Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

thoomas26
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: thoomas26 »

Akkor mitől lehet, hogy közel 100e ft-tal drágább egy 100hz-es lcd tv, mint egy 50 hz-es? (Ugyanaz a modell, amit én vettem, csak 100hz-esben, kb. ennyivel drágább...) Volt, aki azt mondta, hogy 100hz-nél egy lcd tv is a szemnek nyugodtabb képfolyamot biztosít, az adott idő alatt 2x annyi kép megjelenítésével... Ez akkor nem igaz?
Részben igaz. Úgy tudom vannak olyan képjavító technológiák, amelyek "félidőben" (a két frame közötti időben) megjelenő képkockáknál interpolálják a képet az előző és következő frame-ból. Ez folyamatosabb mozgást jelenthet a gyorsan mozgó jelenetekben. Az biztos, hogy a CRT-re jellemző villogás LCD esetén már 50Hz-en se jelentkezik.

A fáradó szemre meg azt javasolom, hogy kapcsolj fel egy kis lámpát a TV környezetében. Ezzel csökken a fényerő kontraszt a TV kép és a környezet között, amitől kevésbé fárad a szem. Én számítógépes monitornál is ezt csinálom.

Köszönöm szépen a válasz(oka)t!

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

Akkor mitől lehet, hogy közel 100e ft-tal drágább egy 100hz-es lcd tv, mint egy 50 hz-es? (Ugyanaz a modell, amit én vettem, csak 100hz-esben, kb. ennyivel drágább...) Volt, aki azt mondta, hogy 100hz-nél egy lcd tv is a szemnek nyugodtabb képfolyamot biztosít, az adott idő alatt 2x annyi kép megjelenítésével... Ez akkor nem igaz?
Részben igaz. Úgy tudom vannak olyan képjavító technológiák, amelyek "félidőben" (a két frame közötti időben) megjelenő képkockáknál interpolálják a képet az előző és következő frame-ból. Ez folyamatosabb mozgást jelenthet a gyorsan mozgó jelenetekben. Az biztos, hogy a CRT-re jellemző villogás LCD esetén már 50Hz-en se jelentkezik.

A fáradó szemre meg azt javasolom, hogy kapcsolj fel egy kis lámpát a TV környezetében. Ezzel csökken a fényerő kontraszt a TV kép és a környezet között, amitől kevésbé fárad a szem. Én számítógépes monitornál is ezt csinálom.

duwy

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: duwy »

Remélem nem lesz túl láma kérdés: 
Vettem egy Samsung LCD TV-t, és lenne egy problémám: ha írott DVD-ről szeretnék filmet nézni (.avi), a kép 16:9-ben mindig vízszintesen elnyújtott, torz. Az eredeti DVD-kel természetesen jó. Van valami megoldás, hogy az avikat is normálisan tudjam nézni?

Nem a tv-vel van baj, próbáld meg a dvd beállítását 16:9-re, egyébként meg valószínû, hogy nem 16:9-es a film.

Ok, kösz

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Vettem egy Samsung LCD TV-t, és lenne egy problémám: ha írott DVD-ről szeretnék filmet nézni (.avi), a kép 16:9-ben mindig vízszintesen elnyújtott, torz. Az eredeti DVD-kel természetesen jó. Van valami megoldás, hogy az avikat is normálisan tudjam nézni?

Nem a tv-vel van baj, próbáld meg a dvd beállítását 16:9-re, egyébként meg valószínû, hogy nem 16:9-es a film.

duwy

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: duwy »

Imuthesz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Imuthesz »

Sharp 20mm vékony LCD az OLED előtt

Sony KDL-40X2000 FullHD; Sony 32S2510

AsusPW201; CoolerMaster830; Tagan 580W; E6700; ABIT IX38 QuadGT s775; Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2; 150GB RAPTOR 10000rpm; Asus GF8800GTX; Cooler CNPS9500; Logitech Z5500 5.1; Hitachi 1000 GB; Bill: Razer Lycosa eger: Lachesis egerpad: Razer Bundle

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: qwas »

A bélyeg dologról csak még annyit hogy mikor lusta vagyok megkeresni a szemüvegem és oda ülök játszani a 32" tv elé kb pont olyan 2 méterre nagyon kényelmetlen hogy nem látom az egész képet és forgatnom kell a fejem mint egy bagoly. 10 perc után mindíg megyek okullárét kajtatni és vissza a kanapéba ami olyan 4 méterre lehet. Mondjuk az is hozzá tartozik hogy a kanapéból meg tényleg nem lenne rossza ha kicsit nagyobb lenne.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: már pár éve egy 100hz-es Panasonic képcsöves tv-t nézek. Elég régóta terveztem már, hogy lcd tv-t fogok venni helyette, és 3 hete meg is ejtettem a vásárlást, szintén egy Panasonicot. Azonban mióta ezt az lcd tv-t nézem, sokkal előbb elfárad a szemem, mint korábban a 100 hz-es képcsöves tv-t nézve. (Az LCD tv-m 50hz-es.) Hogyan lehetséges ez, mikor pont azt mondják, hogy az lcd mennyivel szemkímélőbb, mint a crt?? Előre is köszi a válaszokat.
A kép vibrálásától biztosan nem fáradhat a szemed, mert az lcd háttérvilágítása gyakorlatilag folyamatos, tehát nincs vibrálás ill. olyan magas hz, hogy az kizárt, hogy zavar. Az 50hz pedig a megjelenített kép frissítése, de ez az lcd-nél nem úgy jelenik meg mint egy crt 50 és 100hz közti különbség, pont az előbb említett technikai különbség miatt.
A szemed valószínűleg a magasabb fényerő miatt fárad jobban, én is ezt tapasztaltam mikor a crt monitorról lcd-re váltottam, de hamar megszokta a szemem az újat.

Szerintem lcd-nél azt szokták előnyként megfogalmazni, hogy a nagyobb képfrissítéstől még gyorsabb lesz a kijelző, ezáltal csökken az utánhúzás jelensége, csökken a válaszidő.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

thoomas26

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: már pár éve egy 100hz-es Panasonic képcsöves tv-t nézek. Elég régóta terveztem már, hogy lcd tv-t fogok venni helyette, és 3 hete meg is ejtettem a vásárlást, szintén egy Panasonicot. Azonban mióta ezt az lcd tv-t nézem, sokkal előbb elfárad a szemem, mint korábban a 100 hz-es képcsöves tv-t nézve. (Az LCD tv-m 50hz-es.) Hogyan lehetséges ez, mikor pont azt mondják, hogy az lcd mennyivel szemkímélőbb, mint a crt?? Előre is köszi a válaszokat.
A kép vibrálásától biztosan nem fáradhat a szemed, mert az lcd háttérvilágítása gyakorlatilag folyamatos, tehát nincs vibrálás ill. olyan magas hz, hogy az kizárt, hogy zavar. Az 50hz pedig a megjelenített kép frissítése, de ez az lcd-nél nem úgy jelenik meg mint egy crt 50 és 100hz közti különbség, pont az előbb említett technikai különbség miatt.
A szemed valószínűleg a magasabb fényerő miatt fárad jobban, én is ezt tapasztaltam mikor a crt monitorról lcd-re váltottam, de hamar megszokta a szemem az újat.

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

thoomas26

Lcd, Led, Oled TV-k

Nihil00

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Nihil00 »

Sziasztok!!!

LCD tévét szeretnék venni és kiszemeltem négy LG-t mivel PC-hez talán a legjobb!! A négy tipus LG 32LC3R, LG 32LC25R, LG32LC2R, LG 32LC55R!! Árban szinte együtt vannak úgyhogy segítséget kérek melyik amelyiken a normál tévéadás (egyenlőre sajna csak kábel) is valószínűleg a legszebb lesz??? És a PC-vel is jól szuperál majd, ami fontos lenne!!! Sokmindennek utánnaolvastam viszont sehol nem találtam választ arra h mi az a ACMS+, DCTi/DCF, DCTi/DLTI, DLTI/DCTI, DCDi-chip, CMS, illetve ezek közül melyik a legjobb!!??
Tehát nagyon megköszönném ha adnátok tanácsot melyiket válasszam!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖK MINDEN HASZNOS VÁLASZT!!!!!

(ha 170 e Ftig van jobb ötlet és meggyőző is akkor jöhet én csupán a PC miatt ragaszkodom az LG-hez)

Üdvözlettel Zoli!!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

De tény,hogy én pl. inkább egy gyengébb nagyobbat vennék,mint egy izmosabb kisebbet...Ekkora méretben mindenképp (82-94).
Én meg nem. Ugye az enyém kicsit már régebbi 26-os R-es Samu.

Az egyik ismerősnek van 32-es S-es, és azt mostanában vette.

Nem csarélném le képminőség alapján.

Mondom,ÉN.....Végülis mindenki azt vesz,amit akar.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

De tény,hogy én pl. inkább egy gyengébb nagyobbat vennék,mint egy izmosabb kisebbet...Ekkora méretben mindenképp (82-94).
Én meg nem. Ugye az enyém kicsit már régebbi 26-os R-es Samu.

Az egyik ismerősnek van 32-es S-es, és azt mostanában vette.

Nem csarélném le képminőség alapján.
no hifi, no cry...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Apukám, ne égess.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

Hát igen, nézegettem ráadásul 94-es párákat is. De akkor abból egy full alap + további gyűjtés..., vagy egy jobb 82-es. 82-esnél kisebbet kizárt h vennék!! Bár tudom, h sokak 4 méterről nézik rajta a RTLK-t.. Én nem akarok bélyeget nézni, ah Peterk is írta.
zsebtv vazze.

egyébként rea mindig azt mondja hogy fölösleges 82 es kategóriában annyira a drágábbat megvenni, mert akkor inkább érdemes nagyobbat venni. Ő meg majd csak tudja.

zsebtv vazee tibikém

Hol mondtam ilyet??
Elsősorban nyilván a pénztárca határozza meg a dolgot..

nekem mondtad már egy párszor pmben. Bocsi hogy megidéztelek , de newman néha tökfejkedik de közbe meg jó gyerek

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Hát igen, nézegettem ráadásul 94-es párákat is. De akkor abból egy full alap + további gyűjtés..., vagy egy jobb 82-es. 82-esnél kisebbet kizárt h vennék!! Bár tudom, h sokak 4 méterről nézik rajta a RTLK-t.. Én nem akarok bélyeget nézni, ah Peterk is írta.
zsebtv vazze.

egyébként rea mindig azt mondja hogy fölösleges 82 es kategóriában annyira a drágábbat megvenni, mert akkor inkább érdemes nagyobbat venni. Ő meg majd csak tudja.

zsebtv vazee tibikém

Hol mondtam ilyet??
Elsősorban nyilván a pénztárca határozza meg a dolgot..

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

zsebtv vazze.

zsebtv vazee tibikém

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

Szerintem akkor fizess elő még most egy nyak masszázs kúrára mert kelleni fog. Jómagam egy 20"-os monitort bámulok nap mint nap olyan 80 centiről de gyakran kell mozgatnom men csak a szemem de a fejem is. két méterről egy 82 centis dőg az kicsit közelinek tűnik.
82 centis dög? Az két méterről majdhogynem bélyeg.

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: qwas »

peterk: a napokban egy samsung és egy lg modellt is kiprobáltam, olcso kategoriás, 32"-es modelleket és egyik sem ment pixelhelyesen ... nem kizárt, hogy a laptopom volt a gond, de powerstrippel lőttem be nekik a felbontást és nem jött össze
VGA bemenet, és nem lehet 1:1-ben meghajtani? Ez nagyon siralmas, hiszen valahol erre lett kitalálva az a szerencsétlen bemenet

Az LCD TV-ket ha PC-ről akarom hajtani, akkor VGA kábel kell???

És nem lehet mindet 1:1-be hajtani??? Ez szégyen, mert most éjszaka (ilyenkor jönnek az ihletek), filóztam, h nagy monitor helyett (többiek tudják a story-t), inkább egy 82-es LCD-t veszek vagy mi és azon nézek filmeket (HD-zek). Olyan 180-200 cm-ről tudnám nézni. De csak mint ötlet jött, nézelődök... Semmit nem tudok az LCD-kről...

120-130-ér AVPlaneten vannak már 82 cm-es Samuk, 150-ér meg már Sony-k..

Szerintem akkor fizess elő még most egy nyak masszázs kúrára mert kelleni fog. Jómagam egy 20"-os monitort bámulok nap mint nap olyan 80 centiről de gyakran kell mozgatnom men csak a szemem de a fejem is. két méterről egy 82 centis dőg az kicsit közelinek tűnik.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

jamy79

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jamy79 »

Pontosabban, a Sony KDL-32U2000-t VGA-n csak 1280x768-as felbontással lehet hajtani!

jamy79

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: jamy79 »

A Sony KDL-32U2000 vajon hajtható PC-ről 1:1-ben?
Igen. VGA-n.

Én úgy tudom, hogy a Sony KDL-32U2000 nem hajtható PC-ről 1:1-ben!

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

A Sony KDL-32U2000 vajon hajtható PC-ről 1:1-ben?
Igen. VGA-n.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Monitornak ne válassz ilyen olcsó, alacsony felbontású, sima LCD-t. Oda a full HD való.
Nem nem, monitornak megmarad akkor a 4:3-as 17"-os TFT. Ezt nagy ritka TV-zésre és főleg HD filmek nézésére tervezném és ezt és így nézném 2 m-ről. Mindjárt neki fogok esni 2006 mondjuk novembertől olvasni a hozzászólásokat ebben a topicban. Szép hosszú délutánom lesz. Ugyanis semmit nem tudok az LCD-kről.

A Sony KDL-32U2000 vajon hajtható PC-ről 1:1-ben? Van egy jó drága 10m-es Kácsa-Neotech DVI kábelem, amire majd kellene venni egy HDMI átalakítót (minden TV-n HDMI van).

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”