Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Az igaz, de sztem akkor se lesznek olyan mélyek mint mélynyomóval. Különben valamelyik topic-ban olvastam hogy mozihoz erőssen ajánlott a mélynyomó.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10991
Kapcsolat:

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem tudom milyen erősítőd van de én úgy tudom hogy a mélyebb frekiket nem küldi az erősítő a hangfalakra csak a mélynyomó kimenetre.
Állítható a dolog az erősítő menüjében.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 3

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: pagrus »

...Ha ismeritek őket légyszi segítsetek választani.Másik márkákból is szívesen fogadom a tippeket.

Hasonló okok miatt én is a Visatont választottam, két frontot építettem. Úgy terveztem, hogy ne kelljen sub hozzá, van bőven mélye.
A Visaton G 20 SC magas valóban drága, de azóta lehet itthon kapni a HiVi magasakat, a K1 például jó lehet ide és két ezres alatt van az ára.

A teljes leírást feltettem a netre:

http://diyaudio.barjak.net/hm-hangfal/i ... imozi.html

ozeviktor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: ozeviktor »

Szerintem ha mozizni akarsz(főleg ha háborús filmeket néznél) szükség lesz mélynyomóra. Nem tudom milyen erősítőd van de én úgy tudom hogy a mélyebb frekiket nem küldi az erősítő a hangfalakra csak a mélynyomó kimenetre. Szóval szerintem nem fognak elég mélyre menni a frontok.

Pityesz_
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Pityesz_ »

Helló mindenkinek.Új vagyok itt a fórumon, úgyhogy előre elénézst a hülyeségekért A lényeg az,hogy szeretnék építeni egy 5ös v 5.1 rendszert és ehhez kelle a segítségetek és tapasztalatotok.
Hangszórókat milyet érdemes venni(inkább mozihoz kellene,bár zenét is elég sokat hallgatok,de egy jó háborús filmnél nincs jobb;szóval amolyan mindenes hangfal lenne)?Nekem pl tetszenek a monacor hangszórói(DT-25N DT-28N DT-101SK DT-80 DT-99 a magasak közül, SPW-150M/8(S) pedig a közepek közül) ,de nem hallottam róluk semmit.Visatontól tetszik még a W100S8 közép vagy a 13cmes,a magasai már elég drágának tűnnek kezdésre.Láttam jó áron vannak a beyma hangszórói is.Legalábbis a magas és a közép.
A mélyen igazából még nem gondolkodtam,mert nem tudom eldönteni,hogy az állóba legyen beépítve vagy legyen külön egy láda.Az állók mideképpen 2közép 2 magas felállásban lennének,ha tuti magasat sikerül venni lehet elég egy is.A center és a háttér marad a végére.
Ha ismeritek őket légyszi segítsetek választani.Másik márkákból is szívesen fogadom a tippeket.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...Mennyire mervado egy dom merese, ha nincs baffle ... azaz pl. nincs dobozban?...
Hát eléggé nagy a hivatalos mérőlap, az enyém csak 600x800-as...

Vendég

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A magasnál minden apróság nagyon lényeges. Akár a süllyesztés hiánya is elég kisebb-nagyobb disznóságokhoz.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Nem kevés a magas?
A Hivi M1-hez kepest meg a Te hazimozis allo dobozaidhoz kepest (amikor meg nem volt benne a tekercs a magas elott) keves, de nekem kb. igy jo, bar a legfelso magas (sziszego) hangok lehetnenek elenkebbek is . Amugy nemtom mennyire mervadoak az en meresi eredmenyeim ugyanis megmertem azokat a Vifa domokat amiket toled kaptam es elegge eltero gorbet kaptam. Viszont azok a meresek amiket nalad csinaltunk az en hangfalamrol nagyjabol egyeznek azzal amit en itthon mertem. Egyelore meg a kalibraciokkal van 1 kis gondom, mert nehany dB-vel kevesebbet merek sztem mint amit kellene, illetve sajna a hangkartyam sem tul jo (20kHz-en mar -2dB-s az atvitele es innentol kezdve nagyon meredeken esik), de azert kozelito meresekre elegendo. Meg 1 kerdesem lenne. Mennyire mervado egy dom merese, ha nincs baffle ... azaz pl. nincs dobozban? Azert kerdezem, mert pl. a Vifakat ugy mertem, hogy a hangfal tetejere tettem oket

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

...Zolddel az elso valtoval, kekkel az ujabb valtoval keszult meres lathato. ...
Valóban jobb így. Nem kevés a magas?

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Sziasztok,

Legutobbi jelentkezesem ota attertem az LspLAB-al valo meresre, illetve faragtam kicsit a keszulo hangfalaim valtojan is. Az eredmeny az abran lathato. Zolddel az elso valtoval, kekkel az ujabb valtoval keszult meres lathato. Ezek tavolteri meresek, igy a 3-400Hz alatti tartomany irrelevans. Meghallgatas alapjan is jobb az uj valto, egyelore ez marad aztan majd meglatjuk idovel hogy fog ez még alakulni.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: cirrus1 »

Tudtommal zöld...
Igazából csak sárgáról és kékről tudok, nekem sárga van, idáig meg voltam győződve, hogy ez az ANA-B. Magam is keresek esetleg jobbat, de az a gond, hogy ennél jobb (néhány összehasonlítás alapján) csak sokkal!!! drágább kategóriában van. Szemezek a Kimber 8 TC-vel, de ha valaki tud jó kábelt kb. 8e/m-ért használtan, az szóljon. De annak jobbnak kellene lennie az Audio Note-nál, (ami nem könnyű).
... zárlat, szakadás vagy egyéb műszaki hiba ...

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Tudtommal zöld...
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Cirrus! 
Ahogy láthatod az aláírásomban, az IC 47 Lab Stratos (az áráért sztem verhetetlen). Hangfalkábel még kérdéses, egyelőre CAT6 van bekötve. Az Altohoz Revox Rabbi szerint Audi Note B kábel kell minima, majd azt is ki szeretném próbálni, illetve a Levánál lévő Aliscát.
Ha valakinek van AN B hfalkábele és hanyagolni tudná egy hétvégére, akkor szívesen megfülelném Levával ám....

Az a sárga?

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Cirrus!

Ahogy láthatod az aláírásomban, az IC 47 Lab Stratos (az áráért sztem verhetetlen). Hangfalkábel még kérdéses, egyelőre CAT6 van bekötve. Az Altohoz Revox Rabbi szerint Audi Note B kábel kell minima, majd azt is ki szeretném próbálni, illetve a Levánál lévő Aliscát.
Ha valakinek van AN B hfalkábele és hanyagolni tudná egy hétvégére, akkor szívesen megfülelném Levával ám....
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

... az Alto cuccot ...
Audio Note kábeleid is vannak?

Vendég

Hangsugárzó építés

Beszéltünk már azóta párx telefonon, de itt is kinyilvánítom 1üttérzésemet.

Zaklatnám a nyílást de alulméretezett, és nem csak a hsz-nak...

Egyébként kezd nagyon jól szólni a doboz, ha visszakerül a gazdihoz, és kap rendes kábelt, érdemes lesz megfülelni, mert minden ráköltött forintot megér.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Leva!

Mondjuk úgy, hogy a doboz nem nem váltó-hangoláson, hanem megőrzésen van nálad!
Miután tegnap este kipakolták a kecót, legalább biztonságos helyen volt. Bár ahogy tudom, te előszeretettel zaklatod esténként a reflexcsöveket. Istenem, nőhiány...
Egyébként tök szerencse, hogy a betörő kollégáknak nincs audiofil ízlése.... ha kommersz S*ny hifi lett volna otthon, biztosan elvitték volna, viszont az Alto cuccot (hál'ajóistennek) nem bántották.... az ő piacukon biztosan nehezen eladható márka, hisz a kutyának sem kell ilyen noname sz*r.... Bár egy 20-ast lehet, hogy megért volna a zsibpiacon...

Üdv: Speedy

Vendég

Hangsugárzó építés

Mérisne, vannak nagyon jó elkók.

Vendég

Hangsugárzó építés

Kalapur!

Azt a vifát a szobámban hallottam.
A sonido-s dobozról van szó, szerintem láttad, csak nem hallgattuk.
Megbízásom van a váltókészítésre, és még költözés előtt vissza kéne adni a gazdájának.
Szegény Speedy már zeneelvonási tünetekben szenved.

Ja, bypass-oltam, de csak azé, me nem volt megfelelő méretű a kondi.
Így végre rendbe jött a magas a hangja.

A TL-jeim most pihennek a sarokban. (szereztem a netről pár váltótervet, majd költözés után kipróbálom őket)
1szerre mégsem hallgathatok 2(4) dobozt...

Vendég

Hangsugárzó építés

mi van aTLjeiddel?

Má készül a hidegebb napokra.Gyújtós lett belőle.

kalapur
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kalapur »

Én má meg sem szólalok, mert az okosok úgyis megmondják a tutit!  
Inkább nem teszek be méréseket, mert Pagrus elmegy 2 hét táppénzre.
És mégis milyen jó hallgatni...

H legyen vmi építő hozzászólás is, a D20-as vifa kellemesen szól az ERO kondival (+elko).

elko bypassolva fóliakondival?
hol hallottad, mivel volt párba?

mi van aTLjeiddel?

Vendég

Hangsugárzó építés

Én má meg sem szólalok, mert az okosok úgyis megmondják a tutit!

Inkább nem teszek be méréseket, mert Pagrus elmegy 2 hét táppénzre.
És mégis milyen jó hallgatni...

H legyen vmi építő hozzászólás is, a D20-as vifa kellemesen szól az ERO kondival (+elko).

cirrus1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

... cirrus, a mélyátvitelt (főleg ha már tömegével kerül ki publikba a mérés) dobozon belül kéne mérni, nem közeltérivel... az legfeljebb zárt dobozhoz jó.....
Köszönöm a jó tanácsot és a hasznos linkeket, intenzíven elkezdtem foglalkozni a dobozban és a reflexcsőnél történő méréssel.

A korábbi mérést azért bátorkodtam feltenni, - és mertem remélni, hogy nem félrevezetőek - mivel mindkettőt a saját előírás szerinti méretű és hangolású dobozában, azonos eszközzel, módszerrel, helyen és távolságból mértem, és csak az összehasonlítás volt a cél.

pagrus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Február 18-án volt erről szó itt, dobozon belüli mérés:

http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... ntry458340

Azért jól lehet közelíteni közeltéri méréssel, de akkor a lyukat is bele kell venni.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”