, javítson ki nyugodtan.Jelen esetben, kb. 33%-kal emeltük az impedanciát, tehát a teljesítmény annyival csökken, lesz belőle kb. 112 Watt.
az erősítő konstrukciójától függ, hogy az adott terhelő impedancián mekkora teljesítményt tud leadni
sajnos nincs olyan egyszerű összefüggés, mint amivel számolsz
vannak erősítők, amik az impedancia felezésével dupláznak, de vannak, amelyek nem, sőt
gordon314.fw.hu
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Sztereó erősitők
köszi. Mostmár valamennyire értem:kiraly: , de mondjuk egy 6ohm impedanciájú erősítőnél ami 160W ot tud csatornánánként, az hány W lesz egy 8 ohm os hangfalnál?
Az erősítőnek nem 6 ohm az impedanciája, csak 6 ohmon ad le annyit, amennyit leírnak. Hogy 8 ohmon mennyit ad le? Hát ez jó kérdés. Szerintem, ha duplájára növeljük az impedanciát, akkor felére esik a teljesítmény, de ha valaki jobban tudja, javítson ki nyugodtan.
Jelen esetben, kb. 33%-kal emeltük az impedanciát, tehát a teljesítmény annyival csökken, lesz belőle kb. 112 Watt.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
köszi. Mostmár valamennyire értem:kiraly: , de mondjuk egy 6ohm impedanciájú erősítőnél ami 160W ot tud csatornánánként, az hány W lesz egy 8 ohm os hangfalnál?
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Sztereó erősitők
elmagyarázhatná valaki h. működik ezaz egész impedancia dolog.
Az erősítőnél megadott 6 ohm arra utal, hogy a megadott teljesítményt 6 ohmos impedanciájú hangfalon képes leadni. Az erősítő hátulján meg szokták adni azt a minimális hangfal-impedanciát, amit az erősítő elbír. Nagyobb lehet, kisebb nem. Ha nagyobb, a leadott teljesítmény kisebb. Abban az esetben, ha a hangfalad 8 ohmos, egész biztosan nem lesz probléma, csak a 6 ohmon megadottnál kisebb teljesítménnyre kell szamítani. Azt a teljesítmény értéket egyébként is tűréssel kell venni, de, ez már egy másik történet.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
elmagyarázhatná valaki h. működik ezaz egész impedancia dolog.
Sztereó erősitők
bocs a dupla haozzászólásért
-
Vendég
Sztereó erősitők
A Denon - AVR-3806 tualjdonságai között szerepel ez: Erősítő-teljesítmény / csatorna:7x 160 W ( 1kHz; 6 ohm, 0,7% THD). A B&W 684 hangfalak tulajdonsága: Névleges impedancia:8 (Ohm) Max. terhelhetőség: 150 (W). Az erősítőnél 6ohmot ad meg ,a hangfal 8 at. Most akkor h. van ez?
Ha esetleg attól tartassz, hogy nem kompatibilisek egymással, akkor megnyugodhatsz
Sztereó erősitők
A Denon - AVR-3806 tualjdonságai között szerepel ez: Erősítő-teljesítmény / csatorna:
7x 160 W ( 1kHz; 6 ohm, 0,7% THD). A B&W 684 hangfalak tulajdonsága: Névleges impedancia:8 (Ohm) Max. terhelhetőség: 150 (W). Az erősítőnél 6ohmot ad meg ,a hangfal 8 at. Most akkor h. van ez?
Sztereó erősitők
Itt kell eldöntenie, hogy mozizni akar vagy kizárólag zene. 250e-ért, már nagyon jó sztereót tud szerintem venni, de 250e házimozi erősítőben nagyjából a házimozi felső közepet célozza meg egy jóval gyengébb sztereó hanggal. Új árakban!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
most nézem h. milás nagyságrend. kösz annyit nem adik érte. az erősítőt max 250 ért vennék. de nem tudom milyet
A Nad hm erősítők egészen jól muzsikálnak sztereóban is, illetve érdemes még Cambridge Audiót is meghallgatni.
meg...
HIGH-END.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
most nézem h. milás nagyságrend. kösz annyit nem adik érte. az erősítőt max 250 ért vennék. de nem tudom milyet
A Nad hm erősítők egészen jól muzsikálnak sztereóban is, illetve érdemes még Cambridge Audiót is meghallgatni.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11453
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Szerintem meg kéne kérdezni az illetőt, hogy milyen árkategóriában keresgél.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Sztereó erősitők
Wan ilyen, de ha zenét xerecc hallgatni, akkor mié kell házimozi erösitö?
Valószínüleg azért, mert számára a zenehallgatás nem azt jelenti, mint neked. Ha valaki nem hifimegszállott, akkor egy kicsit jobb avr bőven kielégíti az igényeit.
AZ AVR mit jelent pontosan? tudnátok akkortipust mondani?
Gyere be a LIMAR-ba, mutatok egy LINN Classik Movie-t, amiben az általad leírtakon kívül még van egy DVD/CD játszó is. Arra se lesz szükséged, meg a temérdek kábelre sem. Beszámított készülék, de hibátlan állapotban.
El szoktak csodálkozni a kommersz márkák ismerői, hogy milyen a hangja és a képe is.
Hg
Sztereó erősitők
Valószínüleg azért, mert számára a zenehallgatás nem azt jelenti, mint neked. Ha valaki nem hifimegszállott, akkor egy kicsit jobb avr bőven kielégíti az igényeit.
AZ AVR mit jelent pontosan? tudnátok akkortipust mondani?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ahogy elnézem, egyre több "házimozis" wálasztha a sztereo rendxert itt is.
Sztereó erősitők
ÜDV mindenkinek!Házimozi, zene és rádió erősítőt keresek ami mind a három az egyben. Létezik ilyen?
B&W 683 as hangfalakat kéne meghajtania ami 200W ot bírnak. Tudnátok megfelelő erősítőt mondani 250 e alatt? Vagy használt erősítőket hol lehet keresni? köszi
tudjon házimozit is mert filmeket is szoktam nézni:D De melyik típus?
Sztereó erősitők
-
Vendég
Sztereó erősitők
ÜDV mindenkinek!Házimozi, zene és rádió erősítőt keresek ami mind a három az egyben. Létezik ilyen?
B&W 683 as hangfalakat kéne meghajtania ami 200W ot bírnak. Tudnátok megfelelő erősítőt mondani 250 e alatt? Vagy használt erősítőket hol lehet keresni? köszi
Sztereó erősitők
ÜDV mindenkinek!
Házimozi, zene és rádió erősítőt keresek ami mind a három az egyben. Létezik ilyen?
Sztereó erősitők
és a sok passzív előfokos dolgot dönti dugába,ha valaki leül egy tisztességesen megépített passzív előfokkal bíró rendszer elé nekem volt néhány. senki nem szidta eddig (se a csövest, se a tranyóst. sőt... vásárlásra készette )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Sztereó erősitők
Helló! Nekem volna egy Sony TA VA8ES erősítőm fekete eladó! Akir érdekel hívjon nyugodtan 06-20-386-41-58 . Az ára 45 ezer.
Van külön apróhirdetés rovat
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Sztereó erősitők
Helló! Nekem volna egy Sony TA VA8ES erősítőm fekete eladó! Akir érdekel hívjon nyugodtan 06-20-386-41-58 . Az ára 45 ezer.